feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

våldtagen eller dum brud?


Gå till senaste inlägget#1  våldtagen eller dum brud? Sandra
2005-01-27 12:48:01

Måste fråga så jag kan få detta ur skallen.Jag har en tid träffat en man i min ålder(40) och vi har dejtat ett par gånger.Alltid lika trevligt.Nu begav vi oss till en resturang och hade en underbar kväll,jag gillar/de verkligen honom.Vi tog en sängfösare med lite kel hemma hos honom och sen ville jag gå,,men icke.Han lät mig inte gå och slet av mig resten av mina kläder-sa att nej,jag e lessen men du kommer inte komma härifrån.Med flirtigt sätt,inte alls arg eller så men han förförde mig och vi hade sex.Ok,tänkte jag,han ville verkligen och de va ok,,,sen gick klockan och jag ville gå.Men kunde inte,,han hade sex med mig 6-7 gånger och tog jag mig loss var han starkare,och jag vågade inte bli arg för han tog verkligen i hårt då, jag har blå märken på handlederna mm.Jag tänkte att bäst att inte börja slåss iaf,vad skulle jag ha gjort.Tagit risken till det och han kanske hade blivit våldsam på riktigt? Med kräkfeeling kunde jag smyga ut timmar senare.Vad hände igentligen? Är jag helt bakom flötet? Jag känner mig så kränkt! Och jag känner ju honom ganske väl,trodde aldrig att detta skulle hända.Är i normala fall verkligen smart och tänker på allt ont som finns.Man kan aldrig veta helt klart. Vet inte hur jag ska känna nu, eller säga eller göra.Hitta ngn med typ samma händelse kanske.Tack

#2  Verkligen våldtäkt Greenfish
2005-01-27 13:40:23

Du tvingades stanna kvar, han hade sex med dig flera gånger mot din vilja, du har blåmärken på handlederna.

Försöka att genast ta kontakt med polisen och en kurator. Se till att få foton på dina skador, så att de inte kan påstå annat senare. Anmäl mannen, så ska det inte gå till. Du försökte gå, han tvingade dig kvar.

Jag kanske låter lite hård och inte så stödjande, men jag har sett på tok för mycket sådant här för att bli något annat än rasande. Därför skickar jag bara de första åtgärderna jag tycker att du bör göra nu. Återkommer med inlägg senare.

#3  Övergrepp EnEm
2005-01-27 13:53:21

På det du återger så låter det som ett övergrepp. Vad jag funderar på är hur ni kommunicerade under tiden för de 6-7 gångerna utöver den som "va ok"? Du skriver "jag vågade inte bli arg.". Innebär det att du inte verbalt sa i från? - detta är frågor som du får vara beredd att svara på vid en anmälan och utredning.

Hursomhelst låter ju inte situationen normal och jag vill nog rekommendera dig att göra som #2 skriver.

#4   Michael Lundahl
2005-01-27 13:55:25

What Greenfish said. Ta så snart du bara kan kontakt med polis och/eller sjukvård. Det viktigaste av allt: få skadorna dokumenterade. Anmälan kan du göra senare, bara du dokumenterar skadorna nu. Blåmärken väger väldigt tungt i ett framtida mål.

Massor med sympati och lycka till. Supertrist att du skulle råka ut för något sådant där. :(

/Micke

#5   Fredrik
2005-01-27 13:57:54

What Micke said. Få blåmärkena fotade genast.

#6   Eric
2005-01-27 16:32:10

Instämmer med #2. Stå på dig!

#7   Ell
2005-01-27 16:35:20

sånna här händelser brukar kallas för "daterape" och det är enligt det jag har läst iaf, vanligast (!) bland tonåringar. Han gjorde helt klart fel och var dum. ANMÄL!

#8   Maj
2005-01-27 17:07:19

Det är enligt mig våldtäkt.

Om han blir dömd är dock en helt annan sak...

Jag tycker dock att du ska anmäla. Bli inte en i mörkertalet!

#9  Absolut elinlite
2005-01-27 18:03:18

som de föregående har sagt.
Du är inte en dum brud.

