feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Mäns sexualitet


Gå till senaste inlägget#1  Mäns sexualitet Daniel
2005-02-07 23:22:57

Sexdriften gnager, stressar och gör oss desperata. Jag tror att alla män vet vad jag talar om, sexdriften är utan tvekan vår största svaghet som kön. Men trots att denna sexdrift kan vara en tung börda att bära på kan den på inget sätt jämföras med lidandet de tjejer som blivit sexuellt utnyttjade går igenom.

Det är männen som växer upp utan tillrättelser, vägledning och information om hur fel sexuella övergrepp är som begår dem. Men dom som växt upp under bra förhållanden och på så sätt lärt sig att respektera kvinnors rättigheter är bättre på att kontrollera sig själva och sin drift. Jag tror att män i generellt sett föds med samma möjligheter att bli sexförbrytare och att det är upp till oss alla isamhället att informera tidigt i skolsystemet om vad som är rätt och fel. Jag är 20 år och när jag gick igenom sex och samlevnads klassen i mellanstadiet fick vi i stort sett bara lära oss om hur vi skall skydda oss. Jag tycker pojkar ska få lära sig hur de kontrollerar sin drift och varför övergrepp är fel medans flickor lär sig om självförsvar och vikten av att säga nej. Många generationer killar verkar ju helt förlorade som tafsar och begår övergrepp. Jag tror att detta i kombination med hårdare och tydligare regler kommer att hjälpa. Det är iaf en lagändring i April, ett litet steg i rätt väg.

#2  "vår största svaghet som kön" max da rocha
2005-02-08 01:33:58

du säger
"Sexdriften gnager, stressar och gör oss desperata. Jag tror att alla män vet vad jag talar om, sexdriften är utan tvekan vår största svaghet som kön"
Som kille vill jag säga att jag inte alls känner så. klart man har en sexdrift, men att hävda att den skulle vara något så påtagligt (i kontrast till vad tjejer då skulle ha då?) tycker jag är att bara förstärka förtryckande uppfattningar om killars och tjejers sexualitet.
plus så e killars sexualitet inte något dåligt, trots att det frammålas lite så av dig.

#3   Feministen!
2005-02-08 01:54:51

Det är en allmänt utbredd missuppfattning att könsdriften är starkare hos män än hos kvinnor. Så är inte fallet, jag brukar få med mig både killar och tjejer hem från mina krogrundor (inte samtidigt dock) och när vi har kommit hem och jag säger till dem att jag inte vill ha sex utan bara prata, ha det mysigt och sova tillsammans så brukar tjejerna bli mycket mer upprörda än killarna, killarna tar det på ett mycket lugnare sätt (vanligt vis)

#4   Maj
2005-02-08 10:39:32

Äsch, det här tyckte jag var överdrivet och fel. Jag tycker att vi inte bara ska lära tjejr att säga nej, vi ska lära dem att säga JA också. Att de inte törs säga JA till sin lust är ett större problem.

#5  Ja Maj.. Mimmi
2005-02-08 14:59:32

Håller fullständigt med. Det är tjejer RÄTT till sin egen sexualitet som måste gynnas, finnas. Att sex är makt, är tragiskt. För makten fungerar inte lika dant mellan könen. Som vi alla vet. En sån enkel sak att vi knappt har några bra, neutrala ord som ANVÄNDS på den kvinnliga könet. Fitta, men det är ju samtidigt ett skällsord o.s.v.

Att kunna snacka sex och "snusk" öppet som tjej, är inte lika accepterat som det är för en kille. Därav bekräftas ständigt mannens men inte kvinnans drift. Tragiskt. Som om det vore mannen som "STOD FÖR SEXET". No way.

#6   Karra
2005-02-08 19:49:08

Mitt problem var inte att jag ville säga nej men inte vågade. Problemet var att jag ville säga ja hela tiden men kände mig helt onormal på grund av det. För det där med sex, ja det var ju främst nåt som gjorde killar "desperata"... inte tjejer.

#7   Tove
2005-02-08 20:20:25

Jag tror absolut inte att män har en större sexdrift än kvinnor. Det är bara det att män ständigt uppmuntras och bejakas i sin sexualitet, SÄRSKILT TONÅRSKILLAR. Tjejer lär sig inte att de förväntas ha någon sexdrift.

Jag tycker inte att det ska handla om att killar hela tiden ska gå runt och lida för att de måste undertrycka sin starka sexdrift, medan tjejer hela tiden ska tänka på att hålla undan killarna.

Som maj m fl skriver måste tjejer lära sig att ta vara på sin sexdrift.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?