feminetik.se feminetik.se

Just nu 33 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Polisen saknar ju helt kompetens


Gå till senaste inlägget#1  Polisen saknar ju helt kompetens TantMarcus
2005-06-20 19:19:52

Såg nyss ett inslag på TV om våldtäkten på en 4-årig flicka i Gävle. En polis intervjuas och säger att den som gjort det här är störd och inte normal. Herregud, är karln helt inkompetent?
Dom som våldtar är ju helt vanliga, normala män! Dom våldtar bara för att visa männens makt över kvinnor och för att befästa den samhällsordning som underordnar kvinnor. Han är en
"patriarkatets frontsoldat". Den här våldtäktsmannen är inte alls psykiskt avvikande.

Nu tycker jag polisen ska släppa tanken om att dom jagar en onormal man. Dom jagar en helt vanlig kille, dvs. en våldtagande pedofil.

#2  Sv: Polisen saknar ju helt kompetens Ior
2005-06-20 20:17:52

Ha ha.... Huvet på spiken! Det är ju detta synsätt vi kritiserar ROKS för (åtmionstone dess ledning). Mer ironi åt folket!

#3  TantMarcus Snorkeln
2005-06-20 20:18:56

Jaa du TantMarcus, jag hoppas verkligen du är ett stort skämt, men man vet ju aldrig( ditt inlägg är verkligen ett skämt). Enligt dig är med andra ord en vanlig kille sak samma som en våldtagande pedofil då, eller???????

#4  Sv: Polisen saknar ju helt kompetens SophieG
2005-06-20 22:43:48

Snorkeln verkar ha lite svårt för begreppet "ironi", methinks...

#5  Sv: Polisen saknar ju helt kompetens TantMarcus
2005-06-20 23:04:04

SophieG: ja, man får ju försöka bestämma om mitt inlägg är ironiskt eller inte. Jag tror inte det är så svårt att avgöra.

#6  SophieG Snorkeln
2005-06-21 06:24:47

Jaja, så kan det va ibland(när inte huvet är med).

#7  Sv: Polisen saknar ju helt kompetens SophieG
2005-06-21 08:42:26

Snorkeln:

Det är lätt gjort. Har gjort det själv ibland.

#8  Sv: Polisen saknar ju helt kompetens TantMarcus
2005-06-21 11:14:59

Jag kan avslöja att jag var ironisk i det första inlägget. Jag håller med polisen, och tror att den som gjort det här är störd.

Säkerligen kan man, när den här personen grips, säga att "jamen, titta, han är ju helt normal" eftersom han förmodligen ser ut som en vanlig
man, har ett vanligt jobb, tjänar som medelsvensson, knarkar inte, bor i radhus, spelar BingoLotto, har en Volvo osv. Han är en vanlig man, kommer feministerna att säga. Den punkt som feministerna
brukar missa är att han har rövat bort en 4-årig flicka och våldtagit henne. DET är INTE normalt. På den enda punkten skiljer sig den här mannen
från andra män, och jag tycker det är en väldigt avgörande punkt.

#9  Sv: Polisen saknar ju helt kompetens udd
2005-06-21 15:33:21

"Den punkt som feministerna brukar missa är att han har rövat bort en 4-årig flicka och våldtagit henne. DET är INTE normalt."

För inte så länge sen var det en jäif:are som trodde att jag hade ungefär den där åsikten du ger uttryck för högst upp. Det jag då egentligen försökte säga var att de flesta våldtäktsmän _verkar_ helt "normala".

Det är alltså inte bara socialt misslyckade och helt ensamma människor som våldtar. Det kan vara personen i andra ändan av tunnelbanevagnen, det kan vara frisören eller kanske till och med en nära kompis.

Inget av detta gör ju personen till "normal", men de kan ju för den sakens skull _verka_ vara det. Det är ju sällan du begär psykundersökningar av alla i din närhet så det är ju svårt att verkligen veta.

#10  #9 Joss
2005-06-22 10:19:33

"Det jag då egentligen försökte säga var att de flesta våldtäktsmän _verkar_ helt "normala".".

-Den svårighet som vägts in i resonemanget är att orden "normal" respektive "onormal" tillåtits att förlora sin egentliga innebörd. Med "normal" menas, inte minst i feministisk retorik, "inte en trashank".

-Det intrressanta är inte att se på människor hur de ser ut. Det intressanta är att studera deras beteenden och framför allt utifrån en normalfördelning bestämma vad som är ett "normalt" respektive "onormalt" beteende.

-När Roks med flera säger att;

"Vilka män slår? - Återigen, ingen speciell grupp. Det är domare, poliser och direktörer likväl som arbetslösa alkoholister. Män som slår anser inte själva att det handlar om misshandel. Kvinnan ska sättas på plats. Men männen vet att det de gör är fel, annars skulle de också slå henne inför andra.".

Då handlar det om att misstänkliggöra hela kollektivet män. Det handlar om att flytta fokus från vad som händer i den enskilda situationen till att ge en allmän förklaring, SANNINGEN, enligt dem!

I verkligheten är det ju så att våldet i all sin obehaglighet ändock är en begränsad del av den totala tillvaron. Våldet mot kvinnor är mer begränsat än våldet mot män. Det är inte norm att ta till våld. Den som tar till våld är inte normal. Att vederbörande sedan inte klär sig i trasor eller utstöter gutturala läten och har ett bra arbete gör inte personen normal i sin handling.

Det finns människor som druckit en kvarting varje dag i 30 år och ändå skött sitt arbete perfekt. Jag vill ändå inte påstå att de är normala eftersom huvudelen inte dricker den mängden och klarar sina arbeten prickfritt i 30 år.

#11  Till Joss udd
2005-06-22 22:27:58

"Att vederbörande sedan inte klär sig i trasor eller utstöter gutturala läten och har ett bra arbete gör inte personen normal i sin handling."

Vi är nog typ överens eller nåt tror jag. Fast vi pratar nog samtidigt om lite olika saker.

Det jag försöker säga är alltså bara att det inte går att se på en person ifall det är en våldtäktsman eller inte. Mattias skrev exempelvis i en annan tråd "Män som våldtar är väl misslyckade män som inte klarar av att fixa brudar på vanligt sätt?".

Är vi överens dit så är jag nöjd.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?