#10  en dag i helvetet,,forts, Sandra
2005-01-27 19:00:32

Tack alla för erat stöd,jag har idag gått med vantar på mig inomhus pga alla märken,och tur e är det ju kallt. Jag skäms så.Hur ska jag kunna säga-Ja,hej,,ta kort här, jag gick hem till ngn som va dum.För mig ,som är en iskall person normalt.Dömmer visst mgn tjejers dumma ideer om kk,och fylla mm.Och här är jag nu, en i mörkertalet*
Ja,jag ska tänka och vi får se,,tur e att jag är gammal nog att greja detta.Tänk alla unga tjejr som inte har ngn erfarenhet alls nästan i sexlivet och så.Gud vad detta e hemskt.Man blir verkligen tömd i själen, jag trodde inte att man mådde sååååå dåligt efteråt.Och jag kände honom ,allt var mera kanske ett övergrepp men jag vet,man har inte såna här blåmärken då.Brutalt va vad det va´,smartare i dag och när jag tänker på det är det alltid bättre att komma ur ngn levende än död på ngt sätt,så illa var det.Blåmärken försvinner,annat är det inuti.Jag spelade med,och jag kom därifrån.Jag ser för jävlig ut,,,idag åt jag lunch med en vännina och hon sa-hey,,vad ere med dig???Du verkar så konstig. Svälj* tänkte jag.Men det blir bra.Just nu HATAR jag Män,stackarna och det borde vara lättare som sagt,tänker jag mera nu på alla unga som råkar illa ut,jag är ju en gammal tant* fniss,,,,,om inte jag kan anmäla med mitt på det torra,villket de e´,hur ska en ung tjej kunna???? Vi kanske behöver mera flera tjejer bland poliser och så.Jag vet de e så*
Hur som bugar jag mig för alla svar,det är så skönt och det hjälper till,tro mig.
Tack för nu.
Kram

#11   Hanna_B
2005-01-27 19:03:44

Skaffa någon att prata med, tycker jag. Närmaste kvinnojour kanske? Folk på nätet får du ju liksom inte riktig kontakt med...

#12  Sandra Greenfish
2005-01-27 19:11:36

Varför inte ta hjälp av den där väninnan? Hon kanske kan följa med dig till sjukhuset och dokumentera dina skador. För de måste dokumenteras, de är ett jättebra bevis för att sätta dit mannen som gjorde så mot dig. Spara alla kläder du hade på dig också. Tvätta dem inte utan lägg dem i en påse och ta med till polisen när du anmäler.

Har du någon släkting som kanske kan hjälpa dig? Ibland kan det vara lättare att finna stöd där än hos en vän, ibland tvärt om.

Jag hoppas verkligen att du kan finna stöd hos någon, förutom det stöd vi ger här. Som Hanna säger så får man ju inte riktigt kontakt på ett visst sätt med folk över nätet.

Det är jättestarkt av dig att du vill ta upp det här och jag hoppas att du orkar göra en anmälan. Lycka till!

#13   Hanna_B
2005-01-27 19:22:52

Nu tänker jag vara jättehemsk. Jag tänker inte alls självklart föreslå att göra en anmälan. Bestäm dig för om du vill gå igenom det, om det är värt det. Se till att du har ordentligt med stöd först.

Ta råd från dem som varit i liknande situation. Kvinnojouren...

#14  hämnd sandra
2005-01-27 19:45:04

jag kan ju bli en ny mrs bronson och hämnas själv på ngt sätt.Känner mgn stora starka män som är mina vänner,,,dom skulle slå skiten ur honom och så va vi kvitt.
E de djungellag eller?
Ska jag tänka????
HM,,ja tänker så det knakar. Kunde jag bara få ur mig skitigheten som fäster sig när du blir fysiskt tagen,slagen,,nertryckt så skulle jag bara strunta i det och tycka synd om honom som måste göra så för att han e sjuk.Men detta är som att vara krigsoffer eller annat offer.Våldtäkt eller inte,,de e våldet som får dig att må illa.Du är/var maktlös,,man tappar fästet och tappar själen på ngt sätt.
Och det måste du jobba tillbaka,tid är det enda som är dyrt i livet,det enda du inte får igen.Därför är det så hemskt.Jag kommer oavsett må dåre ett tag,,,vad jag än gör.Han ska inte få göra så igen,det är mitt enda mål på ngt sätt.Frågan e hur.De e frågan jag sitter i,jag klarar mig nog,,flera bad och flera mess ,samtal med folk, vänner och ni :-),,,,tid och jag har ju lärt mig en läxa om inte annat.
Honom vill jag dö,,,,a om jag kunde,,ojojoj men sant.
Ciao

#15   UppåtEmma
2005-01-27 20:24:01

jag har blivit misshandlad och anmälde inte. och fy fasiken vad jag ångrar det idag! jag ångrar det bittert. gå till polisen, anmäl omedelbums. Blir det obehagligt kan du alltid skita i det sedan, säga att du inte orkar med frågor. men ta den första kontakten. tro mig.

