feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

För kännedom:


Gå till senaste inlägget#1  För kännedom: Farrell3
2011-05-01 12:43:38

Fick detta av Sjödin alldeles nyligen via mail:

"Du måste lägga om din debattstil och undvika antifeministiska korståg om du vill vara kvar på siten. Detta är en erinran om att ditt beteende inte accepteras på feminetik.se. Du har brutit mot en eller flera regler. Görs inte omedelbar bättring kommer moderator radera ditt medlemskap och du har därmed förbrukat din rätt att uttrycka dig på feminetik.se. Sjodinmoderator på feminetik.se"

Har ännu ej erhållit svar på vad som var så känsligt.

1. Jag har inte bedrivit antifeministiska korståg då jag intet har något emot vare sig feminister eller anti-feminister. Att kritisera en ideologi då den brister torde ju vara nästan ett minimum-krav på en demokratisk community som feminetik.

2. Radera mitt medlemsskap baserat på att jag har andra åsikter? Gör det och förlora stort på det, ingen människa med förnuftet i behåll kommer att vilja vara en del av detta åsiktsmonopol.

Det är inget fel på min debattstil, det är mina åsikter Ni inte tycker om. Det är dubbelmoral med stort D!

#2  Sv: För kännedom: FumikoFem
2011-05-01 13:03:17

Detta "åsiktsmonopol" som du kallar det handlar om regler och är något som få sidor på nätet inte har. Du kan inte få göra som du vill eller säga precis vad du vill hela tiden.

Det är som jag sagt förut i andra trådar inte upp till dig att bestämma vad en nätsida ska ha för regler för kommentarer. Men gång på gång så klarar du inte av detta enkla faktum utan fortsätter att bete dig som att du bara för fram "obekväma åsikter", eller "sanning" som du annars brukar kalla det, och som inte "klarar av" att höra. Det är bara trams.

#3  Sv: För kännedom: Farrell3
2011-05-01 16:32:03

Vilken regel har jag då brutit mot FumikoFem?

Jag är för lika rättigheter och skyldigheter
Jag använder mig inte av ad hominem argument

Det verkar som om det enda som återstår är att jag har andra åsikter och dessa får ej framföras för någon sitter med ett subjektivt spö i handen. Hoppas Ni aldrig får ett uns att säga till om i något sammanhang som har att göra med hur Sverige skall styras. Detta samhälle är värd bättre, skäms feminetik!

#4  Sv: Farrell3 FumikoFem
2011-05-01 16:35:07

"Vilken regel har jag då brutit mot FumikoFem? "

Nej du bryter inte mot några regler. Du får dina inlägg raderade för att du alltid följer reglerna och sköter dig väldigt bra. Eller inte.

"Jag använder mig inte av ad hominem argument"

Sure you don't. Det är bara dina åsikter när du gör det mot feminister. Jepp.

"Det verkar som om det enda som återstår är att jag har andra åsikter och dessa får ej framföras för någon sitter med ett subjektivt spö i handen. Hoppas Ni aldrig får ett uns att säga till om i något sammanhang som har att göra med hur Sverige skall styras. Detta samhälle är värd bättre, skäms feminetik!"

Överdriv lite mer tack.

#5  Sv: För kännedom: Farrell3
2011-05-01 16:45:20

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#6  Sv: Farrell3 FumikoFem
2011-05-02 21:20:57

"Att sköta sig bra är att hela tiden ställa sig på de starkas sida och inte yppa kritik i någon form, konformism. Ge mig ett exempel på när jag har brutit mot reglerna så är du gullig raring."

Right... Konformism kan vi verkligen tala om när du sysslar med dina inlägg som talar för konservativa och andra liknande personer och grupper.

Sen behöver jag bara igen peka på att du fått många inlägg radera just för att du bryter mot regler. Att vifta bort det med är för att din åsikter är "obekväma" eller något är enbart löjligt.

"Att man varnar mig för min debattstil och ej kan ge ett exempel på detta kallar du för att överdriva!? JAg skulle hävda det är dagens största understatement att feminetik är ute och cyklar."

