feminetik.se feminetik.se

Just nu 21 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hedersmördade män


Gå till senaste inlägget#1  Hedersmördade män Matti
2004-05-22 00:27:49

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_74756…

Döh. Men stackars kvinnor som får för sig att det är dem som är fötryckta mer än dem verkligen är pågrund av sitt kön !

Nåt som Moore blev klart i Bowling for Columbine för många va var när han snackade med författaren som har skrivit boken "The scare society" eller vad den nu hette att man får en skev bild av sannolikheten av att man ska bli anfallen o utsatt för våldsbrott. Och samma försiktighet är inte homogen!
Jag kastar blicken i mörka gränder rationellt lika mycket som en kvinna! Men för henne är denna försiktighet nu synonymt med kunskap om att de hinner bli våldtagna tusen ggr på väg hem om dem inte gör det.

#2  Rasism? Billy
2004-08-23 14:47:46

"För vissa grupper existerar inte skilsmässa, eget val eller religionsfrihet trots att det är juridisk möjligt i Sverige"

Huruvida detta är ett rasistiskt uttalande eller inte det är frågan. Jag anser att detta inte är rasism. Man måste kunna acceptera fakta utan att beskylla människor för egen politisk agenda.

"Hedersproblematiken gäller inte enbart flickor, kvinnor och unga pojkar. Det handlar inte om tusentals som hotas, som länsstyrelserna uppger, utan om tiotusentals personer som inte får bestämma"

Vilket nästan aldrig tas upp som fakta när det är kvinnor som råkar illa ut.

Så sent som för nån vecka sedan ansåg flertalet kvinnliga forskare att Fadime dödades av "patriarkatet" vi har i Sverige. Hur väl stämmer deras synpunkter överrens med dessa fakta?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?