feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Önskemål


Gå till senaste inlägget#1  Önskemål Faktum
2006-03-08 15:30:07

En qouteknapp vid varje postat meddelande skulle vara nice.
När en klickar på en länk i posts så öppnas länken i en ny tab och inte i samma fönster.
Möjlighet till avatar.
Posta bilder vore nice.

Ja, det vae det jag tänkt på nu.

#2  Sv: Önskemål hansi
2006-03-08 17:51:05

Hmmm... jag kan faktiskt inte hålla med dig alls. En quotefunktion känns knepig, på de forum jag annars hänger missbrukas den funktionen å det grövsta. Folk citerar ett _helt_ långt inlägg, och under skriver de "Håller med/du är fantamej inte riktigt riktig/whatnot". Det tillför noll och intet, förutom en massa text som postas flera gånger. Klipp och klistra funkar bra, dessutom går det ju numera att skilja ut citat.

Vad gäller länkar är jag överlycklig att de inte öppnas i nya fönster. Är det nåt jag stör mig på så är det när en sida tvingar på en en massa fönster. *ryser* Nä, högerklick och öppna i ny tab är grejen. :)


...men, det är ju bara vad jag tycker.

#3  Sv: Önskemål Tiriq
2006-03-08 19:32:21

Håller inte heller med dig, personligen avskyr jag när folk förstör forum med bilder (speciellt som ingen verkar kunna posta bilder i en anpassad storlek), och quotes är döden, min erfarenhet av dem är precis som hansis (hansi, du glömde att nämna de nästlade quoterna, där folk citerar citat av citat av citat!). Jag är bara glad att folk håller citerandet på en någorlunda sansad nivå här. Avatarer kan i vissa fall vara försvarbara om de ligger snyggt och inte sabbar läsbarheten - detta förutsatt att det är stillbilder, de som rör sig är irriterande. Men då skulle ju Feminetiks fina färgskala störas ut av avatarerna. Jag gillar det grafiska lugnet som råder här.

Förut brukade länkar öppnas i nytt fönster (men det var nog före din tid så det kan ju inte du veta), men det togs bort eftersom en viss webbstandard kräver att länkar öppnas i samma fönster/tab.

#4  Sv: Önskemål metamorfos
2006-03-08 19:35:39

Instämmer fullständigt med hansi och Tiriq. (Och jag tänker inte citera inläggen då de står precis ovanför detta. ;) )

#5  Sv: Önskemål Tiriq
2006-03-08 19:41:02

Faktum, en grej som är bra att känna till är att många hängivna medlemmar älskar Feminetik så högt precis som det är, i synnerhet designmässigt, så alla förslag som på nåt sätt ändrar Feminetiks utseende (lustigt nog kommer såna oftast från nya eller ganska nya medlemmar) dissas obarmhärtigt. :P

#6  Sv: Önskemål Faktum
2006-03-09 00:01:56

Ok, jag är så van vid andra forum att jag inte har set fördelarna som ni framhäver. Bara att gå vidare med livet.

#7  Sv: Önskemål Mattias
2006-03-09 02:42:15

Exakt. Säg nej till en massa lullull. Enkelt och funktionelt ska det va.

#8  Sv: Önskemål Blindalina
2006-04-25 09:44:50

Hmm. Ibland råkar en skriva svar på en väldigt massa trådar, och orkar inte riktigt fullfölja med ordentliga svar på varje, och så glömmer en bort dem.
Då kunde det ju kanske vara bra med en funktion att en kunde "bokmärka" vissa trådar en var intresserad av att hålla koll på?
:) Bara ett önskemål.

#9  Sv: Önskemål Liv
2006-04-25 11:58:43

Jag skulle också vilja kunna bokmärka trådar och ha en egen liten ruta för dem på sidan en kommer till när en klickar på "forum".

#10  Sv: Önskemål toffte
2006-04-25 19:53:18

Det där med bokmärkning gillar jag också. Till exempel om en tråd verkar intressant men en antingen inte har nåt att säga själv för tillfället eller tycker sej ha gafflat för mycket på andra trådar.

Jag håller med om att forumet ser ganska bra ut som det gör just nu, men det slog mej häromdan att när det inte finns avatarer så blir det snäppet svårare att se vem som skriver. Inte just i en specifik diskussion utan överlag. Alltså, feminetik är ju ett community där en massa personer konstruerar digitala identiteter. Bara ett namn är på ett vis lite tunnt som stöd för igenkännande av personer för medlemmar som antingen är nya eller som är växlande aktiva eller inaktiva i perioder.

Jämför att jag läser att individen Liv skriver att hen vill kunna bokmärka trådar med att jag både ser namnet Liv och får ett ansikte till. Nu är jag skeptisk till vanliga bilder som identitetsmarkörer, men någon annan lösning tycker jag skulle vara bra. Är det nån som håller med mej (eller ens hänger med på vad jag försöker säga) och som till och med kanske har nåt förslag?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?