feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Finns det någon moderator kvar i Jäif?


Gå till senaste inlägget#1  Finns det någon moderator kvar i Jäif? lagertha
2014-11-26 08:46:04

Eller kan man nu mera skiva nästan vad som helst i forumet? Trådar styrs inte upp alls?

Jag har anmält flera av Rodriguez sexistiska och misogyna inlägg, men det har inte hänt något.

Om det i praktiken är "fritt fram", så är det ju bra att veta det.

#2  Sv: Finns det någon moderator kvar i Jäif? Rodriguez
2014-11-28 17:21:18

Varför raderades första inlägget i denna tråd?

http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…

Det står såhär:
"För att du själv ska kunna se var regelövertrampet skedde kan du läsa ditt inlägg igen."

Men jag kan inte se att moderatorn lämnat någon markering eller kommentar som visar vad i inlägget som stred mot reglerna.

#3  Ang: #1 av lagertha udd
2014-11-28 17:42:15

Trollstav Ja, det ska verkligen finnas moderatorer i jäif. Det var en anmälan som verkar blivit liggande ganska länge. Jag vet inte riktigt varför, men nu kikade jag på den själv. Just nu finns inga omodererade anmälningar.

#4  Ang: #2 av Rodriguez udd
2014-11-28 17:53:03

Trollstav
Rodriguez sa:
Men jag kan inte se att moderatorn lämnat någon markering eller kommentar som visar vad i inlägget som stred mot reglerna.


Det är bara originalinlägget som visas. Moderatorerna lägger aldrig in några markeringar eller liknande (det skulle vara ganska tidskrävande). Jag tror de flesta kan se vad som kan förbättras i sina raderade inlägg, åtminstone efter ett par djupa andetag. I just det här fallet hade det t.ex. varit bra att undvika att kalla personer "horor".

#5  Ang: #4 av udd Rodriguez
2014-11-28 18:00:31

Tack för besked.

#6  Sv: Finns det någon moderator kvar i Jäif? lagertha
2014-11-28 21:35:12

OK, då ska jag - om jag hinner och orkar - gå igenom och se om det finns fler inlägg som bryter mot reglerna.

#7  Sv: Finns det någon moderator kvar i Jäif? lagertha
2014-11-28 21:37:36

Men jag har för mig att det står i regelverket att man inte får bedriva korståg. Det är väl vad Rodriguez gör, i allra högsta grad? I inlägg efter inlägg?

#8  Sv: Finns det någon moderator kvar i Jäif? lagertha
2014-11-28 21:54:26

Så, nu har jag gått igenom inlägg med regelrätt sexistiskt, misogynt eller annat kränkande innehåll som jag antar inte hör hemma i ett feministiskt forum?

Det blev en hel del anmälningar. Jag beklagar att jag ger vem som nu än är moderator, så mycket jobb. Men tyvärr beror det ju på att diskussioner inte har styrts upp tidigare och sådana här inlägg har fått stå kvar. (Och vi har anmält för dåligt gissar jag).

#9  Sv: Finns det någon moderator kvar i Jäif? puff
2014-12-01 10:10:25

Trollstav
lagertha sa:

Eller kan man nu mera skiva nästan vad som helst i forumet? Trådar styrs inte upp alls?

Jag har anmält flera av Rodriguez sexistiska och misogyna inlägg, men det har inte hänt något.

Om det i praktiken är "fritt fram", så är det ju bra att veta det.

Från reglerna:
'Mata inte trollen. Om ett inlägg är uppenbart skrivet för att provocera, eller om du känner dig kränkt av någon, så svara inte, utan klicka på "anmäl inlägg"-knappen.'

Om du svarar på inläggen så framstår det som att du tycker det är fritt fram att diskutera på de premisserna.

#10  Ang: #9 av puff lagertha
2014-12-01 15:19:36

Jag förstår, men förutsättningarna för den regeln är ju trots allt att en regelbunden moderering sker och att anmälda inlägg inte blir liggande i veckor. Då framstår det ju som att de är "okej".

Har jag bara missat nåt eller själv gjort fel, ber jag om ursäkt. Men har ni ont om moderatorer så att det i praktiken inte är så noga, utan t ex sexistiska eller misogyna inlägg får stå kvar länge, är det bra att veta det.

#11  Sv: Finns det någon moderator kvar i Jäif? lagertha
2014-12-01 15:24:00

Nu ser jag att flera av Rodriguez inlägg har blivit raderade. Jag ber om ursäkt ifall jag lät "grinig" tidigare och ska själv bli bättre på att anmäla misstänkta regelbrott i framtiden :-)
Inlägget uppskattas av udd

#12  Sv: Finns det någon moderator kvar i Jäif? Rodriguez
2014-12-01 18:46:31

Varför blev inlägg 2 i denna tråd raderat:
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…

Inlägg 4 citerar mig så vem som helst kan se vad jag skrev. Är regelbrottet att jag kallade England för ett degenererat land? Eller att jag skrev att 1960-talets Sicilien var kristet?

