feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Uppskatta inlägg


Gå till senaste inlägget#1  Uppskatta inlägg udd
2010-12-17 23:57:04

Trollstav Nu går det att uppskatta inlägg! Eller det har det förstås alltid gjort, men nu går det också att visa det. Om du ser ett inlägg som du uppskattar är det bara klicka på [Uppskatta] under det.

Den här funktionen gör att du kan ge en skribent lite pepp, eller hålla med utan att behöva skriva ett eget inlägg.

Att ha något liknande har föreslagits tidigare. Senast (tror jag?) av Neige i den här tråden: http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s… (Men jag döpte det till "uppskatta" istället för "gilla")

Så uppskatta på! Och gå gärna tillbaka till favorittrådar om ni har såna och uppskatta där också.
Inlägget uppskattas av MartinK, FagelFenix och 2 till

#2  Sv: Uppskatta inlägg SGTallentyre
2010-12-18 00:27:55

Klart intressant funktion.

Men jag ser en risk att det inbjuder till att användarna ännu tydligare delas in i olika läger.

#3  Sv: Uppskatta inlägg FumikoFem
2010-12-18 01:21:18

Kan kanske sprida mer negativ känsla här. En sak till är att precis som facebooks "like". så när någon exempelvis berättar något hemsk dom varit med om eller berätta om hemska saker så passar det inte att klicka "like" på det. Det känns lite som samma sak här. Men "Uppskatta" kanske är mer som "håller med/förstår" än som facebooks "like".

#4  Sv: Uppskatta inlägg FumikoFem
2010-12-18 01:23:45

Sen tror jag att det kommer blir mer uppdelat, eftersom det är mer åt ett håll här när det gäller perspektiv och åsikter, mer åt det liberala och även höger hållet skulle ja säga, så kommer det nog också att spegla sig på vilka som får mest "Uppskatta"

#5  Sv: Uppskatta inlägg FumikoFem
2010-12-18 01:26:28

Ursäkta spammet. Vilka är det som kan klicka "Uppskatta"? Feminetikare och jäifare? Om båda kan så kan jäifare klicka "Uppskatta" även på diskussion?

#6  Sv: Uppskatta inlägg udd
2010-12-18 11:43:59

Trollstav Det har framförts invändningar tidigare också när den här idén har varit uppe. Jag la till funktionen ändå eftersom jag tycker det är tråkigt när det inte händer något alls. Nästan alla förslag som kommer upp får kritik för att de riskerar att försämra något. Istället för att stå still tycker jag vi kan testa.

Om de värsta farhågorna slår in får vi hitta på något då. En variant kanske kan vara att bara visa hur många, och inte vilka, som uppskattar något. Det går förstås också att ta bort funktionen.

Anledningen till att jag kallade det "Uppskatta" och inte "Gilla" är för det som FumikoFem tar upp i #3. Tanken är att det ska betyda att någon uppskattar att inlägget skrevs.

Apropå vilka som får uppskatta så är det samma som får skriva. (Jäif:are får inte uppskatta i Diskussion, bara kvinnor får uppskatta i KS, osv.)

#7  Sv: Uppskatta inlägg SophieG
2010-12-18 12:47:40

Rättelse till udds inlägg #6:

Bara FEMINISTISKA kvinnor får uppskatta i KS.


Man får vara noggrann när man särbehandlar.
Inlägget uppskattas av Farrell och udd

#8  Sv: Uppskatta inlägg Blindalina
2010-12-18 17:30:56

tycker det ar en trevlig funktion och inte speciellt problematisk. snarare peppande. lattare att peppa fram konstrutkiva inlagg an innan, det ar inte precis sa att det bidrar med negativitet gentemot andra inlagg, eftersom det bara bidrar med + plus.

#9  Sv: Uppskatta inlägg Blindalina
2010-12-18 17:31:45

och skont att fa veta vad folk tycker och anser! ibland ar allt sa anonymt har.

#10  Sv: Uppskatta inlägg udd
2010-12-18 18:55:50

Kul att höra att du är positiv, Blindalina!

Nu har jag förresten också gjort så att de senast uppskattade inläggen visas på förstasidan. Så passa på att ge gamla (eller nya) favoritinlägg ny (eller extra) tid i rampljuset.

#11  Sv: Uppskatta inlägg Farrell
2010-12-18 19:20:42

O en vacker dag kanske alla anses jämlika även här på feminetik, då kan vi alla "uppskatta".

Bra idé under rätt premisser alltså...

God Jul till SAMTLIGA feminetikare!
Inlägget uppskattas av Blindalina och Farrell

#12  Sv: Uppskatta inlägg udd
2010-12-20 21:56:03

Eftersom jag gillar statistik och sammanställningar kan ni räkna med att jag kommer att kika lite extra på uppskattningarna med jämna mellanrum.

Alla undrar vi väl exempelvis vilket det bästa inlägget, säg, 2005 egentligen var. Eller, för den delen, vilket som är det bästa inlägget på hela sajten genom alla år.

Av de 24 uppskattningar som kommit hittills är det preliminära resultatet som följer. Bästa inlägg 2005 är ett julklappsrim kezo skrev.

kezo sa:
Till världens coolaste tjej
som förtjänar denna grej
Jag vet att du redan är stark som få
men lite hjälp kan vara bra ändå!


(Om du inte kommer på det, så kika här: http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f… )

All-time-high är *trumvirvel* det första inlägget i den här tråden. Det är lite meta på något sätt, men det är ju ändå skrivet av en himla bra skribent. ;)

Oavsett om dessa inlägg stämmer överens med vilka inlägg du tycker är bäst eller inte borde du uppskatta. Rösta på ett alternativ eller stärk ledningen. Det är dessutom rätt kul att gå tillbaka och titta i gamla trådar.

Om uppskattningar blir tillräckligt populära, vilket jag hoppas, så kommer det att gå att visa veckans/månadens/årets mest populära inlägg någonstans. Det tycker jag skulle vara rätt coolt!
Inlägget uppskattas av Blindalina

#13  Sv: Udd RasmusS
2011-04-28 21:07:31

Ingen kritik men en fråga, varför har inte JÄIF reggade möjlighet att uppskatta ett inlägg skrivet av en feminist inne på Diskutera? Jag menar, vi har ju trots allt rätten att läsa dem.

#14  RasmusS MarianneK
2011-05-07 00:05:34

Om ni kunde uppskatta inlägg på diskussion skulle ni vara med och påverka i diskussionen (även om det inte skulle vara ert huvudsakliga syfte), vilket skulle ta bort en hel del av poängen med att ha ett feministseparatistiskt forum.

Det är till exempel ingen långsökt gissning att mindre feministiska debattörer skulle uppskattas av fler jäifare än mer feministiska debattörer.

Därför tycker inte jag att ni bör få vara med. (inte för att jag är direkt überaktiv numera, men men)

#15  Sv: Uppskatta inlägg udd
2011-05-08 13:59:07

Trollstav Som det är idag är det samma människor som får uppskatta som får skriva. (Manliga feminister får exempelvis inte uppskatta i KS.) Anledningen är, precis som MarianneK, skriver att ett uppskattande är ett sätt att påverka.

Innan funktionen infördes (och i den här tråden) har det framförts en viss oro om att uppskattningarna skulle dela upp användare i läger och allmänt förstöra stämningen.
Inlägget uppskattas av Blindalina

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?