#16   Elvira
2005-01-28 00:10:41

Fy fan vad jag blir arg när jag hör sånt där!

jag har blivit våldtagen och misshandlad och ångrar mej att jag inte anmälde det. men samtidigt förstår jag även dem som inte anmäler.

massor av kramar!!

#17  Sandra Ylva
2005-01-28 11:55:42

Vill bara skicka en stor kram till dig och massor av stöd, oavsett vad du bestämmer dig för att göra. Så här ska det bara inte få gå till och det är vansinne att tjejer som du ska behöva må dåligt och få ta allt jobb och påfrestan som en anmälan innebär medans han, som betett sig som en lus, vackert kan gå vidare med sitt liv.

Jag håller med övriga i denna tråd som rått dig till att anmäla, om det är något du tror kan hjälpa dig bearbeta detta. Du verkar vara en stark tjej och, som flera har sagt, med stöd från vänner och familj kan man göra de mest ofattbara saker. Sätt dit han som fan.

#18   Ell
2005-01-28 13:29:54

Jag känner igen smärtan i det du skriver, även om jag inte har varit med om detta själv. Jag vill ge dej en stor kram för att trösta och lugna. känner med dej och hoppas att du orkar anmäla honom. Ett bra steg är nog att dokumentera (de synliga) skadorna och att ringa en jour. Jag tror att polisen hjälper dej att ta kontakt med någon att prata med om du anmäler.

*Bamsekram*

#19  Du måste inte anmäla direkt Michael Lundahl
2005-01-28 13:43:02

En sak jag vill säga bara: du måste inte anmäla just nu.

Det viktiga just nu är att du får landa någorlunda mjukt och hämta styrka. Du måste ha själsmässig "Första Hjälpen". Att då börja dra igång en hel polisanmälan är inte lätt och det är något som många i din situation drar sig för. Det är helt förståeligt för ingen är särskilt kaxig i det läget och de allra flesta känner sig tämligen små just då. Det är fullt förståeligt och helt naturligt.

Bevis är dock färskvara. Även om anmälan inte görs just nu är det viktigt att tillvarata bevisen. Försöksprojekt har dragits igång där man låtit våldsdrabbade få skador dokumenterade och bevis omhändertagnma utan att behöva göra anmälan när man har som minst ork.

Därför är mitt tips till dig: få bevisen och skadorna dokumenterade. Det kanske känns fånigt men jag lovar dig att det är det inte. Det är något som är mycket viktigt. Uppsök läkare och säg till henne "Något hemskt har hänt mig... jag vill att du dokumenterar det". Säg till läkaren att du nog inte vill anmäla just nu.. men för att kunna göra det i framtiden - när du fått lite mer rätsida på dig - så vill du ha bevisen sparade.

Återigen: massor med lycka till

/Micke

#20  Anmäl! ufpopen666
2005-01-28 14:08:42

Det är väldigt viktigt att du anmäler, inte bara för din egen skull utan också för andra kvinnor. Åker han dit finns det en chans att han kan få adekvat vård för sin mentala disfunktion. Även om chansen kanske är liten så är den bättre än ingen alls.

#21   Hanna_B
2005-01-28 18:38:14

Vet någon hur statistiken ser ut, vad gäller våldtäktsfall där kvinnan först gått med på samlag frivilligt och sen blivit våldtagen av samme man efteråt?

Är jag hemskt pessimistisk som tror att det inte finns en enda fällande dom i liknande fall?

#22  Dokumenterade skador! Lemur
2005-01-28 18:42:18

Tror inte heller det finns särskilt många fällande domar, såvida inte skadorna är dokumenterade och det finns skador i underlivet som inte kunnat uppstå om hon varit med på noterna.

