feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Pojkhyss?


Gå till senaste inlägget#1  Pojkhyss? fem2
2011-01-21 18:22:34

”Har DU något hyss du kan genomföra på genusområdet och sedan rapportera om till GenusNytt? Tips på genomförda hyss tas tacksamt emot.
Det behövs fler genushyss!”
tycker tydligen Pär Ström och Pelle Billing;

Jag rekommenderar alla som tycker som Pär & Pelle att hållas på Mansnätverkets nya sajt http://www.mansnatverket.org/ och hyssa där.
Rapporter avstår jag gärna.

Men behöver vi verkligen genushyssa?
Eller snarare: Behöver vi verkligen det här på ’diskussion’?
Skriv din feminism i samusaran:s tråd så vi förstår den feminism du inte tydliggör i ’presentation’ eller ’info’, tycker jag.

#2  Rapport från GenusNytt Henrik
2011-01-21 23:49:01

Mitt hyss är att idag ha gjort inlägg på GenusNytt. Här är hela diskussionen i sammandrag. Vad tycks om nivån?

**************** PÄR STRÖMS BLOGGINLÄGG **************
Pojkdiskriminering knäcker elev – läs brevet
Av ParStrom

Det kom en insändare till GenusNytt, som jag tycker är av mycket stort intresse. Håller en hel generation pojkar/män på att tappa sugen på grund av samhällets mansfientlighet? Jag blir mycket oroad när jag läser detta. Här är insändaren:

Hej Pär och Genusnytt!

Jag är en kille som går mitt andra år på gymnasiet som uppskattar din blogg. Den har fått mig att se myterna kring jämställdheten i Sverige.

Jag skulle vilja berätta en sak som hände häromdagen i skolan. Jag går på Naturvetenskapliga programmet och vi har en ganska jämn könsfördelning. Igår hände en sak som gjorde mig ganska upprörd och fundersam. Efter lektionens slut bad vår kvinnliga mentor och lärare flickorna att stanna kvar pga. en för oss killar okänd anledning. Jag och en kompis stod utanför den ostängda dörren och hörde inbjudan från läraren.

Det rörde sig om LTH:s projekt ”Flickor på Teknis”, vilket innebär ett besök på Lunds tekniska högskola, enbart för tjejer.

Jag vände då in i klassrummet igen och frågade omedelbart varför bara tjejer var välkomna. Svaret jag fick var att det kanske kommer något liknande bara för killar senare (HA!). Ett klassiskt svar som jag känner igen från mitt förra sportlov. Den lokala fritidsgården anordnade då en tjejdag då killarna var helt utestängda. Samma svar fick min pappa när han ringde och frågade varför hans son inte var välkommen. De här omtalade pojkevenemangen tycks dock aldrig dyka upp.

***** NÅGRA CITAT UR DOM 64 KOMMENTARERNA **********

... skrämmande att en ideologi som feminismen kan förblinda människors medvetande
... för tankarna till hur svarta människor i USA hindrades från att delta i samhället på jämlika villkor
... Mitt förakt för alla feminister ... Stick och brinn!
... ifrågasätt genushelvetet tills feministerna blir avslöjade med sin livslögn.
... utmana kärringväldet!
... denna feministiska tid när det är fritt fram att kränka och diskriminera pojkar
... dags för en DO-anmälan
... satsningar på att få tjejer att läsa teknik och naturvetenskap är rätt meningslösa

***** SEN SKREV JAG DETTA ****************

Jag är lärare på KTH sedan femtio år och jag kan försäkra att där inte råder något ”käringvälde”. Bristen på flickor är vårt stora rekryteringsproblem. Jag skulle vilja inrikta våra rekryteringsaktiviteter ännu mer mot flickor. Det beror inte på att pojkarna är mindre önskvärda utan på att dom pojkar som är kvalificerade redan söker till KTH men flickorna gör det inte. Vi behöver fler ingenjörer och det kräver att vi kan locka fler flickor.

Pär Ström som är teknisk fysiker från KTH minns säkert att den enda kvinnliga föreläsaren han hade var Gerd Eriksson i numeriska metoder. Hon har just pensionerats och den som går teknisk fysik idag kanske inte stöter på en enda kvinnlig professor. Jag tror inte att Pär heller tycker att det är en idealisk situation.

Den indignerade lundakillen är förstås alltid välkommen att hälsa på hos oss. Men jag tror att han förstår varför vi måste jobba särskilt hårt med att locka tjejerna till oss.

