feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Forumets tynande tillvarao och lösning


Gå till senaste inlägget#1  Forumets tynande tillvarao och lösning Nomad
2011-08-18 06:31:31

Forumet har ganska länge varit extremt likriktat, alla tycker ungefär likadant och forumet blir mer och mer inaktivt. Det fria debatten är död och folk märker det och går inte hit längre.

Feminetik har ett problem som är likartad det som finns på wikipedia. Nämligen att regelsystemet är extremt vagt utformat och att administratörerna i princip har obegränsad makt. Det innebär att användare har i princip ingen rättssäkerhet och att administratörerna är fria att agera efter sina personliga agendor om dom så skulle önska.

Detta leder till att många blir bannade utan grunder, andra får trådar raderade och mer allvarligt är den självcensur som övriga ålägger sig i rädsla om att råka ut för ovanstående.

Det finns forum som har rättsäkerhet och tydligare regelsystem. Varför inte införa det här?

När man ändå är igång kan det vara läge att byta ut de administratörer som missbrukat sina privilegier.

#2  Sv: Forumets tynande tillvarao och lösning udd
2011-08-19 01:15:50

Trollstav Vi får kritik både för att vi är för likriktade och för att det är för stor spridning. Eftersom olika användare är intresserade av olika saker går det inte att hitta något som passar alla. Vi har valt den här vägen, men det finns som sagt andra forum som valt andra.

Jag tror inte problemet är att vårt regelverk inte skulle vara "rättssäkert", utan snarare att du inte tycker reglerna i sig är bra. Det står exempelvis i reglerna att det inte är okej att länka till sidor med stötande material. Att inlägg med sådana länkar blir raderade är alltså väldigt konsekvent.

Angående den tynande tillvaron skrevs det närmare hundra foruminlägg senaste dygnet, vilket i alla fall jag tycker är ganska många.

#3  Sv: Forumets tynande tillvarao och lösning Nomad
2011-08-19 07:36:33

Stötande material är en typisk sådan regel som lämnar administratörerna fria händer att ta bort precis vad dom vill.

Vad betyder "stötande material"?

#4  Sv: Forumets tynande tillvarao och lösning fem2
2011-08-19 13:46:47

Nomad,
Om du inte trivs här kan du väl skriva på de fora som passar dig; med tydligare regler osv.
Din omtanke om förändringar av feminetik.se är i mina ögon lite suspekt då du inte ens registrerat dig som feminist.
På vilket sätt skulle din värld försämras om feminietik.se tynar bort?

#5  Sv: Forumets tynande tillvarao och lösning Nomad
2011-08-19 20:51:04

Fundera på kritiken istället, gynnar det dig att leva i en bubbla isolerad från kritiska kommentarer? Dagens feminism är tyvärr "kvinnlig" i den meningen att man prioriterar att alla skall umgås på ett trivsamt sätt, vilket innebär att alla måste tycka ungefär likadant snarare än att man kommer fram till hur man skall hitta bra lösningar på de problem som finns i världen.

#6  Nomad MarianneK
2011-08-20 14:57:20

Svara på fem2:s fråga.

Ingen blir bannad utan grund. Jag har varit här i rätt många år nu, och alla som har blivit bannade under den tiden har gjort bort sig rejält. Vill man inte bli bannad är det bara att följa reglerna. De är bara vaga om man försöker hitta sätt att gå runt dem.

Alla tycker inte lika här. Det är väldigt ovanligt med trådar där folk är överens.

Det är inget problem att användare ägnar sig åt "självcensur" - om det betyder att de anstränger sig för att följa reglerna.

Du förstår vad som menas med "stötande material". Du kanske inte håller med om att det är stötande, däremot. Men det är en annan sak.

#7  Sv: Forumets tynande tillvarao och lösning Nomad
2011-08-20 15:53:47

Ni har bannat en hel folk under åren, finns ju tråd om det på flashback bland annat. Ni anser givetvis att ni har rätt, många andra anser att ni har väldigt fel och bedriver åsiktscensur.

Siten som sade sig ha "stötande material" har själva gjort som så att om man vill se saker som enligt dom är stötande så måste klicka på en grej som säger "Toggle Visibility of Mature Content". Jag tolkade det som att ni tyckte åsikterna där var stötande eftersom visuellt stötande material inte syns om man själv inte väljer det.

Sen att Sjodin använde en totalt fejkad förklaring bakom moveriveringen till trådradering bådar inte så gott i stort.

#8  Nomad MarianneK
2011-08-21 19:50:17

"Vi"? Jag är inte och har aldrig varit moderator här på sajten. På jäif har ingen feminist varit det.

Folk på flashback tycker att det har bannats för många här? Det kan ingen rimligen ta som något annat än en komplimang. Flashback är antifeministiskt - även i sin moderering:

I porrforumen anses det vara OT att kritisera porr, medan det i feministforumen inte anses vara OT att kritisera feminism. Mer än så behöver man nog inte säga om flashback.

Man får inte länka till stötande material. Och av det du skriver är det helt tydligt att det är det du har gjort. Det spelar ingen roll ifall man måste klicka i något för att se det stötande materialet - du har fortfarande länkat till en sajt med stötande material.

