feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Medlemmar


Gå till senaste inlägget#1  Medlemmar Josefine Alvunger
2004-02-15 20:02:26

Nu har jag och Johanna börjat så smått med medlemstanken, som vi har pratat om tidigare. Jag vet att en del av er är sugna på det. Naturligtvis är det inte ett krav att vara medlem för att få delta i diskussioner. feminetik skall vara lika lätt att vara med i, utan att vara medlem.

Men vi har pratat om att de som är medlemmar får, om de är inloggade då de skriver, en liten feminetiklogga vid sina namn så man vet att de är medlemmar. Samt att man kan ladda upp länkar till en utarbetad länklista.

Vad vill ni mer ha för funktioner? Tipsa oss!

#2  Tja.. Lars
2004-02-16 09:53:16

..vad sägs om en liten symbol bredvid nicket som talar om ifall medlemmen är feminist, ickefeminist eller antifeminist?

#3  Njae Josefine Alvunger
2004-02-16 16:25:24

Saken är ju, att endast feminister är feminetikare. Så det kommer inte bli aktuellt. Ickefeminister och antifeminister skall alltså inte vara medlemmar. Nu kan jag ju inte gå och kolla så folk verkligen "är feminister", men tanken är ju att feminister i första hand drar nytta av feminetiks utrymme. Alltså byggs detta system för deras skull :)

Men, jag kommer inte ta bort JÄIF. Kanske döps om till nåt vettigare... Det är ett rätt kluddigt namn.

#4  Tja Kalle
2004-02-16 17:04:46

Underskatta inte värdet av ett inarbetat varumärke. Även om det är kluddigt ;-)

#5  medlemsfunktioner Johanna
2004-02-16 19:22:54

Jag håller på och leker lite nu.

jag tänker mig att varje medlem har en medlemssida där man (om man vill) kan lägga upp bild, beskrivning och kontaktinfo. här kan man också ange om man vill ha nyhetsbrev etc.

en sökfunktion hade jag tänkt, i början innan det är så många medlemmar kanske bara en lista över alla medlemmar.

när en medlem är inloggad finns möjlighet att ladda upp texter och dylikt på delen som nu heter berätta och som senare kanske kommer att heta något annat, t.ex. publicera. då blir det även en feminetik-ikon bredvid namnet i forumet. namnet är en länk som inloggade medlemmar kan klicka på för att komma till personens medlemssida

vad sägs?

#6  databas Johanna
2004-02-16 19:26:57

så, vad vill vi spara för info om medlemmarna?
namn
ev. mail
ev. bild
ev. beskrivning

mer saker???

#7  . Johanna
2004-02-16 19:30:16

ev. webbsida
ev. ålder

fast alla uppgifter utom namn ska vara frivilliga. mail vill vi ha, men det behöver inte visas. frågan är om varje medlem ska ha någon form av gästbok, eller om det blir för mycket lunarstorm då.

#8  bravo Josefine Alvunger
2004-02-16 19:44:58

Låter toppen. Fråga... Vi kan ju inte hindra att en person som inte är feminist blir medlem. Därmed kan vi få en femisexism som tokladdar upp berättelser, skall verkligen den delen vara så fri? I nuläget hamnar alla berättelser hos mig innan de trycks. det vore ju riktigt riktigt tråkigt om publiceringsdelen missbrukades. Jag raderar redan nu en del i forumet, risken är att vi får sitta och radera i publiceringsbanken också... Tror jag nog tycker att berättelser o texter skall gå igenom en koll innan de kommer upp. Du, jag eller Anna kan ju kolla den? Att vi gör när vi får tid, turas om. vill inte logga in en morgon och ha 20 femisexism berättelser...

Tänk också på att den delen, vad gäller texter, inte skall kunna användas utan fullständiga uppgifter. Jag ser helst att man inte är anonym när man publicerar en längre text. Alla personer får stå för sina egna texter.

Medlemmarna kanske inte skall ha en gästbok.. men vad sägs om ett "anteckningsblock" (vi får ju förnya oss lite och leka med termer :)) Där man kan klottra ner nåt som man vill att medlemmen skall veta...

får spåna...

#9  - Johanna
2004-02-16 19:49:40

ja, en förkoll på publicerade texter verkar som en bra tanke!

hmm. ja, anteckningsblock är fint =)

då kanske man borde begränsa mängden text, så att det max kan finnas t.ex. 10 korta inlägg där eller nåt sånt. om man verkligen vill ha det sparsamt

#10  Gästbok Virvla
2004-06-07 12:12:37

Man kan ju se hur många personer som läst ens text, men det finns ingenstans man kan kommentera det man läst eller fråga nåt och så vidare. många vill nog säga nåt, men tycker inte att det är "tillräckligt viktigt" för att slunga iväg ett "seriöst" mejl. Så mitt förslag var en gästbok?

#11  mmm Alvunger
2004-06-08 13:24:21

det låter inte dumt alls Virvla! Tycker du att man skall kunna kommentera i medlemmens gästbok (alltså på medlemmens medlemssida) eller i anslutning till berörd text?

