feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?)


Gå till senaste inlägget#1  Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) udd
2011-03-21 23:34:39

Förut hade vissa datorer en turboknapp som det gick att använda för att öka hastigheten. Jag skulle vilja trycka in den knappen på feminismen. Jag vill ha den där fina feministiska utopiska framtidsvärlden NU.

Så, kära kloka medfeminister, hur ser Den Stora Planen ut? Alltså, hur bedriver vi bäst kampen för ett jämställt samhälle? Jag tror att det finns många olika strategier och jag tror det kan vara intressant att diskutera dem. Jag skulle i alla fall tycka det vore intressant att prata om det (på ett respektfullt sätt).

Några uppslag:
- Sakfrågor vs. ideologi (är det bäst att tala om och försöka få gehör för exempelvis våldtäktsfrågan för sig, eller är det bäst att ta "hela paketet")
- Kompromisslös vs brett stöd (ska "svåra" saker, som könets sociala konstruktion, "tonas ned" för att locka fler, eller blir allt urvattnat)
- Debattera med meningsmotståndare eller köra på (är det någon idé att försöka övertala folk, eller är det bäst att bara köra på och hoppas att de andra hoppar på längre fram)
- Organisation (ska frågor drivas i ett särskilt politiskt parti, särskilda organisationer eller ska redan existerande organ försöka förbättras istället)
Och så vidare.

Jag är intresserad av att höra era åsikter. (Däremot inte så jätteintresserad av att se bråk, så ta ett djupt andetag och läs igenom era inlägg en extra gång innan ni klickar på Skicka-knappen. Tack!)

#2  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) udd
2011-03-24 23:37:31

Själv så velar jag oerhört om det här, vilket gör mig lite frustrerad.

I perioder fastnar jag i debatter med stora meningsmotståndare. Nu senast, vilket också var anledningen till den här tråden, på Pär Ströms blogg. Just det gänget är det extra lätt att lockas att debattera med tycker jag eftersom de säger sig ha jämställdhet som mål. Jag vet inte om det ger något. I slutändan verkar de ändå mest ägna sig åt att hänga ut målsägande i våldtäktsfall, ducka in absurdum när det gäller konkreta förslag och vara allmänt motsägelsefulla (sexköpslagen är en dålig morallag, kvinnor som köper sex är de värsta som finns, sexköpslagen är en dålig lag för den enbart riktar in sig mot män och dessutom är det faktiskt flest män som säljer sex). Eller så har jag bara träffat de allra sämsta inläggen och kommentarerna... Men i alla fall, att tjafsa där känns trots allt rätt meningslöst. Samtidigt känns det svårt att helt ducka för grejen att försöka få bredare stöd för feministiska frågor bland de som säger sig vara för jämställdhet. Om större feministiska förändringar ska göras krävs nog ett större stöd än idag.

#3  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) Blindalina
2011-03-25 13:28:02

eh. per strom (och majoriteten anhangare) ar ohederliga ointellektuella haverister, inte jamlikhetsforesprakare. :/ de tror de ar "forsmadda" och hittar pa tankekonstruktioner som ar mera fantasifulla an alice i underlandet, for att spela sitt haverist-spel.
det ar verkligen sa man lyckas att _inte_ ta mans tankar om jamlikhet pa allvar. det ar totalt haverering.

istallet borde ngn starta en blogg som faktiskt ar vettig.
Inlägget uppskattas av FagelFenix och Marulken

#4  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) Blindalina
2011-03-25 13:28:14

total

#5  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) Blindalina
2011-03-25 13:30:08

#1 jag tcker inte feminister har ngt som helst att gora med tper som per strom och hans paranoida tankar, sa blev lite putt nar du tog med henom, annars var det bra fragor.

#6  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) FumikoFem
2011-03-25 13:32:15

Som jag sagt förut - det är totalt meningslöst att debattera med en anti-feminist som Pär Ström. Många feminister genom åren har försökt, han och andra med han lyssnar aldrig. Dom skiter i vad du säger, dom är enbart intresserade av att få tjafsa och bråka och hitta på nya konspirationsteorier.
Inlägget uppskattas av Blindalina

#7  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) Marulken
2011-04-03 19:18:55

Men jag uppskattar ändå alla som slåss mot knarriga gungstolen Per Ström. Det lustiga med Per Ströms resonemang är att han ser samhället som feminister gör - men i motsaten till feministen ser han det som en _fördel_ att bli sedd som ett sexobjekt, att bli bjuden på middag, att bestämma i hemmet etc.

Varför blir han inte kvinna själv då, varför sköter han inte hemmet, säljer sex och bakar muffins (jag hatar som satan ordet cupcakes), välkommen dit Per och njut av kvinnlighetens fördelar.

#8  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) Marulken
2011-04-03 19:21:53

Cupcakes, vem behöver revolution när man kan klä ut sig till hemmafru, drömma sig bort och baka klibbiga cupcakes. Föga förbryllande att vi en högerregering.

#9  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) FumikoFem
2011-04-03 19:24:56

Hehe, jag känner liknande inför ordet Cupcakes. Det heter muffins! :D
Muffins med lite sockerklet på. MUFFINS! :D

#10  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) FumikoFem
2011-04-03 19:28:48

Och muffins heter det fortfarande fast en har sockerklet på. Men alla vill vara lite mer "inne" i denna besatt av 50-talet tid så därför används cupcakes för att visa att en har det va! Så alla tycker dom är coola som fasiken.

#11  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) FumikoFem
2011-04-03 19:29:50

Oki, en till OT: Jag tror jag tänker säga muffins när andra pratar om cupcakes bara för att jävlas :D

#12  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) Joakim00
2011-04-07 13:43:20

Marulken sa:
Men jag uppskattar ändå alla som slåss mot knarriga gungstolen Per Ström. Det lustiga med Per Ströms resonemang är att han ser samhället som feminister gör - men i motsaten till feministen ser han det som en _fördel_ att bli sedd som ett sexobjekt, att bli bjuden på middag, att bestämma i hemmet etc.

Varför blir han inte kvinna själv då, varför sköter han inte hemmet, säljer sex och bakar muffins (jag hatar som satan ordet cupcakes), välkommen dit Per och njut av kvinnlighetens fördelar.


Givetvis har Ström fel i det han skriver men att han borde bli kvinna bara för att han gillar att lyfta fram vad han anser är kvinnors fördelar känns som ett märkligt resonemang.

Då kan man ju lika gärna hävda att feministiska kvinnor borde bli män "om nu män har det bättre" typ.

Sedan så finns det ju många kvinnor som ser det som Ström tar upp som fördelar. Kvinnor bär upp könsroller precis som männen.

#13  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) Joakim00
2011-04-07 13:45:04

Sedan är väl de flesta sexsäljare redan idag män?
Det finns iaf ett väldigt stort mörkertal som ignoreras.

#14  Sv: Joakim00 #13 FumikoFem
2011-04-07 13:52:38

"Sedan är väl de flesta sexsäljare redan idag män?"

Nej. Jag gissar på att du hört det från en studie som gjordes i Stockholm för några/något år sedan va? Som tog upp homosexuella män. Men nej det går inte att från den, vilket en del gjorde, utgå ifrån att män skulle vara dom flesta prostituerade.

#15  Sv: Den Stora Planen (eller Var är turboknappen?) Joakim00
2011-04-07 14:46:24

@FumikoFem:

Ok, tack för ditt svar.
Ja, det var säkert den studien. Minns att några tidningar skrev om det.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?