feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Värdering


Gå till senaste inlägget#1  Värdering David M
2003-11-19 18:46:33

Jag skulle vilja hävda att feminister ofta tycker att göra nåt för att behaga mannen är fel. Oavsett handling. Men att killar gör saker för att behaga kvinnan ses ofta som rätt och en förutsättning.

T ex. Feminister säger ofta att vi killar får lära oss att gilla "normala" tjejer och inte silikonstinna blondiner på reklampelare. Men samma tjejer som tycker så kan i nästa andetag tycka att de killar som har svårt att få tjejer ska ändra sig. Det går ju inte ihop. Varför ska vi ändra oss men inte ni?

Sen måste jag fråga. Varför är sex så fult och syndigt för er? Ni kommer nu säga att ni inte tycker det men jag menar då att ni ljuger.
Jag kan få massera en person, ge den person njutning på det sättet men jag får INTE smeka den personen så att den personen for orgasm. Jag menar att ni då delar inte njutningar i rätt o fel.

Och varför är det en bra gärning och talang att kunna få folk att skratta men samtidigt dåligt och fult att ha talangen att få människor kåta? Varför är kåthet fult?

Svaret är ju att kåthet inte är fult, ni bara väljer att göra det till det.

#2  Ehm.. Lars
2003-11-19 19:29:45

..jag tror du är lite ute och cyklar där. Feminister har inget generellt emot sex, kåthet etc. Tvärtom tror jag nog att många feminister har en öppnare syn på sex än vissa andra tjejer. Sedan att vissa feminister har synpunkter på vad som är "rätt" och "fel" i sängen är en annan femma, och vissa feminister vill skuldbelägga manlig sexualitet, men de är inte på något sätt i majoritet.

#3  Vad menar du? Annica
2003-11-19 19:50:48

För vem får du massera en person men inte smeka den till orgasm? Det kan väl ändå inte feminister ha lagt sig i?

Däremot kanske du ser en skillnad mellan att massera din kompis axlar eller hans könsorgan? Så han får utlösning?

#4  Annica David M
2003-11-19 21:35:58

Vad jag vet så är prostitution nåt feminister är emot men de är inte emot massage mot betalning. Det var det jag pekade ut.

Och du, Lars. Jag sa inte att feminister var ihop sex rent generellt men jag anser att de är emot mycket inom sex.

#5  Jag vet inte.. Lars
2003-11-19 21:44:41

..det, David M. Det finns vissa feminister som anser att "manlig" sexualitet är av ondo och att kvinnlig sexualitet är fin, vacker, ömsint etc. Sedan finns det feminister som anser att alla får ha sex hur och när som helst de vill, så länge båda är med på det och så länge det är på lika villkor. Dessa feminister är i majoritet.

Personligen kan jag inte se något fel i det sistnämnda.. Vad gäller prostitution så är jag emot det, tycker dock att både köpa OCH sälja sex skall vara olagligt.

#6  Men ser du skillnaden? Annica
2003-11-19 21:44:44

Ser du skillnaden mellan om du masserar din kompis axlar eller hans könsorgan tills han får utlösning?

För min del får du gärna göra båda sakerna.

#7  Dumheter DavidM. Josefine Alvunger
2003-11-20 02:06:26

Mycket dumheter på en gång. Men ok. Jag anser absolut inte att kvinnor gör fel då de gör något för att behaga män. Jag anser dock att det är fel då de gör det _för att det förväntas av dem för att de är kvinnor_.

Du måste se det orealistiska att kasta ut en fråga, och sedan mena att feministers eventuella invändningar är lögn. Du bestämmer alltså att feminister som säger att de inte anser att sex är syndigt ljuger. Om du anser det, varför då ens ta upp det till debatt? Hur skall jag kunna förklara/försvara ett påstående, när du gör tydligt att om jag inte "erkänner" att det ligger till som du säger, så ljuger jag.

Svaret är att vi inte tycker att varken kåthet eller sex är fult. Snarare är det ju feminister som stått för kvinnors "lär känna dig själv-kurser", gruppdiskussioner, utförlig fakta om onani, orgasm, g-punkt och klitoris. Feminister uppmanar kvinnor att våga ta för sig i sängen, säga rungande ja eller rungande nej.

Det fula är vad somliga väljer att göra med kåthet och sex som ursäkt/rättfärdigande.

