feminetik.se feminetik.se

Just nu 14 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Klotterplank till jäifare?


Gå till senaste inlägget#1  Klotterplank till jäifare? soledad
2006-02-22 12:03:18

Jag är väl medveten om att jäif inte är en prioriterad del av utvecklingen av feminetik, och att det är nog mycket ideellt jobb redan som det är, men jag skulle ändå vilja önska en funktionalitet till jäif. (Jag kan tyvärr inte koda själv, så det är bara en "vill ha, vill ha"-önskning.)

Det gäller ett klotterplank, eller möjligen en funktion för att skicka privata meddelanden. Jag inbillar mig att det vore ganska enkelt att ge jäifare också ett enklare klotterplank -- kanske med ett begränsat antal inlägg -- av liknande typ den som feminetisterna har.

Anledningen att jag önskar klotterplank åt jäifare, är att det skulle underlätta kommunikation mellan feminetister och jäifare. Om jag i nuläget vill kontakta en jäifare som inte har angivit epostadress blir jag tvungen att ta det via forumet (där det dessutom blir OT). Det är lite meckigt, och skulle vara enklare med ett klotterplank.

Vad säger crew?

#2  Sv: Klotterplank till jäifare? Alvunger
2006-02-22 12:59:50

Trollstav Jag säger att du har missat en aspekt. För att jäifarna skall kunna svara så måste de släppas in i feminetistdelen. Då kan vi lika bra släppa uppdelningen i medlemskap och ha alla på ett ställe. Ett annat alternativ är att göra dubbla klotterplank till feminetister, men då får vi en alldeles för komplicerad sida och det är meckigt nog som det är nu med två presentationssidor för feminetister.

En PM-funktion vore något dock, och det skulle ju fungera utan att behöva mixa medlemsdelarna. Men då hamnar vi i nästa "dilemma", dvs jag är inte alls särskilt sugen på att driva ett ställe där "hemlig" information överförs. Jag tycker om öppenheten och menar att om folk vill hänga privat så får de söka andra kontaktvägar att göra det, förslagsvis byta epostadresser, msnadresser eller icqadresser.

Men det här är klart något vi får fundera över. Som läget är nu är det inte riktigt hållbart heller. Antingen får vi nog finna på ett sätt att integrera jäif mer i feminetik.se, eller ta bort det helt. Mellanläget funkar ju bara såpass länge och utvecklandet av jäif har alltid varit ad hoc, till skillnad från själva feministcommunityt som är välplanerat och har klara riktlinjer. Jag vill ha kvar jäif, men jag trivs inte med att det är så pass spartanskt och undanskuffat som det är. Har dock inte kunnat komma på några smarta lösningar själv. Kanske vill några jäifare ingå i en arbetsgrupp och diskutera eventuella lösningar, ännu bättre vore om nån hade teknisk kompetens till att bygga det också.

#3  Sv: Klotterplank till jäifare? soledad
2006-02-22 13:10:58

Hm, ja det hade jag missat.

Är det för tekniskt komplicerat att göra inlägg osynliga för vissa? I nuvarande klotterplank finns ju inlägg som är osynliga för alla utom crew och plankinnehavaren. Det finns alltså två behörigheter. Skulle det gå att göra en tredje behörighetsnivå - "öppet även för jäifare"?

Fast det är klart. Gränsen för jäifarnas access måste dras någonstans, och det kanske blir meckigt att ha många såna gränser. Skulle man kunna göra feminetisternas klotterplank "hemliga" för jäifarna, så att en jäifare t.ex. kan svara på sitt klotter i ett litet javapopupfönster som kommer upp när hen klickar på "Svara"? Så kan jäifaren se hela kommunikationen i sitt eget plank, samtidigt som svaret skickas till feminetistens plank. Skulle det hålla?

Eller är det någon, crew eller inte, feminetist eller jäifare, som kan komma på nåt annat sätt som kan göra det möjligt att få kontakt över "muren"?

#4  Sv: soledad (#3) Linus
2006-02-22 20:17:35

soledad sa:
Eller är det någon, crew eller inte, feminetist eller jäifare, som kan komma på nåt annat sätt som kan göra det möjligt att få kontakt över "muren"?