När ord står mot ord kommer ju alltid hon att ifrågasättas eftersom hon "var med på det" och "inte gjorde motstånd", och han ska hellre frikännas om tvivel finns. Och det gör det ju i en utomståendes ögon som har till uppgift att höra båda sidorna rättvist.

#23   Linda
2005-01-28 18:48:10

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#24   Hanna_B
2005-01-28 18:49:18

Jaa. Då säger han att de lekte lite SM.

Jag skulle vilja uppmana alla kvinnor att anmäla våldtäkt. För feminismens, för allas vår skull.

För den våldtagna kvinnans skull - tyvärr, jag kan inte.

Men absolut, dokumentera skadorna så du kan besluta dig senare.

#25  sandra Ell
2005-01-28 19:17:19

jag har en kompis som blev våldtagen. Hon var full och hade lagt sig på en gräsmatta utanför det uteställe hon var på för att må bättre. en kille trängde sig på henne och hon sa nej och att hon var oskuld, men han fortsatte. Hon gjorde inte så mcyket motstånd för att hon var så full. Hon anmälde men det stod ord mot ord. Hon sa ändå att det kändes mycket bättre att hon hade gjort anmälan. Att hon på så sätt sagt ifrån till honom. Han gick fri men det kändes ändå bärre då hon kunde gå vidare i läkeprocessen

Gör det du känner är bäst och känn ingen press från andra

#26  Våldtagen Sigrun
2005-01-28 19:31:08

Jag tycker det hela låter ... mycket på gränsen.

Nej, jag tycker inte du var en "dum brud".

Kruxet är ju att *det finns* en lockelse i göra sig till objekt och låta partern *ta över*. Att det så att säga är sexigt och något som många (uppfattar jag det som) tjejer tänder på.

Du vet ... från den gamla schlagern ... dina läppar säger nej nej, men dina ögon säger ja.

Så nog finns det en gråzon milt talat. Dessutom finns det åtskilliga damer som gillar relativt våldsamt sex som kan ge blåmärken både här och där.

I ditt fall var det absolut ett gränsfall. Han *tvingade* dig inte, men han respekterade inte ditt *nej* utan *förförde dig.

Jag skulle tro att det vore mer plågsamt än lyckosamt att polisanmäla människan. Förmodligen är det bästa för dig själv att försöka *förstå dig på* typen så att du kan känna igen den, och undvika den i fortsättningen.

#27  Men vad fan! Nettan
2005-01-28 19:45:54

Ett nej är ett nej oavsett om texten "ta mig" rullar som undertext i kvinnans ögon! Om alla män slutade tvärt så fort ordet nej kom över kvinnans läppar så skulle kvinnor som sänder dubbla budskap snabbt få tänka om. Det blir nämligen inget nuppa om de håller på å fjantar sig på det viset. Och det är definitivt inget gränsfall i Sandras fall, det är ett solklart övergrepp. Hon ville inte, och sa det, mannen fortsatte ändå. Att det sen är upp till rätten att avgöra huruvida mannen går att döma eller inte har inget att göra med om det var ett övergrepp eller inte. Sandras fall är inget gränsfall.

Anmäl, Sandra! Om du orkar, så anmäl.

#28  Sigrun Ell
2005-01-28 20:14:37

Det är skillnad på att ha spanksex och att bli tagen med våld. Hela grejen SM är ju att man litar så mycket på varandra att man kan njuta av att vara antingen dominat eller undergiven. Det är en tillitsgrej och jag tror inte att den mannen sandra pratar om var särskilt öm mot henne

#29  Håller med #27 elinlite
2005-01-28 20:16:51

Om du låter dokumentera skadorna nu, så har du alltid möjlighet att anmäla senare.
Du är inte en dum brud.

#30  Men vad fan! (i repris) Kerstin
2005-01-28 20:26:17

Linda: "Kunde han verkligen sex-sju gånger? De flesta män klarar inte ens två gånger. Att få utlösning alltså."
Vad fan är det för konstigt uttalande? Hur ska man tolka det? Jag kan bara tänka mig två möjliga tolkningar:
1. Du är imponerad av att han kunde sex-sju gånger
2. Du tror att Sandra ljuger.
Snälla, säg att jag har fel. Snälla?