Det du diskuterar är inte kåthet. Du diskuterar prostitution. Prostitution är ett område där "kåthet" används som ursäkt för dess företeelse. Jag anser inte att en man köper sexuella tjänster av en kvinna för att han är *kåt*. Är man kåt, sexuellt upphetsad, så kan man tillfredsställa det behovet genom onani. Det behöver man inte en hora till. Och så nästa invändning: närheten. Törstar man efter ömhet, värme och kärlek är heller inte en hora alternativet, eftersom den sexuella tjänst som erbjuds inte har något med ömsesidiga känslor för varandra att göra. Det är en kall affärsrelation.

Slutligen: vilken feminist har sagt skrivit att kåthet och sex är fult? Som om feminister förespråkar ett "kåthetsfritt samhälle".

#8  ok David M
2003-11-20 16:01:51

Varför är det FEL att behaga män?
Jag ser inget fel i att vi män ska behaga kvinnor.

Men där kom argumentet igen. Vi män får helt enkelt ändra oss så vi tänder på det ni tycker är okej att vi tänder på.

Och du Annica, så du har inget emot prostitution?

Och Josefin,du kan ALDRIG bestämma över andras val att ha sex oavsett om de har sex för pengar eller för kärlek. Felet är inte de som säljer sex, felet är sådana som du att det de gör är fel. Ingen har rätt att säga att nåns sexualitet är fel.

Och Josefin, bli ärlig istället. Kom inte och säg att du skulle vilja ha ett sexuellt öppet samhälle. Om du skulle vilja det så skulle du bara vilja tillåta det som du anser är ok = inte öppet.

Vad säger du till de tjejer/killar som älskar att visa upp sig t ex framför kameran? Vad du än vill så finns det tjejer som älskar gruppsex, porr och att strippa.- Det kan inte du göra nåt åt.

#9  Prostitution? Annica
2003-11-20 16:14:31

Vilka personer du masserar axlarna på eller smeker till orgasm är din sak.

Min fråga till dig var är om du anser att det är skillnad? Hur gör ni t ex hemma, familjemedlemmar emellan?

#10  Men du... Josefine Alvunger
2003-11-20 16:15:17

... läser du mina inlägg baklänges? Jag skrev klart och tydligt att det inte är fel att behaga män. Absolut inte. Det är inte fel att behaga någon. Men det är fel att göra det om jag gör det för att det förväntas av en för att man är kvinna. Ungefär som att det är inte fel att en kvinna lagar mat till sin mat och diskar hans disk och tvättar hans tvätt. Inte alls. Det är däremot "fel" om hon gör det bara för att hon är kvinna, för att han förväntar sig att kvinnor skall göra så för män. Detta låter misstänkt likt det jag skrev i mitt förra inlägg, och fattade du det inte då så lär du ju inte göra det nu. Så vi kan lämna den diskussionen. Jag anser inte att det är fel att behaga män (fatta vad jag har behagat mina pojkvänner herregud, men jag har ALDRIG gjort det för att jag är kvinna. Skulle det förväntas att jag ställde mig med disken, så skulle jag vara den sista som ställde mig där och diskade. Bara för att hans morsa brukade göra det, så gör jag det inte. Men tack och lov har jag inte haft så puckade pojkvänner.)

... jag har faktiskt aldrig BESTÄMT något över någon. Jag bestämmer över mig själv. Jag märker att du anser att prostitution är helt ok för att det är ett fritt val. Någonstans måste ju diskussionen ta slut också, jag kan inte sitta här och kopiera alla gamla inlägg bara för att du skall läsa dem en gång till. Jag ser inte prostitution som ett fritt val, och skäl till det har jag räknat upp otaliga gånger.

Jag har också utförligt förklarat att jag inte anser att kåthet har med prostitution att göra. Så du kan inte säga att jag är emot kåthet, bara för att jag är emot prostitution.

Jag säger ingenting till de som älskar att ha sitt kön uppfläkt i teverutan i nåns vardagsrum. Jag säger heller ingenting till han som kollar på det med toarullen i ena näven. Jag ser bara att exploateringen av kvinnlig kropp för manlig njutning är en del i ett sexuellt förtryck av kvinnor, som inte för så länge sedan var lagstadgat och i vissa kulturer ännu är det, där kvinnor inte har haft rätt att bestämma över sin egen kropp/sitt liv.