***** OCH FICK SVAR AV FÖLJANDE TYP ***********

... tillämpar apartheidlagar då enbart vita fick åka i omkörningsfilen.
... får du bonus för varje kvinna du lyckas rekrytera
... Måla KTH rosa, så kommer dem!
... Vad är problemet med manliga professorer på KTH och med manliga ingenjörsstudenter?
... kriminella feministerna inte klarar av att ta in. Deras rosakletiga hjärnor har totalhavererat
... bygga hundratals större mentalsjukhus där alla stackars feminister ska tvångsvårdas

****** SÅ JAG KOM IGEN MED DETTA *************

Sedan länge har vi på KTH gått ut till skolor för att få sökande till vår utbildning. Skolor i invandrarförorter där ingen sökte KTH var särskilt viktiga för oss och den informationen har lyckats. Nu kommer många av våra bästa teknologer därifrån. Har vi gjort oss skyldiga till diskriminering mot helsvenska gymnasister genom dessa insatser? Faktiskt har ingen kommit på tanken att anklaga oss för det.

Men när vi gör en rekryteringsdrive inriktad på flickorna då ropas det skandal. Pojkar knäcks, det är käringvälde, apartheid, feministerna borde tvångsvårdas på mentalsjukhus och så vidare.
Inlägget uppskattas av feministTM, FourthWave och udd

#3  Sv: Pojkhyss? FumikoFem
2011-01-22 00:00:31

Ja hatet och skitkastandet mot feminism och feminister pågår hela dagarna på Pär Ströms blogg. Det spelar aldrig någon roll heller vad feminister säger till Pär Ström, hur många som bemöter hans blogginlägg med egna blogginlägg, det spelar ingen roll hur konstruktiv feminister är eller vad som sägs - han och hans gelikar bemöter det bara med sexism, hån, förlöjligande, förnekande och ännu fler konspirationsteorier. Och påstår sakers som att det är feminister som håller en låg nivå, som sysslar med debattknep, som "hatar män", etc, etc.

Så har han och hans gelikar mage att kräva att bli tagna på allvar. Det är så löjligt så det är inte klokt. Hur dom inte ens fattar vad dom själva skriver förstår inte jag. Och Pär Ström gör hela tiden allt som han anklagar feminister för, fast många resor värre, sen försvarar han sig med "men så gör feminister!!".

#4  Sv: Pojkhyss? Marulken
2011-01-27 20:36:51

HAha, den här var lite kul:

... kriminella feministerna inte klarar av att ta in. Deras rosakletiga hjärnor har totalhavererat

Kriminell, jag gillar det ordet lite, kriminell feminist, det låter lite bra tillsammans på nåt sätt.

Tack för det, Genusnytt!

#5  Sv: Pojkhyss? KK2
2011-01-28 07:49:12

Jag vill vara genuskriminell.

#6  Nytt från GenusNytt Henrik
2011-02-03 18:07:51

Pär Ström har all anledning att vara indignerad idag:

********* PÄR STRÖMS BLOGGINLÄGG ******************************
Unionen Egenföretagare, en avdelning för företagare inom fackföreningen Unionen, arrangerar en så kallad tjejkväll. Kvinnliga medlemmar, men inte manliga, bjuds in till en ”inspirationsträff” den 21 mars om hur man ombildar enskild firma till aktiebolag.

Man kan undra varför Unionen inte behandlar sina medlemmar jämställt. Varför göra åtskillnad på kön?

Om jag vore medlem i Unionen skulle jag överväga ett utträde, eftersom de uppenbarligen behandlar män som andra klassens medlemmar. Männens pengar duger minsann, men de får inte full service. Jag undrar för övrigt hur stor procentuell andel av intäkterna hos Unionen Egenföretagare som kommer från män respektive kvinnor, det vore intressant att veta.

********* OCH FICK FÖLJANDE MEDHÅLL *************************

Margot Wallström ”arbetar” för FN i en kommission som motarbetar ”sexuellt våld mot kvinnor och barn i konflikter”. Det är faktiskt ännu mer sexistiskt än Unionens tjejkväll.

Man kan undra varför FN inte behandlar sina medlemmar jämställt. Varför göra åtskillnad på kön?

Om jag vore medlem i FN skulle jag överväga ett utträde, eftersom de uppenbarligen behandlar män som andra klassens medlemmar. Männens pengar duger minsann, men de får inte full service. Jag undrar för övrigt hur stor procentuell andel av intäkterna hos FN som kommer från män respektive kvinnor, det vore intressant att veta.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?