feminetik.se feminetik.se

Just nu 25 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Sexism i IT-branchen


Gå till senaste inlägget#1  Sexism i IT-branchen Rovfrukt
2007-10-11 15:20:52

När jag läste den här artikeln http://lwn.net/Articles/251781 snubblade jag över en länk till en grej på feministing.org, http://feministing.com/archives/007501.html , som är både upprörande och underhållande. Jag citerar kommentar nummer 13:


I'm offended by the fact that there's a comma where there should be a period or a hyphen. I'm also REALLY offended that they capitalized the letter after the improperly placed comma.

Sexist AND stupid.

#2  Finns nån statistik om vilka som ogillar sexism? Henrik
2007-10-11 15:57:40

Jag har alltid blivit illa berörd av sexanspelningar i sammanhang där dom inte hör hemma. Om det har att göra med feministisk medvetenhet vet jag inte - en närstående som inte är feminist reagerar på samma sätt. Om reaktionen är vanligast hos män eller kvinnor vet jag inte heller. Men reklamfolk borde ju veta vad dom gör när dom använder sexanspelningar i annonser, så det finns troligen statistik. Den skulle jag vilja se.

#3  Yuck MarianneK
2007-10-11 16:28:57

Så väldigt äckligt och otrevligt. Grammatikfelen alltså. Sen är det också lite upprörande hur de trycker in kvinnoförnedring och mansförnedring i en annons om IT-produkter, förstås.

Som om syftet med kvinnomunnar var att XXX. Och nej, det hjälper inte att annonsen även skulle kunna rikta sig till lesbiska.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?