feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vänstern tappar kvinnliga väljare


Gå till senaste inlägget#1  Vänstern tappar kvinnliga väljare josephine
2004-11-26 22:21:25

Vänstern tappar fler och fler väljare. Främst försvinner kvinnorna. Vad kan det bero på?
Gudrun sa i en intervju att kvinnor kanske tröttnar fortare på interna konflikter. Jag funderar på om det är fler än jag som börjar tröttna pga ovanstående kvinna som gör utspel efter utspel och kommer längre och längre ifrån "vardags-feministerna"? Jag har tyckt väldigt bra om Gudrun. Inte längre. Just nu tror jag hon är en belastning för vänstern.

Vad tror ni?

#2  identifikation TKU
2004-11-26 22:29:32

Jag tror att väljare är benägna att rösta på en politiker som de kan identifiera sig med, och där kan kön vara en viktig faktor. Just nu är det bara ett av sex riksdagspartier som har en kvinnlig partiledare (exklusive miljöpartiet med ett språkrör av vardera kön), och eftersom det finns ungefär lika många väljare av vardera kön så skulle de andra partierna tjäna på att skaffa sig en kvinnlig partiledare.

#3  Gudrun Shyman = Robinson Robban.. Sinner
2004-11-26 22:53:53

Dom två har hur som helst en sak gemensamt, när deras "popularitet" sjunker så gör dom lite spektakulära utspel för att få vara på kvällspressens förstasida för en dag.

Robinson Robban är medveten att han ses som en pajas av de flesta och verkar acceptera det. Men Gudrun verkar inte förstå att många ser henne som en representat för vänstern, så hennes inte riktigt genomtänkta handlingar för att få uppmärksamhet kommer att belasta vänstern... (tror jag)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?