feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vad ska jag göra?


Gå till senaste inlägget#1  Vad ska jag göra? Peter
2005-02-11 17:36:29

Vad ska jag göra?

Läste för ett tag sedan statsvetenskap i Uppsala, och på samma kurs gick en tjej som en av mina kursare tyckte var rätt söt, och han pratade en hel del om hur söt han tyckte att hon var. Av någon anledning fick det mig att också börja tänka ”Jo, hon är nog rätt söt faktiskt” och jag började flörta en del med henne, trots att jag egentligen inte var speciellt intresserad av henne. Under den sista månaden på kursen hamnade vi i samma grupp och lärde känna varandra bättre, och jag fortsatte att agera lite småflörtigt mot henne hela tiden.

Hon flörtade tillbaka och fattade tycke för mig, och bjöd ut mig ett par veckor efter att kursen var slut. Det hela slutade med att vi gick på en date som var rätt trevlig, men inget speciellt eftersom jag egentligen inte var intresserad av henne. Efter några dagar ringde hon igen, men jag kände inte jag ville prata med henne då, så jag struntade att svara när jag såg hennes nummer på nummerpresentatören. Nästa dag ringde hon igen och lämnade ett meddelande, där hon bad mig ringa tillbaka, vilket jag aldrig gjorde.

Efter det hörde jag inte av henne något mer förrän vi sågs på biblioteket där jag pluggade inför en tenta ungefär en och en halv månad senare, Hon stod och pratade med en kompis och jag hälsade lite glatt på henne i förbifarten. När jag skulle gå gick hon ut efter mig, förmodligen för att prata med mig, men hejdade sig i sista stund och gick tillbaka. Nästa dag pluggade jag också där, och hon var också där. När jag gick ut denna gång gick hon också ut efter mig, men vågade sig nu fram till mig för att prata. Jag kände mig dock ganska pressad, då jag inte villeprata med henne, samtidigt som jag var stressad för min tenta, och stack helt enkelt bara iväg från henne för slippa prata med henne.

Hon blev tydligen ganska ledsen och upprörd över detta, och skickade ett mail till mig där hon undrade varför jag gjort så, och tyckte att jag var oerhört taskig. Jag svarade henne med att jag kände mig förföljd av henne på biblioteket, hade mycket annat att tänka på, och att nu hade vi inte mer att säga varandra. I efterhand fick jag på omvägar veta att hon hade blivit väldigt kär i mig, vilket jag inte visste då, och hade blivit väldigt ledsen över att jag inte svarat eller ringt tillbaka och kände att hon ville prata med mig.

Hur som helst så hördes vi inte alls därefter på ungefär 2 månader, då jag fick ett mail från henne, där hon bad om ursäkt om hon hade gjort så att jag kände mig förföljd av henne, och förklarade varför hon gjorde som hon gjort, och att hon tyckt väldigt bra om mig. Jag svarade lite kort till henne, och bad lite hastigt om ursäkt.

Ett par veckor efter detta händer dock något konstigt. Två dagar i följd ser jag henne väntande i det område där jag bor, och jag antar att hon är där på grund av att hon vet att jag bor i närheten. Vad ska jag göra? Ska jag ringa polisen? Jag tror i och för sig egentligen inte att hon är någon galning som skulle kunna göra mig något, men det här känns inte bra. Så, vad gör jag nu?

#2   Kerstin
2005-02-11 17:46:56

Hej Peter!

Jag tycker att du ska skriva upp allt som händer, med datum och klockslag och så. Om hon skulle börja göra riktiga dumheter så är det bra att ha allt dokumenterat från början.

Jag vet inte om det finns så mycket för polisen att göra i detta skede. Att stå och vänta i ditt område är ju inte olagligt, så det har hon ju rätt att göra, även om det känns olustigt för dig. Men om du känner dig otrygg så tycker jag att du ska ringa polisen och fråga dem om de har några tips och råd till dig.

Lycka till.

#3  Ok ta det lugnt. Anglofil-Anna Skogsmulle
2005-02-11 17:49:19

Ställ dig först några frågor:

Är du säker på att hon är på din gata för att du bor där?
(även om det låter osannolikt KAN hon faktiskt känna någon där)
Känner du dig otrygg i denna situation?(förstår om du gör det)
Är du rädd för henne/Tror du att hon skulle kunna skada dig?

Jag antar att du vet vad hon heter i efternamn. Det jag skulle göra om jag var kille och i din situation; Jag skulle ringa till henne och snällt men bestämt fråga om hon kände någon i ditt område. Ibland är det inte värre än så att hon känner någon där. Men så fort du känner dig otrygg ska du såklart ringa polisen. Du kan ju iallfall fråga dem vad de tycker att du skall göra.

Kanske kan de "kolla upp" henne i nåt register. Hon är säkert ingen stalker men man vet aldrig. Ush, nu skrämde jag säkert bara upp dig. Berätta hur det går sedan!

#4  Ps Anglofil-Anna Skogsmulle
2005-02-11 17:50:21

Jag håller med Kerstin! Att skriva ner allt är jättebra OM situationen skulle bli värre. Men OM alltså, betyder inte att det kommer bli värre. Som sagt; hon kan ju känna någon där.

#5   Maj
2005-02-11 20:21:12

Om du inte känner dig hotad ser jag ingen anledning att gå vidare med det. Om du skulle känna dig hotad, tycker jag att du i första hand ska prata med henne och i andra hand anmäla.

Lycka till!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?