Har du någonsin funderat över varför det har sett ut så? har du nånsin funderat över varför det sedan starten av vår civilisation har varit så att män har bestämt över kvinnors kroppar? Har du funderat över varför inte våldtäkt har funnits i lagstiftning, och då det infördes, så var det mannen till kvinnan, alt fadern, som var den som åtalade. Någon hade kränkt hans ägodel.

har du funderat över att den historiska kontrollen och förtrycket av kvinnlig sexualitet (som i ett antal kulturer lever idag med form av vassa stenar som används för att slakta könet och sedan sy ihop det för att mannen sedan med kniv alt. sin penis tränger in i kvinnan då samlag sker, sedan sys hon ihop till barnet föds) har du någonsin funderat varifrån denna kontroll över kvinnans kropp kommer? Varför? Varför har det varit okej att kränka kvinnlig kropp?

Och kan du se något som helst samband med att kränkningen idag fortgår, den gör det enbart i ett nytt forum, med nya metoder, men vad det fortfarande handlar om i sin essens, det är manlig kontroll av kvinnlig sexualitet.

#11  Josefin och Annica David
2003-11-20 18:12:01

Först till Annica. Mycket bra sagt. Det är var mans/kvinnas sak.

Sen du Josefin. Jag vet vad du tycker. Du tycker som du säger att det är en förlängning av ett förtryck mot kvinnor och det har inget med sex att göra. Det är där jag menar du gör det för enkelt för dig.

Jag tror jag vet bra mycket mer om hur killar ser på prostitution än vad du gör. Jag tror jag vet bra mycket mer vad som för sig går i en killes huvud innan han köper sex. Jag har själv aldrig gjort köpt sex men visst har man lekt med tanken, om än bara för att fantisera. Och summan av den kunskapen är att det har ALLT att göra med sex och kåthet. Det är killar som vill få utlopp för sexualla fantasier som oftas går till horor och köper sex. Man vill njuta, inte förtrycka. Sen kan det finns killar som njuter sexuellt av att ha makt men tro mig. Om du visste nåt om sexköp så skulle du veta att det är de som SÄLJER sex som har makten. Tycker du ska gå in och kolla på 100 hemsidor som tjejer har och kolla vilka krav de har på sina kunder. Och snälla, lyssna på vad de som säljer sex säger och inte bara gissa själv.

Och jag har aldrig funderat över varför vi killar gillar att se tjejer nakna eller varför vi killar alltid gjort vad som helst för att få sex med snygga kvinnor. Varför? Jo, för att svaret är så enkelt. Vi män gillar att se naken hud. Punkt slut. Varför det är så kan bero på många faktorer, mestadels biologiska. (eftersom män i vilken kultur som helst med hur olika uppfostran som helst alltid gillar nakenhud) Jag ser inget problem i det.

Sexköp, porr eller vad du vill blir bara problem om tvång är med i bilden. Är inte tvång med i bilden så ser jag inte problemet med det.

Du skrev att jag är för prostitution. Det är jag inte. Det jag är för är FRIHET och min princip som jag lever efter är "allt som sker i samförstånd är ok" vilket då leder till att prostitution blir ok men det är inte så att det är just den frågan som jag tycker är viktig.

En anna viktig princip för mig är att "beslut som bara berör en själv ska bara tas av en själv"

#12  Hmm... MrG
2003-11-21 11:49:49

Josefine.

Det du säger du säger om våldtäkt stämmer så till vida att det var kvinnans man/far som stod som målsägare förr i tiden. Men våldtäkt har varit straffbart i Sverige sedan mycket länge. Det var dödsstraff för våldtäkt i Sverige ända in på 1700 talet.

Ett annat exempel är Kvinnofrid som är ett mycket gammalt lagrum och inget nytt påfund som man kanske kan tro.

Att det har funnits ett visst "kvinnoförtryck" genom vår historia är självklart och ganska logiskt för mig - Fast av en annan anledning än könsmaktsordningen som är så populär idag. Eftersom det förutsätter att Män är rädda för att förlora makt: Något som är barnsligt, varför skulle jag vara rädd för en normalt funtad kvinna? Min teori är snarare att män i alla tider skyddat kvinnor och barn - Något som på vissa ställen lett till ett överbeskydd, som i sin tur utvecklats till ett förtryck i vissa kulturer.

För att stödja min tes om att det beror på ett överbeskydd tar jag exempel ifrån rättsväsendet. Främst för att där är det så uppenbart att inte ens den mest inbitne feminist lyckats förklara det på annat sätt.

Det är nämligen ett vedertaget faktum att kvinnor har viss straffrabatt i vårt rättsväsende. (Och det här är statistik som är lätt att kolla upp) Sedan kan man ta så enkla saker som att kvinnor i de flesta polishus får arrest-celler med toalett i cellen till skillnad mot männen. Män får bara kroppsbesiktiga Män medans Kvinnor får kroppsbesiktiga både kvinnor och män (Häkteslagen 2B). