feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Funktioner jag tycker skulle vara kul


Gå till senaste inlägget#1  Funktioner jag tycker skulle vara kul FemAspirant
2007-11-30 15:43:30

Ibland är det roligt att kunna gå tillbaka till gamla inlägg och läsa. Då kan man läsa en referens till något som händer i ”tråden bredvid”. När jag gör det kommer jag på en funktion som jag tycker skulle vara smutt. En sökfunktion där man skrev in ett datum och ett tidslag och fick trådarna i den ordning och med den längd som de hade vid den tidpunkten. Är det en krånglig sak att implementera? Är det fler än jag som skulle vilja ha den?

Sedan skulle jag tycka det var ballt om man, när man sökte på sökfliken skulle kunna få upp alla trådar någon hade medverkat i istället för alla inlägg, det skulle öka överskådligheten.

#2  Sv: Funktioner jag tycker skulle vara kul human
2007-11-30 17:16:39

opinionsundersökning/poll

#3  Sv: Funktioner jag tycker skulle vara kul udd
2007-11-30 20:13:30

Trollstav Tack för förslagen! I många fall blir saker inte gjorda för att det inte verkar finnas något speciellt stort intresse bland medlemmarna. Eftersom vi har begränsad tid vill vi gärna satsa på de saker som flest vill ha. Med andra ord är det jättebra om andra som gillar de här förslagen säger till så att vi vet.

"Time Machine": Har du sneglat mycket på Apples senaste operativsystem? (http://www.apple.com/macosx/features/timemach…) :) Det är nog lite bökigt men inte omöjlighet att göra, men jag vet inte hur vi skulle få in det på ett snyggt sätt. Vilka är intresserade?

Sökfunktionen: Sökfunktionen borde göras om! Jag tror att det finns mer än det där som borde fixas. Vi kan väl försöka komma på en bra lösning tillsammans. Att kunna lista trådar istället för inlägg vore absolut bra. Vad har vi mer?

Poll: Den här frågan var uppe nyligen. Jag tror vi då upptäckte att det inte verkade vara någon som var intresserad av att hitta på frågor, och då är det tråkigt. Eller menade du en annan sort poll?

#4  Mest beröm och ett par små önskemål Henrik
2007-11-30 20:34:06

Vi är väl alla jättenöjda med udds programmeringsansatser. Precis som Johanna kommer du förstås snart att ha ett glassigt och välbetalt jobb men till dess är vi så tacksamma!

Sökfunktionen "Gå till medlem" har en retfull bugg. Om jag vill gå till Olaberg får jag veta att den medlemmen inte finns längre. Och då blir man kanske uppskrämd. Jag gissar att det hänger ihop med att en viss olaberg har funnits och slutat (för länge sen).

Det borde finnas något annat sätt att anmäla buggar än att starta en ny diskussion. Om jag till exempel vill påpeka att "noggrant" är felstavat på regelsidan kan jag inte göra det - man vill ju inte framstå som språkpolis.

I det första svenska debattforumet KOM som fanns på (håll i er nu) 1970-talet fanns många funktioner som var överlägsna det som nu finns, bland annat RUNDFRÅGA. Varje deltagare i ett möte (det som dom flesta här kallar tråd) kunde kunde ställa en rundfråga som var ett vanligt inlägg där läsaren genast kunde get ett kort svar. Svaren hamnade i en fil som frågeställaren kunde publicera när hon ansåg att lagom tid förflutit.

(Jag har sparat mötet "Jämställdhet i arbetet" som alltså kan sen som Feminetiks föregångare för snart trettio år sedan. Vid lämplig tidpunkt ska jag delge feminetisterna detta oerhört intressanta diskussion. En del meningsutbyten då är kusligt lika det vi har idag. Andra är överspelade av samhällsutvecklingen.)

#5  Sv: Funktioner jag tycker skulle vara kul udd
2007-11-30 20:52:07

Tack! Vi får hoppas att profetian uppfylls. :)

Gå till medlem: Jag tror inte det är en bugg, utan bara lite kreativitet från 0labergs sida. Första tecknet är en nolla, vilket gör att inget hittas på den vanlig stavningen med bara bokstäver.

Buggrapporter: Vi har nyligen fixat ett system för sånt där, men i nuläget kommer bara crew åt det. En tanke vore ju att göra det möjligt för alla att skapa "tickets". Hmm... Det vore kanske inte så dumt.

Rundfråga: Det blir alltså ungefär som att en poll kan kopplas till individuella inlägg, men svaren är inte fördefinierade. Har jag förstått det hela rätt då?

