feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ny förstasida


Gå till senaste inlägget#1  Ny förstasida udd
2011-04-01 22:37:59

Trollstav Nu har jag gjort lite ändringar på förstasidan. Tanken är att det som händer på sajten ska samlas i ett och samma flöde så att det går att få en överblick, oavsett om det händer i forumen, bland kommentarerna till en bra föreläsning några har varit på eller som diskussion till en länk.

Jag hoppas också att det här lyfter fram den ström av aktuella och intressanta länkar som vi har haft på sajten ett tag. Hittills har de varit lite i skymundan och det har varit relativt få som har kommenterat de. De förtjänar mer utrymme tror jag.

Feedback är såklart varmt välkommen!

#2  Sv: Ny förstasida FumikoFem
2011-04-01 22:53:17

Ett problem bara, för den som ser fullt med ikoner (som en magistav, skärm, jäifsymbol, etc) dragna över hela skärmen (horisontalt) - klicka på: Reload Current Page/Hämta Sidan igen, beroende på vad ni har för webbläsare. Då försvinner problemet.

#3  Sv: Ny förstasida udd
2011-04-01 22:58:05

Bra påpekat! Jag pillade på en grej nu som förhoppningsvis gör att de flesta slipper problemet, men det är bra att du skrev hur det går att lösa annars.

#4  Sv: Ny förstasida heffaklumpen
2011-04-01 23:01:21

Jag kanske är konservativ, men jag föredrar någon form av struktur, även väldigt enkel, framför ett oorganiserat flöde.
Inlägget uppskattas av RasmusS

#5  Externa länkar Henrik
2011-04-02 00:25:25

Förut fanns aktuella externa länkar en kolumn till vänster och kunde därmed finnas kvar i någon vecka även om ingen kommenterade. I ett flöde försvinner dom väl efter några timmar?

#6  Sv: Ny förstasida FumikoFem
2011-04-02 00:46:22

För att undvika det så kanske det går att dela upp så att säg ena halvan av informationsflödet är aktuella inlägg och trådar från forum och den andra är länkar till nyheter? Alltså dela av upp och ner? Då blir det som det ser ut nu men mer uppdelat så att nyhetslänkar ligger kvar längre. Beroende på hur många nya som kommer in alltså. Ju oftare nya läggs till desto mer åker dom äldre ner ändå, så det kanske inte gör någon direkt skillnad från hur det är nu.

#7  Sv: Ny förstasida udd
2011-04-03 00:46:18

Trollstav Jo, det stämmer nog att länkarna försvinner snabbare nu. Men jag hoppas att de integreras bättre så att det blir lika naturligt att prata om de som att prata i en forumtråd, och i så fall "tävlar" de mer på samma villkor.

För den som specifikt vill titta i Utblick så finns det ett separat flöde som det går att hålla ett öga på för att inte missa något: http://www.feminetik.se/utblick/?sub=flode

#8  Sv: Ny förstasida Kall
2011-04-03 14:57:01

Instämmer helt och hållet i inlägg 4, 5 och 6 ovan, som den betonghäck jag är.

Önskar ialla fall ha tillbaka direktlänkarna till de olika forumen på förstasidan.

#9  Sv: Ny förstasida fem2
2011-04-03 16:17:59

Tyckte först att det var lite ovant med ’hela’ feminetik.se som en tråd.
Men tycker nu att det ger en känsla av vad som är aktuellt och det går ju lätt att länka till Utblick eller från flödet till vilket forum man vill.
Att man ’tvingas’ använda en aktivitet i flödet är bra tycker jag.
Förändringen ger tempo åt sajten.
Bra.

#10  Sv: Ny förstasida udd
2011-04-03 19:57:30

Trollstav Kul att du är positiv, fem2! :)

Det kommer sannolikt bli fler förändringar av förstasidan framöver (för att lyfta fram lite olika saker, som kalenderhändelser som snart sker istället för bara de som nyss blivit inlagda). Förhoppningsvis går det att "tuna" allt lite då.

#11  Sv: Ny förstasida ByggareBob
2011-04-03 20:57:12

För mig som bara är intresserad av foruminlägg tycker jag den gamla varianten var bättre. Nu blir det så väldigt spretigt och det man är intresserad av rullar snabbt nedåt i listan.
Inlägget uppskattas av RasmusS

#12  Sv: Ny förstasida RasmusS
2011-04-08 17:29:20

Förut kunde man med ett klick ta sig till respektive forumdel. Nu gör det nya utförandet sidan mindre överskådlig och det ser lite "billigare" ut. Jag föredrar den tidigare utformningen.

