feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Feminist eller JÄIF


Gå till senaste inlägget#1  Feminist eller JÄIF Clajo
2005-08-24 20:06:10

Ok, ny här, och genast ställd inför ett svårt val, vilken sida ska jag välja?
Har viss förståelse för att denna uppdelning görs, men är rädd för att den bara kommer öka polariseringen och sänka debattnivån. Blir man kickad från tycka sidan om man uttrycker åsikter som inte passar in i rådande feministisk tradition? Och hur påverkar det i så fall debatten?

Ber om ursäkt om detta redan debatterats

#2  Sv: Feminist eller JÄIF Zana
2005-08-24 20:11:55

Bara du kallar dig feminist så kan du registrera dig som feminetist! Är nästan 1000 feminister registrerade så det finns nog alla typer av feminister (det gemensamma är väl enbart att vi är för jämlikhet och anser att det fortfarande finns saker som bör förbättras). Så kallar du dig feminist, shoot! :)

#3  Ja, du blir.. Foretagarsvinet
2005-08-24 20:26:01

...kickad direkt om din 'feminism' ifrågasätts på Tycka. Så om du vill ha åsiktsfrihet (så länge det inte bryter med webbmakarens stipulerade regler), så är JÄIF the place to be. F.ö. händer det typ 10ggr mer här på JÄIF - alla hänger här ändå eftersom det är där dom intressanta frågeställningarna ställs;-)

#4  Sv: Feminist eller JÄIF Clajo
2005-08-24 20:35:55

Med Zanas vidöppna definiton bytte jag "sida". Men min andra fråga kvarsår, hur påverkar detta ställningstagande debbatens nivå?

#5  #4 JaAEinteFarlig
2005-08-24 20:41:23

Din frihet att uttycka dig blir kraftigare beskuren. Präster tolkar om du har rätt eller fel..

#6  Sv: Feminist eller JÄIF Nettan
2005-08-24 21:37:59

Jag tycker att det är väldig mycket magsura kommentarer här för att vara från folk som ändå tycker att sajten är värd att både regga sig på och diskutera på. Hur vore det om ni bara valde för en gångs skull? Antingen är feminetik.se skit och då häckar ni inte här, eller så accepterar ni sajten som den är och slutar stöta upp magsura kommentarer. (Ett annat alternativ är att komma med konstruktiva, samt realistiska, förslag på ändringar i Om webplatsen, men detta alternativ brukas så sällan att jag börjat se det som ett icke-existerande alternativ).

Låter jag sur och grinig? Ja, jo, den senaste veckan eller så har det inte gjorts mycket annat än gnällts på att det raderas för många inlägg, trådar tas bort utan förvarning, och moderatorerna är för släpphänta eller för hårdhänta eller för partiska och bladibla och bladiblej. Well, jag modererar vissa delar av den här sajten och jag är en av dem ni gnäller på. Men tanke på att jag jobbar utan att få ett nickel och lägger åtskilliga timmar om dagen på feminetik.se så tycker jag att det är dags att ni taggar ner på gnällandet. JAG tycker att det känns jävligt tungt att jobba gratis när folk inte gör annat än gnäller (och det är gnäll då det saknas konstruktiva förslag på lösningar), JAG tycker att det är jobbigt att hela tiden få negativ kritik och sååå jävla sällan få höra att jag gör nåt bra, JAG tycker att det känns jobbigt att hela tiden behöva stå ut med magsura kommentarer om hur jag censurerar folk och styr vad folk får tänka och hur jag kastar ut folk som inte tycker "rätt", osv. Hade jag fått betalt hade det varit kompensation för allt skitsnack och jag hade svalt det. Men jag får nu inte det och jag tycker att jag och det jobb jag utför förtjänar någon form av respekt. Åtminstone den sortens respekt som innebär att det inte gnälls så förbannat, kritik kan jag som sagt ta.

Det står i reglerna att man ska hålla en schysst ton mot sina meddebattörer, men uppenbarligen tolkar folk det som att det inte gäller mot mig och de andra moderatorerna. Mig får man tilltala som åsiktsfascist, censurivrare, som om jag vore emot yttrandefriheten osv i all oändlighet. Well, för ren upplysning, regeln om god debatton gäller faktiskt gentemot moderatorerna också. Även de feministiska, oavsett er egen syn på feminism. Och jag är så in i norden less på att svälja all förtalande smörja att jag från och med nu kommer att anmäla alla inlägg som framför osaklig och ickekonstruktiv kritik mot moderatorerna. Som t.ex. att kalla oss Präster… Och ja, jag vet att jag själv både bröt mot reglerna och fick ett inlägg raderat här i JÄIF (där jag deltar som debattör på samma villkor som ni andra) i veckan, men om ni ser den massiva kritik som framförts senaste tiden så kanske det inte är så konstigt att mitt tålamod för dumheter är kortare än vanligt? Hur som helst, det är inget försvar, men min poäng är alltså denna; JAG tar så gott som varje dag en gliring eller två om hur illa jag sköter mitt jobb eller om censuriver eller en hel massa totalt ounderbyggda påståenden utan att det ses som ett påhopp, men när jag gör ett personligt påhopp krävs mitt huvud på ett silverfat. Well, ja, det var fel av mig att bryta feminetik.se:s regler. Men reglerna bryts gentemot mig och UppåtEmma och kligore_trout och Fiji så gott som VARJE DAG! Vi som jobbar gratis, för både er och vår skull, för att hålla feminetik.se rent från skit. Fula påhopp är tacken.

Och jag har sagt det förr, är det så att den här sajten sköts så dåligt och att ni tror att ni kan göra det så mycket bättre, well, det finns minst en ledig moderatorsplats i JÄIF just nu. Varför inte göra nåt konstruktivt och anmäla intresse för den tjänsten? Eller är det roligare att sitta och gnälla på den moderatorn som sliter häcken av sig för att hålla JÄIF på en schysst nivå? Jag tror att Fiji skulle uppskatta en ryggdunk och lite hjälp med modereringen. Jag vet att jag gör det i alla fall.

Och för guds skull, när det kommer en ny signatur, kan vi inte åtminstone försöka välkomna denna innan vi börjar använda signaturen ifråga som något slags vapen i skyttegravskriget? Det liknar ju inget annat än en sorglig vårdnadstvist i den här tråden.


Och till Clajo vill jag säga – Välkommen till feminetik.se! Självkart gjorde du rätt i att regga dig som feminist om du anser att det är där du hör hemma. Och ja, det finns en viss polarisering. Det är skittrist. Men den blir varken större eller mindre om du reggar dig som feminist. Det är bara det andra lägret som blir ”de andra” istället för tvärtom.

#7  Sv: Feminist eller JÄIF Clajo
2005-08-24 21:49:11

Tack Nettan!

jag tycker det verkar vara bra här, betydligt bättre än på andra forum jag deltagit i!

#8  Nettan Zana
2005-08-24 21:56:21

Många människor är nog bra på att reagera snabbt så fort saker och ting inte flyter på perfekt, men däremot ta det att det flyter på bra för givet, d.v.s: ni får så alldeles för lite cred för allt ert fantastiska jobb för att hålla diskussionerna på respektfulla nivåer.

Till alla moderatorer vill jag bara säga Fy fan vad ni gör ett bra jobb!!!!!!!

Och jag har en känsla av att jag talar för en stor tyst skala!

#9  JaAEinteFarlig & Foretagarsvinet Marit
2005-08-24 22:06:09

Jag har inte på minsta sätt (efter en månad här) fått känslan av att man kickas, eller slängs ut för att man inte har "rätt" feministiska åsikter. Inte på villkors vis. Jag tycker att det är fult av er att antyda det. Så länge man beteer sig civiliserat, inte förtalar någon eller visar prov på drastiskt hat eller brister rejält i respekt mot andra människor så har man all rätt att tycka olika i feministiska frågor.

Förstår mycket väl om Nettan (mfl) känner sig ledsna över att inte få cred för det jobb de lägger ner, och all den tid de satsar.

Om ni nu är missnöjda - det kan ingen hindra er ifrån - varför tar ni nu inte chansen och hjälper till och blir moderatorer i JÄIF tex? Då kan ni ju göra något åt det ni inte gillar. Att bara klaga suger något enormt. Gör något!

#10  Clajo och Nettan norrifra
2005-08-24 22:59:28

Välkommen Clajo.
Det råder rejäla motsättningar ihär bland. Oförsonliga motsättningar. Men ofta så förs konstruktiva samtal i en utvecklande och positiv anda.

Ibland blir en del känslomässigt upprörda och kastar ur sig inte så väl valda ord.

Då kan Nettan och andra moderatorer få det knepigt. Jag avundas dom inte och deras avvägningar är nog inte alltid lätta att göra. Så moderatorerna har mitt fulla stöd, även om de också kan begå något fel. Men här är ett exempel på hur en sak kan vara knepig.

I tråden "Bättre ord än torsk för köpare av sexuell tjänst!? i inlägg #11" med flera går signaturen memnok till personangrepp mot mig med smutskastande ord.

Är det tillräckligt mycket personangrepp? Är orden tillräckligt smutskastande och insinuerande?

