feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kristdemokraterna och feminism *Val 2006*


Gå till senaste inlägget#1  Kristdemokraterna och feminism *Val 2006* metamorfos
2006-09-10 14:37:12

Här finns Kristdemokraternas valmanifest. http://www.kristdemokraterna.se/artiklar/Valm… Det inleds med en text från partiledaren.

(kd) säger bland annat rakt ut att de inte vill ha individuell föräldraförsäkring och att de tycker äktenskapet ska bevaras "i sin nuvarande form". Vidare vill de, liksom resten av alliansen (förmodar jag), minska tryggheten för anställda på olika sätt och minska skatterna.

(kd) vill att en värdegrund som "hämtat sin inspiration från kristen tradition och västerländsk humanism" ska genomsyra skolorna. Det är oklart vad de menar. Menar de att kvinnan tige i församlingen eller att alla människor har lika värde?

Inte mycket sägs om jämställdhet och andra viktiga feministiska frågor.

#2  Sv: Kristdemokraterna och feminism *Val 2006* plommon
2006-09-10 20:59:47

Jag har för mig att jag läst någonstans (på deras hemsida) att kd tar avstånd från feminismen men istället vill införa "jämställdhet" och det gäller mellan alla grupper - inte bara mellan kvinnor och män. (egentligen borde de ju då tala om "jämlikhet"...)

Nån som känner igen detta?

Är inte kd det enda parti som inte är uttalat (jo jag vet det betyder ju inte så mkt men ändå...) feministiska?

#3  Sv: Kristdemokraterna och feminism *Val 2006* metamorfos
2006-09-10 21:02:32

Jodå, det är precis det kd säger. Du läste det nog här, på länken som finns via Utblick: http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/Po…

Men jag tycker det är bra att de är öppna med vad de tycker. Frågan är hur mycket av sin politik de lyckas genomföra via "Alliansen".

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?