feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Existerar den heterosexuella bifobin?


Gå till senaste inlägget#1  Existerar den heterosexuella bifobin? suvi
2006-05-05 13:04:51

Den heterosexuella bifobin utmärks genom att den inte riktar sig till själva bisexualiteten i sig, utan mot dom bisexuellas homosexualitet, dvs bisexuellas relationer med personer av samma kön. En bisexuell person med en heterosexuell relation upplever inte bifobin på samma sätt som en bisexuell i en homosexull relatation, därför existerar inte den heterosexuella bifobin som sådan utan är detsamma som homofobi.

Om det är så, så borde då den verkliga bifobin vara en fobi som dom homosexuellas visar mot bisexuella i heterosexuella relationer?

Det finns en teori att den homosexuela bifobin sägs vara ursprunget från den 70 tals radikal lesbiska rörelsen, öppet bisexuella kvinnor frystes ut från den lesbiska feminismen tack vare deras öppenhet för möjligheten att ingå i heterosexuella relationer, därför ansågs öppet bisexuella kvinnor som ett direkt hot mot den radikala lesbiska feminismen och dess ideologi att kvinnor endast kan frigöra sig själva utanför alla heterosexuella, mansdominerade, instutioner.

Så till skillnad från den heterosexuella homofobin, är inte den homosexuella bifobin grundad på moraliska värden ursprunget från den kulturella/traditionella normativiter i samhället, den är inte hämtad från tolkningar av religiösa skrifter, ej heller från biologisternas förklaringsmodeller av vad som är "naturligt" och konstant, den homosexuella bifobin är inget mindre än en politisk konstruktion baserad på radikal lesbisk feministiska teorier.

Fast det finns en annan förklaring också, ett som inte demoniserar lesbiska feminister ;-)

En förklaring på homosexuell bifobi handlar om att bisexuella har ett "heterosexuellt privilegium", möjligheten att välja leva som heterosexuella när det passar dom.
En homosexuell bifobi grundad på avundsjuka?

#2  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? MarianneK
2006-05-05 14:07:17

Avundssjuka? Kanske det... ;-)

Jag har inte riktigt förstått grejen med bifobin hos de homosexuella (endast killar iofs) som jag diskuterat det med. Det verkar väldigt viktigt för vissa att bevisa att bisexualitet bara är hjärnspöken hos homosexuella män. Varför spelar det roll? Och framförallt, varför är det _viktigt_?

Jag tror att mina fördomar om homosexuella som öppnare och mer toleranta än medelsvensson spökar lite här...

#3  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? Marta
2006-05-05 14:33:33

Jag skulle säga att den heterosexuella bifobin existerar. Jag har fått höra (av person som trodde jag var hetero) att homosexuella kan väl vara ok, men bisexuella personer är dåliga för de kan inte hålla sig till en partner. Att det är något skumt med att kunna attraheras av både män och kvinnor.

Sen hur vanlig det är med den åsikten vet jag ej.

#4  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? Alkonost
2006-05-05 15:32:35

'En förklaring på homosexuell bifobi handlar om att bisexuella har ett "heterosexuellt privilegium", möjligheten att välja leva som heterosexuella när det passar dom.'

Jo, och det är ju här det brister helt och hållet, därför att om en bisexuell kan välja att vara heterosexuell, så är ju de sexuella preferenserna något som individen väljer, vilket i sin tur har ganska långtgående konsekvenser för den argumentation som homosexuellt inriktade lobbyrörelser brukar röra sig med.

#5  Alkonost MarianneK
2006-05-05 15:42:07

Man väljer väl inte att _vara_ hetrosexuell för att man som bi lever i ett hetroförhållande?

Menar du att en monogam bisexuell i ett långt förhållande har "valt" sida? Sexualiteten är väl vilka man attraheras av/blir kär i, inte vilka man har sex/förhållanden med?

#6  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? suvi
2006-05-06 09:30:05

Det bisexuella stridsropet, "det är personen man blir kär i, inte i könet" som, trots dess implikerande förminskning av både homosexuella och heterosexuella, gäller väl i "valet" av partner att bli kär i.

#7  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? Alkonost
2006-05-06 11:09:19

Den gamla klyschan har avlivats rätt ordentligt i de kretsar jag umgås. När den dras upp brukar folk fräsa "människor blir man inte kär i, dem föraktar man!"

