feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hjälp ang. våldsstatistik


Gå till senaste inlägget#1  Hjälp ang. våldsstatistik Therese
2006-08-14 14:51:17

Hejsan. Jag har "lurkat" här ett tag nu, men skulle behöva lite hjälp. För ganska länge sedan så såg jag statistik över vilket kön (i %) brottslingarna hade och vilken typ av brott det var. Jag har för mig att den var på BRÅs hemsida, men jag har nu letat där och på google i över en timme utan att hitta något. Jag letar speciellt efter våldsbrottsstatistiken. Någon vänlig själ som kan hjälpa mig?

Jag har också ett bonusönskemål efter en diskussion med en vän. Att pojkar uttvecklas kroppsligt senare än flickor är nog alla överens om, men finns det några klara bevis för att dom utvecklas senare mentalt? Jag jobbade på ett dagis en sommar och såg tydliga skillnader på hur pojkar och flickor behandlades. Fröknarna förväntade sig att flickorna själva skulle hänga upp sina kläder, plocka undan sina tallrikar mm, medans dom behandlade pojkarna som om dom vore mentalt efterblivna och ställde inga krav alls på dom. Min personliga teori till varför pojkar är barnsligare är for att det ställs lägre krav på dom. Behandlas en person som en idiot så blir den en idiot. Så, om ni känner till några forskningsrapporter/artiklar som talar för eller emot pojkars "sena mentala uttveckling" så vore jag tacksam om ni delade dom med er. Era egna åsikter välkommnas också givetvis.

Tack på förhand.

#2  Sv: Hjälp ang. våldsstatistik Faktum
2006-08-14 15:17:55

Här har du rapporten, den är väldigt stor men innehåller det du söker.
Brottsutvecklingen i Sverige 2001-2003 http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_…
Enligt rapporten står kvinnor för ca 12% av våldsbrotten.

#3  Sv: Hjälp ang. våldsstatistik Faktum
2006-08-14 15:40:21

Angående din bonusfråga så hittade jag detta.
http://www.zerotothree.org/brainwonders/FAQ-b…
Det verkar som om den mentala utvecklingen inte är så generell att det går att säga att pojkar eller flickor utvecklas mentalt snabbare. Olika mentala bitar utvecklas olika för pojkar och flickor så det blir inte en fråga om att det ena könet utvcklas mentalt snabbare än det andra.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?