Min bedömning är att så är fallet. Men anmäler jag? Nej. Jag tycker att memnoks formuleringar skadar hans åsikter tydligare om de får stå kvar.

Men då är frågan. Hur drabbas forumet om man tillåter den här typen av angrepp att få stå kvar? Inte lätt att vara moderator om moderatorn tycker som jag i själva sakfrågan.

Om moderatorn inte tycker det är brott mot forumets regler så är det ju inget problem. Men annars, inte lätt

Försökte alla att förstå vad alla andra säger så blir allt ganska bra. Men det är ibland knepigt att formulera sig på Internet.

#11  Nettan JaAEinteFarlig
2005-08-24 23:17:35

Jo , men visst blir friheten mindra att uttycka sig när nån kommer löpande att tolka ( präster, folk med aktoritet och rätt att enligt trosläran tolka sanningen ) om clajo är feminist , dock blir utrymmet större.

Typ Troll, reklam och brott mot rikets lag ska bort , förolämpningar och kraftord slår tillbaka på smutskastaren beroende på träffsäkerhet.

#12  Välkommen Clajo! Robert
2005-08-24 23:21:38

Vad som menas med feminism råder det en vid skillnad på bland debattörerna här på feminetik - både inom gruppen som kallar sig feminister och bland oss som inte väljer att kalla oss feminister - det har jag lärt mig under tiden som jag har spenderat här.

Själv väljer jag att inte kalla mig feminist eftersom jag inte sympatiserar med tankarna om patriarkatet och könsmaktsordningen - att män systematiskt skulle förtrycka kvinnor. Jag har en allt för individualistiskt synsätt för att kunna acceptera en sådan kollektiv syn på gruppen män gentemot gruppen kvinnor.

Att det förekommer könsroller och att det finns olika förväntningar och normer beroende på kön (och andra faktorer) är jag helt överens med feministerna om. Vissa av dessa förväntningar och normer är negativa för kvinnor och vissa för män. Men vi ser samtidigt dagligen både män och kvinnor som inte alls lever upp till förväntningarna och normerna. Individer som inte bryr sig ett spår, utan går sin egen väg. Och det verkar fungera alldeles utmärkt för de flesta. Så frågan är hur begränsande dessa förväntningar och normer verkligen är? Är de till största del ett hinder i tanken eller är de verkligen praktiska hinder?

Jämställdhet, jämlikhet och lika möjligheter oberoende av kön är inget som feminismen har monopol på. Även de flesta av oss som väljer att kalla oss jäif:are ställer oss bakom dessa begrepp.

Välkommen!

#13  JaAEinteFarlig & Foretagarsvinet elinlite
2005-08-24 23:57:12

Varför?
Varför slösar ni er dyrbara tid här när ni har hela www. till ert förfogande?
Brukar ni klaga på maten när andra har bjudit er på middag också?
Brukar ni gråta hejdlöst på julafton eftersom ni fått fel presenter?
Sluta klaga på moderatorerna. Sluta. Eller ta upp era ärenden i sansad ton på "Om Webbbplatsen".

Jag har rätt att säga det här till er som meddebattör för jag fattar vilket ofantligt jobb moderatorerna lägger ner på feminietik_och_jag_vill_inte_att_de_ska_sluta.

Skräp er och sluta med martyrariorna.

#14  #13 JaAEinteFarlig
2005-08-25 00:12:42

Varför försvarar du censur , tål inte dom feministiska "sanningarna" att bli emotsagda? Håller dom inte för motargumentation?

Har du verkligen rätt att debatera här ? Du smärtar oss svårt med att säga martyrariorna... etc osv .

#15  JaAEinteFarlig Nettan
2005-08-25 00:18:17

Jag tycker att du ska kalla oss moderatorer för censurivrare to our faces istället för att sitta och antyda det på det där fula sättet. Och om du kallar mig det så vill jag att du ska hade väl underbyggda argument för att göra det annars kommer jag att se det som ett personligt påhopp. Och det ska bli intressant att se dessa argument, särskilt som du blev medlem idag och säkert har sett mycket av sajten och hur den drivs och sköts...

#16  Nettan JaAEinteFarlig
2005-08-25 00:23:14

Det var elinlites censur romantik jag angrep.

Fö kan jag ju inte argumenterar mot era banningar iom att alla bevis är borta , ser du problemet nu ?

#17  Sv: Feminist eller JÄIF sidekick
2005-08-25 00:23:43

Om jag var moderator skulle jag vid det här laget stängt ner Jäif-delen eftersom den inte tycks vara tillräckligt uppskattad. Men så är jag också mindre tålmodig och storsint än feminetiks moderatorer. Och det är tur att moderatorerna är som de är för jäifs skull. Imponerande.

#18  #17 JaAEinteFarlig
2005-08-25 00:26:28

Svider kritiken så svårt att du känner att du vill straffa alla jäifare kollektivt ?

#19  #18 sidekick
2005-08-25 00:31:19

Förstår du inte att du beter dig löjeväckande? Har du inget bättre för dig än att sitta och tjafsa?

#20  #18 kilgore_trout
2005-08-25 00:33:44

Din kritik behöver nog backas upp av något mer för att ens komma i närheten av att svida. Substans till exempel. En infantil, aggressiv retorik är förvisso sött men stärker inte din sak direkt.

#21  #14 elinlite
2005-08-25 00:34:22

Men jag förstår fortfarande inte varför du hänger på ett så hemskt ställe?

#22  #18 JaAEinteFarlig
2005-08-25 00:46:30

Varför skulle mitt betende va löjeväckande , enligt din princip skulle det va ett påhopp att skriva så och du vara löjeväckande som motbevisar din egen moral och att du anser faktiskt att glåpord hör till din argumentionens rätt , eller ? Såna självmål kan vara härliga att skåda och för alla att ta del av , eller ? Lär en okunnig människa ( mig )

Clajo ställde en fråga , jag svara , moderatorer reagerade känslomässigt , jag förklara . Om mina argument är felaktiga krossa dom , det är du väl tillräckligt intelligent för att göra ?

Denna del av forumet är väl till för oss som tycker att feminismen tex har allvarliga brister är ett hot mot människor , och vi brilljerar med vårt dummhet eller intelligens.
Att ha ett smygande hot om banning hängande översig är direkt skadligt för debatten, sk självcensur inträder . Om ni kan bevisa feminismen godhet för mänskligheten kommer jag antagligen bli feminist , men tills dess är jag ( enligt mig ) sakligt skeptisk.

#23  #21 JaAEinteFarlig
2005-08-25 00:53:11

Varför debatterar Alvunger på Afs ?
Det är väl uppenbart att man söker upp feminister om man vill motargumentera deras åsikter . Jag tycker feminismen är felaktig och direkt farlig i vissa avseenden med tanke på den spridning den fått i stat och andra offentliga instutitioner . Jag må ha fel , vem vet ? Överbevisa mig.

#24  JaeinteFarlig sidekick
2005-08-25 00:54:07

Du är ju verkligen briljant logisk och välartikulerad, det visar ju ditt inlägg # 22 tydligt och klart på. Att någon skulle behöva förklara feminismens positiva effekter för dig kan jag aldrig tänka mig, det kommer du ju självklart själv underfund med.

#25  JaAEinteFarlig Nettan
2005-08-25 00:54:36

Nu är det ju som jag skrev så att du reggade dig här för mindre än ett dygn sedan. Du har trots detta hunnit antyda en hel del vidrigheter om hur sajten sköts och hur feministiska medlemmar behandlas. Om det inte är så att du är en gammal signatur i ny tappning utan att ha berättat detta så kan dina åsikter om feminetik.se inte vara baserade på egna upplevelser eller på egen kunskap. Jag skulle gissa att dina åsikter om feminetik.se:s skötsel kommer från andra, inte fullt så nöjda (kanske rent av bannade) signaturer. Är det verkligen helt korrekt av dig att framföra klagomål och gnäll (utan förslag på konstruktiva lösningar) för problem som du själv inte upplevt utan bara har fått berättat för dig om av andra (som kan ha både den ena och den andra anledningen att ogilla feminetik.se)? Hur vore det om du istället gav feminetik.se en chans som är något längre än ett halvt dygn och sedan förde din egen talan?

Och du behöver inte ha "svart på vitt-bevis" för att ha underbyggda argument. Det räcker med att kunna dra några konkreta exempel. De flesta här på sajten är gamla i gemet och jag tror att vi lätt skulle kunna genomskådas om vi försökte mörka något. Så du är fri att ställa mig och de andra mot väggen om du anser att vi har handlat fel i något konkret fall. Wanna give it a try?

#26  JaAEinteFarlig kilgore_trout
2005-08-25 00:58:20

Får jag försiktigt antyda att du satsar lite mer på att ta reda på hur saker funkar och lite mindre på att försöka framstå som bäng? Det finns en FAQ http://www.feminetik.se/om_oss.php?sub=faq , som jag rekommenderar att du tar dig en titt på. Vidare, JÄIF modereras inte av feminister som du säkert redan vet - och ingen har bannats från JÄIF fär att de inte uttalat sig feministiskt nog.

#27  #24 JaAEinteFarlig
2005-08-25 01:02:23

Ååhh , tackar för ditt förtroende, men blott en människa ( man, djur/odjur?.. ) jag är med dess fel och brister ( tex att jag mena att svara på inlägg 19 och inte 18 i inlägg 22).

