feminetik.se feminetik.se

Just nu 15 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Svårt att följa trådar som blir långa


Gå till senaste inlägget#1  Svårt att följa trådar som blir långa Anarkaplupp
2006-01-08 23:08:21

Det är ju rätt så snabbt växande diskussioner i det här forumet. Och då diskussioner tycks älska att växa trädlikanden så vore det ganska praktiskt med en trädstruktur för att håla isär trådar inom tråden så att säga. Förstår ni vad jag menar? Alltså att det vore praktiskt med en funktion som gjorde att det gick att följa varje enskild tråd i en specifik diskussion.

#2  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa Johanna
2006-01-09 01:08:41

Trollstav trädstruktur kommer troligen aldrig att implementeras på feminetik. ämnet har varit uppe många gånger, och vi har kommit fram till att det inte är en bra lösning. det blir oöverskådligt och svårt för inte så vana webbanvändare att hänga med.

däremot går det säkert att överväga andra lösningar på lång-trådsproblematiken. som att "fälla in" t.ex. mitten på tråden eller göra fler sidor för en tråd.

#3  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa Anarkaplupp
2006-01-09 12:48:48

Ja, något borde göras i allafall. För nu känner jag att det inte är någon idé att diskutera om jag inte varit med i tråden från början. Har det blivit mer än 20 svar är det kört. För att inte tala om de som har över 100 svar. Ibland känns det knappt som om jag vågar gå iväg på muggen för risken är att det hunnit komma till massor med inlägg medan jag var där. Vilket gör det hela kaosartat. Fast då kanske "problemet" snarare är att diskussioner växer väldigt snabbt på Feminetik - alltså att folk är aktiva...

#4  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa Alvunger
2006-01-09 13:18:20

Anarkaplupp

Men vad hade skillnaden varit om vi haft ett trädsystem? Naturligtvis hade en sett vilka inlägg som var svar på vilka inlägg i tråden, men utöver det hade ju inte läsandet gått snabbare (om en vill hänga med i hela tråden) utan snarare ta längre tid eftersom varje nytt inlägg skulle kräva ett extra klick. Inläggen är ju lika många och långa och tar lika lång tid att läsa oavsett hur de presenteras, inte sant?

Jag önskar mig dock en fäll in/vik ut-funktion så en kan dra ihop de inlägg en har läst eller superlånga inlägg som en inte tänker läsa eller vad det nu kan handla om. Det skulle underlätta läsandet tror jag.

#5  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa Alvunger
2006-01-09 13:24:24

Om vi tar den här tråden på AFS (som har trädsystem) som exempel:

http://www.antifeminist.nu/message.php?Messag…

Den har ca 100 inlägg, orkade inte räkna exakt men ungefär där ligger det.

Är det att föredra tycker du? Alltså folk har ju olika smak vad gäller att surfa på nätet så jag säger inte att det är FEL =) Men våra trådar blir inte helt sällan uppåt 100 inlägg och om alla trådar skulle se ut så där... Jag skulle villa bort mig på nolltid. Är en vanesak kanske men... Det känns inte helt smidigt faktiskt.

#6  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa Alkonost
2006-01-09 16:40:51

Asså, nu måste det ju inte vara LÄNKARNA till inläggen som ligger i träd. Inläggen i sig kan ju också ligga i träd, som de gör på exempelvis helgon där de har en korkad implementation av en hyfsad idé.

Men som jag ser det så gör trädtrukturer till att varje debattör addresserar EN annan debattör i taget. Det gör att diskussionerna snabbt tappar fokus och riskerar att byta ämne. I en lodvy är den risken mindre och det går att kommentera flera andra debattörers argument samtidigt. Oftast blir det faktiskt bättre.

#7  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa Anarkaplupp
2006-01-09 17:06:28

Det var nog något i stil med det Alkonost föreslog. Men jag känner mig rätt övertygad nu om att det är en dålig idé. Ledsen att jag slösat med er tid. *ler*

#8  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa Terminator
2006-01-09 19:16:34

Ju det här med långa trådar är ju klart ett problem....Fattar att ni int evill ha "träd" men går det inte tänka ut nåt annat? Alternativt stänga ned trådar när de blivit för långa/ infekterade?

#9  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa metamorfos
2006-01-09 20:02:01

Men egentligen - är det ett problem med långa trådar? Johanna har gjort en bra funktion "gå till senaste inlägget" och i Firefox fungerar det fin-fint att använda "End"-knappen för att ta sig längst ner. "Page down" fungerar också fint. (För övrigt brukar de lång-långa trådarna spåra ur efter ett tag - det är därför de är så långa. Tips: hoppa över en del.)

På Tycka (diskutera? debatt?) första sida finns i skrivande stund 6 st. trådar som har över 100 inlägg - av 50.

Men en funktion som liksom "krymper" långa inlägg i visningen vore bra, för att scrollningen ska gå lite fortare. Om inlägget är XX stort, skulle det inte kunna "krympas" så att det går att läsa inledningen och gå att klicka upp ifall en vill läsa resten?

#10  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa qatt
2006-01-09 20:38:37

Jag tycker det skulle vara trevligt med sidindelning där man har kanske 10? 15? 20? inlägg per sida.

#11  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa Terminator
2006-01-09 21:17:14

Sen är det ju en helt annan problem att vissa tråd innehåller massor av hårklyveri...men en annan grej är att jag tycker faktiskt att inläggen inte får vara för långa! DÅ kan en kanske skriva flera inlägg efter varandra om en är riktigt sugen (lättare för medläsare att gallra i vad man vill läsa så också), men inlägg som är längre en en a4 går i alla fall fetbort! Vem orkar då läsa hela? Inte jag i alla fall.

#12  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa SuzieQ
2006-01-13 17:48:26

Jag tycker det är ganska smidigt att alla inlägg ligger på samma sida, men att just långa inlägg kanske vore smidigt att "krympa" så att de går att scrolla eller nåt sånt. Mastodontinlägg blir bara för mycket ibland!

#13  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa Johanna
2006-01-13 18:39:58

hmm okej. kanske en kombination av infällning av långa inlägg och en maxteckengräns?

#14  Sv: Svårt att följa trådar som blir långa metamorfos
2006-01-13 19:15:52

Mjo, det låter nog som en rätt bra idé.

#15  Johanna Alkonost
2006-01-18 17:04:10

Varför införa en maxteckengräns? Är det verkligen ett problem att folk skriver långa inlägg? Om det är så att folk skriver långa inlägg och andra inte läser dem, då är det ju mest problem för den som skrivit det långa inlägget. Om det är så att folk faktiskt läser dem så är det inte ett problem för någon. De som inte vill läsa inlägget måste ju inte, och det gäller ju både korta och långa inlägg.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?