feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Yttrandefrihet, statsbidrag och andra frågetecken


Gå till senaste inlägget#1  Yttrandefrihet, statsbidrag och andra frågetecken udd
2010-02-10 22:48:14

Trollstav I tråden "I denna tråd råder full yttrandefrihet!" (http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…) har det dykt upp ganska många frågor som finns besvarade i vår FAQ. Eftersom tråden ligger i fel forum svarar jag här istället för där.

FAQ sa:

Vad är det här för en sorts sida egentligen?

Det här är i grund och botten en feministseparatistisk sida skapad av och för feminister. Här kan vi diskutera, utbyta erfarenheter och kunskap, knyta kontakter och agera i aktionsgrupper.Varför är sidan (i princip) feministseparatistisk?

Det fanns inga andra feministseparatistiska sidor, så vi kände att det behövdes en! Men mest beror det på att det är vansinnigt svårt att reda ut vad feminister egentligen tycker i alla frågor. På många andra forum läggs fokus på varför, eller varför inte, en person är feminist. [...]Varför är ni så hårda med modereringen? Det går ju inte att uttrycka sig!

För att vi är övertygade om att det går mycket bra att uttrycka sin åsikt och diskutera med andra utan att bete sig som ett kräk. DU kanske gillar hårda ord och påhopp. Men då får du ägna dig åt det någon annanstans. [...]Någon har raderat mitt inlägg! Ni sysslar med censur! JAG har väl rätt att skriva precis vad JAG vill?

[...] En del skribenter upplever sig bli censurerade när vi tar bort inlägg. Så är naturligtvis inte fallet. [...] Webbplatsens ägare har rätt att ta beslut gällande innehållet, på precis samma sätt som DN beslutar över vilka texter som tas in och skivbolag väljer vilken musik de vill ge ut. Inga konstigheter alls.Vet ni inte vad yttrandefrihet är?

Jodå, vi är ganska insatta. Däremot verkar överraskande många andra vara förvirrade över begreppet. Yttrandefrihet innebär inte att du har rätt att skriva vad skit som helst på vår privatägda webbplats. Det innebär däremot att vi som äger webbplatsen har rätt att skriva vad skit som helst här, så länge vi inte bryter mot svensk lagstiftning. [...]Varför skall mina skattepengar gå till att betala den här skitsidan?

Vi vet inte riktigt varifrån den myten kommer, men feminetik.se är inte skattefinansierad.


FAQ: http://www.feminetik.se/om_oss.php?sub=faq

#2  Sv: Yttrandefrihet, statsbidrag och andra frågetecken bizc
2010-02-11 00:26:45

FAQ sa:
Varför är sidan (i princip) feministseparatistisk?

Det fanns inga andra feministseparatistiska sidor, så vi kände att det behövdes en! Men mest beror det på att det är vansinnigt svårt att reda ut vad feminister egentligen tycker i alla frågor. På många andra forum läggs fokus på varför, eller varför inte, en person är feminist. [...]


Men så är det ju inte nu, det finns inga: "jag skall våldta dig din jävla hora". De som inte kallar sig feminister är många gånger mer belästa än feministerna själva - det vill säga, de intressantaste diskussionerna utspelar sig utanför forumdelen "Diskussion" (som mest känns som en ideologisk megafon), och det beror nog på att det, ganska ofta, handlar om folk som har tänkt ett varv till (typ f.d. feminister). Så även om ni inte tänkte på det sättet från början handlar det om åsiktsseparation (diskriminering). Den som inte kallar sig feminist känner sig utanför och inte lika mycket värd (på Feminetik).

Alvunger sa:
Faktum kvarstår dock fortfarande, är det verkligen bra att ha åsiktsdelade forum? Principiellt, nej. Praktiskt, ja.

http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…

Nej, självklart fungerar det inte bra "principiellt". Det handlar ju om åsiktsdiskriminering, vilket borde gå emot hela idéen om jämlikhet - hur "praktiskt" det än må vara.

Alvunger sa:
Ingen diskrimineras här heller vi sysslar bara med positiv särbehandling =)


Möjligheten att använda positiv särbehandling som finns inskriven i högskoleförordningen står [...] i strid med både EG-rätt och diskrimineringslagen, vilket inte har hindrat högskolorna att genom olika kryphål tillämpa varierande former av positiv särbehandling.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/positivt…
http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/kvoter…

#3  Sv: Yttrandefrihet, statsbidrag och andra frågetecken Farrell
2010-02-14 00:39:19

Denna självgodhet kommer med all sannolikhet att straffa sig, man vill inte lyssna på de som företräder jämställdhet och kunskap helt enkelt. Teorin går före allt annat verkar det som.
Varför?

#4  Sv: Yttrandefrihet, statsbidrag och andra frågetecken KK2
2010-02-14 18:04:12

Vad menar du med "självgodhet"? På vilket sätt kommer "denna självgodhet" att straffa sig?

#5  Farrell Sjodin
2010-02-16 15:07:36

Trollstav Varför?

För att det är de regler som siteägaren satt upp och vill ha.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?