#28  #23 elinlite
2005-08-25 01:05:49

Jag tänker inte försöka överbevisa dig om ngt alls.

#29  Sv: Feminist eller JÄIF Zeppe
2005-08-25 01:10:39

Det är sant som kilgore säger. Däremot har många blivit bannade för att de kommer hit för att bråka.

#30  #1 Clajo vitastjerna
2005-08-25 01:24:03

Skrattar du åt den här historien:

”Vad händer med rövhålet när det går för kvinnan?
- Ingenting, han är hemma och passar barnen”

Då är du nog feminist. Nej, jag bara skojade såklart (hoppas nu ingen tog illa upp).

Jag tycker du har en utmärkt frågeställning, vilka åsikter är det som inte passar in i ”rådande feministisk tradition”?

Det är det nog fler som undrar.

#31  Sv: Feminist eller JÄIF JaAEinteFarlig
2005-08-25 01:28:48

"(utan förslag på konstruktiva lösningar) för problem som du själv inte upplevt utan bara har fått berättat för dig om av andra (som kan ha både den ena och den andra anledningen att ogilla feminetik.se)? "

Jag gav förslag i denna tråd om hur jag vill ha forumet modererat i denna tråd. Vi grisar kan ju få stabba varandra villt här så kan ni va snälla i tycka.

"Om det inte är så att du är en gammal signatur i ny tappning utan att ha berättat detta så kan dina åsikter om feminetik.se inte vara baserade på egna upplevelser eller på egen kunskap. Jag skulle gissa att dina åsikter om feminetik.se:s skötsel kommer från andra, inte fullt så nöjda "

Så jag kan inte ha läst forumet utan att ha varit reggad ?

Att tex hota om att banna folk för dom använder "dålig ton" ,tycker jag resulterar i negativ självcensur och att man blir otydlig i sina känslo uttryck. Att som sidekick i denna tråd tycker jag är löjeväckande är ju vad personen tycker , men det fanns ju ingen argumentation kring det så då kan det ju falla tillbaks på denne själv . Och vi kan alla spekulera i vem denne är och tänker.
Om dessa ledtrådar försvann kan en person framstå som både klokare och dummar än vad fallet är.

#32  Sv: Feminist eller JÄIF Sthlmjesper
2005-08-25 01:39:10

#30 Vitastjerna

Jag tyckte att din historia var rätt kul...trots att jag inte är feminist.

Även rasistiska eller sexistiska historier tycker jag ibland kan vara kul av anledningen att de är så olämpliga och oförskämda.
Just kontrasten med vad som är vettigt och socialt accpeterat att säga kan göra det roligt.
Börjar någon köra med upprepade sådana skämt så tycker jag dock inte att det är ett dugg kul, tvärtom då är det bara förkastligt, då kan man starkt börja misstänka att personen som berättar dem verkligen är rasist eller sexist.
Då skulle jag tro att personen tycker de är roliga för att de beskriver hans/hennes verklighetsuppfattning och då fastnar skrattet i halsgropen...

För att inget ska missuppfattas så bör man avhålla sig från sådana skämt i möjligaste mån.

#33  #28 och 32 JaAEinteFarlig
2005-08-25 01:45:46

28

Så dina inlägg är bara för att (???) mig?

32

Precis absurditeten gör att man fnittrar..

#34  JaAEinteFarlig Nettan
2005-08-25 01:48:04

Mmm... Här på feminetik.se försöker vi främja ett diskussionsklimat där diskussionen och innehållet står i centrum. Vi försöker få det till mer av en diskussion där alla sidor får komma till tals (finns nämligen fler än två) och mindre av en debatt där målet är att vinna över motståndaren. Eftersom ämnet och diskussionen står i fokus rensas skitsaker bort. Till skitsaker hör t.ex. sånt som är totalt OT och personliga påhopp. Det finns ingen anledning att ha dessa saker kvar när fokus ligger på ämnet och diskussionen. Personliga påhopp är bara intressanta att spara då man vill kunna gå tillbaka och säga "HÄR HÄR KOLLA HÄR vad denochden sa! Kolla vad oseriöst hen är och hen har inga argument". Vem katten vinner på det? Man kan bilda sig en uppfattning om människors kunnande och vetande utan att döma dem efter deras värsta sida (då de går över gränsen för vad reglerna tillåter).

Och eftersom Alvunger är ansvarig för det som skrivs på den sajt hon äger är det också viktigt ur den vinkeln att hålla osakligheter och otrevligheter borta. Så nej, vi kommer inte att ha ett forum på feminetik.se som är helt omodererat.

Och visst kan du ha läst här tidigare. Men vad ger det dig för insyn i hur saker funkar? Det försvinner signaturer härifrån som ingen av medlemmarna ens hinner märka är reggade här. Det försvinner inlägg som ingen ens hinner se bli postade. Olagligheter och troll. Det försvinner även medlemmar som är gamla i gemet och ingen på sajten fattar ett smack varför medlemmen försvann bara sådär ur tomma intet. För de har inte haft löpande kontakt med medlemmen och fört diskussionen och fått vidrigheter kastade på sig och fått ta den skit som medlemmen serverade. Det sker saker via mail, via klotterplank, via msn, via icq som andra inte ser och inte fattar ett jota av. Och det är meningen. För oavsett vad folk begår för regelbrott så förtjänar de inte att hängas ut här. Så har vi resonerat hittills och jag tror att den dagen det drabbar en själv så är man mer än glad över det. Så bara för att du har läst här innan du reggade dig så ger det dig ingen insyn i hur modereringen funkar. None what so ever. Du har bara hört från andra, missnöjda, medlemmar. Så fortfarande är det inte dina egna erfarenheter. Det gör inte att de andra med nödvändighet har fel, men det är likväl inte dina upplevelser.


(Fiji, förlåt om du känner att jag moddar i ditt forum. Det är inte min mening. Jag bara känner att jag vill klargöra. Skäll på mig om jag doppar näsan där den inte hör hemma...)

#35  Välkommen Clajo! -NN
2005-08-25 01:55:03

Något som många gör är att läsa lite här först för att komma underfund med om man är feminist eller inte. Men samtidigt finns det inga regler här för vad som accepteras som feminism. Om du känner att du är feminist, så gör som du gjort och regga dig som feminist.

Angående debattklimatet i jäif så håller jag med norrifra. Det kan bli tufft och hett i jäif-debatterna men också intressant, stimulerande och konstruktivt. Men det är ju upp till oss att hålla det på en juste nivå.

Till moderatorerna vill jag bara upprepa: Det är ni som gör att den här sajten har så hög nivå som den har. Utan er skulle sajten kollapsa! StoOOOOOoor eloge till Er!

(JaAEinteFarlig: Jag förstår inte varför du känner att du måste ha en så aggressiv ton i dina inlägg. Tagga ner, vettja! Sen tycker jag att det inte är riktigt rätt att kapa Clajos tråd för en diskussion om moderatorerna, censur eller hur idiotiska du tycker feminister är.)

#36  JagAEInteFarlig olaberg
2005-08-25 11:46:57

"Att tex hota om att banna folk för dom använder "dålig ton" ,tycker jag resulterar i negativ självcensur och att man blir otydlig i sina känslo uttryck."

Tänk så olika vi tycker. Att disciplinera sitt uttryck och hålla en så mänsklig samtalston som möjligt, även när man retar ihjäl sig på någons åsikter, tycker jag är en god självcensur. "Hyfs" och "uppfostran" kallar jag det.

Och: Välkommen Clajo, oavsett sidval!

#37  Vad löjliga.. Foretagarsvinet
2005-08-25 14:22:59

..ni är med erat 'passar det inte så kan ni dra!' tjafs.

Jag blev utsläng från Tycka för att jag inte bekännde mig till feminismen. Fine, jag hade inte läst reglerna (ungefär som att man aldrig läser manualen när man får ny micro). Men det hindrar ju inte att jag måste få kritisera det faktum att det är ett åsiktskontrollerat forum. Hur man än lägger upp det, så kommer man inte ifrån den punkten.

Sen hänger jag istället här på JÄIF för att här har jag åtminstone en chans att debattera med feminister, något som inte går på dom flesta andra forum efetrsom dit vågar sig inga feminister. Såtillvida är denna sida väl konstruerad - den är fortfarande en plats där de med olika åsikter kan debattera.

Jag hade bara hoppats på att det inte hade behövts en uppdelning och jag hävdar att en välmodererad sid mycket väl skulle kunna slå ihop Tycka och JÄIF.

#38  Sv: Feminist eller JÄIF Johanna
2005-08-25 14:36:31

Du är superintresserad av hundar och skapar ett hundforum. Där ska hundägare kunna diskutera hundar med andra trevliga hundägare. Problemet är bara att i *varenda* tråd om hunder så kommer en massa kattägare och ska berätta hur fel det är att ha hund och hur rätt det är att ha katt.

Du vill diskutera skillnaden mellan olika hundraser, men det går bara inte. Så fort du skriver något kommer 10 kattägare och förklarar att du borde låta avliva din hund och skaffa katt istället. För katter är ju så mycket bättre.

