feminetik.se feminetik.se

Just nu 11 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnan vinnare vid skilsmässa


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnan vinnare vid skilsmässa Robert
2005-08-30 11:49:06

Dagens Industri refererar idag till en brittisk studie som visar att det oftast är kvinnan som drar det längsta strået efter en skilsmässa när det gäller att få med sig prylarna i hemmet och även själva bostaden i sig.

http://di.se/Index/Nyheter/2005/08/30/154726.…

I artikeln säger Denise Knowles, terapeut på konsultfirman Relate, till BBC att:

"Det här visar hur enormt olika känslomässiga bindningar som könen har gentemot sina gemensamma ägodelar vid en skilsmässa. Männen vill lägga det hela bakom sig och gå vidare och låter därför gärna sin före detta behålla nästan allt. Kvinnorna å sin sida har betydligt större känslomässiga band till sitt hem och dess innehåll."


Hur kommer det sig att kvinnor verkar ha ett större behov av att hävda sin rätt till de olika föremålen och själva huset, medan män verkar ha lättare att lägga detta bakom sig och istället gå vidare i livet?

Kan det finnas någon koppling mellan detta och att en stor andel kvinnor försöker försvåra umgänget mellan sina barn och deras far (se http://www.feminetik.se/diskutera.php?sub=3&a…)?

#2  Sv: Kvinnan vinnare vid skilsmässa Fabian
2005-08-30 11:52:05

Jag tror att samhallet skulle anse det som egoistiskt och nedrigt av man om de skulle havda sin ratt för mycket.

#3  Sv: Kvinnan vinnare vid skilsmässa Gullegubben
2005-08-30 12:01:27

Jag tror att det ligger mycket könsrollstänkande bakom mannens agerande. Han vill visa att han klarar av att ge sin ex och sina barn ett bra liv och att han är så ädel och självuppoffrande att hans egna livsförhållanden spelar mindre roll.

En icke könsrollsbunden man skulle se sin ex som en myndig, fullvärdig person som kommer att klara sig på egen hand lika bra som han själv (eller bättre) och bli förvånad om hans ex skulle ha en annan syn.

En lösning för att undvika bråk vid skilsmässor är att fler (rika) män skaffar barn med surrogatmödrar som avsagt sig rätt till vårdnad till barnen och del i boet, surrogatmödrarna kan få leva med mannen och ta del i barnens vård till dess mannen anser att en cost-benefit-analys talar emot det, då är det dags att säga adjö till henne.

#4  Sv: Kvinnan vinnare vid skilsmässa billie
2005-08-30 12:02:39

Kvinnorna kanske investerar mer känslomässig anknytning till hemmet för hon har valt ut var varje pryl ska placeras så det blir deras hem.

en slags identifikation? Jfr med att om ett barn dör brukar de lämna barnrummet helt orört mycket länge.

det kan ha med oxytocin att göra. När kvinnor sköter om barn så bildas detta och vassepressin? det känns lite grann som en förälskelse. Och det spiller nog över på hemmet.

vilt tyckande från mig då

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?