Om vi, eller jag, som queerfeminist för det första inte erkänner det essensiella i kön, utan anser att kön, såväl som genus, är sociala konstruktioner, så måste jag ju dra den självklara fortsättningen av det resonemanget: könsbaserad sexualitet är en metakonstruktion.

På dethär sättet att se det är varken homosexualitet eller uttalad bisexualitet subversivt, utan snarare en integrerad och viktig del av den heterosexuella matrisen.

Jag tror att argumentationen som används av homosexuella intresseorganisationer, med RFSL i spetsen, är felplanerad. Genom att hävda att homosexualitet är något som ligger utanför ett val, och på det sättet implicera att det är biologiskt, försöker dessa organisationer ducka debatten om val av livsstil, men misslyckas, eftersom alla människor vet att det går att med vilja kontrollera biologiska "drifter".

Hade fokus istället legat på att den homosexuella "livsstilen" är ett val, och att det är varje människas rätt att göra det valet, så hade debatten kanske bitvis varit fulare, men den hade kommit till ett resultat som var fruktbar på ritkigt för alla människor.

Vi vet, om inte annat så efter kinsey-rapporterna, att sexuell identitet och sexuell praktik oftare än inte har en diskrepans. Det är till och med möjligt att hävda att de flesta har en falsk sexuell självbild. Vilket plötsligt gör att det att överhuvudtaget skaffa sig och underhålla sin sexuella identitet känns lite meningslöst.

För att inte tala om meningslösheten i att gå omkring och vara rädd för andra människors sexuella identitet.

#8  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? stiltje
2006-05-08 11:05:31

suvi sa:

Den heterosexuella bifobin utmärks genom att den inte riktar sig till själva bisexualiteten i sig, utan mot dom bisexuellas homosexualitet


Jag har uppfattat det som att det är samma fördommar som tidigare drabbade homosexuella (främst män). Det heter homoSEXualitet och biSEXualitet, men en person som anser sig passa in i normen kopplar inte alltid att det också heter heteroSEXualitet.
Idag verkar folk generellt ha insett att homosexuella är "normalsexuella" (inte för att jag tror att någon egentligen kan vara det) och monogama i samma utsträckning som heterosexuella. Bisexuella däremot är inte bara sexuella de är ju BIsexuella dvs två. Det blir dubbelt så mycket. Dessutom finns det någon sorts missuppfattning om att det är så enormt stor skillnad att vara ihop med män och kvinnor att person som tycker om båda inte kan klara sig med bara den ena. Däri ligger kanske också en syn på att kvinnor har behov av män och män har behov av kvinnor. Bisexuella måste enligt den logiken ha behov av båda.

suvi sa:

En homosexuell bifobi grundad på avundsjuka?


Ja bland annat. Många homosexuella önska att de kunde välja att vara heterosexuella och leva ett "normalt" liv.
Bifobi kan också grunda sig i ett vi och dom tänkande. Bisexuella blir i den situationen personer som inte valt sida i en konflikt där det bara finns svart och vitt. Personer som ser det så har som jag upplevt det i de allra flesta fall blivit utsatta för väldigt mycket homofobi.


Alkonost sa:

därför att om en bisexuell kan välja att vara heterosexuell, så är ju de sexuella preferenserna något som individen väljer


Den individen ja, men inte alla.


Namn sa:

Det bisexuella stridsropet, "det är personen man blir kär i, inte i könet" som, trots dess implikerande förminskning av både homosexuella och heterosexuella, gäller väl i "valet" av partner att bli kär i.


Eller ickevalet av vem man blir kär i, och det ser inte jag förminskande.


Alkonost sa:

Jag tror att argumentationen som används av homosexuella intresseorganisationer, med RFSL i spetsen, är felplanerad. Genom att hävda att homosexualitet är något som ligger utanför ett val, och på det sättet implicera att det är biologiskt, försöker dessa organisationer ducka debatten om val av livsstil


De flesta homosexuella har samma livsstil som de skulle haft som heterosexuella med undantaget att de har en partner/partners av samma kön som sig själv. Argumentationen är byggd på att det är fel att pådyvla dessa personer en livsstil som inte är deras.
Att påtala (inte implicera) att mycket få av de som lever homosexuellt inte har valt detta är mycket noga valt och baserar sig på att det är den generella upfattningen bland homosexuella.