För att tillmötesgå dessa diskussionssugna kattägare skapar du då ett separat forum för alla djurägare, där det är fritt fram att diskutera skillnaden mellan olika husdjur. Tyvärr är kattägarna inte nöjda med detta, de kan bara inte låta hundägarna diskutera sina hundraser ifred, för _hundar_är_ju_fel! Du får plötsligt höra att du är mot yttrandefrihet, du är en nazist, och du censurerar.................

#39  #38 JaAEinteFarlig
2005-08-25 14:58:28

Du är N**ist och är superintresserad av "raser" , du startar en site där du ordar om olika genetiska gruppers kollektiva skuld.
Du vill blidka ditt samvete och låta även mindre fördelaktigt dömda grupper ( enligt site skaparens idiologi ) uttala sig , dock i e separat forum och med "moderering". Vissa individer tillhörande dom genetiska grupper som döms mindre fördelaktigt känner sig förtalade och vill försvara sig , men döms då hårdare för div "formella fel" i argumentationen i den reden begränsade forumdelen.
Dessa opponerar sig , de får då höra att "du är löjlig" ( inget nytt , så uttalar ju sig idiologin redan om dessa och värre ) och om det inte passar kan de dra..

#40  #6 Nettan TantMarcus
2005-08-25 15:01:59

"Antingen är feminetik.se skit och då häckar ni inte här, eller så accepterar ni sajten som den är och slutar stöta upp magsura kommentarer." skriver du och sedan kommer en utläggning om hur himla mycket slit du lägger ner här och hur lite tack du får. Jaha, så den här "passar det inte så är det bara att dra"-regeln som gäller här gäller alla men inte dig? Det är väl ingen som tvingar dig att vara kvar på feminetik om det nu är så himla jobbigt?

#41  Foretagarsvinet olaberg
2005-08-25 15:15:13

Säkert skulle ett oindelat forum kunna funka det också. Det hade kunnat bli ett bra allmänt samtal kring jämlikhetsfrågor, feminism, mm. Men det är skillnad på en feministisk idedebatt och en sådan lite större diskussion.

Jag tycker det är skönt att kunna diskutera olika aspekter av feminism, med folk som på förhand kallar sig själva feminister, och som är snäppet mer pålästa och grundade i sin egen uppfattning, än svensken i gemen. Och minska bruset av feminismskeptisk retorik.

Att lyssna på, och ta till sig av, andra synvinklar än de feministiska har sin plats. Att föra en inomfeministiskt diskussion har sin plats. Här på sajten heter platserna JÄIF respektive Tycka. En ordning som fungerar, och som inte begränsar så värst mycket.

#42  #38 hansi
2005-08-25 15:20:12

Jag vet att flera har försökt berätta det tidigare, så jag hyser egentligen inget som helst hopp om att det ska gå in den här gången heller, men skam den som ger sig:

JÄIF modereras av JÄIF : are

Jag tar det en gång till: JÄIF modereras av J Ä I F :are

För övrigt "modereras" ingenting, det modereras.

Jag tycker att Johannas liknelse var klockren.

#43  JaAEinteFarlig Mattias
2005-08-25 15:30:58

Det upprörande med ditt exempel är väl att forumet är nazistiskt och att de gör ett urval baserat på gener? Inte att forumet är separatistiskt. Så frågan är om du ogillar feminetik för att det är separatistiskt eller om det är till för feminister? Är det endast separatismen så funkar johannas exempel utmärkt som utgångspunkt för en diskution om separatismens vara eller icke vara.

#44  tillägg Mattias
2005-08-25 15:35:29

Det är klart, johannas exempel är inte klockrent. Men det blir det med tillägget att hundägarna ägnar en massa tid åt att berätta hur mycket bättre hundar är än katter. Så kanske feministerna kan förstå varför det kliar i fingrarna ibland på oss jäif:are när vi är inne på tycka.

#45  JaAEinteFarlig Fiji
2005-08-25 15:49:43

Trollstav Du har hållit en otrevlig ton från ditt första inlägg (som skrevs igår).

Jag ser inte att du har något annat syfte här än att ösa skit över sidan som helhet samt reta upp andra skribenter. Sånt får du göra på ett annat forum.

#46  Till olaberg memma
2005-08-25 15:49:51

Jag läser ofta JÄIF-inläggen. Faktum är att orsaken till att jag blev medlem var just GENEROSITETEN att ge den andra sidan en möjlighet att ventilera sin åsikter. Detta är inget självklart på en sajt vars SYFTE väl är att föra den feministiska kampen. Tänk er att en moderatsajt skulle ha en särskild avdelning för vänsteranhängare eller tvärtom! Klarar man av att tänka den tanken? Nix, så den här sajten känns som något snudd på unikt!
Så jag har väl liknande tankar som du. För övrigt, om någon till äventyrs skulle tro att feminister jobbar i någon slags allmän medvind och att det är deras förbaskade skyldighet att ta vederbörlig hänsyn till en motpart som det numera verkar vara så synd om ibland så vill jag påpeka att VERKLIGHETEN kan vara väldigt annorlunda jämfört med vad man läser om i tidningarna.

#47  Nettan, m.fl. utlandssvensken
2005-08-25 15:58:59

Jag tycker att er reaktion mot JaAEinteFarlig har varit i det groevsta laget. Inte bara att naagra av era ordval har varit direkt osnygga (vilket iofs inte spelar mig naagon stoerre roll, daa jag tycker att det kan vara hoegt till tak paa ett forum), men drevet som ni har satt igaang pga ett tvaa meningars inlaegg, jag det visar ju att JaAEinteFarlig antagligen har satt pekfingret paa en oem punkt.

Ert "passar det inte saa kan du dra" tjatande, aer i mitt tycket vaeldigt typiskt foer kollektivism. Tycker du inte som oss, saa aer det utanfoerskap som gaeller. Joesses, aer inte iden att debatt skall raada paa forumet?

Den haer traadens inlaegg aer i maangt och mycket ett stort "goer inte som vi goer utan goer som vi saeger".

[CITAT] Och ja, det finns en viss polarisering. Det är skittrist. [SLUT CITAT] Och vilken typ av debatt aer du ute efter????????????????

#48  Sv: Feminist eller JÄIF Nettan
2005-08-25 16:12:04

Klart att jag reagerar, klart att det är en öm punkt. (Bl.a.) Jag får kritik konstant. För saker som folk inte har koll på och som de inte vet något om. Det påstås saker om mig som är direkt osanna. Och vadå, jag ska bara ta det menar du? Gäller detsamma för dig och alla andra här på sajten?

Att dessutom få tillbakaslängt i ansiktet att JAG kan lämna sajten om det inte passar, av dem som inte lyfter ett finger för att förbättra feminetik.se utan bara klagar... Well, det är faktiskt mer än vad min mage tål.

#49  #48 Nettan TantMarcus
2005-08-25 16:43:43

Med makt kommer ansvar. Med ansvar kommer problem.

Men jag måste påpeka att jag hatar resonemanget om att "passar det inte så är det bara att dra". Det är så himla otrevligt. Men det är dom reglerna som gäller här. Otrevliga regler, helt enkelt. Så mitt inlägg var tyvärr ett utslag av "se själv hur det känns att få det här uppslängt i ansiktet". Ganska barnsligt av mig.

#50  Sv: Feminist eller JÄIF elinlite
2005-08-25 16:48:39

Det är ganska stor skillnad på att vara "användare" och frivillig, gratis arbetskraft, vi som "använder" kan göra det lätt eller svårt för dem som arbetar gratis här, att ösa ur sig skit i stora lass på dem är då verkligen osmakligt IMO.

#51  Sv: Feminist eller JÄIF Johanna
2005-08-25 16:50:23

Här har vi byggt en sajt. Ja, vi har skapat det här stället. Det dök inte bara upp ur tomma intet. Varför ska vi tycka att det är kul när folk hänger här bara för att ägna sig åt att skriva om hur dålig vår sajt är och hur dåliga vi är?

Som sagt, det finns hundra miljoner diskussionsforum på nätet. Varför välja detta ställe om det är så dåligt?

Jag vet att ni ser feminetik som nån slags public service, som alla ska ha tillgång till. Men det är det inte. Det är en privat sajt. Vi vill ha er här, men självklart vill vi ha en schysst attityd från er, och inte bara en massa ickekonstruktivt gnäll.

Vill ni att det här stället ska finnas kvar så borde ni vara åtminstone lite måna om att hålla oss på plus-sidan av våra humörskalor. För är det bara trist och tråkigt under en längre period, inte fan kommer vi se nån anledning att lägga mer tid och pengar på det här.

#52  en kul grej........... utlandssvensken
2005-08-25 16:54:25

jag plockade ut naagra kommentarer ur inlaegg skrivna av feminister som var riktade mot JaAEinteFarlig.