#12  Josefine Nettan
2004-06-08 17:35:34

Nu var ju inte frågan riktad till mig men jag tar mig friheten att svara ändå.

Jag vet att du inte gillar att stänga alltför många funktioner för ickemedlemmar men jag tror att om vi hade en öppen gästbok att kommentera texterna i så finns risk att det svävar ut i diskussioner (och det var väl inte meningen om jag har förstått det rätt, rätta mig annars Virvla). Så jag röstar för en gästbok på medlemmens sida isf. Från och till medlemmar.

Som vi tidigare pratat om så är det lite så att man ofta håller inne med det mest feministiska skrivandet på andra publiceringssajter just för att man vet vilka reaktioner man får. Men det skulle kännas bra att ha feminetik.se som någon slags fristad för feministiska funderingar utan att behöva försvara sina tankar med näbbar och klor. Motargument och ibland rena påhopp (från både feminister och ickefeminister) kan man ju vända sig till diskussionsforumen för att få. Om man nu tycker att man behöver sin dagliga dos.

#13  Jo, såhär: Virvla
2004-06-09 13:07:56

Det gjorde mej inte det minsta att du "svarade på min fråga", Nettan. Jag tycker som du.
En gästbok på medlemmens egen sida, för att jag kan tänka mej, på ett sätt, att om kommentarer och dylikt hamnar i anslutning till berörd text så är det så lätt att som läsare påverkas av vad de andra anser, att man liksom får på sej ett par färgade glasögon innan man hunnit bilda sej en egen uppfattning.
Och i en egen gästbok kan man ju även lära känna andra feminetister genom att inte t.ex. censurera frågor som inte berör just den texten man precis läst. kanske vill man spinna vidare på nåt och då kan det nog vara lättare med en personlig gästbok.

Det var väl min motivering.

Men sen förstår jag ju såklart tanken att inte stänga för icke-feminetister, men kanske kan det istället bli en puff i rätt riktning att de vågar ta steget och bli medlem. man förlorar ju inget på det. :)

Och så en sista sak, kanske är det jag som gjort fel, men iaf. Om man nu "trycker" på ett namn som skrivit nåt, så får man personens mejladress.. kan man inte istället komma till personens egen sida här på feminetik?

Tack för mej.

#14  Bra idéer alltihop! Alvunger
2004-06-09 17:30:34

Men då menar ni en gästbok som endast medlemmen själv kan se, som en mejlinbox, eller en som visas för alla medlemmar?


Jag kan svara på din fråga Virvla. Det är meningen att du inte skall komma till medlemmens sida, eftersom medlemmar fortfarande skall kunna känna sig anonyma gentemot ickemedlemmar. Däremot kan du bara trycka på "sök feminetist" vid din medlemssida och plita ned medlemsnamnet där. Då kommer du se personens sida.

#15  Vilken kluring... Nettan
2004-06-09 18:02:50

Nu när du frågar, Josefine, och när Virvla även skriver om risken att påverkas av andras kommentarer så är det där med en intern mail ingen dum idé alls. Me like...

Den stora frågan är väl snarare hur Johanna ställer sig till en intern mail.

#16  Jag menade nog.. Virvla
2004-06-10 10:38:28

..en gästbok som alla medlemmar kan se, för ja, då kanske man läser i nån gästbok och ser nån intressant diskussion eller nån syftning till nåt i vildmark som man själv ännu inte läst osv. jag tror att genom att läsa i andras gästböcker så kan nyfikenhet väckas och man kanske får chansen att upptäcka nåt som man annars kanske skulle missat.

#17  Gah! Virvla
2004-06-10 10:40:37

Läste igenom mitt inlägg i efterhand och upptäckte att det svenska språket inte var så tjusigt som man kunde önska.. men det bjuder jag på. :)

#18  det vart fantastiskt tjusigt! Alvunger
2004-06-10 16:19:47

tycker jag! Liksom alla idéer... Vad Johanna säger.. Hon är på Malta och dyker och håller på, det lilla livet... Vissa har det bra! Känns nästan tomt nu när jag inte trakasserar henne varje dag på ICQ och skriver "gör detta", "kan vi inte ha detta också?" etc. Stackarn! Men jag tror hon svarar som citatet "Glöm inte att jag kan göra allt. Vissa saker tar bara längre tid än andra." Jag garvade i tjugo minuter efter det. Det var så hjärligt omedvetet självsäkert så det förslog. Precis som det skall vara!

Men men, det hade varit riktigt kul med informellt meddelandesystem medlemmar emellan... Men då kan man ju faktiskt skicka ett mejl...

Vi kanske skulle kunna öppna ett informellt forum som är låst för ickemedlemmar?

Gästbok tycker jag vi skall ha till varje enskild medlem. Jag tycker inte den skall heta Gästbok dock.. (Jag har viss mani på att hitta på nya namn, det är bara för att jag skall känna mig lite speciell o inget att bry sig om ;0) Men något som fungerar som en gästbok kanske?