Det mest uppenbara alternativet - brevduvor - faller förstås på fågelinfluensan. Men kanske kan kunde det skapas ett extra forum, där man inte kan skapa nya trådar hur som helst. Istället finns där exakt en tråd för varje användare som fungerar som dennes klotterplank.

#5  min åsikt... Sjodin
2006-02-23 17:25:01

..är, föga överraskande, att uppdelningen JÄIF-feminetister är omodern, nattstånden, defensiv och tämligen talande för hur feminister ser på världen runt omkring dem. Jag kan köpa att man vill ha ett eget forum där man kan sitta och beskåda varandras navlar med då ser jag inte finessen med att ha det "halvöppet" så att man kan läsa men inte skriva. Det blir bara liksom fånigt att vi JÄIF'are ska sitta och klippa över samma tråd som diskuteras på diskussion. Inte sällan studsar ju diskussionen iallafall över till JÄIF på den tråden.

Nä, skippa alltihop och gör ETT medlemskap som är lika för alla. Då har feminismen kommit någonvart.

#6  Sv: Klotterplank till jäifare? Alvunger
2006-02-23 17:41:57

Omodern? Alltså det här är det ENDA forumet med den här uppdelningen, och det har endast kommit till stånd eftersom jag hamnade i grava problem för tre år sedan, du vet på den tiden jag fortfarande trodde att folk var kapabla att respektera andra människors vilja och inte sabba deras egendom.

Jag skapade JÄIF för att lösa ett akut problem, det var inte tänkt att det skulle existera några ickefeminister här alls. Men den akuta lösningen visade sig vara en guldgruva, det blev intressant och spännande och värt att ha kvar, det utvecklades och fick eget liv, och därför är det kvar idag.

Vad gäller att feminetisternas forum är öppet, alltså jösses, det handlar ju om att BESÖKARNA, du vet stora vilda massan med folk som inte är de trehundra som reggat sig på JÄIF, skall kunna läsa den inomfeministiska debatten. Att vi skall nå ut, visa vad vi tycker, vara öppna. Det är inget "se men inte röra, usla JÄIF:are" lockbete.

Ett medlemskap kommer det inte bli, den här sidan hade ett syfte och det kommer jag inte frångå. Möjligen att jag nån gång öppnar ett annat community eller på ett annat sätt blir involverad i ett projekt där jag får chansen, och då kommer jag självklart inte anslå en åsiktsuppdelning, men detta ÄR ett feministiskt community, och det kan inte vara det om det samtidigt är ett community för de som inte är feminister. Det faller liksom på eget grepp.

Hur det kan vara talande för hur feminister ser på världen förstår jag inte. Jag är som sagt den enda som hittat på den här idén. Annars har du ju Feministas, feministen.org, Felira och ett otal andra forum att vända dig till om du vill debattera feminism, skapat av feminister utan åsiktsindelning.

Jag blir faktiskt lack på dig i ovanstående inlägg. Jag är fullt införstådd med det knepiga med JÄIF (vilket är skälet till att det lutar åt att det kommer ryka tids nog, inte pga att jag inte vill ha det eller att det inte är bra, utan för att jag vet med mig att medlemskapen kommer inte integreras och då är det bättre att jag är konsekvent hela vägen och ser till att ingen behöver ha ett andraklassmedlemskap). Men dra inte ut mina val över alla feminister!

Sen tycker jag det är märkligt att så fort någon skall kritisera feminetik så heter det att vi skådar varandras navlar, men sen kan det i andra minuten gastas ut att feminister minsann aaaaaaaaaldrig går i polemik med varandra, och minsann aaaaalltid håller med varandra. Då blir jag lite förvirrad över hur ni skall ha det, för det går ju inte att trasha det enda ställe där du idag kan beskåda garanterat inomfeministisk debatt, och sen klaga på att du aldrig kan beskåda inomfeministisk debatt. Sista stycket här är en allmän reflektion och inte riktat till dig Sjodin.

#7  Sv: Klotterplank till jäifare? Peggy
2006-02-24 11:37:20

Jag känner mig också tänd på att kunna skriva pm till jäifare, men inte lika tänd på att bli mailbombad av dem, så nej tack.

