feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Varför det är så svårt att vara kvinna


Gå till senaste inlägget#1  Varför det är så svårt att vara kvinna Miarmaria
2015-07-24 17:36:41

http://urplay.se/Produkter/177075-Larandets-i…, ökade min förståelse för varför det är så svårt att vara kvinna med en lågutbildad mamma.

I programmet berättar att tidigare lyftes elever ut ur sitt sociokulturella sammanhang genom enhetsskolan och människor blev därigenom mer jämlika. Nu är det inte så längre enligt programmet. Friskolorna bidrar till ojämlikhet enligt detta program.

Det kan nog stämma att friskolorna skapar ojämlikhet och att detta visat sig i Pisa-rapporterna först de senaste 10 åren, men försämringen började mycket tidigare än så. Det var nämligen så att antalet klassresenärer minskade betydligt tidigare. Jag tror att det berodde på tidigare förändringar i skolan.

Nu ska jag dock återgå till det jag avsåg att skriva om. Jag har tidigare berättat att pojkar är missgynnade i skolan och flickor gynnade. Jag har också skrivit om att detta i längden drabbar kvinnor. När jag sett detta program förstod jag detta bättre.

Om skolan gör människor mer jämlika så upphör den korrigeringen delvis när skolan upphör. Har en fått tillräckliga kunskaper för att klara universitet eller högskola kan en fortsätta att dra fördel av detta, men när skolan som i mitt fall inte ger en tillräckligt bra lästeknik för universitet och högskola, står en plötsligt där med orimliga förväntningar på sig och utan det stöd som en tidigare fick av skolan. Då är det svårare än om en aldrig hade haft skolans falska trygghet.

Eftersom skolan är mer nöjd med flickorna kommer kvinnor oftare ut i livet med en falsk trygghet och felaktiga förväntningar på livet och sig själva. Pojkarna är däremot oftare tränade på att hantera de svårigheter som det innebär att inte vara accepterade av skolans auktoriteter och klarar därför lättare av livet efter skolan.

En slutsats som jag drar är att kvinnorna behöver någon typ av stöd som tar vid där skolan slutar. Dessvärre finns det inte något sådant, åtminstone inte för mig. Det verkar också som om männen i högre grad har detta genom patriarkala kristna församlingar som de skapat åt sig.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?