feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Förändringar, struktur och sånt :)


Gå till senaste inlägget#1  Förändringar, struktur och sånt :) svenskaflicka
2006-01-05 20:24:33

Först - massa cred till förändringar, nya funktioner och allt! Kul och spännande med småsnack. Vet inte vad jag tycker om debatt och känsligt som ord ännu (tycka och inte minst leva känns extremt hemma), men det blir säkert bra.

Men så till min fundering när det ändå ändras i rubriker ord och sådant. Jag tänker på detta med placeringen av känsligt (leva) under diskutera. För mig ligger begreppen diskutera och debattera rätt nära, eller i vart fall tänker jag rätt mycket som kan presenteras och redan presenterats i leva som kanske inte riktigt kan diskuteras.

För mig vore det naturligare om känsligt eller leva var under medlemsdelen, vilket också kanske skulle göra avståndet mellan dem delarna större också vad gäller innehåll (som ju är avsett).

Ytterligare en sak, som jag redan tagit upp med er i crew är feministseparatistisk läge och om webbplatsen. Kan ju vara kul om det finns andra separatister eller deltidsseparatister som har några synpunkter på detta. Nu kan ju en inte läsa om webbplatsen om en är feministseparatist.

En sista fundering, som ni kanske redan fått in tidigare, är om det skulle gå att flagga bättre för nya inlägg i utblick? Att de senaste 3 tipsen listas eller nåt?

#2  Sv: Förändringar, struktur och sånt :) olaberg
2006-01-06 01:22:42

Jag gillar "känsligt", för det blir en ständig påminnelse om att det som står där är känsligt.

Men namnbytet från "tycka" till "debatt" gillade jag inte.

#3  Sv: Förändringar, struktur och sånt :) olaberg
2006-01-06 01:23:44

Och cred förstås till crew. Särskilt CoderCrew.

#4  Sv: Förändringar, struktur och sånt :) Alvunger
2006-01-07 11:05:08

Tack för tips och cred svenskaflicka o för cred från olaberg.

Känsligt skulle väl kunna ligga under medlemsfliken, men vi försöker liksom separera funktionerna, inte minst med tanke på användarvänligheten. feminetik.se är redan lite krångligt att förstå sig på så det är viktigt att varje användare finner rätt sak under rätt rubrik, dvs ett forum att diskutera i under diskutera.

Att småsnack flyttades upp var eg ett stort steg ifrån de principerna, men med ny design o lite nytt upplägg blev det mer "snackigt" så förhoppningsvis känns det ändå logiskt för medlemmar att det ligger ett lärakännaforum i medlemsdelen.

Jag tror vi beslutade oss för att släppa in om webbplatsen i femsäkert läge, så den önskan går nog i uppfyllelse =)

Flagg för nya inlägg i Utblick vill vi garanterat ha, men som med allt annat... ja tid du vet :/ Det är bland annat därför vi hade en tävling om logga (resultatet o pris kommer - återigen: TID) för tanken är att ge Utblick en startsida där nyheter listas. Gärna en sökfunktion också. Gärna en väldig massa saker =)

Men fear no more, den idén är iaf med i planerna och så fort vi får en utvecklare till Utblick så implementeras det!

Tack för tips och idéer!

#5  Sv: Förändringar, struktur och sånt :) Johanna
2006-01-07 12:24:54

Vi planerar en del ny funktionalitet till feminetik och kommer mer och mer skilja communitydelen från övriga delar för att inte utarma grundtanken med sajten: att den ska vara kickassresursstället för feministisk kamp.

* Medlemsdelen -> community, lära känna varandra, off topic. Internbonding och empowerment. Här är det okej med oändligt med off-topic och mysigheter.

* Alla andra delar -> Kickassresursstället för feministisk kamp. Ett externt resurscentra öppet för alla. Här är det feminism som gäller, här är vi relativt seriösa.

Att Känsligt har accessbegränsning gör det förstås lite förvirrande, men vi räknar Känsligt till den andra delen. Känsligt är ett on topic-diskussionsforum liksom de andra.

Vad gäller namngivningen så är det aldrig självklart vad saker ska heta. Att Leva blev Känsligt var helt enkelt för att många missuppfattade det och tolkade det som ett off topic-forum.

#6  Johanna svenskaflicka
2006-01-07 20:12:19

Vad kul och bra grejer på gång!

Kan kanske förklara mer hur jag tänkte kring Känsligts placering, utan att jag egentligen fattar nåt kring hur en bygger upp sajter och sånt. Men som jag tänker på Känsligt eller Leva så ser jag det som en del av Community-delen. Därmed inte sagt att det är mindre kickass för den feministiska kampen. Utan tvärtom ska det vara krav på att det ska vara relevant för ens existens som feminist, bara det att ämnet inte ämnar sig för en öppen debatt eller för utomståendes ögon. Här tänker jag att Känsligt för mig stark kopplas till tanken om att det personliga är politiskt. Och att en del inlägg på Känsligt kräver en viss förståselse eller närhet mellan de som ventilerar något (vilket inte är fallet på samma sätt i diskussion/debatt etc).

Jaja, så tänkte jag. Och nåt logikargument är väl också att allt under forum eller diskussion är öppet för alla att läsa (tillskillnad från medlemsdel då). Men förstår också uppdelning i on- och off-topic. Samtidigt som det förstås är så att massa diskussion i planken verkligen är on-topic och inte off-topic..

Apropå Känsligt eller Leva, kanske problemet med off-topic där tas om hand om av småsnack också? Bara litet sådär kär i etiketten Leva, det passar så bra tycker jag, men kommer klara mig utan det även om jag kommer bli litet heartbroken onekligen :(

Verkligen massa kul att det händer så mkt bra grejer! Du borde snart kvalificera dig för fler priser tycker jag!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?