feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ändra på sina egna inlägg?


Gå till senaste inlägget#1  Ändra på sina egna inlägg? TKU
2004-07-20 19:27:38

Det skulle vara väldigt praktiskt att kunna ändra på sina inlägg.

Som det är nu måste man lägga ner väldigt mycket jobb för att hitta rätt formuleringar, och då är risken att man drar sig för att skriva något inlägg alls.

#2  Tjat, tjat TKU
2004-09-05 20:03:26

Jag vore VERKLIGEN glad om man kunde göra det.

#3  Ändra Johanna
2004-09-05 22:02:09

..när? Du menar så att man får upp en bekräftelse innan man skickar där man kan ändra? Isåfall förstår jag inte riktigt skillnaden från att kolla igenom inlägget innan man skickar.

Jag håller med om att det är svårt att få en översikt över meddelandet iom att skrivrutan är relativt liten. Jag kan göra den större.

Men att ändra sina inlägg när de väl är postade tror jag inte på, det tror jag kan bli väldigt förvirrande.

#4  Så... Johanna
2004-09-06 00:40:00

någon funktion för att kunna ändra sina egna inlägg efter att de har postats på forumet kommer inte att komma. Men antagligen var det inte det du menade? Förklara gärna mer exakt.

#5  Ändring i efterhand TKU
2004-09-08 16:20:13

Jag menar att man borde kunna ändra sina inlägg i efterhand.

I så fall vore det nästan nödvändigt att se vilka inlägg som är ändrade, och när. Så funkar det på de flesta fora utan några större problem.

#6   Johanna
2004-09-08 18:32:41

men det skulle kräva att alla som skriver inlägg är inloggade?

#7   TKU
2004-09-15 00:30:34

Det skulle innebära att man var tvungen att ha ett konto och vara inloggad för att kunna ändra sina inlägg.

#8  Josefine... Johanna
2004-09-15 09:44:16

och jag är överens om att vi vill att Diskutera i dagsläget ska vara öppet för ickemedlemmar också. Så det kommer inte att bli aktuellt att kunna ändra sina inlägg. Dessutom verkar det inte finnas något allmänt intresse för denna funktion.

Vilka forum är det förresten du har varit på där man kan ändra meddelandena i efterhand? Jag är ingen van forumdebattör alls, men blir det inte mycket förvirring i trådarna, när svaren kanske inte alls stämmer in med vad som står innan?

#9  supernaturale uppåt_emma
2004-09-15 21:46:34

www.supernaturale.com har ett sånt forum där man kan gå in och redigera.

#10  Ändra diskussionsinlägg i efterhand Marielle
2004-09-16 23:17:32

Detta kan man göra på kampsport.se, till exempel, men funktionen används inte särskilt ofta. I phpBB 2 läggs det automatiskt till en liten text om att man redigerat sitt inlägg. Man kan även ta bort sina inlägg. På ett sätt är det bra att ha den; då och då skriver folk saker som de ångrar, och som fortsätter att generera debatt långt efter att alla är less på diskussionen. För oss har det inte orsakat mycket oreda, men det beror förstås på hur folk kommer att använda den... bägge funktionerna kan förstås stängas av av administratören.
http://www.kampsport.se

Även Women in aikido, ett litet gulligt diskussionsforum, tillåter efterhandsredigering av inlägg men det forumet är ännu alldeles för litet för att ha några typer av problem överhuvudtaget.
http://p202.ezboard.com/bwomeninaikido

Samma sak får sägas gälla Dance Forums.
http://www.dance-forums.com/

#11  Undrar om det blir rätt nu TKU
2004-09-24 00:59:02

Nu ska jag se om jag får det rätt:

* Jag önskar att alla ska kunna skriva inlägg, som det är nu.
* Jag önskar att alla ska kunna redigera sina egna inlägg i efterhand, i den mån det är tekniskt möjligt. Detta må innebära att bara medlemmar får denna möjlighet.
* Jag önskar att alla inlägg som redigerats i efterhand ska märkas med en icke redigerbar text i stil med "Redigerat den 24 september kl 01:23".

