feminetik.se feminetik.se

Just nu 14 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Får man inte värja sig mot lögner i feminetik elu?


Gå till senaste inlägget#1  Får man inte värja sig mot lögner i feminetik elu? RasmusS
2006-01-26 11:04:28

Detta frågor är skrivna med anledning av en förmaning från elu i "Min blog" på JÄIF-sidan.


elu sa:
Inga personliga påhopp, tack (#184 var i princip personpåhopp från början till slut). Anklaga inte för lögn utan att kunna styrka det rejält. Dessutom bör du skilja på olika personer och inte angripa andra för det någon annan skrivet. Förvräng ej heller andra debattörers namn för att uppnå effectOch för bland annat inlägg 184 bad jag ju om ursäkt i #196 men BARA för tonen, inte för innehållet i sig utan för att det formulerades med en hätsk ton. Men det gör inget att det togs bort, hade själv tagit bort en del om man kunde moderera i efterhand =)

När någon direkt påstår att du sagt saker du aldrig sagt, är det då inte lögn? Elinlite påstod att jag hade skuldbelagt Zana något jag aldrig gjort. DÄRFÖR var det en lögn i mina ögon, oavsett om den var medveten eller ej, om mig som elinlite spred.
Får man inte värja sig mot lögner hos feminetik?
Får man inte kalla dem för vad de är utan att få bli raderad och anmäld?

Är det inte den som påstår att någon sagt något den aldrig sagt som i rimlighetens namn borde vara DEN som ska styrka sitt påstående rejäl? Eller lägger feminetik bevisbördan på den ankalade?

Skiljer på personer gör jag, det var ju inte jag som blandade ihop folk. Det var elinlite. Läs själv elu!!!

Eftersom Zeppe skrev att folk i denna tråd bara frågade Esmeralda visade jag på ett tydligt exempel på att folk inte alls bara frågade, jag bemötte alltså Zeppes felaktiga påstående och angrep således inte på något sätt elinlite. Jag citerade bara henne exakt, ord för ord, genom att använda ”klippochklistra” funktionen och om mitt citat kan anses som ettr angrepp så var det ju i så fall elinlite som angrep sig själv genom att först skriva det jag ord för ord citerade.

Jag har heller inte förvräng några namn för att få någon effekt, ser dock att jag skrivit fel några gånger och om enlilite känt sig kränkt av en vanlig felstavning så får jag väl be om ursäkt för det.

Vet inte om det sista om att förvränga namn är ett råd eller ett påstående. ÄR det ett råd så fint, det är ett bra sådant, är det ett påstående borde du ta och styrka det så noga som du anser att vi ska styrka andra påståenden.

#2  Sv: RasmusS (#1) Linus
2006-01-26 18:31:54

RasmusS sa:
När någon direkt påstår att du sagt saker du aldrig sagt, är det då inte lögn?

Bara om det är avsiktligt, vilket det inte alltid är. Normala människor missförstår varandra stup i kvarten.

#3  Linus RasmusS
2006-01-26 19:31:09

Det har du nog rätt i.

Det jag inte förstår är varför man gör skillnad på om jag som inte är feminist missförstår och om en feminist missförstår.

Jag missförstod och trodde att vederbörande ljög om mig och blev raderad, när jag uttryckte mitt missnöje över det, med en förmaning som jag i och för sig delvis kan hålla med om, men då endast tonläget i min formulering och inte innebörden. Man behandlar folk olika här också och är inkonsekventa… men så är det väl kanske ingen nyhet att feminister också gör det, de är ju inte bättre eller sämre än övriga människor.

#4  Sv: Får man inte värja sig mot lögner i feminetik elu? elu
2006-01-26 22:21:23

Trollstav Det en sak att hävda att vad någon påstår inte är sant, då det kan vara som ex. Linus säger. Det kan också vara en fråga om subjektiva uppfattningar, tex hur man upplever en sak i fråga om något känns skuldbeläggande eller ej.

Att anklaga för lögn är en helt annan sak. Det innebär att man hävdar att personen inte själv tycker vad den säger och är oärlig, vilket är en ganska grov anklagelse. Dessutom var tonen i inlägget mer än tillräcklig för radering.

Ang. förvrängningen av namnet är det ett råd. Det kan naturligtvis vara ett misstag, men se gärna upp så att namn inte förvrängs på ett sätt som kan uppfattas som nedlåtande.

#5  Tack för svaret elu! RasmusS
2006-01-30 18:30:24

Jag köper det i stort, jag borde ha sagt att personen i fråga kom med falska/felaktiga anklagelser i stället för att ljuga, så det finns inte så mycket mer att orda om detta =)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?