#8  Alvunger Sjodin
2006-02-25 14:13:47

Omodern, just det. Du skriver ju själv att du skapade den här lösningen för tre år sen och att den funkade då. Tre år har gått och man kan märka härinne att modereringen mkt effektiv plockar bort troll och rötägg, cred för det. Uppdelningen JÄIF - feminetister borde alltså inte behövas längre, på grund av detta.

Din förklaring till varför forumet är "halvöppet" är ju sympatisk, men tyvärr ger den en helt annan bild av feminism och feminister än vad som var meningen. Bland oss andra är ju uppfattningen ofta att feminister inte vågar ta en offentlig debatt. Vissa ledande forskare säger ju det helt öppet och vägrar kommentera sina debattartiklar för att ta ett exempel. Man såg det tydligt när några representanter för F! skrev här för ett litet tag sen. Varför vågade de sig inte över till JÄIF?


Ta gärna bort JÄIF så får du se hur intressant feminetik blir därefter. Min gissning är att det blir bra mycket lugnare här då.


Vad gäller det sista stycket så måste jag erkänna att jag inte begriper vad du menar. Å ena sidan kritiserar vi att ni beskådar varandras navlar, å andra sidan kritiserar vi att ni inte kritiserar varandra? Är inte det samma sak?

#9  Sv: Klotterplank till jäifare? metamorfos
2006-02-25 16:14:09

Ta gärna bort JÄIF och tillsätt två extra moderatorer för att ta bort icke-feministiska trollare.

#10  metamorfos sonic
2006-02-25 16:29:23

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#11  metamorfos elu
2006-02-25 17:09:42

Kan du inte ge mer konstruktiva förslag i stället för förslag av typen "bort med det"?

#12  Sv: Klotterplank till jäifare? metamorfos
2006-02-25 17:18:23

elu, det var inte jag som föreslog att ta bort JÄIF. Mitt svar är ett svar på inlägget ovan.

#13  Sv: Klotterplank till jäifare? metamorfos
2006-02-25 17:22:13

Liksom lite ironiskt sådär.

#14  Sv: Klotterplank till jäifare? sonic
2006-02-25 17:39:41

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#15  Sv: Klotterplank till jäifare? sonic
2006-02-25 18:22:10

ALL creds till Johanna som lyckats hålla denna sajt så clean och överlägset bäst!!

#16  Sjodin Alvunger
2006-02-26 12:48:56

"Omodern, just det. Du skriver ju själv att du skapade den här lösningen för tre år sen och att den funkade då. Tre år har gått och man kan märka härinne att modereringen mkt effektiv plockar bort troll och rötägg, cred för det. Uppdelningen JÄIF - feminetister borde alltså inte behövas längre, på grund av detta."

Uppdelningen JÄIF-feminetister infördes inte för att hålla troll och rötägg borta. Den infördes för att kunna skapa ett feministseparatiskt community. Jag trodde att folk skulle respektera att jag skrev ut att det var så jag ville ha det, men det gjorde de inte. Därför blev det JÄIF.

"Din förklaring till varför forumet är "halvöppet" är ju sympatisk, men tyvärr ger den en helt annan bild av feminism och feminister än vad som var meningen. Bland oss andra är ju uppfattningen ofta att feminister inte vågar ta en offentlig debatt. Vissa ledande forskare säger ju det helt öppet och vägrar kommentera sina debattartiklar för att ta ett exempel. Man såg det tydligt när några representanter för F! skrev här för ett litet tag sen. Varför vågade de sig inte över till JÄIF?"

Sympatisk och sympatisk, jag tycker inte det är så konstigt att ett diskussionsforum om politik är öppet för att andra skall kunna läsa. Jag vet att många är av uppfattningen att feminister inte vågar ta en offentlig debatt, men då vet jag inte riktigt vad det är du räknar. Du menar att feminister inte syns i media? Vilka ledande forskare säger öppet att de inte vågar ta en offentlig debatt?

Jag vet inte vzarför Fi:arna inte vågar (eller vill) över till JÄIF. du skulle ju starta en tråd förresten, vad blev det av den?


"Ta gärna bort JÄIF så får du se hur intressant feminetik blir därefter. Min gissning är att det blir bra mycket lugnare här då."

Det handlar ju inte om hur intressant det blir, det handlar om vad jag skrev ovan, det känns inte bekvämt att ha ett andra klassens medlemskap.