Ja, du driver över flera gånger om med påståenden som "Ni aldrig får ett uns att säga till om i något sammanhang som har att göra med hur Sverige skall styras. Detta samhälle är värd bättre, skäms feminetik!".

Seriously...

#7  Sv: För kännedom: KK2
2011-05-02 22:45:19

Farrell sa:
Att sköta sig bra är att hela tiden ställa sig på de starkas sida och inte yppa kritik i någon form, konformism. Ge mig ett exempel på när jag har brutit mot reglerna så är du gullig raring.


Jag skulle gissa att ovanstående är ett regelbrott, med ditt nedlåtande "... så är du gullig raring".

Vidare bortser du fortfarande från att du skrivit runt 1000 inlägg på feminetik.se och alltså inte alls tystats eller dylikt pga dina åsikter. Faktum är att merparten av dina inlägg finns kvar att läsa på forumet. Jag har inte lusläst vartenda ett, men jag gissar att ett flertal av dem innehåller kritik mot feminismen och/eller feminetik. Dags att lägga ner konspirationsteorierna, med andra ord!

#8  Sv: För kännedom: Farrell3
2011-05-03 18:47:09

"Jag skulle gissa att ovanstående är ett regelbrott, med ditt nedlåtande "... så är du gullig raring". "

Så gullig och raring är negativa ord?

Konspiration?! Jag tror inte på patriarkatet..

#9  fumikofem Farrell3
2011-05-03 18:52:21

"Nej du bryter inte mot några regler. Du får dina inlägg raderade för att du alltid följer reglerna och sköter dig väldigt bra. Eller inte."

Det där är inget svar.

"Right... Konformism kan vi verkligen tala om när du sysslar med dina inlägg som talar för konservativa och andra liknande personer och grupper."

Halmgubbe, specificera och använd gärna citat, tack.

"Sen behöver jag bara igen peka på att du fått många inlägg radera just för att du bryter mot regler. Att vifta bort det med är för att din åsikter är "obekväma" eller något är enbart löjligt."

Jag har ännu inte fått något svar på vad jag brutit mot, godtycket är dock väldigt framträdande.

"Seriously"

Vad är det för pepparkaksargument?

#10  KK2 Farrell3
2011-05-03 18:55:23

"Vidare bortser du fortfarande från att du skrivit runt 1000 inlägg på feminetik.se och alltså inte alls tystats eller dylikt pga dina åsikter. Faktum är att merparten av dina inlägg finns kvar att läsa på forumet. Jag har inte lusläst vartenda ett, men jag gissar att ett flertal av dem innehåller kritik mot feminismen och/eller feminetik. Dags att lägga ner konspirationsteorierna, med andra ord! "

Det där är så dåligt argument att du borde skämmas KK2. Du menar på fullaste allvar att t ex Kirunasvenskarna inte blev försedda med munkavle för att de flesta av deras brev (oskadliga mot det totalitära Sovjet) kom fram till Sverige?

Om det inte finns kritik eller får finnas kritik mot feminismen, vad har vi då?

Ibland så kommer bevisen för ens hypoteser väldigt snabbt må jag säga, tack för det!

#11  Sv: För kännedom: KK2
2011-05-03 20:43:57

Jag förstår inte alls kopplingen till Kirunasvenskarna, men hela min poäng är att det visst finns kritik mot feminismen (t ex från dig) och denna kritik får i allra högsta grad finnas - t ex i form av kritiska inlägg på feministiska diskussionsforum. De flesta av dina inlägg finns kvar att läsa vilket alltså talar emot en vilja att tysta din kritik.

#12  Sv: För kännedom: KK2
2011-05-03 20:47:01

farrell sa:
Så gullig och raring är negativa ord?

menar du att uttryckte dig som du gjorde för att Fumikofem är din raring och du tycker att h*n är gullig?

#13  Sv: För kännedom: bizc
2011-05-03 21:28:37

Svaret kan vara att Farrel har vettiga synpunkter, men gillar att provocera. Provokation är, som jag ser det, inte alltid fel - om den håller sig inom rimliga gränser. Personligen ser jag gärna att forumledningen besvarar den inledande frågeställningen (varför skulle det t.ex. vara värre att kalla någon "raring", än att t.ex. inte besvara medlemmars frågeställningar överhuvudtaget?).