Alkonost sa:

Hade fokus istället legat på att den homosexuella "livsstilen" är ett val, och att det är varje människas rätt att göra det valet


Vad är en homosexuell livsstil?
Det är varje människas rätt att ta beslut angående sitt eget liv. Problemet är väl att det bara anses ok om individen inte bryter för mycket mot samhällets syn på vad som är rätt val. En person som tar 'fel' beslut blir utfryst och om besluten upplevs som hotfulla kan vissa ta till våld för att försöka tvinga personen att ändra sig.
Detta är tyvärr en syn som finns lika mycket bland homo och bisexuella som hos heterosexuella.

Alkonost sa:

eftersom alla människor vet att det går att med vilja kontrollera biologiska "drifter"


Det går alltid att välja att leva i celibat. Att däremot välja att leva heterosexuellt när en är homosexuell är att med sin partner som vapen utsätta sig själv för sexuella övergrepp. (det gäller även heterosexuella som lever i en heterosexuell relation med en person de egentligen inte vill ha en sexuell relation till )

#9  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? Alkonost
2006-05-08 13:02:58

Jag använder begreppet "livsstil" något obskyrt i samma anda som pastor Green. Jag använder det alltså som ett oehört brett begrepp som spänner över, men inte begränsas till, sexualitet.

stiltje sa:
De flesta homosexuella har samma livsstil som de skulle haft som heterosexuella med undantaget att de har en partner/partners av samma kön som sig själv.

Jag vet inte om denhär typen av spekulationer är relevanta. Det finns oerhört många sätt att leva på, och hur likt eller olikt en männsikas liv hade sett ut med andra kärlekspartners känns som en oerhört filosofisk, i den felaktiga bemärkelsen praktiskt ointressant, fråga.

Argumentationen är byggd på att det är fel att pådyvla dessa personer en livsstil som inte är deras.

Nej, det är däremot inte sant. RFSLs argumentation syftar till att visa en hetero- och tvåsamhetsnormativ opinion att homosexuella också kan leva heteronormativa liv och att homosexualitet inte alls är alternativt, utan tvärtom samma sak som heterosexualitet med ett litet undantag. Det är en väldigt smal homosexualitet som visas upp, lika smal som heteronormativiteten. Det är inte okontroversiellt och för mina syften är det kontraproduktivt.

Att påtala (inte implicera) att mycket få av de som lever homosexuellt inte har valt detta är mycket noga valt och baserar sig på att det är den generella upfattningen bland homosexuella.

Nja. I alla fall den generella uppfattningen bland homosexuella som får komma till tals, som i sin tur definieras av homosexuella med den generella uppfattningen. Men det är inte relevant. Det som spelar roll är att vem som helst har rätt att förälska sig i vem som helst helt oavsett om det är ett val eller inte. Var och en har rätt att leva homosexuellt, oavsett om den kan låta bli eller inte. Att fokusera på åsikten att homosexualitet inte är ett val är alltså för det första att ducka den viktiga politiska debatten och dessutom att skapa ett a-lag av bögar och flator som inte anser sig ha inflytande över sin sexualitet, och ett b-lag av människor med så stor insikt att de vet att de kan påverka vad de känner.

Människor måste äta, och de flesta kan utan problem äta betydligt mer än vad de behöver, något som ofta förklaras med att vi tidigare i evolutionen har haft svårt att hitta mat och därför gärna stoppar i oss socker och fett så länge det finns tillgängligt. Det är en drift. De allra flesta kan dock kontrollera den driften och många har till och med vid något tillfälle gått ner i vikt, trots att det funnits mat tillgängligt.

Människor måste andas och har en andningsreflex. Det gör inte att människor inte kan hållan andan och simma under vatten under ganska långa perioder, betydligt längre än ett normalt andetag, och med bättre resultat efter träning.

Så är det naturligtvis med sexuella drifter också. Det är klart att det går att hävda att någon begår ett övergrepp mot sig själv när den äter broccoli trots att den var sugen på snickers. Eller tvärtom.

Poängen är ju att människor har rätt att välja om de vill äta snickers ellere broccoli, och de har rätt att välja om de vill ha sex med män eller kvinnor, utan att behöva skylla på biologi eller gener.