Dessutom önskar jag mig fred på jorden, totalförbud mot cigarretter, gratis pizza och teleskopsyn, men det är nog bäst att vi tar en sak i taget.

#12   Johanna
2004-09-24 11:45:23

Jag kanske är allmänt trög just nu, men jag fattar inte varför man vill ändra inläggen? Exakt vad är det man vill ändra? Stavfel? Vem bryr sig om sånt? Ändra sitt resonemang för att det inte höll? Förstör inte det diskussionen? Hur svårt är det att skriva ett till inlägg där man förklarar vad man menar?

Om man inte behöver stå för det man skriver, för att det går att radera senare (om man som Marielle säger ångrar sig), tror ni inte att det kan få motsatt effekt, att folk bli mindre respektfulla?

Jag kan förstå om man kanske vill lägga till en länk i inlägget i efterhand, men som sagt, jobbigt att skriva ett nytt inlägg?

TKU verkar tycka att detta är mycket viktigt, och jag har så svårt att förstå det. Jag känner att jag kan lägga den tid jag spenderar på att bygga feminetik.se på att bygga roligare saker.

De flesta förslag förstår jag varför ni vill ha, även om jag inte alltid håller med, men detta är jag totalt oförstående inför. På riktigt.

#13  Johanna Michael Lundahl
2004-09-24 14:01:19

"Jag kanske är allmänt trög just nu, men jag fattar inte varför man vill ändra inläggen?"

Tro mig, det vill man. Stavfel bryr jag mig om. Större skrivfel förekommer också, så som borttappade ord, felaktiga meningar etc. Katten Pejst är ett kritter som lätt kan förstöra inlägg. Ibland kommer man på saker i efterhand som borde varit med.

Jag tycker att det skulle vara skönt om man kunde ändra inlägg. Dessutom kan detta ge mods möjligheten att ta bort *delar* av inlägg som inte borde varit med utan att ta bort hela inlägget.

/Micke

#14  PS Michael Lundahl
2004-09-24 14:02:11

Jag nyttjar ändra-funktionen ofta på andra forum som jag är på.

/Micke

PS 2: Detta inlägg är ett (faktistk oavsiktligt) exempel på det jag nämnde ovan.

#15  Viktighet TKU
2004-09-24 14:16:15

Viktighet är ett relativt mått, och jag har full förståelse för att en webbplats driven av amatörer har sina brister.

Jag har, precis som Micke, stor nytta av ändringsfunktioner på andra fora. Det är väldigt praktiskt att kunna ändra syftningsfel, disposition och ordval - inte för att byta ståndpunkt, utan för att tydliggöra och utveckla den.

#16  Jag vill inte ha den Alvunger
2004-09-24 17:02:29

Jag gillar upprörda stavfel, rasande resonemang och borttappade ord. Det gör feminetik levande.

Om folk skall sitta och dessutom rätta till dem och snygga till dem i efterhand blir det här ett PKforum. Så blir det säkert en massa diskussioner om "hörrödu vi HAR faktiskt en ändrafunktion, ta bort det där stavfelet".

Jag överdriver nu, jag vet. Men jag tycker nog att det är charmigt med lite fel och skavanker. Vi behöver inte vara grammatiskt perfekta eller stava enligt ordböckerna. De som mår dåligt av att se sina inlägg i oordning får väl lägga mer tid på att snygga till dem innan de postar. Skriv dem i word. Sammanlagda tiden för att ändra är ju detsamma.

Kompromiss skulle vara en förhandstitt så man ser inlägget i sin helhet.

#17  Förhandstitt är nog bra Lemur
2004-09-25 12:23:15

eftersom det ibland blir redigeringar som en själv inte tänkt på - jag formulerar ibland om mig medan jag tänker och ändrar därför under tiden.

Men att ändra i efterhand verkar vara att gå över ån efter vatten. Visningen är ju platt, så det är bara att posta nytt ifall en glömt något. Tycker jag.

#18   Marielle
2004-09-27 11:00:30

Jag använder den funktionen rätt mycket på andra forum, men faktum är att jag inte saknar den här ändå.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?