#13  Sv: Ny förstasida FumikoFem
2011-04-27 13:13:23

Alltså, när hela första sidan är fyllt med nästan bara stjärnor för att flera Uppskattar hela tiden så blir det svårt att se någon som helst diskussion som pågår. Då försvinner poängen med att snabbt se senaste diskussionerna och en måste ändå klicka sig fram i flera steg för att se vad dom pågår i respektive forumdel.

#14  Sv: Ny förstasida FumikoFem
2011-04-27 13:18:09

Skulle det inte gå att utöka sidobredden på hela feminetik (då allt fler har widescreen skärmar nuförtiden) och dela upp i två fält?

Där ett är för att se senaste diskussioner och utblickinlägg och det enda fältet är för att Uppskatta stjärnor?

#15  Sv: Ny förstasida RasmusS
2011-04-27 20:38:57

Eller så återgår man till den snygga, välbeprövade, lättöverskådliga och snabbnavigerade layouten som Feminetik.se hade innan senaste förändring.

Nuvarande upplägg ser inte så inbjudande, det ser lite "billigt" och eftersatt ut. Som nykomling hade jag nog avfärdat sidan som mindre seriös än den är. No offense crew!
Inlägget uppskattas av heffaklumpen och kx2

#16  Sv: Ny förstasida kx2
2011-04-27 20:47:03

Japp, det var bättre för. Nu känns det tyvärr mest plottrigt och som om man möts av en överväldigande mängd information utan möjlighet att snabbt kunna ta sig till de delar man är intresserad av.
Inlägget uppskattas av heffaklumpen och RasmusS

#17  Sv: Ny förstasida udd
2011-04-28 00:02:32

Trollstav Det är ju fantastiskt bra att inläggen som skrivs uppskattas mycket och av många! Jag kan dock hålla med om att det ibland kan ta lite för mycket plats på förstasidan. Den lösning jag tänker på det är att "fälla ihop" snarlika punkter, ungefär så som redan görs då samma inlägg uppskattas av flera personer. Ni kan förvänta er lite förbättringar gällande det.

På samma sätt kommer också viss information lyftas fram även på andra sätt. Exempelvis skulle kalendern göra sig bättre där det som snart händer lyfts fram istället för (bara) det som nyligen kommenterats.

Däremot tror jag inte att vi kommer gå tillbaka. Det har varit "bättre förr" sen sajten var ett halvår gammal (eller längre). Trots det tror jag de flesta tycker det är bra att något hänt sen slutet av 2003.

Jag funderar kanske på om ni som vill se andra vyer kikar på fel ställen. Det kan finnas andra sidor som bättre visar det ni vill se. Här är några exempel:
De senast aktiva trådarna i JÄIF: http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?sub=3
De senaste inlagda sakerna i Utblick: http://www.feminetik.se/utblick/?sub=flode
Lite allt möjligt om forumen: http://www.feminetik.se/diskutera/ (som inloggad kan du välja vad som ska visas där, exempelvis de senaste trådarna i vissa forum)

#18  Sv: Ny förstasida RasmusS
2011-04-28 19:28:18

jag kan tycka att det är lite löjligt att hävda att det alltid var bättre förr enligt folk men en försämring är alltid en försämring. I dagsläget tar det betydligt längre tid att navigera sig runt i Feminetik. Inte bara pga. att det har blivit rörigare och betydligt mindre överskådlitt utan även pga. att de länkar man är hänvisade till för att ta sig vidare dit man vill tar så förbannat lång tid att ladda. Och då sitter jag ändå på en 100mb fiber.

Låt oss säga att jag vill till JÄIF. Då måste jag först ladda Forum som tar ca 20-30 sekunder att ladda. Men jag är inte ens framme, jag måste dessutom klicka mig vidare till JÄIF sen. Det ÄR en klar försämring och har inget med "att det var bättre förr" att göra. Det var bättre förr, sidan alltså, eftersom den var mer snabbnavigerad och mer lättöverskådlig. Att jag tycker att Feminetik.se såg avsevärt mer profesionell ut är en smaksak men jag är uppenbarligen inte ensam om den.

Låt oss säga att crew (eller vem det nu är som länkar till olika viktiga feministiska nyheter) vill göra Feminetiks läsare medvetna om om en nyhet genom att länka den. En sådan länkning syns bara under några minuter då det är hög aktivitet på forumet och länken göms i en underrubrik och för den som inte känner till var så är denna länk osynlig. Med andra ord var det bättre förr även ur Feminetiks perspektiv, i alla fall om man har en ambition att nå ut till läsarna med feministiska budskap.

Så nej Udd, det var inte alltid bättre förr men Feminetik.se var definitivt bättre förr, dvs, inna den senaste förändringen.