Sigrun: "Han *tvingade* dig inte"
Såhär skriver Sandra: "jag ville gå.Men kunde inte,,han hade sex med mig 6-7 gånger och tog jag mig loss var han starkare,och jag vågade inte bli arg för han tog verkligen i hårt då, jag har blå märken på handlederna mm."
Om inte det är att tvinga någon så kan du kalla mig Maja Gräddnos hädanefter.

Sedan skriver du: "Förmodligen är det bästa för dig själv att försöka *förstå dig på* typen så att du kan känna igen den, och undvika den i fortsättningen."
Sandra ska alltså försöka "förstå" sin våldtäktsman? Vad trevligt...
Ditt resonemang bygger också på att det finns en viss manstyp som gör sådana här saker, och att man kan undvika dem genom att förstå sig på dem?

#31  Anmäl Pelle
2005-01-28 20:35:28

Jag tycker definitivt du skall anmäla. Det kräk bör bakom galler så fort och så länga som möjligt.

Och så vill jag ge Nettan rätt:

"Ett nej är ett nej oavsett om texten "ta mig" rullar som undertext i kvinnans ögon! Om alla män slutade tvärt så fort ordet nej kom över kvinnans läppar så skulle kvinnor som sänder dubbla budskap snabbt få tänka om. Det blir nämligen inget nuppa om de håller på å fjantar sig på det viset."

Ett av mina många motiv att förespråka omvänd bevisbörda i våldtäktsmål är nämligen att tvinga män att vara sexuellt passiva och därmed tvinga kvinnor att ta det sexuella initiativet.

Jag hatar ta initiativ till sex och finner att denna aktiva roll är förtryckande. Omvänd bevisbörda i våldtäktsmål skulle legitimera mäns passivitet och få kräk som den man som våldtog dig bort ifrån gatan (för alltid).

#32  Precis rätt Pelle! elinlite
2005-01-28 20:42:30

.

#33  Kan man förebygga? Sigrun
2005-01-28 21:32:55

Svårt att veta. Men jag skulle tro att chansen ökar ju bättre man lär känna en människa innan man ger sig i säng med den.

#34  Well, Nettan
2005-01-28 21:39:09

DET är en myt jag kan slå hål på med en gång. Jag hade ett förhållande med en person i tre år. Det dröjde långt in på år två innan övergreppen började ske. Det spelar ingen roll hur ditt sexliv ser ut, promiskuös som snöpt (om vi nu ska dra det till extremer), det är alltid förövaren det hänger på. Och förövaren kan komma i alla former, den okända boogieman i busken eller din bäste vän.

#35  VA? elinlite
2005-01-28 21:41:58

Sigrun det är alltid förövarens fel. Alltid.

#36  Förövare Sigrun
2005-01-28 21:50:29

Givetvis är det alltid förövarens fel. Vilket inte hindrar att det kanske är möjligt att förebygga att det någonsin blir en förrövare.

Nettan: Begår DE FLESTA män övergrepp eller bara en minoritet?

Tror du att ALLA män plötsligt kan begå övergrepp?

Tror du att det är någon viss PERSONLIGHETSTYP eller BAKGRUND på män som gör att man kanske kan få dåliga vibbar av en person som är riskabel för att vederbörande kanske skulle kunna begå ett övergrepp?

#37  Sigrun Hanna_B
2005-01-28 21:55:28

Om du läser ordentligt ser du att Sandra tyckte att det första samlaget, det hon blev "förförd" till, var OK. Inte de påföljande.

Sandra, jag är hemskt ledsen att du ska behöva läsa sånt här. Samtidigt - såna här inställningar finns i vårt samhälle. Ju vidare kretsar du berättar din historia i, desto mer av den kommer du att möta. Det är sorgligt, men det ser ut så.

#38  Sigrun Hanna_B
2005-01-28 21:59:15

Jag är hemskt ledsen, men erfarenheter från kvinnojourerna säger att det inte går att se på en man om han är en som våldtagit/kommer att våldta.

De saker du tar upp i ditt senaste inlägg har diskuterats på det här forumet ungefär en triljon gånger. Jag föreslår å det bestämdaste att vi inte diskuterar detta mer i den här tråden - det är ofantligt smaklöst. Det vill säga vill du diskutera det ämnet, STARTA NY TRÅD.