[CITAT] mycket magsura kommentarer [SLUT CITAT]

[CITAT]slutar stöta upp magsura kommentarer [SLUT CITAT]

[CITAT]det är dags att ni taggar ner på gnällandet [SLUT CITAT]

[CITAT] förtalande smörja [SLUT CITAT]

[CITAT] magsura kommentarer [SLUT CITAT]

[CITAT]den massiva kritik som framförts senaste tiden så kanske det inte är så konstigt att mitt tålamod för dumheter är kortare än vanligt [SLUT CITAT]

[CITAT]Vi som jobbar gratis, för både er och vår skull, för att hålla feminetik.se rent från skit. Fula påhopp är tacken. [SLUT CITAT]

[CITAT] Skräp er och sluta med martyrariorna. [SLUT CITAT]

[CITAT]Om jag var moderator skulle jag vid det här laget stängt ner Jäif-delen eftersom den inte tycks vara tillräckligt uppskattad. [SLUT CITAT]

[CITAT] Förstår du inte att du beter dig löjeväckande? Har du inget bättre för dig än att sitta och tjafsa? [SLUT CITAT]

[CITAT]En infantil, aggressiv retorik [SLUT CITAT]

[CITAT]Nu är det ju som jag skrev så att du reggade dig här för mindre än ett dygn sedan. Du har trots detta hunnit antyda en hel del vidrigheter om hur sajten sköts [SLUT CITAT]

[CITAT] så kan dina åsikter om feminetik.se inte vara baserade på egna upplevelser eller på egen kunskap. [SLUT CITAT]

[CITAT]Får jag försiktigt antyda att du satsar lite mer på att ta reda på hur saker funkar och lite mindre på att försöka framstå som bäng? [SLUT CITAT]

Feministerna gick haart aat JaAEinteFarlig, och personangreppen var vael ganska saa maanga med tanke paa JaAEinteFarlig's inlaegg paa tvaa meningar som naemnde "praest" i modereringssammanhang.

Det blir dock aennu intressantare daa personangreppen paa JaAEinteFarlig rundas av med:

[CITAT]Mmm... Här på feminetik.se försöker vi främja ett diskussionsklimat där diskussionen och innehållet står i centrum. Vi försöker få det till mer av en diskussion där alla sidor får komma till tals (finns nämligen fler än två) och mindre av en debatt där målet är att vinna över motståndaren. Eftersom ämnet och diskussionen står i fokus rensas skitsaker bort. Till skitsaker hör t.ex. sånt som är totalt OT och personliga påhopp. [SLUT CITAT]

Och avslutningsvist saa laegger moderator in sin bedoemning vad det gaeller JaAEinteFarlig.

[CITAT]Jag ser inte att du har något annat syfte här än att ösa skit över sidan som helhet samt reta upp andra skribenter. Sånt får du göra på ett annat forum. [SLUT CITAT]

Ert beteende gentemot JaAEinteFarlig har varit osnyggt. Kanske moderator aeven kunde ta sig en titt paa hur feministerna hanterade JaAEinteFarlig?

Avslutningsvis, en debattoer tillika moderator klagar oever den "massiva kritik", "allt gnaell", etc. som debattoeren faatt utstaa. Om nu kritiken aer saa "massiv", kanske debattoeren skulle ta sig en funderare oever hur denne beter dig i cyberrymden?

#53  Sv: Feminist eller JÄIF SophieG
2005-08-25 16:57:36

Menar Nettan med flera på fullt allvar att användare inte ska kunna kritiserar sidan/moderering pga att ni som jobbar med sidan lägger ner så mycket tid?

I övrigt håller jag med Utlandssvensken i inlägg #47 till 100%.

#54  Sv: Feminist eller JÄIF Johanna
2005-08-25 17:07:07

Det är skillnad på rent gnäl och nertryckande, och på att ge konstruktiv kritik.

Kan du se någon skillnad i t.ex.:

"Ni är ju censurivrare och jävla fascister. Skitsajt. Det går ju inte att uttrycka sig här."

och

"Enligt min åsikt är era modereringsförfaranden inte optimala. Mitt förslag är att..."

Jag skulle säga att det är ca 90% av den första varianten. Minst. Är det konstigt att vi ifrågasätter varför personer som uttrycker sig enligt modell ett egentligen hänger här?

#55  #51 Johanna norrifra
2005-08-25 17:15:02

Webbplatsen är utmärkt, ett fantastiskt bra forum. Ni gör ett ett riktigt superbra jobb. Jag vet inte vad JAG riktigt kan göra för att ni skall få den uppskattning som ni enligt mitt förmenande förtjänar, mer än dessa min uppriktiga ord. Det känns lite futtigt.

Hela tiden tycks det välla in personligheter med en massa förutbestämda meningar. Man tror man kan diskutera med dem men plötsligt så spårar det ut totalt. En annan grupp som kommer in verkar vara manliga indivder som känner sig fruktansvärt hotade av feminismen. De ser och upplever hot som jag möjligtvis med ansträngning kan fantisera om i fjärran.

Kanske dessa grupper är representativa eller i alla fall har de inflytande på olika sätt i samhället. Det är väl därför samhället ser ut som det gör.

Försök att inte suga åt er de känslomässiga elakheterna. Kanske det behövs fler moderatorer som oftare gör påekningar

Hur som helst. Ni gör ett skitbra jobb. Om det fanns något jag kunde hjälpa till med så ..

#56  Sv: Feminist eller JÄIF SophieG
2005-08-25 17:15:36

Och jag håller med Utlandssvensken även med vad han skriver i inlägg #53.

Själv skulle jag nu, för att belysa mitt argument, vilja ta fram en annan förolämpning som skrevs på den här sidan för inte så länge sedan, levererad av en moderator som figurerat i just den här tråden, mot en, i mitt tycke, mycket bra skribent. (Som tyvärr bestämde sig för att sluta pga efterspelet. Om du läser det här Joss, jag förstår dig helt, men du är saknad här av mig i alla fall.)

Men just det, jag kan inte ta fram den förolämpningen, pga. att just den tråden togs bort, och de som tog bort den hade ingen aaaaaaaaaaaaaaaaaning om att den förolämpningen fanns just där.

Det här börjar bli skrattretande. Det är redan patetiskt.As Orwell so eloquently and classically put it.

"All animals are equal but some are more equal than others."

#57  SophieG Johanna
2005-08-25 17:22:12

Även om tråden fanns kvar, så skulle du inte kunna ta fram förolämpningen. Den var nämligen redan borttagen på grund av regelbrott.

#58  Johanna utlandssvensken
2005-08-25 17:25:50

Aer det inte dags att ni boerjar att censurera feministernas personangrepp. Ni kan ju boerja i den haer traaden....

Det aer enbart en trovaerdighetsfraaga.

#59  Sv: Feminist eller JÄIF elinlite
2005-08-25 17:25:56

Då ber jag att få påminna SophieG om att just det inlägget blev både raderat och diskuterat. Att sedan ta upp detta enda exempel i tid och otid anser jag vara något absurt.
Varför?
Vad får du för glädje av att diskutera denna ena händelse?
Blir moderatorernas arbete mer eller mindre svårt av att bli nedrackade hela tiden?
Blir de inspirerade av sådant?
Och framförallt, de som modererar Tycka m o d e r e r a r inte JÄIF.
Det_de_modererar_i_Tycka_har_ingenting_med_JÄIF_att_göra.

#60  Sv: Feminist eller JÄIF SophieG
2005-08-25 17:27:46

Johanna skrev:
"Även om tråden fanns kvar, så skulle du inte kunna ta fram förolämpningen. Den var nämligen redan borttagen på grund av regelbrott."

Visst, skrämmande eller hur...

#61  #56 SophieG norrifra
2005-08-25 17:28:31

Jag delar inte din uppfattning i detta ditt inlägg. (Alltså inte det som handlar om Joss). Dina och många andras inlägg är det t ex inga svårigheter att begripa. Inläggen är seriösa och även om man tycker totalt olika så går det ändå att föra en debatt och diskussion.

Med vissa andra är det jättejobbigt. Jag vet inte om det är deras språk, eller insinuationerna eller trångsyntheten eller vägran att försöka läsa eller förstå vad jag skriver, som gör det jobbigt. Fenomenet tycker jag uppträder både med vissa feminist-reggade men överväldigande främst med de som flyger in som JÄIF-are.

#62  #58 utlandssvensken norrifra
2005-08-25 17:30:18

Alvungers inlägg har blivit raderade på grund av regelbrott.

#63  SophieG Johanna
2005-08-25 17:33:53

Skrämmande...att vi regelbrottar inlägg som bryter mot reglerna?

#64  Sv: Feminist eller JÄIF SophieG
2005-08-25 17:40:29

Elinlite skrev:
"Då ber jag att få påminna SophieG om att just det inlägget blev både raderat och diskuterat. Att sedan ta upp detta enda exempel i tid och otid anser jag vara något absurt.
Varför?
Vad får du för glädje av att diskutera denna ena händelse?
Blir moderatorernas arbete mer eller mindre svårt av att bli nedrackade hela tiden?

Jag tar fram det för att det är ett klassiskt exempel på hur man behandlar olika människor på olika premisser här.

Hade någon här kallat Nettan för "kräk" är jag beredd att garantera att den personen hade varit bortplockad direkt.
Men tanke på vilka grunder vissa andra har avvisats härifrån.

Jag har ingen agenda med det här. Jag tycker bara att hela situationen är pinsam och att de allra flesta som läser det här utifrån också skulle tycka det.
Sajtens trovärdighet är på en mycket osäker grund just nu, IMHO.

Men, som jag har sagt många gånger förut, ni gör som ni vill.


