feminetik.se feminetik.se

Just nu 18 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Att meddelas om raderade inlägg/trådar?


Gå till senaste inlägget#1  Att meddelas om raderade inlägg/trådar? svenskaflicka
2006-01-16 14:41:46

hej!

Tänker det skulle kunna vara bra funktion att få ett meddelande - om det går att autogenerera sånt alltså - då det skett en moderering/radering av ens egna inlägg eller trådar. Om inte annat av pedagogiska skäl - ofta kan en själv kanske förstå varför en fått ett inlägg raderat om en läser det själv. Kan tänka mig att det kan ge mindre arbete för moderatorer.

Förutsatt att det sker automatiskt så fort ett inlägg tas bort - om det då skickas ett dolt meddelande med meddelandet inklistrat. Risk att det blir fullt i folks klotterplank om de varit olydiga förstås :) Men om det inte är för krångligt tänker jag mig det som bra idé.

Radering av trådar är kanske litet annan sak - svårare att klistra in hela tråden. Men också då vore det ju bra med autogenererat meddelande - typ: "Din tråd "Varför kärlek inte är en bra grej" har blivit raderad. Har du frågor hör av dig till moderator XX."

#2  Sv: Att meddelas om raderade inlägg/trådar? Johanna
2006-01-18 12:21:53

Trollstav Vi har ju redan funktionalitet som meddelar personen som anmälde vad som hände med anmälan. Tja, kanske vore det bra att även meddela författaren.

#3  Sv: Att meddelas om raderade inlägg/trådar? svenskaflicka
2006-01-18 13:03:34

Aha vad bra, det visste jag inte.

Okej, ja om det inte är för krångligt bara.

#4  Sv: Att meddelas om raderade inlägg/trådar? Johanna
2006-01-18 14:40:04

Trollstav Problemet är att det blir en ökad arbetsbörda för moderatorerna. De har ingen som helst skyldighet att motivera sina beslut, arbetet är tillräckligt tidskrävande utan evighets-"men jag gjorde ju inget fel"-diskussioner. Och jag misstänker att såna utskick skulle trigga den typen av diskussioner. Vilket moderator iof kan välja att ignorera.

#5  Sv: Att meddelas om raderade inlägg/trådar? Zeppe
2006-01-18 19:01:15

Jag skulle tycka det underlättade att få reda på varför, om man inte skriver inlägg med avsikt att provocera blir man lite förvånad när de tas bort och vill förmodligen inte upprepa misstaget. Men då hjälper det att iaf kunna titta på inlägget igen.

Jag har bara fått två borttagna, det ena vet jag inte ens vad det stod i (inte så lätt att komma ihåg om man skrivit mycket nån dag) och även om det säkert var rätt att ta bort det vet jag inte vad det var för fel. Då blir det svårare att uppmärksamma felet i framtiden.

#6  Sv: Att meddelas om raderade inlägg/trådar? svenskaflicka
2006-01-18 19:03:15

Alltså min tanke var ju att det skulle vara en automatisk funktion - utan moderators motivering - där ett meddelande automatiskt skickas iväg när ett inlägg blir raderat.

Och att det tvärtom skulle kunna leda till mindre arbete - då den enskilde kan se sitt eget inlägg och då förhoppningsvis kan förstå själv varför det blivit raderat. Men det går förstås inte säga i förväg om det blir mindre diskussion eller mer.

Går jag till mig själv har jag svårt se att jag skulle tjafsa om jag fick se det meddelande som blev raderat..

#7  Sv: Att meddelas om raderade inlägg/trådar? Zeppe
2006-01-18 19:08:09

Javisst, det tänkte jag nämna men glömde - får man se det själv efteråt går det nog att stava och lägga samman själv.

#8  Sv: Att meddelas om raderade inlägg/trådar? metamorfos
2006-01-18 21:14:21

Äsch, vad är väl ett raderat inlägg?

#9  metamorfos olaberg
2006-01-19 22:09:24

Svar: första steget till ett raderat medlemsskap! *ryser*

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?