Visa lite respekt för helvete.

#39  HannaB Sigrun
2005-01-28 22:09:31

Nej, hon kom sig inte för att strida för att inte ha sex de senare samlagen eftersom hon var rädd för mannen (som jag förstår det). Kruxet är att det nog är svårt att få domstolen att tycka skulle jag tro.

Tråkigt att du tycker att det inte går att diskutera detta med sannolikheten att få rätt i juridisk mening. Det är nog bra att man får *moraliskt* stöd i att man blivit utsatt för ett övergrepp (vilket jag också kan tycka) men att man måste värdera chanserna att verkligen få rätt innan man låter sig själv utsättas för allehanda förhör.

För övrigt tror jag inte att de kvinnor som kommer till kvinnojourernas erfarenheter vad gäller om att "det inte går att se om en man våldtar/kommer att våldta", kanske inte är representativa för alla kvinnor. Dom råkar just vara en grupp som blivit utsatta för övergrepp. Alla de kvinnor som INTE blivit utsatta för övergrepp kanske lyckades.

#40  Sigrun Nettan
2005-01-28 22:34:23

Nej ALLA män är inte kapabla till våldtäkt. Jag kan heller inte se hur du fick ut det resonemanget av mitt inlägg. Däremot kan såväl din bästa vän som den okände mannen som står och lurar bakom busken på vägen hem vara våldtäktsmän, och det finns ingenting, INGENTING, som på förhand kan varna dig om det. I vissa fall har förövare extremt kass kvinnosyn, men å andra sidan finns det personer med rent av vidrig kvinnosyn som aldrig skulle begå ett övergrepp, så det finns inga självklara tecken. Det finns personer som är hur trevliga som helst som kan vända som på en femkrona för att i nästa sekund förvandlas till vad jag kallar monster. Det finns personer som följer med strömmen och som finner sig vara mitt uppe i en gruppvåldtäkt, det var aldrig deras avsikt, men de begår gärningen ändå och det fanns inte ens i DERAS värld att de skulle kunna begå en sådan handling. Det finns förövare som även efter övergreppen förnekar att de är våldtäktsmän. Om inte ens förövarna alltid kan avgöra huruvida de är kapabla till en sådan handling, hur ska då offret kunna göra det?

Visst kan vi sitta och klassificera vissa beteenden som "riskbeteenden" och vissa signaler som "varningssignaler" men vad gör det för nytta när människor som aldrig skulle kunna begå övergrepp kan inneha dessa beteenden och sända dessa signaler eller när vissa förövare inte innehar något av dessa beteenden och inte sänder ut någon av dessa signaler? Den enda nyttan jag kan se med att göra en sådan lista är om ens agenda är att skuldbelägga de offer som har missat beteenden eller signaler, eller för att påstå att offret har varit ouppmärksam när dessa beteenden och signaler faktiskt inte funnits där. Och jag behöver ju inte sitta på en feministisk sajt och tala om att det är något dåligt, det vet ju alla redan.

#41  Sigrun Hanna_B
2005-01-28 22:41:47

JAG är den som först tagit upp möjligheten att få rätt i lagens mening.

JAG är den som varit tveksam till att råda till polisanmälan.

Läs tråden eller håll käft.