Elinlite skrev:
" Blir moderatorernas arbete mer eller mindre svårt av att bli nedrackade hela tiden?
Blir de inspirerade av sådant?"

Skiter jag fullständigt i. Vill de inte moderera är det bara för dem att avsäga sig ansvaret.
Själv skulle jag aldrig gå med på att moderera ett forum som har de regler som den här sajten har. Det bäddar bara för trubbel.


Elinlite skrev:
" Och framförallt, de som modererar Tycka m o d e r e r a r inte JÄIF.
Det_de_modererar_i_Tycka_har_ingenting_med_JÄIF_at t_göra. "

De är fortfarande crewmedlemmar. Och i o m det har de ett större ansvar än alla vi "vanliga" användare. Eller håller du inte med om det? En vanlig medlem som hade kallat någon för kräk här, tror du att h*n hade klarat sig från åtminstone en mycket sträng varning?
En moderator (oavsett vilket forum den modererar i) borde få en mycket strängare straff, i mina ögon. Det handlar om trovärdighet.

#65  Sv: Feminist eller JÄIF Alvunger
2005-08-25 17:40:33

Trollstav Det finns en tråd i Om webbplatsen som specifikt behandlar modereringsfrågor. Jag uppmanar er att skriva era synpunkter om modereringen där.

#66  Sv: Feminist eller JÄIF elu
2005-08-25 17:43:11

Gillar inte hundliknelsen. Den verkar förutsätt att JÄIFare bara är intresserade av att vederlägga all sorts feminism.

Eller för att fortsätta liknelsen; även fast man inte är hundägare kan man ju ha klart intresse att diskutera olika hundraser och deras utvecklingshistorik, resultat av dissektioner, och populära missupfattningar bland hundägare om hundar som ägarna är för involverade i för att se klart.

#67  Sv: Feminist eller JÄIF SophieG
2005-08-25 17:45:33

Johanna skrev:
"Skrämmande...att vi regelbrottar inlägg som bryter mot reglerna?"

Jag tycker att det är skrämmande att ni tar bort inlägg som bryter mot era regler men som inte är lagvidriga. Det finns bättre sätt att bestraffa någon om ni så vill det.

Dels går det inte att följa en diskussion när det händer och dels för att det gör att folk inte behöver stå för sina handlingar, precis som Nettan slipper göra i det här fallet.

#68  Sv: Feminist eller JÄIF SophieG
2005-08-25 17:50:03

Norrifra skrev:
"Med vissa andra är det jättejobbigt. Jag vet inte om det är deras språk, eller insinuationerna eller trångsyntheten eller vägran att försöka läsa eller förstå vad jag skriver, som gör det jobbigt. Fenomenet tycker jag uppträder både med vissa feminist-reggade men överväldigande främst med de som flyger in som JÄIF-are"

Mitt råd. Ignorerar de om du tycker det.

#69  utlandssvensken Fiji
2005-08-25 17:50:14

Självklart modereras regelbrott från båda sidor. Jag har tagit bort såväl feminetister som JÄIFare. Vad gäller rena sabotörer, vilket är vanligaste anledningen till blockering, är JÄIFarna i stor majoritet. Gissningsvis för att de som saboterar och är reggade som feminetister väldigt sällan håller till i JÄIF.

Jag uppfattar JaEInteFarlig som någon som vill starta bråk. Någon som vill diskutera hade betett sig annorlunda. Det har skrivits mer från den signaturen än den enda mening du tagit upp.

Sedan ska man såklart inte skriva onödiga påhopp bara för att man tycker någon är oseriös. Jag har ungefärlig koll på vilka som sagt vad i sammanhanget. Nu har jag valt att inte "huta åt" någon fler i den tråden, utan istället lagt på minnet vad som sagts för att se om det fortsätter i samma stil.

#70  #51 Johanna TantMarcus
2005-08-25 17:50:48

Jag kan inte hjälpa att tänka på att det här påminner lite om debatten om företag som diskriminerar. Gillar man inte att företaget diskriminerar så är det bara att söka sig någon annanstans. Det finns så många andra företag så... Och det är dom som har byggt upp det fina privata företaget, så om dom vill ha en separat kö för svarta och en för vita så är det väl deras sak? Och vill dom ge kvinnor lägre lön så är det väl deras sak? Kvinnor och svarta kan väl dra någonannanstans då om dom är så himla fina i kanten att dom prompt kräver milimeterrättvisa?

Förlåt, men så uppfattar jag läget.

Jag tror att den här öppna diskrimineringen ni kör med skapar era problem. Jag kan ärligt talat inte påminna mig om att jag stött på en sida på internet som fått så mycket skit för hur den funkar. Det kan såklart vara så att massa gnällspikar samlas på er private property och förstör, eller så kan det vara något annat.

Jag tycker ni borde lägga ner JÄIF och banna alla som inte är feminister. Faktiskt. Halv-separatism med "passar det inte är det bara att dra" provocerar, ska ni veta. Hellre hel-separatism. Antingen vill ni ha JÄIF-are här och då ska dom såklart ha samma rättigheter som alla andra, eller så vill ni inte ha dom här och då kör ni en feministklubb och då får det bli som det blir.

Jag tycker också att ni som har hand om sidan måste tänka på att även vi som "bara" är användare på sätt och vis är era kunder. Ni får såklart ha er fina sida utan användare, men det vore kanske inte samma sak. Dessutom så lägger faktiskt användare ner tid på sidan också. Vi fyller sidan med innehåll, och vi lägger - tro´t om ni vill - ner ganska lång tid på att skriva inläggen. Att vara aktiv debattör kräver faktiskt ganska mycket i form av att hålla koll på trådar, kolla vem som skriver vad, vem som svarar, tänka ut vad man ska skriva för smarta saker (tack och lov går just det väldigt fort för mig... SKOJA BARA!!), skriva ner det osv. Varför inte göra en poll om hur mycket tid man hänger på feminetik varje dag? Alltså en poll som alla medlemmar får vara med på. Jag tror att ni skulle se att många JÄIF-are hänger här under ganska lång tid varje dag. Varsågoda.

Varför skriver jag då här när jag känner så här? Tja, man väljer väl att förnedra sig. Eller jag kan inte förklara det på något vettigt sätt. Kanske för att feminetik är bra som debattforum och att det inte finns så många andra sidor.

Feminetik är bra. Faktiskt. Det måste jag erkänna. Jag är imponerad av det tekniska. Det känns proffsigt. Och feminetik har också en hög status i debattSverige. Iaf vad jag upplevt. Det som står på feminetik betyder något. Det är jag också imponerad av. Det är bara JÄIF som sticker i ögat.

#71  Sophie Fiji
2005-08-25 17:55:52

Som jag skrivit i en annan tråd kommer modereringsförfarandet att förändras något from ungefär nu, med anledning av bl a vad som hänt den senaste veckan.

Vi får väl se hur det funkar.

Sedan kan jag tillägga att det är ytterst svårt att kombinera absolut rättvisa, brist på personangrepp, fullkomlig yttrandefrihet, god debatton, nöjda skribenter och totalt entydiga regler.

#72  Fiji, m.fl. utlandssvensken
2005-08-25 18:02:59

Jag flyttade min del av modereringsdebatten till "om webbplatsen".

#73  Sv: Feminist eller JÄIF Angelique
2005-08-25 18:05:02

Jag är skitnöjd. Ok att man surnar till om man fått en knäpp på näsan, men de gånger det har hänt hajar man oftast varför. Ni moderatorer argumenterar alltid generöst, även vid avstängningar och radering av inlägg - något ni i mitt tycke egentligen inte skulle behöva. Men det medför en trevligare stämning, och det får man tacka för.

#74  utlandssvensken Fiji
2005-08-25 18:05:49

Trollstav Bra tänkt.

Vi flyttar debatten till "om webbplatsen" där den hör hemma. Det kan bli något krångligt med referenser, men vi gör ett försök.

#75  #70 TantMarcus norrifra
2005-08-25 18:14:24

Jag är JÄIF-are och varför skall jag drabbas av ditt censurerande förslag. Skall jag tvingas påstå att jag är feminist för att få yttra mig. Om jag inte upplever själv att jag inte är feminist så kommer jag aldrig att registrera mig som en sådan.

Om ingen femisti vill diskutera tillväxt och ekonomi med mig så får jag nöja mig med "utlandssvensken" fast jag hellre skulle vilja diskutera med feministerna.

JaAEinteFarlig utspark var bra. Hans inlägg präglades av översittarmentalitet, besser-wisser-kunskap och lade orden i mun (min) innan de ens var sagda.

#76  Tantmarcus m fl Alvunger
2005-08-25 18:20:25

Det var ett klokt och välskrivet inlägg och jag håller med om det mesta. JÄIF har varit en älska/hata-grej för mig och alla användare sen det skapades. Vilket var nån månad efter att feminetik.se skapades.

Men det handlar inte om "passar det inte så kan ni dra". I många många fall handlar det om "Hur kan vi få det att passa bättre?" Faktum är att crew väldigt ofta besvarar inlägg med kritik, förklarar vad som gått fel, vi tar upp förslag på lösningar, skall vi göra så här istället, finns det nåt tekniskt vi kan göra så det fungerar bättre etc etc etc.