#14  Sv: För kännedom: fem2
2011-05-03 22:21:28

Farrell3,
vadan denna tråd?
vill du skriva på feminetik måste du anpassa dig efter moderatorerna; konstigt va?
du bestämmer själv.
varken FumikoFem, bizc, KK2 eller jag är någon Crew.
men 3/4-delar av oss verkar tycka att du inte är någon ”raring”.
jag tycker personligen att din tråd verkar vara som när en plankare gnäller när han blir påkommen utan biljett.
hej då!
tycker jag om du inte följer Crews vänliga påpekande om dina regelmissar – ditt val.

#15  Sv: För kännedom: Farrell3
2011-05-04 02:19:35

Tilläggas skall att inget svar har givits från crew. I rest my case...

#16  Farrell Ephemeer
2011-05-04 08:27:08

Svar på vadå?

#17  Sv: För kännedom: Farrell3
2011-05-04 10:13:05

På vad som är så känsligt Ephemeer, anklagar man någon kan det vara bra att tala om vad och vilken felaktighet man begått. Detta tror jag samtliga på feminetik kan instämma med (Ni kan ju alla drabbas av detta fenomen själva) då det är basic grundkurs i praktisk filosofi.

#18  Sv: För kännedom: Ephemeer
2011-05-04 11:13:54

Vad jag kan se har crew skrivit att du har gjort ett regelbrott, nämligen korståg, inte att du har gjort något känsligt.

#19  Sv: Farrell3 FumikoFem
2011-05-04 11:34:33

Vill du ha ett svar på vad du gör för att bryta mot en regel och får ett inlägg raderat? Ditt inlägg #5 raderades.

Vad tror du det beror på?

"Halmgubbe, specificera och använd gärna citat, tack."

Har du redan glömt bort att du skrev det tramsiga biologistiska att behöva "skydda" kvinnor på jäif?

#20  Gärna kritik, ogärna korståg Henrik
2011-05-04 18:04:10

Feminismen är kriminell och alla feminister är idioter. Detta budskap idisslas på nätet, bland annat på Genusnytt. Är det kritik av feminismen? Nej, det är hets mot folkgrupp, korståg, mobbning men inte kritik. När någon JÄIF-are kommer med kritik tycker jag att det brukar bemötas och diskuteras på ett hyfsat sätt. Men dom antiintellektuella spottloskorna mot feminister klarar vi oss utan här.

Farrell, du har flera gånger kommit med en spännande men svårbegriplig syn på feminismens uppkomst och vilka krafter som verkar bakom kulisserna. Det här är en typisk mening: "Feminismen skapades för att destabilisera samhället av de olyckliga socialleninisterna. Feminismen har ingenting att göra med den ursprungliga legitima kvinnorörelsen." Om du kan utveckla det på ett begripligt sätt och utan svåra ord (vad är en socialleninist?) kan du nog räkna med ett givande tankeutbyte.

#21  @ Henrik #20 bizc
2011-05-04 20:52:31

Pär Ström belyser jämställdhetsfrågan på samma sätt som övervakningsfrågan http://www.advokatsamfundet.se/Advokaten/Tidn…, m.a.o. på ett oerhört kompetent och objektivt sätt . Vad har han med den här frågan ("För kännedom:") att göra, känner du dig kanske hotad av hans blogg: Genusnytt http://botd.wordpress.com/?lang=sv ?

Är feminismen en folkgrupp? Utveckla gärna det resonemanget.

#22  Sv: För kännedom: Kaiser
2011-05-04 21:11:45

1: Sociallenininst - eg. social leninist. Person med kommunistisk leninistisk inriktning som ideologi, som också gärna är social, t ex med andra leninister.

2: Anhängare av profeten Leni, vars sociala leninism förespråkar blommor åt alla och hotar sina fiender med en regnbåge. Militant pacifistisk och misstänks ligga bakom flera uppmärksammade trädgårdsrabatter.

