feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Inlogging även för anti/icke-femininister?


Gå till senaste inlägget#1  Inlogging även för anti/icke-femininister? Michael Lundahl
2004-09-29 13:08:57

Eftersom vi har ett stort antal "regulars" på JÄIF, kan inte de också få registera sig? Låt den som registerar sig själv få ange (vid själva registreringen) om denne anser sig vara feminist eller inte. De som väljer att inte kalla sig feminister kan få ha en annan symbol.

/Micke

#2  Vad menar du? Alvunger
2004-09-29 13:55:18

Att de skall få tillgång till medlemsinsidan?

Jag har funderat på om vi skall införa namnregistrering för JÄIFare (utan medlemsfunktion). Men det blir en hel del extra kludd för Johanna och frågan är om det betalar sig?

#3   Marielle
2004-09-29 16:12:42

Jag har undrat lite.

På vilket sätt strider det mot idén med feminetik att införa obligatorisk registrering för medlemmar? Jag vet att Josefine är emot, men jag har inte riktigt förstått varför.

Vad man vinner torde vara att det blir lättare att hålla koll på folk. Det o-uppmuntrar till att posta under flera användarnamn. Ingen kan använda andras användarnamn, såvida man inte kommer åt en dator där personen inte loggat ut. Det blir något bökigare att posta, vilket kan minska spontan okynnesnedskräpning. Man kan t.o.m. införa en viss fördröjning där med flit, om man vill att folk ska bekanta sig ordentligt med forumet innan de postar - och bara om de är tillräckligt seriösa för att komma tillbaka om två dagar...

#4  Man vinner de redan frälsta och vana Alvunger
2004-09-29 16:26:51

Man förlorar de som inte är vana vid att diskutera på Internet.

Man förlorar de som tycker det känns jobbigt att registrera sig för att de kanske inte vet hur man gör, eller de kanske inte vet vad det innebär. Min egen mor till exempel blev jättenervös när jag bad henne att bli medlem. Vissa (äldre mest tror jag) vet inte riktigt hur det här med Internet fungerar och är oroliga för vad ett registrerande betyder.

Man kanske vet hur man surfar, man kanske kommer in på feminetik, hamnar direkt via startsidan i en tråd, och där finns ett fint formulär att fylla i. Så lätt så man kan gråta.

Så det är enkelheten jag inte vill förlora. Min farsa kan inte skilja på medlem och diskutera. Har man inte internetvana så vet man inte hur man kommer tillbaka till det där intressanta diskuterandet. Det sitter i ryggraden på oss, men för många är det inte så. Jag har inte lust att utesluta folk bara för att de kanske inte klarar av tekniken.

Detta kanske är en överdriven rädsla...?

Och sen känns det också... jag vet inte.. som att jag håller folk i ett skruvstäd.

"JASSÅ du är FEMINIST, huh? Att du inte tar och REGISTRERAR dig och blir MEDLEM annars kan du GLÖMMA att få nyttja en enda BITE på den här sajten. Mvh tvångsfeministen."

Man blir ju inte "mer" feminist bara för att man reggat sig på feminetik. Man är precis lika mkt feminist ändå, o eftersom sajten byggdes åt feminister så känns det som att jag hugger av min egen tå om jag bestämmer att man måste vara medlem för att få göra nåt här.

Men klart är att detta kan komma att omvärderas. Det känns inte kul bara. Jag vet inte riktigt varför... en naiv dröm om att det skall funka ändå? Det känns inte som att feminetik är feminetik om folk måste fylla i massa formulär för att få vara med... bara så...

#5   Marielle
2004-09-29 16:34:41

OK, då förstår jag hur du tänker.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?