Någon som har några shyssta namnförslag?

Jag tänkte också om vi skulle ha lite mer val på medlem, kanske att man får lista sina fem bästa länkar och fem bästa litteraturtips, så att vi kan sprida vår feministiska kunskap!

Jag hoppas att alla har hittat till uppdatera infoknappen!

#19  En liten idé? Virvla
2004-06-15 15:25:31

Funderade på ett namn istället för Gästbok:

Vad sägs om
KAMP
(KvinnosaksAnhängaresMötesPlats)

Lite klurigt, men rätt kul, tycker jag iaf.

Slår man i synonym-ordböcker så står kvinnosaksanhängare = feminist)

#20  Bra! Alvunger
2004-06-15 15:55:56

Skitbra idé med att ha ett slagfullt ord där varje bokstav betyder något. Dessvärre fungerar inte kvinnosaksanhängare, tycker inte jag. Jag vill inte att endera kön skall känna sig uteslutet (av alla kön som finns.)

Så kan du komma på andra ord där betydelsen är könsneutral är det toppen!!

(Men för övrigt, håll fast i KAMP, ett alldeles lysande ord om du vill starta en grupp el förening!)

Jag satt o spann iväg lite på om man kan gå vidare med kända feministiska titlar el citat el begrepp.

Som "Ett eget rum" (Virginia Wolf)

"Det andra rummet" (istället för "det andra könet")

"Det här är inte en gästbok" (Linda Skugge, fast detta skrev jag på skämt ;0))

Hm kommer inte på mer nu... Men nåt kul skall vi väl kunna komma på om vi slår våra kloka huvuden ihop. Jag gillar detta med ett kort och kärnfullt uttryck.

#21  SMÅPRAT Lemur
2004-07-25 19:01:29

Synpunkter
Mersmak
Åsiktsutbyte
Personlig kontakt
Reaktion
Applåder
Tankeutbyte

skulle kanske passa som gästboksnamn?

#22  JAAA Alvunger
2004-07-26 07:16:08

Så bra med lite förslag!

Jag gillar småprat, mersmak, reaktion bäst.

#23  KANON! Anna Fredrika Thunström
2004-08-31 13:50:09

skitbra!
lemur: you rock!

#24  vad tror ni? Anna Fredrika Thunström
2004-08-31 13:51:41

skulle fredrica vara snyggare m C?
/fjanten
;)

#25  Tack, tack Anna Fredrika! Lemur
2004-09-04 13:06:38

*suger åt mig*

Nej, jag tycker K är alldeles för underskattat. Var unik, stava som det låter! ;-)

/Lemur

#26  Så här tycker jag! Virvla
2004-09-14 11:34:50

Du heter gästboken "Klotterplank" (om jag inte missminner mej), vilket iförsej inte är heldumt..

Men jag tyckte att Lemurs förslag om att döpa om den till "Småprat" är bättre.
*gillar*

Sen så önskar jag förstås att tycka-delen ev. skulle delas upp i olika områden, som vi diskuterade i en annan tråd.
Jag är ju så sugen på Queerredaktör-biten, you know. ;)

Så, tell me - vad göras?

p.s Tack för svaret Lemur. Jag håller mej nog till Fredrika med K. :)

#27  haha! Virvla
2004-09-14 11:36:28

"Du heter gästboken "Klotterplank"..."
Undrar vad/vem jag tänkte på när jag skrev det där.
Hahahaha!

#28  Hm jo Alvunger
2004-09-14 11:54:23

Klotterplank låter lite väl pubertalt. Skall ta mig en funderare på namnbyte.

Det kommer nog bli flera kategorier tids nog, men vi måste nog lugna oss lite. Stackars Johanna jobbar sönder sig annars. Hon har precis gjort ett hästjobb med forumsök och lite andra detaljer. Men vi kan diskutera utformning av det nya diskutera (det börjar kännas lite gammalt, har sett likadant ut i ett år) och så får vi se när det blir av.

Du kommer självklart bli redaktör för queer som vi sade :0)

#29  Absolut! Virvla
2004-09-14 12:56:13

Såklart ska vi ta det lite lugna.
Det är nog skönt för alla.

Och så diskuterade jag med Nettan igår, som hade visioner på ett jättefeminetik, vilket jag motsätter mej lite.

Jag vill hålla formen, ungefär som den är och helst inte se att mina vänner Alvunger, Johanna och Nettan sliter ut sej totalt..

Men såklart! Queerredaktörsposten tar jag gladeligen emot och tackar, bockar och bugar! och sjunger en truddelutt *laaaaalaaa*

*skratt*
Mina fjortisskrivarfasoner börjar visst visa sej här också..

Kjamizz!

Moahaha!

#30  visioner Johanna
2004-09-14 13:17:17

Jo, Josefine och jag har vissa framtidsvisioner är feminetik.se är väldigt mycket mer utbyggt och större än nu. Men de planerna är på drömstadiet än så länge. Och hur som helst kommer feminetik.se att växa långsamt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?