Vilka är dessa "vi" som du tror tyckte något om några åsikter på en sajt? Tror du verkligen att någon annan än moderatorerna klickade på din länk för att undersöka saken? Folk har rimligen viktigare saker för sig. Det finns ingen konspiration.

Har inte sett någon fejkad förklaring. Tror inte att någon sådan finns heller.

Jag tror inte att du kommer att bli långvarig här om du inte sätter dig in i reglerna och satsar på att följa dem. Men det är bara vad jag tror - jag har som du rimligen vet ingen makt i frågan.

#9  Sv: Forumets tynande tillvarao och lösning Nomad
2011-08-21 20:06:40

Sjodin drog en riktig rövarhistoria om varför tråden blev raderad. Han kan komma undan med det eftersom tråden nu är raderar och det inte går att kolla om han ljög eller inte. Det är det otäcka med åsiktscensur av det här slaget.

Stötande material på siten är en inte speciellt imponerande förklaring. Som sagt, du kan hitta barnporr på google med några klick så din förklaring är absurd.

Eftersom reglerna bara gäller för vissa men inte andra, är så luddigt skrivna att inget vet vad dom betyder så är det väldigt svårt att anpassa sig till reglerna. Snarare menar du att man skall anpassa sig till moderatorernas åsikter, och det är precis det som är problemet, då har du tystat debatten och tvingar in alla i en situation där dom kan tycka ungefär likadant eller bli bannade.

#10  Nomad Sjodin
2011-08-22 17:59:53

Trollstav De länkar du har använt i dina trådar har undantagslöst gått till siter som enkelt kan tolkas som promotande av sex med minderåriga. I den tråd som raderades hade du i flertalet inlägg en underliggande andemening att du stödde detta.

Detta är naturligtvis solklara regelbrott.

#11  Sv: Forumets tynande tillvarao och lösning Nomad
2011-08-22 18:32:37

"kan tolkas" "underliggande andemening" "den obehagliga känslan"

Man får alltså exempelvis inte länka till statliga utredningar som förespråkar en sänkning av åldersgränsen för sex? Det är vad -din- tolkning av reglerna leder till. I reglerna står det dock övergrepp vilket är en helt annan sak.

Dina luddiga tolkningar, projiceringar och användandet av regler som du hittat på själv bidrar till problemet jag försöker belysa. Forumet behöver tydligare regler och rättssäkerhet för användarna.

Sen stödjer inte siten det du säger, dom talar ofta i negativa ordalag om en rad sexuella fenomen som inkluderar minderåriga. Det är enbart i din fantasi som den siten stödjer det du säger. Och även om den skulle stödja det du säger så är det fortfarande inte ett regelbrott.

Det som hände var att du läste lite och kom i kontakt med en annan kultur, nämligen den Japanska, och fick moralpanik.

#12  Wikipedia Ephemeer
2011-08-25 16:07:09

Wikipedia är den i särklass populäraste ideella sidan på hela internet. Det är rätt bra att jämföras med Wikipedia. =)
Inlägget uppskattas av udd

#13  Ang: #12 av Ephemeer Nomad
2011-08-25 17:06:33

Nej, det är extremt negativt. Idag brottas dom med problemet att folk i mindre och mindre utsträckning väljer att bidra med information. Läser man kommentarer kring varför så upplever väldigt många att dom snabbt springer på personer som tagit kontroll över artiklarna och vägrar låta andra delta. Skälet detta är möjligt är genom att man gett administratörerna nästintill total makt att banna användare. En enskild användare har ingen rättssäkerhet och har väldigt lite att sätta emot när dom försöker editera en artikel.

Det var exempelvis därför man införde det nya systemet där man nu snabbt och lätt kan rösta på hur bra artiklarna är för att försöka locka in folk att bidra igen. Men grundproblemet kvarstår så dom lär nog inte nå någon större succé.

Feminetik har samma problem. Moderatorerna har för stor makt, dom kan göra vad dom vill och det gör dom också.

#14  Nomad Ephemeer
2011-08-25 22:59:49

Wikipedia är en extrem succé, och om du hade kunnat bevisa att moderatorerna på feminetik har gjort något fel så hade du gjort det vid det här laget.

#15  Sv: Forumets tynande tillvarao och lösning Nomad
2011-08-26 13:08:51

Precis, det har jag redan gjort.

Sen verkar ni gilla läget eftersom det gynnar er själva.

#16  Inget fel Henrik
2011-08-26 13:47:30

Du har inte påvisat något fel, bara anmärkt på att regeln om stötande material är luddig. Tänker du förresten följa reglerna i fortsättningen, till exempel den här:

Det är moderatorerna som avgör när ett inlägg är över gränsen, eller när en medlem förbrukat sin rätt att uttrycka sig på feminetik.se. Deras ord är lag. Bråka inte med dem!

#17  Sv: Forumets tynande tillvarao och lösning Nomad
2011-08-26 15:33:01

Censur är alltså ok. Kanske var naiv som förväntade mig något annat på ett feministforum.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?