feminetik.se feminetik.se

Just nu 14 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Den frätande och förstörande korruptiseringen


Gå till senaste inlägget#1  Den frätande och förstörande korruptiseringen norrifra
2005-08-31 08:24:00

http://www.feminetik.se/diskutera.php?fid=4&a…

är en länk från tycka som tar upp problemet med feminismems inkapsling. I tråden behandflar man miljörörelsen och varför så många män kallar sig feminister fast de i inte alls beter sig som sådana.

Fenoment är intressant. Ser vi på miljöpartiet så kan man ha företrädare som på intet sett är speciellt ekologiska i sitt handlande. Förra kvinnliga språkröret drev jordbruk på konventionellt vis. Nuvarande manliga språkröret kör en SUV och körde dessutom för fort. Att han slapp förlora körkortet berodde på nätverkskontakter med länstyrelsens jurist och hans falska förklaringar om att han skulle få ekonomiska problem med att skjutsa sin fru hit och dit bla bla om han förlorade körkortet.

Så åter till feminismen.

Ebba Witt-Brattströms avhopp kommenteras inte på något sätt av övriga styrelseledamöter med avseende på den kritik av icke-feministiska företeelser hon redovisade och som ledde till grund för sitt avhopp. Allt vad de säger ära att de respekterar hennes upplevelser av styrelsearbetet och hennes skäl att avgå.

Så oavsett vilka svinnerier och falskspeleri kommunisterna en gång använde sig av så var troheten stark.
Så kan man gå igenom övriga partier också. Troheten från kärngrupperna är extremt stark.

Inom F! finns tydligen en tydlig tendens att man inte är tillräckligt uppmärksam på sitt eget beteende. JÄIF-arna har här kanske en grannlaga uppgift att bevaka vad som händer coh diskutera med feminsterna här.

Vad jag då funderar över. Män kallar sig feminster men agerar inte som sådana. (se tråden från tycka). Och helt klart finns det också feminsitiska företrädare ((interimstyrelseledamöter i F!) och kanske andra också som inte säger en sak men inte gör som de själva säger att andra skall göra och bete sig.

Det är inte bara så att "ändamålet helgar medlen"-metoder man använder sig av. Man tycks inte vara medveten om sitt eget beteende eller så sätter man sitt eget beteende över andras och det behöver därför inte behandlas/bedömmas/etc.

Frågorna blir därför: varför blir ledarna för rörelser så fort korrupta och vad kan man göra åt det hela?

#2  Norrifra Robert
2005-08-31 21:10:07

Norrifra frågar:

"Frågorna blir därför: varför blir ledarna för rörelser så fort korrupta och vad kan man göra åt det hela?"


Tja, kan det bero på att den typen av människor som slår sig fram i näringsliv, organisationer och politiska partier oftast faktiskt främst gör det för att hävda sig själva än för sina höga prinipers skull? Egoism och maktambitioner ser nog ungefär lika ut varesig det handlar om personer om gör karriär inom näringslivet eller inom politiken.

Och varför skulle kvinnor och feminister vara annorlunda på den punkten?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?