#23  Sv: För kännedom: Kaiser
2011-05-04 21:12:14

Helt allvarligt - det trodde jag alla visste!

:)

#24  Vet inte Henrik
2011-05-04 22:45:05

Fråga: Vad har Pär Ström med den här frågan att göra?
Svar: Vet inte, jag har inte nämnt honom.

Fråga: Känner du dig hotad av hans blogg?
Svar: Vet inte, en kommentar föreslår byggandet av " hundratals större mentalsjukhus där alla stackars feminister ska tvångsvårdas".

Fråga: Är feminismen en folkgrupp?
Svar: Vet inte, men det hetsas mot feminister på Genusnytt.

#25  Sv: För kännedom: udd
2011-05-05 00:40:22

Trollstav
Farrell3 sa:
Tilläggas skall att inget svar har givits från crew. I rest my case...


Jag förstår inte (heller) vad det är du väntar på svar gällande. Du bryter mot reglerna, vilken kan leda till raderade inlägg och i upprepade/grova fall till raderat medlemskap.

Vi har exempelvis en regel som säger så här.

Reglerna sa:
Visa god debattsed. I detta ingår bland annat att visa meddebattörerna respekt. Personangrepp, förtal och smutskastning accepteras inte.


Trots det kallade du din första dag här en meddebattör för "god nazist". Att det ger en varning är kanske inte så jättekonstigt.

#26  Sv: För kännedom: Farrell3
2011-05-05 01:17:02

"god nazist" i vilken kontext bästa Udd?

Var det ett personangrepp? (ett förtydligande finns klart som korvspad efter det borttagna inlägget, glömt det?) Oärligt!

Jag tror peronligen inte att feminismen kommer att bränna små barn i ugnar p g a deras kön men jag påstår att retoriken är densamma. En väsentlig skillnad.

Kom tillbaks till mig när du kommer med sakliga och vettiga argument, tack!

#27  Sv: För kännedom: Farrell3
2011-05-05 01:25:11

"Fråga: Vad har Pär Ström med den här frågan att göra?"

Han är allmänt en GBA person oavsett om han har rätt eller inte

"Svar: Vet inte, jag har inte nämnt honom."

Din antagonist är i det här fallet din partner in crime FumikoFem, fråga henne således!

"Fråga: Känner du dig hotad av hans blogg?
Svar: Vet inte, en kommentar föreslår byggandet av " hundratals större mentalsjukhus där alla stackars feminister ska tvångsvårdas".

En kommentar bland hundra Henrik, skojar du med mig!? Det lustiga i sammanhanget är att kommentaren får stå kvar medan det i andra communitys som förespråkar öppenhet/jämställdhet hade raderats. Tror svaret är givet på frågan nu.

"Fråga: Är feminismen en folkgrupp?
Svar: Vet inte, men det hetsas mot feminister på Genusnytt"

Vilka mansfrågor, i positivismens namn, tas upp här och vad raderas p g a de ej följer den konformistiska agendan?

#28  Sv: För kännedom: Farrell3
2011-05-05 01:31:17

Jag har en son som är nio (9) år och om jag fick ge honom ett råd att utbilda sig inom ett område där det kommer att vara en flaskhals inom 10-20 år vore det socialpsykologi. Socialleninismen förklarar jag en annan dag samt dess koppling till feminismen.

#29  Sv: Farrell3 FumikoFem
2011-05-05 14:56:30

"Var det ett personangrepp? (ett förtydligande finns klart som korvspad efter det borttagna inlägget, glömt det?) Oärligt!"

Att kalla en feminist för "god nazist" är förstås en komplimang i din värld? I så fall kan du väl förklara varför du använder det som ett skällsord.

Jösses, du framstår som allt mer och mer som enbart en haverist.

"Kom tillbaks till mig när du kommer med sakliga och vettiga argument, tack!"

Vilket du inte har alls så lägg ner och skärp till dig.

"En kommentar bland hundra Henrik, skojar du med mig!?"

Skojar du med alla här? Pär Ströms blogg-kommentarfält är överfyllt med anti-feminister som inte gör något annat än spyr galla över feminism och feminister. Att vilja söka något vettigt där är totalt poänglöst då det inte existerar något.

