feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Spam i gästboken


Gå till senaste inlägget#1  Spam i gästboken WERY
2012-08-28 01:39:15

Har jag råkat ut för tre gånger nu under sommaren och jag undrar lite hur man kontrollerar folk som reggar sig här. Det börjar med ett kasst översatt brev, och följs sedan av samma brev på engelska

Jag föreslår att man ändrar på metoden för registrering av nya medlemmar för att sortera bort spambotar. Ett urbota säkert sätt är att be nyreggade svara på en fråga som är tagen ur multiplikationstabellen och man lägger upp tre slumpmässiga bilder på tre "problem" som den nyreggade ska lösa, genom att fylla i svaret i en ruta till höger om varje bild. Svaret granskas sedan av admin som godkänner alla nyreggade medlemmar, och då ser om personen svarat rätt, eller svarat ö h t på frågorna

Blev igår kontaktad av en sån där spambot via msn och det snabbaste och enklaste sättet att avslöja om personen är verklig, är att ställa en matematisk fråga

What is 2x2? frågar man och dom svarar genom att prata om något helt annat :P

Genomför man denna förändring så försvinner alla spambots från sidan och inga fler obscena inlägg postas på ens wall

#2  Sv: Spam i gästboken udd
2012-08-30 00:38:47

Trollstav Tyvärr har vi problem med botarna och nu under sommaren har de varit extra aktiva.

Om vi skulle screena alla nya användare skulle vi nog inte behöva några mattefrågor för botarna är redan rätt kassa på att fylla i sin "feminism för mig"-beskrivning. Vi har dock inte velat lägga in det extra manuella steget.

När det gäller automatiserade kontroller så har jag helt enkelt inte velat "rusta upp" mot dem. Tyvärr är de här botarna ganska avancerade (de klarar ju till exempel av bekräftelsemejlet) så jag tror inte en mattefråga håller dem borta så länge. De stora spelarna, som Google, använder jättesvåra captchas för att värja sig. Det tråkiga med dem är att de också är rätt knepiga för oss människor.

Eftersom de tidigare inte har dykt upp så ofta och vi lyckas slänga ut dem innan de ställt till det för mycket har det kanske trots allt varit bättre än att försvåra registreringsprocessen. Nu när de blivit mer ambitiösa kan det vara värt att tänka om där kanske.

Eventuellt är ett bättre alternativ att göra så att alla nyregistrerade användare får begränsad access och till exempel inte kan skriva gästboksinlägg första dygnet eller dylikt. Under den tiden borde de antingen tröttnat eller blivit påkomna och borttagna av moderatorerna.

#3  Sv: Spam i gästboken WERY
2012-09-04 22:59:24

Fast det är lättare att bekräfta ett mejl per automatik än att svara på en fråga om man inte är en riktig person

#4  Sv: Spam i gästboken udd
2012-09-13 01:01:51

Trollstav För att snabbt undvika mer spam har vi nu lagt till ett extra manuellt steg för nyregistrerade feminist-användare. Förhoppningsvis kommer vi kunna upptäcka automatregistreringarna där och förhindra att de fullföljer registreringen. Detta är inte en optimal lösning, men den var snabb och förhoppningsvis effektiv.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?