feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hur ser andra feminister på detta?


Gå till senaste inlägget#1  Hur ser andra feminister på detta? Pelle
2004-11-26 22:39:18

www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,5…

Personligen anser jag att en av feminismens stora fördelar för män är att vi inte längre behöver jobba så hårt för att försörja kvinnor och barn.

Låt kvinnor ta över cheftjänsterna.

#2  Usch monica
2004-11-26 23:49:07

Den där människan skriver ALLTID dumheter. Tycker inte om hennes texter alls. Jag blir ofta irriterad när jag läser dem. Ingenting är bra och det är ett jävla gnäll på henne. Det hon INTE ser diskriminering eller andra problem i - existerar inte.

Det är uppenbarligen bättre att knarka och supa ner sig som Marilyn Monroe gjorde, hon var ju i alla fall en mjuk och sårbar kvinna. Än att som Madonna ta tag i grejerna själv och inte låta sig manipuleras eller luras. Lika stenhård som skrotet hon lyfter. Vad är det för jävla trams!?! Och hon har inte valt bort moderskapet?! Så då ÄR hon kanske KVINNA trots allt.

Usch.

#3  Jag som person (och jag är ju feminist) Lemur
2004-11-27 15:00:14

..anser att kvällstidningskolumnisters texter är ointressanta. De är där för att kolumnisten är känd för något och för att den personen får betalt för att skriva en kolumn. Gärna säljande.

Om själva kolumnen då. Jaha. Jag rycker på axlarna och konstaterar att AB fick en till läsare just idag. En tidning som till på köpet är ytterst lite trovärdig. På Hälsa-sidan finns en artikel om anorexi och hur förfärligt det är att barn bantar. En bit längre ner och i högermariginalen finns bantningsartiklar...

Det är väl bra att USA har en utrikesminister. Vi har det också. Hon är dessutom lettisk invandrad kvinna. Nåväl - vem USAs minister är spelar mindre roll, då det är presidentens politik som ska genomföras. Abortmotståndare, vapenälskare, miljöförstörare lär vara glada i USA. Lyckligtvis består landet av andra människor också.

#4  Det som intresserade mig var Pelle
2004-11-27 21:02:39

inte att USA har en kvinnlig utrikesminister. Det som intresserade mig var att en kvinna, som jag normalt betraktar som feminist, plötslig verkar ändra åsikt. Det är tydligen inget framsteg för kvinnor att de nu får allt högre positioner i samhället.

Jag upplever att fler och fler kvinnor börjar sätta frågatecken vid feminismens framsteg och undrar om det är något andra har erfarenhet av.

På sätt och vis kan jag förstå henne för jag tycker att det är ett enormt framsteg för oss män att vi inte längre förväntas jobba livet ur oss för att få en position.

#5  Aftonbladets kolumnister = ointresse Lemur
2004-11-30 00:42:13

Tyvärr, känner inte till damen i fråga och kan därför inte ha någon åsikt.

Det är många som sätter frågetecken om feminismen kommit så långt vissa vill göra gällande.

#6  Barn Kalle Anka
2004-11-30 08:11:31

Tja, jag kan ju börja med att instämma i tidigare talar som uttrycker sitt illamående över kvällspressen...

Men poängen som Anita gör i sin krönika tycker jag kommer tillbaka i många sammanhang:
"En kvinna får gärna göra karriär. MEN hur har hon det med familjen egentligen?"

Jag har sett otaliga reportrar fråga sina offer kring "hur hinner du med familj och barn?". Jag har hört föräldrar säga "men du måste ju ha barn någon gång också" eller "varför är du aldrig hemma med barnen". Vänner poängterar andra vänner att "ja, men du hinner ju inte skaffa barn".

Och det roliga i kråksvängen är att jag hör de allra flesta kommentarerna från just TJEJER! (ja, kvinnor också).

Det verkar som att tjejerna på något sätt måste "plocka ner" sina könskamrater (eller vad tusan man ska kalla dem..). Man kan ju inte ha allt, hon som är så framgångsrik har ju inte barn/familj/tid att träffa dem.

Undrar när kvinnor ska förstå att INGEN som har en liknande karriär har tid att träffa sina barn varje dag. Ingen, varken man eller kvinna, kan driva ett företag/vara toppolitiker/innehå chefsposition i en multinationel organisation och samtidigt komma hem och hämta på dagis klockan 4 varje dag.

För att kvinnorna ska kunna klättra i dagens samhälle tror jag att det är viktigt att alla kvinnor inser detta. Och även att de "låter" andra kvinnor göra det valet.

#7   Tove
2004-11-30 09:20:14

Är det inte bara ett kyligt konstaterande? I dagens ojämlika samhälle måste man som kvinna fortfarande välja på ett sätt som de flesta män slipper. Ett barn tar MINST ett år av din karriär. Jag tror att många kvinnor funderar över detta och att kommentarer som de du beskriver i viss mån är ett försök att resonera kring detta.

Män tar fortfarande så gott som aldrig halva föräldraansvaret och innan de gör det så kommer kvinnor alltid att anses misslyckade på det ena eller andra planet.

#8  Pelle Ille
2004-11-30 10:37:14

jag vet inte om jag betraktar henne som feminist. Hon har skrivit konstiga saker förut. Brukar därför inte läsa henes kolumner.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?