Visst, jag talar i egen sak, men personligen måste jag säga att jag verkligen tycker att vi många gånger är oerhört tillmötesgående och allt annat än "passar det inte...".

NU däremot är vi inne i en rejäl svacka. Jag har varit med länge haha, så det är inte första gången det här händer. Just åsiktssepareringen vi kör med har jag inte stött på någon annanstans. Vi har inga föregångare, inga att snegla på, inget att lära av. Vi lär efterhand och försöker lösa bråken allteftersom de dyker upp.

Men en sak som du och alla andra bör vara väldigt medvetna om är att JAG är i min tur väldigt medveten om att det är användarna som gör feminetik.se. Tro mig. Jag var med när ingen skrev här =) Jag var här när forumet ekade tomt och jag tuggade på naglarna och funderade över hur jag skulle få igång forumet.

Och nu är det igång. Med råge. Och *självfallet* är det användarna som är viktigast. Ett "bevis" på exakt hur j*vla viktiga ni är, är ju just den hårda modereringen. Det här skall vara ett slipat forum, det skall vara seriöst och ärligt och respektfullt så långt det går. När folk loggar in här så skall det vara bra intressanta trådar, gärna i en salig röra och gärna om det lilla till det stora. Därför vill vi hålla de oseriösa utanför. De som missbrukar vårt förtroende och sabbar för våra användare.

Nu har det uppenbarligen gått tokfel. Det moderatorerna varje dag gör FÖR användarna, uppfattas som att det görs EMOT användarna. Men de enda användare vi gör något EMOT är ju de vi tycker inte sköter sig på olika sätt, just för att vi skall kunna hålla en hög standard. Med standard pratar inte jag om akademiska utläggningar eller att allt måste vara så himla smart. Jag pratar om att logga in och se mängder av trådar som alla erbjuder nya perspektiv och kluriga frågeställningar. Det är ju för faen KUL att diskutera! Det är ju därför vi är här! Eller?

Och det är ju i mitt och crews högsta intresse att folk tycker att forumet är bra. Därmed har vi ingen "passar det inte så stick"-policy. Vi har däremot moderatorer som är vansinnigt trötta på trist framförd kritik, på glåpord och påhopp. Just för att allt de gör är ju för att vi skall ha ett shysst forum, och vad gäller användare som bara kommer hit för att trasha forumet så håller jag med dem: PASSAR DET INTE SÅ STICK!

Samtliga övriga, våra spännande, intressanta, coola, nyfikna, diskussionssugna användare; JÄIFare som feminetister som läsare: HÄNG KVAR FÖR FAEN SÅ LÖSER VI DET.

Och tänk på: hela feminetik.se är på många sätt lite av ett experiment. Jag vet inte hur många andra större debattforum som startades utav en privatperson som en liten hobbysida. Nu har privatpersonen ett gäng andra privatpersoner vid sin sida för att kunna fortsätta driva feminetik.se. Det är liksom inte mer än så. Inga experter, inga proffs, inga resurser, ingen styrelse, inga lathundar. Vi försöker lösa allt eftersom det dyker upp.

Alla våra användare har valt feminetik.se av en anledning. Ni visar oss förtroende och uppskattning bara genom att skriva här. Det förtroendet vill jag och crew förvalta. Det betyder inte att vi gör det så jäkla bra alla gånger, men det betyder iallafall att vi försöker.

En tråd har startats i ett forum här intill som jag skrivit tidigare. Där kan vi föra en diskussion om hur vi kan förbättra oss. Några råd har vi redan tagit till oss, andra diskuterar vi kring. Vänligen håll diskussionen där. Men jag vill be samtliga att lugna sig lite med censuranklagelser och allt vad vi nu sysslar med.

Alltså helt ärligt, vi kanske är dumma och korkade och alltigenom onda. Men att driva ett forum på basis av att "Nähe, om vi inte skulle ta och skita i alla våra användare och ta o censurera lite"... Det finns betydligt mer tids och energisparande sätt att vara ett as. Jag lovar.

Två år har jag sysslat med det här. Några i crew är uppe i mer än ett år. Detta är viktigt för oss. Antydningarna om hur vi låtsas att vi inte har en aaaaning om ditt och datt, censuranklagelserna mm mm gör mig uppriktigt ledsen. Kan samtliga försöka ta till sig att vi gör vårt bästa och att vi är angelägna om att detta skall bli ett bra forum. Om ni åtminstone tar detta faktum till er så är jag nöjd.

Först då kan vi ha en diskussion. Annars kan vi, som Tantmarcus mkt riktigt säger, lika bra stänga JÄIF, en möjlighet jag har haft i två år men aldrig valt att genomföra. Det finns en orsak till precis varenda funktion här, ett skäl till varje bokstav, ett beslut bakom varje knapp. Vi kan ta fler beslut. Men jag finner det faktiskt inte värdigt att ha en diskussion med människor som på förhand bestämt att vi i crew är vidriga människor som raderar trådar lite på måfå och kickar ut folk för att det är kul. Har ni inte mer förtroende för crew än så... Ja då är det nog dags att ni lämnar feminetik.se på eget bevåg.

Övriga kan hänga kvar och hjälpa till att utveckla feminetik.se.

#77  Sv: Feminist eller JÄIF TantMarcus
2005-08-25 18:28:22

norrifra: jag förstår inte riktigt vad du menar, men jag chansar:

Jag tycker inte att jag förespråkar censur. Jag förespråkar at antingen umgås vi på samma sida med samma rättigheter (kan dock gärna finnas en symbol vid vårt namn om vi kallar oss för feminister eller icke-feminister), eller så umgås vi inte alls. Då är vi på olika sidor, men sidor där alla har samma rättigheter. Att låta människor få vara med, men inte få vara med, är nog bland det äckligaste jag vet. Lika bra att låta dom inte få vara med alls så att dom kan få bilda sin egen sida. Visst - det skapar motsättningar, men hellre en juste fight än en hycklande fred.

Om JaAEinteFarlig har jag ingen uppfattning. Jag har inte läst så många inlägg av personen i fråga.

#78  TantMarcus Alvunger
2005-08-25 18:35:03

Jag har aldrig sett det så, att ni umgås med olika rättigheter. JÄIF är liksom en sida i sidan. Det är inte en del av det feministiska communityt. I JÄIF har alla samma rättigheter. Ni har samma funktioner här i JÄIF. feminetister får lösa medlemskap här, och kan sparkas ut härifrån. (Ja, det finns en separat funktion för att blocka feminetister ifrån JÄIF.) JÄIFare får lösa medlemskap, och kan sparkas ut härifrån. I forumet JÄIF har alla exakt samma rättigheter.

Sen har vi vid sidan om detta ett feministiskt community. Säg att det feministiska communityt legat på en annan domän, och att denna sida bara hade JÄIF. Ett forum där användare får regga sig och får symbol/ickesymbol beroende på åsikt, samt där alla kunde om de ville fylla i sin presentation. Hade det forfarande varit orättvist? Varför i såfall?

#79  TantMarcus memma
2005-08-25 18:51:15

Kan inte missnöjda JÄIFare slå sig samman och göra en egen sajt med ett inverterat regelsystem?

#80  #77 TantMarcus norrifra
2005-08-25 18:52:58

Alvunger har gett ett bra svar #78.

Personangrepp, hånande attityd, översittar-attityd, förutfattning, svordomar som går över gränsen, när det inte handlar om sakfrågan/debattfrågan utan hur korkad den andra är, känslostormar a la vrål, kränkande tillmälen, insinuationer, osv.

Sådant saboterar. Det är möjligt att jag själv mer eller mindre faller in så också. Jag försöker hålla en seriös nivå men det är så lätt att bli provocerad att man slänger ur sig något dumt. Det känns som att man skriker högre och högre och försöker övertyga på det sättet. Blir taket så högt att man tillåter sådant så är det adjöss för mig.

Jag säger som du gör. Det är ägaren som bestämmer vilken nivå man vill hålla och vilka man vill ha som användare.

Varför skall jag vara med på ett forum och delge mina kunskaper och funderingar och mitt seriösa intresse för andra människors syn om jag blir (som jag känslomässigt upplever det) fult påhoppad.

Taket ligger väl högt redan nu. Men jag är ingen viktig person och som sagt - ägaren bestämmer.

#81  #79 memma norrifra
2005-08-25 18:55:26

Jag är ledsen, men du låter precis som utlandssvensken. Nu skall jag låta som ni.

Kan inte bara du och utsvensken slå er ihop om en egen webbplats. Bara med ni som medlemmar.


Ber om ursäkt för detta mitt övertramp

#82  Sv: Feminist eller JÄIF Alvunger
2005-08-25 19:01:52

Hahahaha kan inte ALLA här starta sin egen privata hemsida och så är det bra med det =)

*Alvunger är värst*


Nu haaar vi ju ett diskussionsforum här som vi kan försöka göra det bästa av.

#83  Sv: Feminist eller JÄIF Fiji
2005-08-25 19:03:49

Trollstav kom igen, flytta det till "om webbplatsen"

#84  norrifra utlandssvensken
2005-08-25 19:04:52

[CITAT] Jag är ledsen, men du låter precis som utlandssvensken. Nu skall jag låta som ni.