För mig _ser_ det ut som om sidan drivs av en "datanörd" (menar inte att du är nörd) som älskar listor för personlig räkning snarare än av någon som drivs av att göra Feminetik till en lätttilgänglig och överskådlig sida att navigera runt i. Missförstå mig inte, detta är ingen känga mot dig Udd eller din insats här. Oavsett om du låter det vara som det är, gör mer förändringar eller går tillbaka till det som var så är jag tacksam för din, och övriga i crew, insats för att hålla Feminetik vid liv rent administrativt.
Inlägget uppskattas av heffaklumpen

#19  Sv: Ny förstasida RasmusS
2011-04-28 19:37:32

En annan försämring är att det nu är svårare att se om det varit någon aktivitet i den tråd man skriver i eftersom den snabbt drunknar i "uppskatta funktionen" och andra trådar där det skrivs i och där man inte är eller kan vara aktiv. Låt oss säga att jag vill se om någon besvarat mitt senaste inlägg. Nu måste jag klicka mig rakt in i tråden för att se förändringen om den inte syns i den synnerligen temporära "listan" på nuvarande första siga. Och för att nå dit så måste man klicka på tre länkar med tre laddtider. Forum, JÄIF och sen tråden.

Inte man man väl i ärlighetens namn se det som en förbättring när man krånglar till det och gör sidan mindre tillgänglig för sina medlemmar?

#20  Sv: Ny förstasida RasmusS
2011-04-28 19:38:37

på nuvarande förstasidan*

#21  Sv: Ny förstasida udd
2011-04-28 23:42:19

Trollstav @RasmusS

Forumsidan ska inte ta en halv minut att ladda. Där låter det som att det finns något fel. Tyvärr har det varit problem med att vissa av panelerna laddar långsamt, och det är möjligt att du har en sådan. Testa att byt vad som visas och se vad som händer.

Om du verkligen bara vill klicka dig vidare kan du visa tomma rutor och i så fall borde sidan ladda extremt snabbt. Det låter dock som att du vill se det senaste som hänt i vissa forum och i så fall kan du ju visa det där och spara in ditt sista klick.

#22  Sv: Ny förstasida udd
2011-04-29 00:03:12

Trollstav Problemet med sånt här är att nästan alla förändringar får kritik. Ett aktuellt exempel härifrån är uppskattafunktionen som de flesta som uttalat sig varit negativa till. I tråden om att funktionen lanserats är det egentligen bara en person som sagt något positivt. Ändå har vi idag över 700 uppskattningar.

Detsamma verkar gälla på andra sajter. Om jag söker på något neutralt på Facebook som "Facebook new wall" hittar jag grupperna "THE NEW FACEBOOK WALL SUCKS!", "FaceBooks New Wall SUCKS!", "New facebook sucks", "New Facebook SUCKS", "STOP NEW FACEBOOK!!!", "New facebook sucks" och "New Facebook Sucks", bara för att nämna några av träffarna på sökresultatets förstasida. En annan grupp "need a petition" eftersom "Facebook staff has become retarded". Och trots det är Facebook Internets nästa största sajt.

Jag tror inte den nya sidan är så hemsk som det kanske kan verka. Just nu finns det exempelvis fem jäif-trådar där. Som av en slump hade jag en skärmbild från för ett år sedan och där fanns också fem jäif-trådar. Alltså visas just nu precis lika mycket när det gäller det.

Jag kan dock passa på att säga att det finns ett långsiktigt mål med att flytta fokus från forumet till övriga delar av sajten. Det är många som inte gillar att diskutera i forum och vi vill nå ut till dem i större utsträckning. Den förändringen kommer kanske inte uppskattas av de som trots allt bara vill hänga i forumen.

#23  Sv: Ny förstasida udd
2011-05-22 22:58:36

Trollstav
udd sa:
Det är ju fantastiskt bra att inläggen som skrivs uppskattas mycket och av många! Jag kan dock hålla med om att det ibland kan ta lite för mycket plats på förstasidan. Den lösning jag tänker på det är att "fälla ihop" snarlika punkter, ungefär så som redan görs då samma inlägg uppskattas av flera personer. Ni kan förvänta er lite förbättringar gällande det.


Nu är en förändring genomförd. Den innebär att uppskattningar endast visas på förstasidan när två eller fler personer har uppskattat ett inlägg. Det gör förhoppningsvis att uppskattningar inte "tar över" förstasidan, men ändå att de bästa inläggen får lite extra uppmärksamhet.
Inlägget uppskattas av Kall och Blindalina

#24  Sv: Ny förstasida Kall
2011-05-22 23:15:42

;-)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?