"Vad gäller det sista stycket så måste jag erkänna att jag inte begriper vad du menar. Å ena sidan kritiserar vi att ni beskådar varandras navlar, å andra sidan kritiserar vi att ni inte kritiserar varandra? Är inte det samma sak?"

Njae, det beror sig på vilket perspektiv en har naturligtvis, då jag är av uppfattningen att det alls inte skådas navlar utan istället faktiskt pågår en ganska intensiv debatt. Men ok, om din uppfattning är att alla håller med varandra så kan jag ju inte ta den ifrån dig.

#17  Sv: Klotterplank till jäifare? metamorfos
2006-02-26 13:18:33

Jag tycker det är så tröttsamt att feminetister titt som tätt anklagas för att inte "våga ta debatten" och skriva i JÄIF, när det lika gärna kan bero på att feminetister vill ta diskussionen ett steg längre än "feminism är korkat" eller på att feminetister helt enkelt inte är intresserade av JÄIF-debatt även på nätet. Många har såna diskussioner till leda IRL.

Jag tycker mest det luktar avundsjukt "surt sa räven" om "våga ta debatten"-inställningen.

#18  Alvunger Sjodin
2006-02-27 08:28:45

Uppdelningen JÄIF-feminetister infördes inte för att hålla troll och rötägg borta. Den infördes för att kunna skapa ett feministseparatiskt community. Jag trodde att folk skulle respektera att jag skrev ut att det var så jag ville ha det, men det gjorde de inte. Därför blev det JÄIF.


Jag skrev "troll och rötägg", du skriver ungefär "folk som inte respekterar uppsatta regler". Nyansskillnader av samma saker enligt mig.

Att ledande feminister inom den akademiska världen inte vill ta en debatt är väl närmast allmän kännedom. Anna Wahl har närmast gjort det till en livsprincip. Även Tiina Rosenberg skriver det i dn-debatt rätt ut. Undantagen är väl närmast Popova och E-B Wattström och de ses väl numera inte med blida ögon i vissa av de kretsarna.

Och ja, jag menar att feminister inte syns i media. Är nu feminism en sådan stor fråga så borde den ju rimligtvis rymmas i den allmänna debatten, eller hur?

Min tråd om F! kommer, lugn. Jag har inte hunnit skriva något ännu. Jag har faktiskt lite annat att pyssla med också.

#19  metamorfos Sjodin
2006-02-27 13:03:30

Vari ligger "avundsjukan" över att feminister inte tar en debatt? Det jag kan känna är mer frustration över att inte bli bemött med annat än tystnad eller möjligtvis raljerande icke-argument när man faktiskt inget hellre vill än att få diskutera och debattera.

#20  Sv: Klotterplank till jäifare? Alvunger
2006-02-27 13:07:58

Mm alltså såhär: Den regeln som inte respekterades var att denna sida bara är för feminister. JÄIF skapades alltså för att jag var tvungen att böja mig och helt enkelt acceptera att ickefeminister fortsättningsvis tänkte ignorera min önskan. JÄIF blev då ett sätt att se till att sidan öht kunde fortsätta existera. Troll och rötägg vet jag inte om jag skulle kalla dem. Oavsett vad, att jäif existerar beror inte på att hålla trollen borta, utan för att se till att det 1 blir en plats för bara feminister 2 platsen kompletteras med utomstående kritik när så önskas.

1:an går att upprätthålla numera med de verktyg vi har idag. (Dvs de som inte respekterar syftet kan jag banna, det kunde jag inte för tre år sen, jag satt o raderade inlägg för hand. Ett och ett.)

2:an är viktig, men jag är inte säker på att det rättfärdigar att vi har ett andra klassens medlemskap.

För mig är det inte allmän kännedom att ledande feminister inom den akademiska världen inte vill ta debatt. Tiina Rosenberg drog sig tillbaka efter vad hon utsattes för, men hon var ju EXTREMT aktiv innan hon tvingades av scenen. Anna Wahl... att hon inte skulle vara aktiv i media har jag aldrig reflekterat över. Skall kolla över. Två exempel varav den ena faktiskt försökte sig på en politisk karriär men till slut inte orkade längre tycker jag är liiiite för dålig grund för att hävda att akademiska feminister inte tar offentlig debatt.


