feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Publicera - igen!


Gå till senaste inlägget#1  Publicera - igen! Josefine Alvunger
2004-03-27 14:06:57

Ok, då börjar vi närma oss ett utökat publicera. Jag vet att den nya versionen av feminetik.se tar sin tid, men när det väl kommer - då jädrar :0) Så mkt kommer inte förändras layoutmässigt, men rätt mkt funktionsmässigt som ni kanske förstått. Vi har nu köpt till en extra databas till feminetik.se som skall fixa så att vi.. bla bla bla.. ja tekniskt mumbo... Johanna vet vad den fixar. Men det var nåt bra. Förutom medlemsfunktionen (o diskutera, vi kommer tex flytta gamla trådar så att vi bara har färska diskussioner uppe, den nya databasen stöder tydligen också så man kan söka i forumet, det kanske vi bygger till senare) kommer berätta genomgå den största förändringen. Alltså heta Publicera.

Och då är den stora frågan ju, vilka kategorier vil vi ha? Jag tänker mig t ex Politik&Samhälle (formella institutioner som partipolitik o likn), Relationer (könsroller, kärlek, sex, härskartekniker, exkludering, inkludering etc), Lag&Rätt (våra lagar o tillämpning o tankar kring det), Recensioner (film, musik, böcker) och så berätta i den form den har nu kan kallas "Ordet är fritt". Hm..bättre namn kanske vore "Jag&Feminism"


På så sätt kan varje medlem berätta många saker, om allt vad de tycker. Vi kan också få svar på debattartiklar. Haha mitt första mission är då att bjuda in Persson och fråga hur han arbetar feministiskt under Politik&Samhälle. Detta system skulle ge er skrivsugna feminetikare långt mer möjligheter och utrymme, samt på sikt skulle Publicera mer och mer få formen av webbtidning. Gratis feministisk webbtidning. mmm me like...

Feedback? Eldsjälar som vill hjälpa mig att planera o dra i detta? Anna o Nettan är redan tvingade.. ;0) Fler? Jag ser fram emot Reales sakkunnighet på Lag&Rätt. Åh en kategori till kom jag på nu. Biologi vill jag ha med också.

Politik&Samhälle
Lag&Rätt
Relationer
Biologi
Recensioner
Jag&Feminism

Vad tycker ni? Vad skall med, vad skall bort? System för hur detta kan byggas upp o se ut?

#2  PAX!!! Nettan
2004-03-27 14:39:45

Så bollen är i rullning nu, det låter spännande! Jag blir alldeles pirrig i magen av det här! Som en nyförälskelse nästan.

Jag känner mig lite nervös inför det stora ansvar jag har bett om att få bli tilldelad, för saker har förändrats lite för mig sista veckan. Har precis gjort mig av med både fast jobb och lägenhet för att flytta till Uppsala och plugga Genusvetenskap till hösten så jag har allmänt kaos i mitt liv just nu. Så jag hoppas att kraven på mig inte är större än att jag kan motsvara dem. =0)

Vad det gäller feedback så låter jag någon annan få komma med braiga idéer när det gäller utseende och uppbyggnad eftersom sånt inte är mina starka sidor. Men jag gillar nuvarande layouten så där skulle jag nog inte vilja se särskilt mycket förändring. Om det inte är nödvändigt förstås.

Men nu när du listade lite kategorier Josefine, så kom jag på något. Kan det inte vara värt att ha två olika kategorier inom ämnet Relationer? En för just Relationer och en som behandlar Sex&Kärleksrelationer? Jag personligen tror att en samlad kategori kan få folk att tro det bara handlar om kärleksrelationer. Och av egen erfarenhet kan jag säga att där jag har haft svårast med min feminism är inte i mitt förhållande utan gentemot vänner, arbetskamrater och familjen. Och jag tycker nog att det kan vara värt att sära på relationerna i kategorierna. Och behöver jag säga att jag känner ett enormt behov av att uttrycka lite dagismentalitet och skrika "pax för relations-kategorin" för full hals? ;0)

#3  haha Josefine Alvunger
2004-03-27 15:46:35

Jag ser din poäng... tänkte också på det med relationer.. Relationer skulle ju va samling för både kärleks o vänskap/arbete/förening etc relationer...

Relationer kan vara i två

1. Arbete och vänner
2. Kärlek och sex

Låter det bra?

#4  kategorier Nettan
2004-03-27 16:01:53

Är det såhär du menar så är vi överens, helt klart!

Politik&Samhälle
Lag&Rätt
Arbete&Vänner
Kärlek&Sex
Biologi
Recensioner
Jag&Feminism

Jag gillar alla kategorierna och tycker att alla behövs. Behövs det kanske en kategori som bemöter Antifeminism? Jag tänker i banor om att bemöta de argument som förs fram av antifeminister ur en feministisk vinkel. Inte bara pajkastning i stil med "kolla här hur puckade antifeministerna är som hävdar...bla bla bla" utan mer i stil med att lyfta fram de argument som är tunga och bemöta dem med motargument. Eller finns det inget intresse för det? Jag vet iallafall att jag nog inte skulle ha tillräckligt med tålamod för en sån grej. Jag blir så lätt uppretad. Men det kanske finns någon annan med mer is i magen än jag som skulle vara intresserad?