Det är konstigt att det inlägget raderas när andra skribenter kommer undan med att kalla icke-västerländska kulturer för primitiva, ociviliserade, kvinnoförtryckande och på olika sätt helt enkelt lägre stående.

#13  Ang: #12 av Rodriguez lagertha
2014-12-01 21:06:00

Du kan själv anmäla inlägg du anser bryter mot reglerna.

Att kalla en kultur för kvinnoförtryckande är dock inte regelbrott i sig. Du får kalla Sverige kvinnoförtryckande om du vill. Det kommer inte att raderas. Ingen kommer å andra sidan att ta dig på allvar, men det tror jag redan gäller det mesta du skriver här.

Att kalla någon eller något för ociviliserat kan också vara ok beroende på sammanhang. "Primitiv" borde vara över gränsen däremot. Precis som hora, samhällsförfall eller vilka ord du nu själv har använt dig av.

#14  Ang: #13 av lagertha Rodriguez
2014-12-01 22:57:49

lagertha sa:
Att kalla en kultur för kvinnoförtryckande är dock inte regelbrott i sig. Du får kalla Sverige kvinnoförtryckande om du vill. Det kommer inte att raderas. Ingen kommer å andra sidan att ta dig på allvar, men det tror jag redan gäller det mesta du skriver här.


Att påstå att Sverige har långt kvar till jämställdhet borde inte vara ett kontroversiellt påstående på ett feministiskt forum.

lagertha sa:
Att kalla någon eller något för ociviliserat kan också vara ok beroende på sammanhang. "Primitiv" borde vara över gränsen däremot. Precis som hora, samhällsförfall eller vilka ord du nu själv har använt dig av.


Okej, jag inväntar gärna moderatorns bedömning.

Till moderator: Hade mitt inlägg fått passera om jag kallat England för ett ociviliserat land istället för ett degenererat och avkristnat land?

#15  Ang: #14 av Rodriguez lagertha
2014-12-02 02:53:02

Jo, om det kommer från någon som faktiskt inte själv förespråkar jämställdhet, samt sprider sexism och misogyni på forumet.

Jag var medlem här för några år sen och då hade du blivit bannad. Man hade helt enkelt inte tolererat en medlem som använde ett feministiskt forum för att torgföra en sådan världsbild. Detta är ett forum för olika åsikter självklart, men inte för personer som ifrågasätter sexuell jämlikhet samt går in i trådar där sexbrott diskuteras och kritiserar offrens "moral".

Även personer som uttryckte öppet främlingsfientliga åsikter stängdes av t ex. Man ville helt enkelt inte att forumet skulle bli en plattform för rasister, sexister eller extremister.

Nu verkar ingen bry sig längre (?), vilket visar att forumets kvalitet har sjunkit. En feministisk sida som tillåter den typen av propagandaspridning är tyvärr också svår att ta på allvar, varför jag startade denna tråd. Men nu har vi fått veta att det fortfarande sker viss moderering trots allt.

#16  Ang: #15 av lagertha Rodriguez
2014-12-02 03:21:47

Jag är FÖR jämställdhet. Jag länkar ofta till och citerar uppskattande feminister. Framförallt feminism som är religiöst präglad (som islamisk feminism) eller feminism som är tolerant mot olika religioner och kulturer (som Gudrun Schyman i diskussionen om obligatorisk sexualundervisning).

Går du tillbaka och läser 10-8 år gamla trådar så är det inte alls ovanligt med åsikter i stil med att Väst minsann har sitt eget kvinnoförtryck iform av sexualisering och därför inte ska se sig som överlägset muslimernas slöjor. Så nej, det verkar aldrig ha funnits någon praxis på forumet att man alltid okritiskt måste se sexualliberalism som mycket bättre än sexualkonservatism.

Angående offren för sexbrott: Det var du som började med att betona vikten av att skilja på å ena sidan barn som blev utsatta för sexbrott mot sin vilja och å andra sidan barn som blev utsatta för sexbrott frivilligt. Det var du som tog upp den aspekten och därigenom riktade fokus mot flickornas/offrens eget beteende.

#17  Ang: #16 av Rodriguez Rodriguez
2014-12-02 03:24:14

Menade förstås sahve, inte du.

Blandade ihop er två.

#18  Ang: #16 av Rodriguez lagertha
2014-12-02 09:07:47

Nej, du är inte för jämställdhet. En person som tycker att kvinnor ska hålla på sig men inte män, samt kallar frigjorda kvinnor för horor eller slampor, är inte för jämställdhet. Det är sexistiskt och misogynt. Och det har inget med "kritik mot sexualliberalism" att göra. Det finns många, både liberala och konservativa, som kritiserar sexualliberalismen eller delar av den. B la porr. Det är fullt möjligt att göra detta och samtidigt ta avstånd från konservativ sexualfientlighet och det kvinnoförtyck du ger uttryck för, vare sig du själv anser det eller ej.