"Det lustiga i sammanhanget är att kommentaren får stå kvar medan det i andra communitys som förespråkar öppenhet/jämställdhet hade raderats. Tror svaret är givet på frågan nu."

Vad är det du pratar om?

"Vilka mansfrågor, i positivismens namn, tas upp här och vad raderas p g a de ej följer den konformistiska agendan?"

Inlägg som inte är något annat än korstågande mot feminism, består av mest diverse förolämpningar och raljerande mot och om feminism och feminister raderas. Att tro att något av det skulle vara något "positivt" och bidrar till något är bara löjligt att ens antyda.

Och efter allt du skrivit här så är det klart att så länge inlägg som innehåller diverse påhopp, rajlerande, korstågande, etc, mot och om feminism och feminist så kommer du antagligen fortsätta att se det som att du "tystas". Att dom flesta av dina inlägg inte tas bort räknas visst inte. Vilket är väldigt konstigt, men jag undrar om det beror på någon slags vilja att kunna stå över alla regler på feminetik... Det kommer du inte få. Punkt.

#30  Sv: För kännedom: bizc
2011-05-05 21:18:42

Henrik sa:
Fråga: Vad har Pär Ström med den här frågan att göra?
Svar: Vet inte, jag har inte nämnt honom.


Intressant att du säger dig icke ha nämnt Pär Ström, in persona, trots att du nämner hans blogg: Genusnytt.

Bevisligen vet du ju faktiskt vad du talar om: www.feminetik.se/diskutera/index.php?sub=4&am…


Eller menar du att random kommentator på Genusnytt har fel? I så fall kunde du lika gärna hänvisat till SvD, eller DN - för situationen ser faktiskt likadan ut även där (trots att det censureras friskt).

Folkopinionen tycks inte stödja dina åsikter. Och dessutom undrar jag hur det kan komma sig att du först yttrar: "Är det kritik av feminismen? Nej, det är hets mot folkgrupp, korståg, mobbning men inte kritik." för att sedan vika undan med: "Svar: Vet inte, men det hetsas mot feminister på Genusnytt.".

#31  Sv: För kännedom: Kaiser
2011-05-06 02:24:12

Per Strömär som en blind höna - då och då hittar ett korn. Ibland är han riktigt vettig, som när ... eh ... ja, eller som när han ... uhm ... eh ...

Hmm.

;)
Inlägget uppskattas av fem2

#32  Sv: För kännedom: El_Trolldego
2011-05-06 23:42:57

Pär Ström kan vara vettig när han snackar om övervakningssamhället, feminism.. not so much.

#33  Sv: För kännedom: Farrell3
2011-05-07 02:43:06

Jag ser en ganska grav likhet mellan herr Nigel Farrage och mig själv, detta utan att påstå att jag äger dennes dignitet:

http://www.youtube.com/watch?v=0vBqyG6qYXE

#34  Sv: För kännedom: fem2
2011-05-10 11:18:27

Jag håller med Martin S. http://www.youtube.com/watch?v=CSCtLrTDlKY&am… Vad gäller din 'dignitet', Farrell3, kör du med samma retorik som NF utan att fatta att du inte är i parlamentet - liknar mer TV:s när du kommer loss;)

#35  fem2 Farrell3
2011-05-10 16:40:12

Den som håller med Martin S har grava problem med att se poängen med vad Farage säger. Min dignitet eller påstådda sådan avsvor jag mig ödmjukast men det kanske du också missade?


Vem är TV, och vad är det för retorik man inte får använda om man inte är parlamentariker? Nyfiken i en strut ;-)

#36  Sv: För kännedom: fem2
2011-05-10 17:27:38

Farrell3,
apropå socialister i paralamentet tänkte jag på denna skamvråshattsutdelning http://www.youtube.com/watch?v=niPM1XPLbLk men det hör väl inte heller hemma i Om webbplatsen

#37  Kaiser #31 heffaklumpen
2011-05-11 00:15:42

Ännu en likhet mellan Pär Ström och feminism då...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?