feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Störningarna på feminetik.se - igen


Gå till senaste inlägget#1  Störningarna på feminetik.se - igen Alvunger
2006-02-15 23:19:52

Jag är hemskt ledsen, men det verkar som att bytet av server som vårt webbhotell har genomfört under kvällen har orsakat att flera timmars postande har gått upp i rök.

Jag vill förtydliga att feminetik.se inte blev informerade av webbhotellet att denna kväll skulle ägnas åt ett plötsligt serverbyte. Hade vi vetat det så hade vi självklart stängt sidan tills allt var klart.

Jag hoppas innerligt att vi skall slippa vidare störningar.

#2  Sv: Störningarna på feminetik.se - igen Fosfolipid
2006-02-16 09:19:51

Kan ni rädda det vi skrivit? Jag orkar inte försöka komma ihåg vad jag svarade på saker och skriva om det. I alla fall inte om det kanske kommer tillbaka i alla fall. Så hur som helst skulle besked vara bra.

#3  Sv: Störningarna på feminetik.se - igen Alvunger
2006-02-16 09:53:42

Vi kan tyvärr inte göra ett smack för att rädda det eftersom det inte finns i vår databas.

Det hänger ju på webbhotellet nu. Ev återseende av dessa data är tveksamt, iaf enligt de som kan sånt här.

#4  Sv: Störningarna på feminetik.se - igen Fosfolipid
2006-02-16 10:01:13

Ah. Då var det lite klarare i alla fall.

#5  Sv: Störningarna på feminetik.se - igen Alvunger
2006-02-16 10:14:22

Bra.

Kan ju säga också att jag skickat ett inte alltför glatt mejl till ägaren av webbhotellet. Sånt här FÅR inte hända. Dessutom har jag skriftligt avtal med webbhotellet på att vi skulle ha flyttats till semidedikerad server redan i november. Jag har för övrigt redan betalat för ett sådant konto under en tid. O så visar det sig nu att vi inte ens var flyttade, och när vi väl flyttas berättar de det inte ens och så slarvar de bort delar ur vår databas. Obegripligt beteende. Nära på bedrägeri vad gäller avtalet. Jag får se hur vi går vidare med det här, men det jag först och främst är intresserad av är att vi får tillbaka förlorad data samt att allt skall börja fungera igen. Utblickkalendern verkar ha problem också.

#6  Sv: Störningarna på feminetik.se - igen kezo
2006-02-16 10:33:38

Fan va dåligt.

Bra Alvunger! Gör vad du kan.

#7  Sv: Störningarna på feminetik.se - igen Marit
2006-02-16 10:55:54

Finns det inga glada vapendragare i form av jurister här som kan hjälpa Alvunger i denna fråga?


Jag kan stå till tjänst med domedagsbasuner om det skulle behövas!
*tjänstvillig vapendragare*

#8  Sv: Störningarna på feminetik.se - igen metamorfos
2006-02-16 14:08:27

Upplysning: Det går inte att lägga till något i kalendern just nu.

#9  Sv: Störningarna på feminetik.se - igen Alvunger
2006-02-16 19:19:14

Den förlorade datan är för evigt förlorad.

Det visade sig att webbhotellet visst försökt skicka mejl för att berätta det här för oss, dock redan då flytten var igång, (tydligen behövde de flytta oss "akut" och hann inte berätta detta innan) men då föll det ju sig så trevligt att mejlen gick till vår gamla server, som vi alltså inte kom åt för tillfället, därav fick vi aldrig veta något. När de flyttade tjoblahänget stängde de ner sidan, men upptäckte snart att flytten tog så lång tid, så då öppnade de den igen, och alla uppdateringar som gjordes gjordes till den gamla servern. När flytten var klar: smack, upp med databasen som plockades ner innan flytten och alla uppdateringar således borta. Typ så.


Jag har fortfarande inte fått klarhet i vad som hände med mitt semidedikerade konto. Vi hade deras mellankonto från början på 75 billiga kr i månaden. Plötsligt fick jag ett mejl om att de "bevakat" oss en tid och sett att vi belastar databasen för mycket och därmed var tvungna att skaffa semidedikerad server för 495 kr i månaden, dvs ett konto som var två steg upp i hierarkin. Beslut inom trettio dagar eller ut var dealen. Jag blev lite lack över detta och efter gnäll så gick de med på att vi fick mindre utrymme på en semidedikerad server för 295 kr månaden, samt de två första månaderna gratis. Sweet deal tyckte jag och tackade för detta. Månaderna gick, jag trodde vi flyttades, men sajten segade flera ggr som ni kanske märkt och jag mejlade och frågade varför. Fick då veta (i december) att vi ännu inte flyttats men snart snart skulle flyttas och att de skaffat en tillfällig lösning så att vi skulle klara belastningen. Fine. Och så hände då detta, och jag fick nu veta att vi inte alls blivit flyttade, men jag betalade den första räkningen för semidedikerat konto i slutet av januari.

Webbhotellet menar dock att jag har haft semidedikerat hela tiden för även om vi inte flyttats till egen server, utan legat på den stora allmänna skitservern med en massa andra sidor hela tiden, så har vi ändå dragit semidedikerad prestanda som gått ut över de andra sidorna. Nu höll servern på att krascha, därför flyttade de oss akut och hann tydligen inte ens berätta det.

Jag vet inte riktigt vem som har rätt i den här härvan fram och tillbaka. Saken är fortfarande att hade de flyttat vårt jädra konto i januari när jag började betala för semidedikerad server, så hade inte deras gamla server kraschat, och då hade det aldrig blivit akut att flytta oss, och då hade aldrig det här hänt. Men men, det viktiga är ju att det här gick ut över medlemmarna. Jag har givit starka instruktioner till webbhotellet att om det här någonsin händer igen så får de STÄNGA sidan. Vem är så dum så den låter en sjukt interaktiv sida ligga öppen i fem timmar utan att datan sparas ner i databasen?

#10  Sv: Störningarna på feminetik.se - igen Johanna
2006-02-16 19:25:44

Jag är rätt sur just nu. Detta känns inte helt stabilt.

#11  Sv: Störningarna på feminetik.se - igen macramatic
2006-02-17 14:54:01

Hm, jag jobbar på en avdelning som just sysslar med hosting och outsourcing. Det är hårresande det jag läser. Hade det varit en av våra kunder så vågar jag inte tänka på följderna av en sån groda. Regel är att kunderna skriver upp ett vitesföreläggande som är relaterat till tillgängligheten på applikationen. Men, nu är våra kunder de som har en IT-budget på 100 mille och uppåt, så det är lite svårt för mig att klämma in Feminetik. Annars hade jag gladeligen gjort det.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?