Fråga Gudrun Schyman eller någon av de andra feminister du brukar hänvisa till, om de tycker att kvinnor borde vara oskuld tills de gifter sig, medan män kan ligga runt. Fråga om de tror att sexualbrott delvis beror på offrens slampiga beteende eller "den degenererade västerländska kulturen."

Ovanstående har du förövrigt fått förklarat för dig om och om igen i olika trådar ser jag, av andra. Men du tar inte till dig det eller verkar inte förstå, vilket gör att jag misstänker att det är något som inte stämmer. Detta handlar inte "bara" om extrema åsikter.

Men oavsett vad som är anledningen till att du resonerar som du gör, har du inte på ett feministiskt forum att göra. Och personer med dina åsikter HAR åkt ut tidigare. Bland annat några som hade både främlingsfientliga, kvinnofientliga och homofientliga åsikter (typ högerextremister). Samt minst en som precis som du, ofta använde sig av religiösa argument. Enda skillnaden mellan er är att han var muslim och inte kristen. Han var av naturliga skäl inte högerextremist, men gav däremot uttryck för samma sexism och HBT-fientlighet som du.

På Jäif behöver man inte vara feminist för att diskutera och många olika åsikter florerar självklart här. Men feminetik är inte ett forum för extremister. Modereringen har tidigare varit relativt hård för att undvika att få hit sådana element. Nu vet jag inte.

#19  Ang: #18 av lagertha Rodriguez
2014-12-04 02:14:04

lagertha sa:
Nej, du är inte för jämställdhet. En person som tycker att kvinnor ska hålla på sig men inte män, samt kallar frigjorda kvinnor för horor eller slampor, är inte för jämställdhet. Det är sexistiskt och misogynt. Och det har inget med "kritik mot sexualliberalism" att göra. Det finns många, både liberala och konservativa, som kritiserar sexualliberalismen eller delar av den. B la porr. Det är fullt möjligt att göra detta och samtidigt ta avstånd från konservativ sexualfientlighet och det kvinnoförtyck du ger uttryck för, vare sig du själv anser det eller ej.


Jag har sagt att jag ser Turkiet som en förebild när det kommer till sexualitet. Dock är jag självklart för att människor ska fatta sina beslut gällande det sexuella av fri vilja. Det är intressant att när Reza Aslan försvarar islam genom att ta upp konservativa Turkiet som exempel på ett land där kvinnor och män har 100% jämställdhet så hyllas han av feminister och den amerikanska vänstern. Samma vänster som annars är väldigt snabba på att attackera konservativ kristendom, inte minst konservativa kristna uppfattningar kring sexualitet.

Det handlar om gammal unken rasistisk syn på kristna. Sprungen ur samma ideologi som de människor som förtryckte och mördade kristna i Ryssland, Frankrike, Spanien etc.

Antingen har feministerna och Reza Aslan rätt, men då har också jag rätt. Eller så har jag fel, men då underkänner du också feministerna.

lagertha sa:
Fråga Gudrun Schyman eller någon av de andra feminister du brukar hänvisa till, om de tycker att kvinnor borde vara oskuld tills de gifter sig, medan män kan ligga runt. Fråga om de tror att sexualbrott delvis beror på offrens slampiga beteende eller "den degenererade västerländska kulturen."


Gudrun Schyman har ju själv uttryckt ett ifrågasättande av att människor från sexualkonservativa kulturer skulle vara mer jämställda än svenskar (en av jordens mest sexualliberala kulturer). Hon är också för att barn till människor som mig ska få undantag från sexualundervisningen så att det inte strider mot min kultur eller religion. Feministiskt perspektiv har publicerat artiklar som argumenterar för feminism utan sexuell revolution (alltså utan preventivmedel, aborter eller legaliserad homosexualitet). Artiklar som ser kvinnlig nakenhet som sexualiserande och kvinnoförnedrande i motsats till slöjan som står för kvinnovänlig syn. Den prominenta feministen Edda Manga kritiserar sekularism. Ordförande för Sveriges Muslimska råd som är medlem i Feministiskt initiativ anser inte att muslimska kvinnor ska få gifta sig med icke-muslimer. Feministen Sarah Delshad hyllar den kvinnliga oskulden. Och så vidare. Mycket av mina åsikter har större förankring inom feminismen än du vill tro.

Under min tid här på forumet vågar jag påstå att jag är den JÄIF:are som allra mest haft en positiv inställning till feminister och sådant feminister skrivit.

Skulle någon anklaga mig för anti-feministiskt korståg ger jag gärna exempel från forumet som bevisar motsatsen.

#20  Rättelse Rodriguez
2014-12-04 02:15:04

Rodriguez sa:
Gudrun Schyman har ju själv uttryckt ett ifrågasättande av att människor från sexualkonservativa kulturer skulle vara mer jämställda än svenskar (en av jordens mest sexualliberala kulturer).


Ska vara:
"Gudrun Schyman har ju själv uttryckt ett ifrågasättande av att människor från sexualkonservativa kulturer skulle vara MINDRE jämställda än svenskar (en av jordens mest sexualliberala kulturer)."

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?