Kan inte bara du och utsvensken slå er ihop om en egen webbplats. Bara med ni som medlemmar.


Ber om ursäkt för detta mitt övertramp [SLUT CITAT]

Foerklara gaerna vad du menar?

#85  Sv: Feminist eller JÄIF Clajo
2005-08-25 19:06:21

Jag tycker den här debatten i sig är ett ganska tydligt exempel på att det är högt i tak.

#86  Sv: Feminist eller JÄIF Kalle
2005-08-25 19:23:27

Men hallåååå!!!
Kom igen nu! Är det inte dags att sjunga "We shall overcome" snart?!?
Eller är det den här tråden som mirakulöst kommer att omvandlas till make-up-kram-fredags-tråd...?

Mad props till crew!! Och kom ihåg, Bättre råg i ryggen än säd i brallan! :-)

#87  Kalle olaberg
2005-08-25 19:33:41

Omvandling till kramtråd? Jag är på! I morrgon! * värmer upp famnen *

#88  Sv: Feminist eller JÄIF android
2005-08-25 19:43:24

*värmer också upp inför morgondagen*

#89  Var rädda om varandra! Robert
2005-08-25 19:45:29

Ett diskussionsforum om feminism finns till för att, just det, diskutera feminism.

Fokusera på diskussionen - er egen syn på feminism, era egna vinklar, era egna argument och åsikter - men skilj på åsikter och personer!

Personangrepp tillför INGENTING till debatten - tvärtom!

#90  Sv: Feminist eller JÄIF TantMarcus
2005-08-25 20:03:57

#76: tack för bra svar. En sak kan du skippa, och det är det där med "vi kanske är dumma och jordens avskum, men vi gör så gott vi kan och vi är bara människor" (inte något citat). Jag fattar att ni bara är människor och kan göra fel. Jag utgår från att ni gör så gott ni kan. Jag tror inte att ni är dumma och jordens avskum. Sluta med att insinuera att jag tror sånt. Men ni kan göra fel ändå, utan att ni för den skull är jordens avskum. Det måste ni erkänna.

#78: "Jag har aldrig sett det så, att ni umgås med olika rättigheter.". Ganska häpnadsväckande (att du aldrig sett det så). Jag vill dock påpeka: vi umgås med olika rättigheter. Att säga att JÄIF och feminetik är olika communities är ju en trevlig tanke... Men så funkar det inte. Man kan såklart säga att en verkstad är en för kvinnor och en för män, men att dom inte ska jämföras, och så ger man dom olika lön - dumt.

Äsch. Strunt i det här. Ni gör som ni vill. Men något jämställt samhälle är ni inte något exempel på.

#91  Mjae, vi är inget jämställt samhälle Alvunger
2005-08-25 20:24:03

Men JÄIF fungerar faktiskt som ett eget diskussionsforum.

Jag kanske skall säga så här; det är klart att jag vet och ser att JÄIFare och feminetister har olika behörighetsrättigheter på feminetik.se. Det är klart att jag vet och ser att det är orättvist.

Men I JÄIF, i detta forum, så har feminetister och JÄIFare EXAKT samma behörighet. Det finns inte en knapp feminister kan klicka på här som inte JÄIFare kan klicka på. JÄIF är lika roligt/tråkigt för feminetister som för JÄIFare. Men feminetik.se som helhet är självfallet roligare för feminetister, för UTANFÖR JÄIF har de ett community och fler forum.

Jag säger inte att vi har en verkstad för kvinnor och en för män och ger olika lön. Jag säger isåfall att vi har en verkstad bara för kvinnor och där existerar vissa privilegier bara för kvinnorna, och så har vi en verkstad för BÅDE kvinnor och män och där existerar samma privilegier för alla. På verkstaden för kvinnorna kan dock bara de som kör moppe komma in, medan den allmänna verkstaden välkomnar alla fordon. Typ så =)

#92  TantMarcus UppåtEmma
2005-08-25 20:25:39

men i så fall är ju inget medlemsforum jämställt.

Moderatforum, Socialdemokratforum, Kennelklubbsforum, GAIS-forum - inget forum som förutsätter att du har en viss ideologi/politisk åsikt/intresse eller hobby är i så fall jämställt.

Vad är det som är så fel med att människor med en gemensam värdegrund och ett gemensamt intresse vill ha ett ställe att diskutera det?

#93  En sak till till TantMarcus Alvunger
2005-08-25 20:34:08

Mitt inlägg riktade sig till alla men hade ditt namn i titeln. Jag menade inte att jag tror att du tycker att vi är jordens avskum och inte fattar att vi är felbara. Det var tänkt som en allmän påminnelse till se signaturer som verkar ha uppfattningen att vi modererar på ett visst sätt bara för att jävlas, att vi inte bryr oss.

Och sen tycker jag att vi med all tydlighet har erkänt att vi kan göra fel. Vi har också efterlyst förslag och synpunkter på hur vi kan bli bättre.

#94  Men i.. Foretagarsvinet
2005-08-25 21:24:43

...slutändan tror jag uppdelningen är en pyrrhus-seger. Redan idag är väl JÄIF typ 10ggr större. Och inte är det mycket till diskussion i Tycka, vad jag kan se. Ett litet inlägg här och var som dör efter 3 svar, ungefär. Ärligt talat, när brann det till där sist?

Slutsats? Det blir lätt så när man 'debatterar' med redan frälsta.

#95  Alvunger utlandssvensken
2005-08-25 21:35:41

[CITAT]Och sen tycker jag att vi med all tydlighet har erkänt att vi kan göra fel. Vi har också efterlyst förslag och synpunkter på hur vi kan bli bättre. [SLUT CITAT]

Jo, det laater ju fint. Men naer jag debatterar modereringen av JaEInteFarlig paa "om webbplatsen" saa meddelades det att det inte blir naagon fortsatt debatt angaaende saken.

Mitt debatterande aer ju inte foer att jaevlas, utan foer att peka paa naagra omstaendigheter som kanske kan ses som negativt foer naagra av oss?

Det enda jag oenskar aer att feminister och ickefeminister, samt gamla och nya debattoerer skall modereras enligt exakt samma mall paa JAIF - inget annat.

#96  Sv: Feminist eller JÄIF Alvunger
2005-08-25 21:42:10

Jo, och du lade också fram flera av dina argument i frågan. Fiji skrev också att hade du fler synpunkter så kunde du mejla. Men hela tråden behöver ju inte upptas om att gräva sig djupt ner i ett enskilt fall. Visst kan ett fall stå som exempel, men skall vi förändra modereringen så måste vi se framåt och inte totalt snöa in oss på ett enskilt fall.

#97  Alvunger utlandssvensken
2005-08-25 22:04:19

Taal inte saken en oeppenhet? Med en oeppen debatt i fraagan saa kanske ytterligare debattoerer kan meddela sina aasikter i fraagan. Foer dig kanske det innebaer att "snoea in" sig, men foer andra kanske det handlar om feminetiks trovaerdighet?

Det handlar ju inte om ett "enskilt fall", utan om principen att inkoerda debattoerer aer tillaatna att bete sig paa ett saett som nya debattoerer blir bannade foer.

#98  Sv: Feminist eller JÄIF Alvunger
2005-08-25 22:27:33

Ibland gör moderator bedömningen kring debattörens intentioner och seriositet. Det går rätt snabbt att göra den bedömningen. En ny debattör dyker upp, startar trådar eller deltar i andras. Supersnabbt ser vi om personen är med i diskussionerna, eller är här för att sabotera. Den debattör du tar upp åkte ut efter att ha gjort tydligt att denne bara var här för att tala vitt o brett om vilket dåligt forum vi har. Detta står också i moderatorns motivering. Hade personen vid sidan om detta beteende startat andra trådar för att debattera feminism, eller deltagit i någon redan pågående tråd och skrivit inlägg om saken och på så sätt visat att "jag är här för att debattera" så kan jag nog i princip garantera att denne inte bannats. Som moderator kan vi plocka fram alla inlägg en debattör har skrivit i en fin lista. Som Fiji skrev så använde han denne funktion o kollade av den nya medlemmen. Mönstret blev uppenbart. Inte ett enda inlägg som visar att personen var här för att diskutera med oss andra. Solklart skulle personen ut.

Personen åkte alltså inte ut för personangrepp.

Sedan blev personen ganska hårt ansatt av feminetister, men som du säkert märkt så bannar vi inte folk för att de tycker att någon annans resonemang är magsurt eller dumt eller inkompetent. Det skriver vi till varandra här dagligen tycker jag.

Gamla debattörer är inte tillåtna att bete sig på ett sätt som nya debattörer blir bannade för. I detta fall du tar upp blev personen bannad för att inte vara seriös utan bara reggade sig för att sabotera. Tycker du att någon av de äldre signaturerna också bara verkar vara här för att sabotera men ändå får behålla sitt medlemskap, ja i så fall har du garanterat ett case.

#99  Sv: Feminist eller JÄIF Fiji
2005-08-25 23:20:45

Trollstav vidare modererings- eller banningsdiskussioner får ske i "om webbplatsen"

Tråden stängs eftersom den är för långt OT.

(Kramar är nästan aldrig OT)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?