#42  låt mig berätta då Sandra
2005-01-29 15:12:20

efter att ha läst alla trådar.
Bara ni inte blir osama här,,,fniss
Jag mår bättre och det är tiden.
Låt mig hålla med alla utom sigrun, hur kan du tycka så? Otroligt.Vilka frågor.Glad jag inte är man, då skulle jag bli fly förbannad.Har ingen ork att säga mer till dig än hoppas du inte arbeter med någonting som har med kvinnor att göra,du kan ju sänka en tjej totalt.
vidare-
Klart du aldrig vet innan,våldtäkt är makt,det vet alla.Och det var så det var.
Så som min läkarundersöknings resultat ser ut kan du haja* att det var våldtäkt.Fattade inte ens själv hur illa det var.Jag dushade tyvärr men det ska jag tala om att värre känsla finns inte att vara så ner sexad om jag kan utala mig så,fy f*n vad jag har skrubbat,känner ännu den söta doften trots att det gått dagar nu.
Leka sm,,jo tack,och visst kan vi gilla lite hårdare tag men blåmärken som dessa är inte leka lite.
Och innan du varit rädd är det svårt att föreställa sig hur det är,han 190 och 90 kg,jag 170 55 kg,vad och hur ska du kunna strida då? Och när det rent överlevnadsmässigt ringer i huvudet,TÄNK NU,annars kanske han tar i för hårt.Då strider du mentalt och jag VET de var rätt,han tappade liksom makten då,det blev inte lika kul,,,Han visste exakt vad han gjorde och han gillade om jag stretade emot,ju mer ju bättre.Han gillade att jag gnällde och bad och sa att det gör ont.Jag sa hela tiden,nej,snälla sluta osv och hans namn för att han skulle fatta men det hjälpte inte.
Anmäla eller ej,klara av att gå igenom allt sånt.Tror inte att det är så svårt bara man inte skyllde så på sig själv.Klart jag ska skylla mig själv,men jag tänker ochså på andra som kan hamna där i samma säng,hos honom.Bara av den anledningen skulle jag gå vidare,först ska jag bli lite helare så jag iaf kan pinka utan att det gör ont.
Nej mina damer och herrar,jag har lärt mig en läxa och jag har lärt mig att det är inte så enkelt som jag trott innan och som mgn tror tyvärr hur det ska bli att ta sig igenom detta utan att tappa totalt allt förtroende till män.Synd är det och dom jävlarna borde ha mer straff än dom får,jag fattar det nu.Hade nästan valt att dö istället.Aldrig borde det pratas om hur,när,varför,kort kort eller fylla.Det finns INGENTING som ger rätten att göra ngn annan maktlös,för det är så det känns.Maktlöst.Blåmärken mm försvinner men din själ är efteråt bruten,bara börja om på ngt sätt.Jag ömmar så för alla offer out there*, och jösses när det drabbar barn.Det blir trasiga tjejer för alltid.Hemskt.Dödstraff kanske?? Tar i lite nu,det går väl över,,,sry,
Ha det bra alla, och tack för alla trådar.

#43  ps Sandra
2005-01-29 15:20:52

idag känner jag mig stark för solen skinner men för att inte glömma vill jag ochså säga dom nätterna jag varit sömnlös och haft mardrömmar,,gråtit och varit som en liten fläck bara.All smärta som jag kännt kommer ut i minnen.Lever om det om och om igen.Tankarna-gjorde jag rätt? Varför följde jag med alls? Hur kunde HAN,min date??????Jag gillade honom,vi hade så trevligt alla andra gånger vi setts ju.
Dusha och se hur jag ser ut på kroppen,,,det gör ont!Det gjorde så ont då ochså.
Det är så orättvisst.Jag var inte värd detta och jag kommer aldrig kunna ha sex igen känns det som nu.
Det är ett brott.
Torkar mina tårar och försöker hålla händerna stilla för allt darr,,,,,,,,,,

#44  Bra gjort Sandra! Lemur
2005-01-29 15:22:53

Skönt att höra att du gjort läkarundersökning. Se till att ha någon att prata med, kvinnojour eller liknande, som verkligen kan ge det stöd du kommer behöva.

Sköt nu om dig ordentligt, och glöm inte att det inte var ditt fel. Du gjorde vad du kunde för att rädda ditt eget skinn.

#45  Sandra Kerstin
2005-01-29 16:35:29

Jag håller med Lemur, se till att prata med någon. Håll inte allt inom dig. Jag har varit med om ungefär samma sak om du och för mig var det väldigt viktigt att få prata, prata, prata med någon jag kunde lita på.
Det kommer att bli bättre. Jag lovar. STOR KRAM.

#46  Sandra pixie
2005-01-30 18:52:20

Har läst vad du skrivit. Ville bara skicka en kram och säga att jag står på din sida, du gjorde inget fel.

#47   ManiacDarling
2005-01-30 20:12:49

FOTA blåmärkena! SPARA kläderna och alla bevis! Och anmäl senare när du känner att du orkar. BLi inte ett mörkertal, snälla!

