feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Trollspejare?


Gå till senaste inlägget#1  Trollspejare? kezo
2006-01-09 22:42:52

Fråga till crew:

Hur upptäcker ni att någon är återkommande troll? (Well, jag förstår om ni inte vill "outa" det här...)

Men det jag undrar är egentligen:
Om man själv (som vanlig medlem) misstänker att någon är en av alla dessa återkommande "stenar i skon", kan man då kontakta er och påtala det? Även om man inte har något konkret att gå på?
Skulle det underlätta för er, eller är det etiskt orätt att göra så? (Man kan ju ha fel).

#2  Sv: Trollspejare? Alvunger
2006-01-10 00:51:21

Hur vi upptäcker att nån är återkommande troll vågar jag inte svara på utan Gurras godkännande. (Dock är det ju så att vi kan aldrig "bevisa" att någon är en och samma signatur naturligtvis, vanligtvis går vi på 99,99 procents risk. Någon kommer ofelbart att åka på en felbedömning, men det brukar lösa sig ganska snabbt. Har en blivit otillbörligt blockad hör en ganska ofta av sig - våra troll försvinner ut i tomma intet samt löser nytt konto under nytt alias. Att folk hör av sig o ställer sig frågande till blocken är ytterst ovanligt. De flesta verkar haja varför de är ute ur leken.)

Men misstänkta troll går jättebra att anmäla, förslagsvis till medlemsvärden som främst handhar dessa frågor. (Medlemsvärdsposten är ledig om nån är intresserad.)

Alla kan ha fel. Men crew kan ju inte vara överallt samtidigt så hjälp att kolla upp saker är alltid välkommet.

#3  Sv: Trollspejare? Johanna
2006-01-10 13:31:28

Det här inlägget är delvis ett svar till Kezo, och delvis bara allmänna upplysningar.

Jag vill helst inte berätta exakt vad det är vi går på i och med att det blir lättare att gå runt det då. Men vi använder de klassiska metoderna för att identifiera användare. För att kunna göra det på ett smidigt sätt har crew några överskådliga kollar och sökfunktioner där vissa mönster blir väldigt tydliga. Jag tror inte att det finns något annat forum som har möjlighet att få denna överblick över användarna, särskilt inte eftersom detta är skräddarsytt för feminetiks behov. Jag skulle säga att crewfunktionaliteten totalt sett är ungefär en tredjedel till hälften av tekniken bakom sajten.

Jag vill dock påpeka att ni vanliga användare inte behöver känna er övervakade, denna typ av information är nämligen inte särskilt intressant för oss förrän någon börjar trolla sig och försöka förstöra.

Värt att minnas är att även om vi inte kan veta till 100% om ett troll är återkommande, så är det helt upp till oss att göra den bedömningen. Om någon har ett trolligt beteende och det är säg 90% chans att det är samma person, så inte kommer vi då att tänka "näääh men TÄNK om det inte är samma person, bäst att vi ger den här jobbiga trollande personen en till chans". För varför skulle vi göra det? Vi är måna om att hålla debatten på en vettig nivå. Vi har inget intresse av att ha troll här.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?