#6  Henrik [OT] human
2007-12-03 03:12:07

Henrik sa:
(Jag har sparat mötet "Jämställdhet i arbetet" som alltså kan sen som Feminetiks föregångare för snart trettio år sedan. Vid lämplig tidpunkt ska jag delge feminetisterna detta oerhört intressanta diskussion. En del meningsutbyten då är kusligt lika det vi har idag. Andra är överspelade av samhällsutvecklingen.)


"På det välbesökta frukostseminariet fanns också tid för frågor från deltagarna. Dessa gällde förutom instämmande kommentarer till Popovas iakttagelser om genusforskningen också t ex inlägg om genusforskningens teorilikhet med 70-talsmarxismen och problemet med politisk styrning av forskning." *?*

#7  udd human
2007-12-03 03:12:56

"Poll: Den här frågan var uppe nyligen. Jag tror vi då upptäckte att det inte verkade vara någon som var intresserad av att hitta på frågor, och då är det tråkigt. Eller menade du en annan sort poll?"

Hur upptäckte ni det?

(Med poll menade jag en helt vanlig poll typ röstning)Att kunna söka "ögonblicksbilder" (#1) vore mycket värdefullt eftersom trådarna ofta kommunicerar (subtilt) med varandra.

#8  Sv: Funktioner jag tycker skulle vara kul udd
2007-12-03 21:42:55

Här är den gamla tråden om poll/omröstning: http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…

#9  Sv: Funktioner jag tycker skulle vara kul human
2007-12-03 22:23:47

Okej, det jag var inne på var metamorfos alt. 1 i #18:

"° Ja, en funktion att starta trådar med".

Men det är inte hela världen.
Stilrenhet är förmodligen ännu bättre (som det är nu).

#10  Sv: Funktioner jag tycker skulle vara kul FemAspirant
2007-12-05 16:53:03

Jag tycker även att det på den här fliken i forumet högst upp borde kunna finnas en klistrad tråd (som alltså inte halkar ner när något nyare kommer till) som skulle kunna heta insektsrapport eller friskafunnafel eller något där man bara listade saker som inte verkar funka.

udd sa:
Att kunna lista trådar istället för inlägg vore absolut bra. Vad har vi mer?


I en sådan tråd skulle jag tex kunna säga att jag tycker det är dumt att sökfälten rensas när man trycker på sök. Hittar man inte det man sökte efter så kanske man vill ändra sin sökning något, då är det skönt att inte behöva skriva om allt.

Annan felrapport skulle kunna vara att när man skriver vissa tecken i en webbläsare som heter Opera t.ex. så blir de konstiga. Som nu när jag ska skriva dubbelfnuttar/citationstecken så blir det ”

#11  Sv: Funktioner jag tycker skulle vara kul FemAspirant
2007-12-05 17:33:05

udd sa:
Att kunna lista trådar istället för inlägg vore absolut bra. Vad har vi mer?


Trådstartare kunde få ange tags till sin tråd så att trådar blir sökbara även på dessa. Dvs om jag skriver en tråd om feminism och pedagogik i skolan så skulle jag kunna lägga till en rad med tags, typ:

[tags]skola;pedagogik;könsroller[/tags]

Och att dessa tags skulle kunna listas i bokstavsordning eller frekvensordning i sökmenyn och vara klickbara.

Supersmutt skulle vara om man även i efterhand fick lägga till nya eller ta bort gamla tags från trådar man själv skapat..

#12  Sv: Funktioner jag tycker skulle vara (kul) BRA! grapefrukt
2008-05-08 19:46:42

Ursäkta att jag drar upp en gammal tråd, tänkte att min fråga eller snarare mitt önskemål skulle passa här.

Jag skulle vilja att trådens ursprungliga namn alltid syns, ovanför alla inlägg. Och att det för den som vill finns möjlighet att lägga till en underrubrik.

Varför? Jo. Jag brukar läsa trådar utan att vara inloggad (orka, liksom) och då är det väldigt irriterande att inte veta vad tråden heter. Ämnena brukar ibland dra iväg och trådarna blir intill förväxling lika - förvirringen blir rätt stor efter en lång, lång tråd och det bara står "Till NN" eller "Sv: #329 NN" eller nåt sånt. I synnerhet eftersom såna inlägg oftast bara handlar om en liten, liten del av något sidospår...

Jag tror det skulle bli lättare för den som vill säga något annat, att dels hålla sig till ämnet, dels svara i rätt tråd.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?