#10  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? suvi
2006-05-08 14:18:35

Landen och Innala drog en slutsats i en undersökning, 2002, om att insikten om sexuell läggning som ett icke-val har ökat toleransen mot icke-heterosexuella, men frågan är om ökad tolerans för icke-heteronormativa sexualiter leder automatiskt till ökad jämlikhet i samhället?

Den som tolererar en person eller en persons beteende är per definition den som är överordnad, "jag tolererar ditt beteende trots att jag finner det mot min egen personliga åsikt om vad som är normalt och endast så länge jag inte känner mig hotad av det."

Så egentligen borde vi faktiskt överge tanken på sexualiteten som ett biologiskt betingat icke-val och börja kräva respekt för att fritt få välja med vem/vilka vi ska ha sexualla relationer med.

#11  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? stiltje
2006-05-08 15:09:12

Alkonost sa:

Nej, det är däremot inte sant. RFSLs argumentation syftar till att visa en hetero- och tvåsamhetsnormativ opinion att homosexuella också kan leva heteronormativa liv och att homosexualitet inte alls är alternativt, utan tvärtom samma sak som heterosexualitet med ett litet undantag.

Ja exakt. Homokamp och Queerkamp är inte nödvändigtvis samma sak. De drar mycket nytta av varandra och kan lätt kombineras, men alla homosexuella är inte queer.


suvi sa:

Landen och Innala drog en slutsats i en undersökning, 2002, om att insikten om sexuell läggning som ett icke-val har ökat toleransen mot icke-heterosexuella,

Alltså är RFSLs taktik effektiv för att uppnå de mål de satt upp.

men frågan är om ökad tolerans för icke-heteronormativa sexualiter leder automatiskt till ökad jämlikhet i samhället?

Sannolikt inte, men den kampen har RFSL inte åtagit sig heller.


Jag är väldigt intresserad av biologi och gener men jag förstår inte varför de ska ha med saken att göra. Det är en effektiv argumentation i samtal med intoleranta personer som inte anser att alla har rätt att styra över sitt eget liv, men meningslös i relation till att alla individer har rätt att besluta över sig själva.


Ett problem med RFSLs arbete är just det att det länge varit inriktat enbart på homosexuellas (och i början bögars) situation och att förbättra den. Bisexuellas (och fortfarande transexuellas men det kanske är en annan diskussion?) situation behandlades som sekundär och jag skulle gissa på att många trodde att den automatiskt skulle förbättras i takt med att homosexuella nådde större acceptans.

Målet med homokampen är inte att bli tolererade av samhället. Det är ett delsteg. Målet är att det inte ska anses vara normbrytande. Ett icke norbrytande beteende är inte föremål för acceptans, det är "normalt".

#12  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? svenskaflicka
2006-05-13 14:05:38

Fan vilken intressant tråd. Vet inte vad jag ska tillägga riktigt, för krånglig och svår diskussion. Men puttar upp den iaf :)

#13  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? Norna
2006-05-13 14:56:48

Håller med svenskaflicka, och är lite inne på Stiltjes första spår; jag tänker att både homo- och den heterosexuella "bifobin" delar en grundpelare i fokuseringen det rent sexuella, och på bisexuellas sk "dubbla behov" och förmodade behov av polygami för att tillfredsställa "bägge" läggningarna. Har träffat både homon och heteron som gett uttryck för liknande uppfattningar, och menar att det är en risk att ge sig in i en relation med en bisexuell, eftersom hen kan "byta sida" igen. *suckar lite över folk*

Kanske kan vara en delförklaring, i kombination med vanlig heterosexuell homofobi, och, som Suvi var inne på i början, kanske ett visst mått av avund i en homosexuell relation. (Även om det inte handlar om att uttryckligen -välja- ett "normalstraight" liv, så innebär det ändå att personen har -möjligheten- att skaffa ett. Ungefär som det kan svida till i hjärtat när nån skaffar barn om en av nån fysisk orsak inte kunna få biologiska barn, trots att en ändå -egentligen- inte vill ha några.)

