feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Sluta koppla ordet "bitch" till det negativa!


Gå till senaste inlägget#1  Sluta koppla ordet "bitch" till det negativa! FumikoFem
2011-03-28 16:35:25

Okej?!

Exempel: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.585219-bi…

Why?! Sedan när heter det "bitchblick"? Okej ett nytt ordet med ordet "bitch" i såklart kopplat till något jävligt negativt. How very, very unusal...

Exempel:
"bitcha" kopplat till - gnäll inte.
"bitch plz" kopplat till - att titta snett på någon och tycka det dom sa var korkat.
"[sätt in något här som handlar om att det du där sa jag något bra] bitch!" Varför det ordet i slutet? Vissa tittar för mycket på film och lyssnar för mycket på viss musik...
och så klart när det används för att beskriva en kvinna i negativa ordalag och mot en man som "bete dig inte som en kvinna".

Gör för fan som Bitch Magazine och TA TILL BAKA ORDET! Eller använd det inte alls. It is not that dang hard people, get a grip.

Yikes.

#2  Sv: Sluta koppla ordet "bitch" till det negativa! KK2
2011-03-28 21:09:19

http://static.booko.com.au/images/covers/0/7/…

Ärligt talat har jag inte så jättemycket emot det ordet. Det kan betyda nåt dåligt (typ "surkärring") eller nåt bra (typ "kvinna som står på sig"). Att det används för att beskriva just kvinnor i negativa ordalag, eller män som kvinnliga och därmed dåliga, är problematiskt. Men det är inget som stör mig nämnvärt. Kanske för att ordet i viss mån tagits tillbaka och neutraliserats.

Då tycker jag det är mer störande i amerikanska komediserier typ Vänner där killarna håller koll på varandra så att de inte beter sig för tjejigt. Exempel: Ross gillar att bada badkar och lyssna på smörig musik, och kopplar det till att han har fyllt 30. Joeys kommentar: "We're 30, we're not women!" Där tycker jag att det är hela "kvinnligheten" som ses som nåt löjligt, till skillnad från ordet bitch, som används just för att beteckna en typ av kvinna som faktiskt beter sig illa.

#3  Sv: Sluta koppla ordet "bitch" till det negativa! FumikoFem
2011-03-28 21:41:13

Vanligast är väl ändå att det betyder något dåligt? Sällan jag hör eller läser att någon använder ordet i positiv bemärkelse. Och speciellt om en talar om större sidor så är Bitch Magazine, och viss del även Heartless Bitches International, ganska ensamma om att ta tillbaka ordet och försöka att vända på det.

Den vanligaste orsaken som jag varit med om när ordet används om en kvinna är antigen när hon är någon som är framåt och tar för sig och säger ifrån när någon är en rövhatt mot henne. Det andra sättet är väl det vardagliga, i skolan eller i jobb eller vad det är, då en kvinna blir kallad för det praktiskt taget oavsett vad hon än gör, det räcker med att någon irriterar sig på henne. Sen finns det dom som på slentrian kallar kvinnor för "bitches" för att dom tror att dom är "tuffa".

Jag tror det vardagliga sättet är det som gör att fler tolererar och accepterar den negativa användningen av ordet. Det är så vanligt så det blir till ett försvar - inte ta åt sig. Men att görs så är en del av problemet, det är ingen lösning.

Ja det är jävligt störande tycker jag när dom beter sig som i serien, nedvärderande av det som ses som kvinnligt. "Bitch" när det används om män hör ihop med det. Ofta också kopplat till att mena "undergiven som en kvinna" typ: "he's somebody's bitch".

ihopkopplad med machokulturen som är så normaliserad i samhället.

#4  Sv: Sluta koppla ordet "bitch" till det negativa! Marulken
2011-04-03 19:03:52

En bitch är egentligen bara en hundtik. Inget negativt i det. Jag ser nog mest ordet bitch som nåt positivt, motsatsen = vacker ödmjuk kvinna = menlös nolla, är en mkt större förolämpning.
Hora börjar också långsamt få en positiv klang i mina öron, hon knullar och tar inte betalt för det, därav hennes självständighet, det är en märklig värld vi lever i orden byter mening beroende på vem som uttalar dom.

Hur som helst: Horor och bitchar regerar!!

#5  Sv: Sluta koppla ordet "bitch" till det negativa! FumikoFem
2011-04-03 19:12:01

Det är ju det som är en del av att ta tillbaka ett ord. Det funkar ju för Bitch Magazine, där betyder det något neutralt eller positivt. Inget negativt alls. Sen handlar det väl inte om ett ord i sig utan om den generella meningen och definitionen som ordet har fått u samhället där typ 99 av 100 använder det som en könat förolämpning. Det skiftar betydelse beroende vem det används mot.

Ordet "hora" ser jag annorlunda på, eftersom till skillnad från ordet "bitch" inte har samma ursprung, sen är ordet en del av hora/madonna uppdelningen av tjejer och kvinnor, och används för att dela upp.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?