Feminister syns inte i media? Whoooa, jag tycker bara det är spännande att det är din observation när jag läst så många andra mena att feminister i princip tagit över media. Men det är bra, det visar ju bara på att det faktiskt råder delade meningar om den feministinfiltrerade fjärde statsmakten. Själv anser jag att feminister syns och hörs i den offentliga debatten riktigt ordentligt. Den enda nackdelen är väl att det oftast är samma feminister.


Ah, jag trodde att du själv var stressad om Fi-grejen eftersom du själv valde att ta upp den igen och rikta samma kritik som förra gången trots att ingenting gjorts för att påkalla Fi:arnas uppmärksamhet. As far as we know har ingen av dem fortfarande en aning om att det finns en JÄIFare här som vill debattera med dem. Så innan de döms ut tycker jag inte det är mer än rätt att du först ser till att de informeras. Antingen genom att skriva tråden så bjuder jag in dem, eller - återigen - skicka ett mejl till t ex styrelsen.

Och du, om ingen av dem kommer hit och skriver, tänk på att de kanske inte hinner. De har faktiskt lite annat att pyssla med också, som så många av oss ;)

#21  Alvunger Sjodin
2006-02-27 13:45:06

Vad jag undrar över, eftersom jag inte var med från början, är anledningen till att överhuvudtaget ha ett JÄIF eftersom andemeningen är att feminetik är ett ställe för feminister enbart. Varför höll det inte utan att släppa in oss andra?

Sedan så håller jag med dig och står för det jag skrivit. Någon ond "fjärde statsmakt" i form av en feministlobby som styr och ställer i sverige existerar inte och de som torgför den tanken förlöjligar debatten. Den tanken är befängd, i min mening.

Jag skulle mer än gärna se fler feminister ute i öppna debatter, mitt ibland folk och med motståndarna på andra sidan bordet. Dessutom, som du också menar, gärna någon annan än typ Gudrun, Tiina, Popova och E-W B.

Det vore mig främmande att döma ut någon i F!, jag känner ingen och är alldeles för dåligt påläst. Min reflektion baserar sig enbart på att de uppenbarligen iggat JÄIF, hittills.

#22  Sv: Klotterplank till jäifare? Alvunger
2006-02-27 17:06:36

Varför det inte höll? De som visste med sig att de inte var feminister brydde sig inte om instruktionerna. (det fanns säkert de som brydde sig om dem, men dem känner jag ju inte till av naturliga skäl - de skrev inte.)

JÄIF blev min nödlösning. Jag kliar er rygg om ni kliar min, ni får hänga här men bara i detta forum. Det gick över förväntan, även om troll (o då menar jag riktiga troll) fortsatt struntade i uppdelningen och spammade sönder dåvarande tycka.

Som jag tror att jag skrev ovan så utvecklades jäif till nåt annat än en nödlösning senare, det blev roligt och positivt att ha det här. Jag fick teknik nog att stänga jäif i samma sekund vi började kräva medlemskap för att öht skriva här (alla forum var öppna innan, det fanns inga medlemskap what so ever, bara en uppmaning att de som skrev skulle vara feminister) men jag ville inte.


Jag vill egentligen inte nu heller, jag gillar JÄIF, enda anledningen är som sagt att jag inte vill ha ett andra klassens medlemskap här. Och jag tänker inte slopa att detta är ett feministcommunity.

Har dock lite halvvaga planer på att starta ett spegelcommunity för icke/antifeminister, nu när AFS skall lägga ner så kanske de vettiga debattörerna vill fortsätta sin antifeministiska kamp någonstans. Jag hade gärna drivit ett sådant community. Eller ja, modereringen hade jag såklart släppt till nån annan, men det jag menar är att jag är enbart positivt inställd till att feminister och ickefeminister möts i debatt. Att det blivit som det blivit på feminetik.se beror på att min första idé och dröm var att skapa ett feministiskt community. Bara. Sen efter jag gjort det så började jag plötsligt bli ansvarig för allt som feminister gör/inte gör på nätet och också ansvarig för att ickefeminister skall ha någonstans att prata med feminister på, helst ett community då där alla fick regga sig.

Och det är ju en alldeles lyyyyysande idé, men det är inte feminetik.se, som jag driver.

#23  Sv: Klotterplank till jäifare? Sthlmjesper
2006-02-27 18:23:22

Ska AFS läggas ner ?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?