#14  7 alkonost, samt the gang svenskaflicka
2006-05-13 23:12:44

Tänker på det du säger med referens till Kinsey-rapporten, om att många har en "falsk sexuell självbild". Jag kan inte riktigt säga att jag drar samma slutsats som dig där vad gäller skillnaden mellan identitet och praktik. Varför skulle det nödvändigt vara så att en praktik skulle definiera identiteten? Jag ser inte riktigt det som särdeles nödvändigt eller helt självklart. Litet grann kan det då bli som att praktiken är essentiell och tvingande.

Jag har inte ett problem egentligen med att folk definierar sig som heterosexuella, men har sex med personer av samma kön. På samma sätt som vi agerar precis tvärtom emot vad våra värderingar säger att vi ska göra, så kan vi väl agera mot vår identitet utan att den för den skull är falsk?

Sen tycker jag väl att du Alkonost blandar ihop frågan (eller det låter så iaf) mellan vad bisexualitet står för eller nån slags bisexualitetsdiskurs eller norm, samt vad vad den innebär för gemene biperson. Det finns ju trots allt ingen koppling som jag kan se det mellan en identitet som bi och en föreställning om någon form av essentiella kön. Det finns ju en sån oerhörd variaton i hur en bisexuell identitet är uppbyggd.

I stort är ju samtidigt bisexualitet fortfarande ett alltför outforskat område som jag uppfattar det, forsknignsmässigt alltså, men mycket spännande grejer är ju på gång även med svenska avhandlingar. Så hurivida bisexualitet och bipersoner stärker eller hotar hetronormen uppfattar jag som en empirisk fråga that still seeks an answer :)

samt till the gang

Nåväl, kopplat till huvudfrågan är väl just mycket fobier mot bisexuella kopplade till den uppfattade osäkerheten i bisexualitet. En bisexuell räknas som ett osäkert kort såväl för hetero som homosexuella. Viktig är ju här skillnaden mellan föreställningen om att en bisexuell skulle ha fler potentiella kärlekspartners att välja på, och realiteten där många bisexuella har svårare att få en fast relation för att deras "sexualitet" uppfattas som ett hot. Detta hot kan dels synas vara reellt, kan dels höra ihop med missuppfattningen att bisexuella i mindre grad skulle vara tvåsamma eller monogama än hetro eller homosexuella.

#15  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? toffte
2006-05-14 00:04:38

Det där om kinseyrapporten låter lite som att det pekar på problemet att välja en av de etablerade sexualitetskategorierna. Jag menar, var går gränsen egentligen? Det finns ju inga vettiga mätningsmetoder för sexuell attraktion och hur ska vi då veta vilken kategori som passar?

#16  stiltje toffte
2006-05-14 00:11:52

stiltje sa:
Det går alltid att välja att leva i celibat. Att däremot välja att leva heterosexuellt när en är homosexuell är att med sin partner som vapen utsätta sig själv för sexuella övergrepp. (det gäller även heterosexuella som lever i en heterosexuell relation med en person de egentligen inte vill ha en sexuell relation till )


Utifrån ditt språkbruk i merparten av den citerade texten så upplever jag det som att du menar "Det går alltid att välja att leva asexuellt". Som du skriver här låter det som en koppling mellan asexualitet och avhållsamhet (såsom jag tolkar ordet celibat). Vilket i mina ögon är både respektlöst och sexualnormativt...

#17  toffte stiltje
2006-05-14 13:02:35

I så fall ber jag om ursäkt för det är inte alls så jag menar det.

Jag menar att det alltid går att välja att inte ha andra sexpartners än en själv. Jag har inte menat att göra någon som hellst koppling til asexualitet i den texten.

#18  stiltje toffte
2006-05-14 21:28:53

Nu är det precis vad du gör... när du skriver att någon som "är homosexuell" kan "leva heterosexuellt" så uppfattar jag att du pratar om å ena sidan praktik och å andra sidan identitet. I ett sådant sammanhang så måste ju asexualitet också kunna vara både praktik och identitet. Att du använder ordet celibat är antingen ett fullständigt osynliggjörande av asexualitet eller ett likställande av asexualitet och avhållsamhet. Men självfallet är ursäkten godtagen. Jag fattar att du inte menat nåt illa.

#19  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? suvi
2006-05-14 22:06:49

stiltje har inget att be om ursäkta för, hen använde ordet "celibat" helt rätt, en människa kan fritt välja att leva i celibatet och det behöver inte ha nåt att göra med asexualitet.

