feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Varför uppehålls inte regel 1?


Gå till senaste inlägget#1  Varför uppehålls inte regel 1? JemyM
2012-07-08 12:31:11

Detta är något jag undrat över en tid. Varför uppehålls inte regel 1?

Du uttrycker inte sexistiska, rasistiska eller på andra sätt diskriminerande åsikter. Inte heller åsikter som på något sätt legitimerar eller förskönar brottsliga handlingar som misshandel, mord, våldtäkt, övergrepp på barn etc.


Åtminstone två av forumets användare postar öppet kränkande sexistiska inlägg hela tiden som gör både ont och jag upplever det väldigt obehagligt. Det går inte ignorera användare på feminetik. Jag fick nog av hatextrema grupper på Flashback så jag lämnade det forumet och jag kan faktiskt inte komma på något annat forum jag är aktiv i där det är tillåtet att öppet angripa människor för kön, ursprung eller hudfärg.

#2  Ang: #1 av JemyM kx2
2012-07-08 13:29:27

Trollstav
JemyM sa:
Detta är något jag undrat över en tid. Varför uppehålls inte regel 1?


Regel 1 tillämpas, vilket bl a framgår här http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…

I övrigt gäller exakt samma princip som vanligt. Crew och moderatorer har ingen möjlighet att överblicka allt som skrivs här, varför vi litar på att feminetiks medlemmar anmäler inlägg som känns kränkande.

feminetik.se tillämpar "självsanering" i hög mån vad gäller forumen, det vill säga medlemmarna själva har alla möjlighet att anmäla inlägg som de anser bryter mot reglerna. Moderatorerna kollar på varje anmälan och gör en bedömning. Men eftersom vårt forum är oerhört välanvänt så finns ingen möjlighet för moderatorerna att läsa alla inlägg. Därför är det mycket viktigt att medlemmarna anmäler inlägg, annars finns risken att de inte upptäcks.

Att ett inlägg är anmält är absolut ingen garanti för att det kommer tas bort. Och har du anmält ett inlägg; besvara inte det! Om det till exempel är ett personangrepp, och du svarar med ännu ett, så blir situationen än mer infekterad, och det hela slutar med att moderatorerna får plocka tio inlägg och banna två signaturer istället för att bara ta bort ett. Så vänligen hjälp till med att hålla forumet rent och snyggt!


http://www.feminetik.se/om_oss.php?sub=rules&…
Inlägget uppskattas av udd och Joakim00

#3  Sv: Varför uppehålls inte regel 1? JemyM
2012-07-08 16:47:32

Jag anmäler inte inlägg eftersom det inte är någon idé. Det går inte att specificera varför inlägg är anmälda varför multipost-trolling inte kan anmälas. Dessutom finns en användare som postar sådant innehåll i en ny tråd ungefär en gång i månaden så så länge moderatorer är aktiva på forumet har de redan sett det göras.

#4  Sv: Varför uppehålls inte regel 1? JemyM
2012-07-08 16:57:10

Vi pratar alltså om inlägg som innehåller sexism, behandlar andra användare med fullkomlig respektlöshet, gör personangrepp baserat på kön, sprider förtal baserat på kön, smutskastar användare baserat på kön, har inget intresse för diskussion och för ett kontinuerligt frontalkrig mot anda användare som inte gjort dem något ont. Hur många av forumets regler kan man bryta mot och under hur lång tid?

#5  Ang: #3 av JemyM kx2
2012-07-09 10:26:41

JemyM sa:
Jag anmäler inte inlägg eftersom det inte är någon idé. Det går inte att specificera varför inlägg är anmälda varför multipost-trolling inte kan anmälas.


Om inlägget strider mot reglerna på ett uppenbart sätt behövs ingen motivering/specificering, eftersom det bör vara tydligt vad som är fel.

JemyM sa:
Hur många av forumets regler kan man bryta mot och under hur lång tid?


Det beror på hur grova övertramp det handlar om.
Inlägget uppskattas av udd

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?