#5  Hmm Josefine Alvunger
2004-03-27 16:27:34

det är nåt fel med arbete o vänner tycker jag... iaf om det skall vara ett komplement till kärlek o sex... jag tänker alltså att den kategorin skall handla om inte så fullt informella relationer som kärlek.

Kan vi inte dela in det i
Arbete&Organisation
Kärlek&Sex

Problemet med kärlek&sex är det låter så sourze och salka-likt. Det låter liksom som att man skall skicka in kärleksdikter...
Därmed gillar jag nog relationer kort o gott där..

#6  Jo Nettan
2004-03-27 17:40:52

Och om man delar upp det i

Arbete&Organisation
Kärlek&Sex

så känns det lite som om familjen och vännerna faller bort. Det kan vara mitt tankesätt som är överkänsligt men jag har ingen lust att sätta min familj i samband med sex och inte heller tycker jag att de passar in under arbete.

Men om man delar upp kategorin Relationer i t.ex.

Intima relationer
Formella relationer

hur känns det för dig?

#7  men tekniken då =) Johanna
2004-03-28 12:50:30

Ni bestämmer allt det där, det jag är intresserad av när jag bygger tekniska lösningar är:

*Vem ska få publicera? Inloggad medlem, eller vem som helst? Jag tänker mig: Inloggad medlem alternativt texter som Josefine lägger in (från inbjudna skribenter). På så sätt blir texterna knutna till medlemssidor, då kan man lite tjusigt få listor (och länkar till) allt man har skrivit från sin medlemssida, och det är ju kul, tycker jag!

Jag vet att Josefine tycker att det ska vara så öppet som möjligt, men är man så intresserad att man vill publicera texter så är det inte jobbigare än att det tar 1 min att registrera sig!

#8  tabbar Johanna
2004-03-28 13:03:14

i och med att jag tänkte använda befintligt utseende på sajten, med tab-systemet vill jag helst inte ha underkategorier, typ
relationer -> intima relationer
relationer -> formella relationer

#9  hmm Johanna
2004-03-28 13:05:02

fast å andra sidan funkar det inte heller. glöm det jag skrev nyss =)

#10  Hmm Josefine Alvunger
2004-03-28 15:21:04

... i alla såna här frågor skall man alltid ta enklaste utvägen. Alltså undrar jag om jag inte tycker att vi helt enkelt endast döper det till Relationer och så får allt gå in där under. Alla vet ju vad en relation är, och det kan man ha med vänner, bekanta, pojkvänner, barn etc. Vi bör inte ha alltför många kategorier tycker inte jag, utan mest övergripande. Märker vi att många texter faller emellan går det väl enkelt (? Johanna?) att i det läget skapa fler kategorier? Men jag kan själv tycka på t ex sourze som har en miljard kategorier att det är svårt att välja.

Vi vet ju inte alls hur många feminetikare ännu som har lust att skriva... fast ändå.. nä nu ångrar jag mig nog.. det finns verkligen mycket att berätta under arbete...

Hmm. Om vi tar en Arbete&Organisation och en Relationer så skalar vi ju bort de ickeintima till Arbetet och sparar resten till relationer. Eller..


suck tusen eller nu...
Arbete&Organisation
Relationer
1 -- Kärlek&Sex
2 -- Vänner&Familj

Är alla nöjda och glada nu :0) ? Om vi nu skulle glömma det sista Johanna skrev.

Tekniken...

Ja, nog kan det vara kul att ha en lista på sina publicerade texter... Men då får vi när vi för över de gamla berättelserna sätta en liten textramsa el symbol vid de inbjudna så att det står tydligt att de inte är medlemmar utan har publicerat via mig. Som Schyman och Ohlsson och de där..

#11  känner mig lite störig nu Nettan
2004-03-28 16:27:07

Men om vi ska ha en kategori för Arbete&Organisation behöver vi verkligen dela upp kategorin Relationer då?

#12  Johanna Nettan
2004-03-28 17:22:38

Detta är ett litet sidospår men jag undrar om inte du kunde skicka din mailadress till mig? Jag har en datateknisk fråga jag skulle vilja ha svar på och jag har hört att du har kläm på det där med datorer. Det vore nice om du ville hjälpa mig.

#13  Du är inte störig ;0) Josefine Alvunger
2004-03-28 20:24:26

Och det är nog smartast att inte ha underrubriker alls. Johanna kan man nå på webmaster@feminetik.se

#14  störig och störig... Nettan
2004-03-28 20:29:54

...känner mig lite omständig iallafall. Men det är ju precis som du säger enklare att ha Relationer som en kategori och ha Arbete&Organisation som en annan. Mycket enkelt och bra.

Tack för mailen btw, ska genast skrida till verket med min urjobbiga fråga.

#15  inga under-kategorier! Johanna
2004-04-06 09:24:52

På grund av databas- och designtekniska frågor tänker jag inte göra underkategorier nu, det skulle bli krångligare. Det blir därför såhär nu:

Politik&Samhälle
Lag&Rätt
Arbetsliv
Relationer
Biologi
Recensioner
Jag&Feminism

#16  Biologi... Josefine Alvunger
2004-04-06 09:47:47

...tycker jag nog vi skall ändra till Manligt/Kvinnligt

#17  okidoki Johanna
2004-04-06 11:04:13

Politik&Samhälle
Lag&Rätt
Arbetsliv
Relationer
Manligt/Kvinnligt
Jag&Feminism
Recensioner

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?