Min kompis mamma, runt 40 år precis som du råkade ut för ett övergrepp. Det var en date, någon hon träffat ute på krogen och tog med sig hem för att bekanta sig närmre med. Han gjorde i ordning kaffe åt dem både och sedan kommer hon inte ihåg mer. Hon vet bara att när hon vaknade flera timmar senare i sin säng, så kände hon sig snurrig och bakfull, hennes trosor och kläder låg utspridda och hon var naken, kände sig öm i underlivet, och mannen var borta väck. Hon hade troligtvis blivit drogad och sexuellt utnyttjad av mannen som hade stuckit därifrån. Hon gjorde då ett STORT men förståeligt misstag - hon tvättade alla lakan och kläder, duschade och försökte skrubba sig "ren" och alla spår av mannen och samlaget, sperma, DNA, hårstrån etc etc... försvann.

När hon ringde till polisen och ville polisanmäla händelsen så hade hon tyvärr ingenting att komma med, så hon kom inte längre, och struntade i anmälningen och mådde pissdåligt, skamkänslor och äckel..

SNälla - gör inte om hennes misstag!

#48  Alla ni här Hanna_B
2005-01-30 20:15:00

som pratar om att ångra att inte anmäla ett övergrepp. Hur många känner ni som anmält då?

Har de känt efteråt att det var rätt, eller ångrade de att de anmälde?

#49  . eyerouge
2005-01-30 20:33:16

"Nu begav vi oss till en resturang och hade en underbar kväll,jag gillar/de verkligen honom"

Att du tycker/tyckte bra om honom, hur maten smakade, och hur bra kvällen var fram till dess är inte relevant, eller, för en sexist kanske det är det...


"och sen ville jag gå,,men icke. Han lät mig inte gå"

Olagligt.


"jag e lessen men du kommer inte komma härifrån.Med flirtigt sätt,inte alls arg eller så "

Explicit hot. Kvittar om han ler medan han hotar.


"Ok,tänkte jag,han ville verkligen och de va ok"

Just _den_ akten däremot kommer ingen fälla honom för, speciellt inte om du tycker det är okej. Men den gör inte de andra (frihetsberövande) mer rätt för det, och ej heller de som följer.

"och tog jag mig loss var han starkare,och jag vågade inte bli arg för han tog verkligen i hårt då,"

Det antyder att du prövade att ta dig loss och att det misslyckades. Det är ungefär här någonstans det antagligen rubriceras som våldtäkt rent juridiskt, fast det beror på vilket as som kommer handlägga.


"jag har blå märken på handlederna mm.J"

Det där var/är bevis och det är alltid bra att uppsöka läkare och dokuemnetera dem, och även att låta polisen göra en sådan dokumentation. Låt dock inte polisen göra den enda dokumentationen för polisen finns fräsmt för att bevara befintliga strukturer, inkl. sådana som gör att det är okej att våldta dig.


"Med kräkfeeling kunde jag smyga ut timmar senare.Vad hände igentligen? "

Den har väl alla som blivit våldtagna, det är "normalt". Tycker du inte att den är ett tecken på hur du upplevde det hela? Och det faktum att du skriver här alls?


"Och jag känner ju honom ganske väl,trodde aldrig att detta skulle hända.Är i normala fall verkligen smart och tänker på allt ont som finns."

Som sagt - på vilket sätt skulle det vara relavant hur väl du känner förövaren? Ett brott har uppenbarligen begåtts, och du 'r uppenbarligen offret.

Frågan nu är väl vad du tänker göra åt det... låta honom göra om det mot någon annan?

#50  #48 elinlite
2005-01-30 20:46:42

Jag känner en som anmälde och det gick till domstol och han blev frikänd.
Hon ångrar sig inte.
Inte vad jag vet i varje fall, jag kan föreställa mig att hon kände att även om han inte blev dömd så gav det henne styrka dels att inte bära omkring på det ensam och att hon inte teg om det och på sätt och vis beskyddade honom genom att tiga? Men jag vet inte faktiskt. Vi i hennes omgivning känner enorm vrede mot det rättssystem som inte beskyddar oss mot folk som den killen, men aldrig att ngn skulle ha tänkt på om hon gjorde rätt eller fel som anmälde.

Sandra, du är stark som orkade ta dig till läkare och gå genom undersökningen. Stor Kram till dig.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?