feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Fi diskriminerar kvinnor


Gå till senaste inlägget#1  Fi diskriminerar kvinnor Miarmaria
2015-08-04 21:01:03

Jag önskade mig en tematisk grupp som heter Fi kvinnor och som självbestämmer exakt vad den sysslar med. Jag sa att jag kunde tänka mig att föreslå t ex jämställdhet, omsorg om kvinnor eller självhävdelse för kvinnor.

Jag fick ett svar från Fi:s styrelse som sa att en kvinnoseparatistisk grupp är emot Fi:s stadgar, som säger att alla grupper är öppna för alla medlemmar. Jag tvivlar starkt på att en person som hade föreslagit en grupp som heter Fi HBQT hade fått till svar att HBQT-separatistiskt grupp är emot Fi:s stadgar. Detta särskilt som det finns en grupp som heter Fi Studenter, i så fall är den Studentseparatistisk och emot Fi:s stadgar.

Fi:s styrelse borde kunna bättre än att diskriminera kvinnor om de ska kalla sig för feminister. Jag hoppas att de ändrar detta kvinnodiskriminerande svar eller beslut. Vad stadgarna säger är att alla medlemmar som vill har rätt att vara med i en tematisk grupp som heter Fi Kvinnor - inte att det inte får finnas en sådan grupp.

#2  Ang: #1 av Miarmaria Miarmaria
2015-08-04 22:02:13

Vad stadgarna säger är att alla medlemmar som vill har rätt att vara med i en tematisk grupp som heter Fi Kvinnor - inte att det inte får finnas en sådan grupp - och inte att den inte får vara feministseparatistisk.

#3  Ang: #2 av Miarmaria Miarmaria
2015-08-04 22:04:06

Jag menar:

Vad stadgarna säger är att alla medlemmar som vill har rätt att vara med i en tematisk grupp som heter Fi Kvinnor - inte att det inte får finnas en sådan grupp - och inte att den inte får vara kvinnoseparatistisk.

#4  Sv: Fi diskriminerar kvinnor Miarmaria
2015-08-05 11:53:09

Det förefaller fortfarande som om Fi i själva verket är ett kraftigt antifeministiskt HBQT- och invandrarparti, som gör allt det kan för att motverka att kvinnor samarbetar om att ta tillvara sina intressen. Jag hoppas att så inte är fallet, utan att Fi:s styrelse bättrar sig och beslutar att skapa en tematisk grupp med namnet Fi Kvinnor. I annat fall bör de lämna tillbaka ordet feminism till kvinnorna.

#5  Ang: #4 av Miarmaria Miarmaria
2015-08-05 12:50:49

Kanske är det inte den heterosexuelle vite medelklass mannen som diskriminerar kvinnor mest, utan medlemmarna eller styrelsen i Fi.

#6  Ang: #5 av Miarmaria Miarmaria
2015-08-05 20:08:05

Det är lika bra att inse att min dröm om ett Fi som visar omsorg om kvinnor är mycket orealistisk och att bli positivt överraskad om de mot förmodan skulle börja bry sig om kvinnor och skapa en tematisk grupp med namnet Fi Kvinnor.

#7  Sv: Fi diskriminerar kvinnor kx2
2015-08-16 20:50:28

Trollstav Nu har du ihärdigt och upprepade gånger misskrediterat Fi i ett antal trådar. Korståg mot något eller någon är inte tillåtet på feminetik.se och sker inte omedelbar bättring så väntar avstängning från forumet. Tråden låses.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?