Att leva i celibat betyder inte alltid att vara sexuellt avhållsam utan avhållsamhet från sexuellt umgänge. En celibat kan alltså vara sexuellt aktiv genom fantasier och onani, dock utan sällskap.

Med asexualitet menas ett fysiskt och psykiskt ointresse för sex och/eller sexuella relationer.

#20  suvi toffte
2006-05-14 22:30:29

Jag håller helt med om att stiltje använde ordet celibat helt riktigt. Tveksamheten ligger snarare i valet att använda celibat som term för den ickesexuella praktiken samtidigt som heterosexuell används som ord för en heterosexuell praktik där identiteten snarare är homosexuell. För att ställa upp det i tabellform:

Praktik --- identitet
homo ----- homo
hetero ---- hetero
celibat ---- asexuell

Alternativt kan jag se ett grundantagande att asexualitet inte finns. Dvs att alla är sexuella och därför behövs bara ordet celibat för dem som inte lever sexuellt. Sen var det väl inte en ursäkt jag var ute efter, jag ville bara påpeka ordvalet. (Om jag sen hade en bra ton i mitt inlägg kanske kan diskuteras.)

Och förresten... en asexuell kan också vara sexuellt aktiv "genom onani, dock utan sällskap".

#21  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? stiltje
2006-05-15 00:36:43

Att som person oavesett sexuell läggning ha sex med en person en inte vill ha sex med är att utsätta sig själv för sexuella övergrepp. Enligt mig.

Jag förstår inte riktigt varför en asexuell person skulle ha intresse av att ha sex med sig själv. Har man en sexualitet, oavsett om den involverar andra eller inte, så är man väl sexuell.

Ett förslag är att särskilja känslor och sexuell praktik. I en del queera kretsar används begreppet amorös. En person som endast blir kär i personer av det motsatt könet men tycker om att ha sex med män och kvinnor är då heteroamorös och bisexuell.

#22  stiltje toffte
2006-05-16 00:51:06

Det är ju i grund och botten en ganska svår avvägning. Var går gränsen mellan hetero, bi och homo? Var går gränsen mellan asexuell och sexuell? AVEN http://www.asexuality.org/home/ verkar dra en lös gräns vid intresset av att ha sexuell interaktion vilket för mej känns som den vettigaste gränsen. För var går gränsen mellan sexuell och ickesexuell njutning? (A)Sexuella kategorier fyller ju dessutom främst sociala funktioner så det som är socialt relevant (vem som (inte) vill ha sex med vem) är ju i mina ögon viktigast. Samt det faktum att någon som onanerar frekvent men inte vill med andra antagligen har mer sexualsocialt gemensamt med någon helt onanifri som inte vill än med en (interaktivt) sexuell.

Att skilja på sexuella och romantiska känslor låter väldigt vettigt tycker jag (även om båda fenomenen verkligen behöver en rejäl dos dekonstruktion). AVEN verkar göra det också faktiskt.

Det var hur som helst inte meningen att den här ämnesavstickaren skulle bli så förbaskat lång. Asexualiteten kanske bör vänta tills den skaffar sej en egen tråd ;)

#23  Sv: Existerar den heterosexuella bifobin? toffte
2006-05-16 00:53:11

"med någon helt onanifri som inte vill ha sex med andra än med en (interaktivt) sexuell" skulle det stå...

#24  toffte svenskaflicka
2006-05-30 18:23:47

Vore intressant om asexualiteten på samma sätt som dne kommersiella sexualiteten skulle tränga sig på överallt (som här när den inkräktar i en annan tråd...).

#25  svenskaflicka toffte
2006-05-30 23:36:40

Det vore onekligen intressant. Men innan det händer så är det nog väldigt svårt att relatera till, åtminstone för mej, eftersom den inte syns till nånstans. Det finns liksom inga etablerade uttryck för asexualitet. (Det var ju ett slags osynliggörande som provocerade fram den i den här tråden till exempel... eller... jämför med att snacka om heterosexuella män kontra sodomister.) De enda tydliga uttryck jag ens kan komma att tänka på är i form av sånna här försvar mot det sexuella samhällets uttryck för bristande kunskap eller respekt.

Jag undrar hur asexualiteten skulle kunna tränga sej på överallt? Det vore verkligen intressant att se uttrycksformerna...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?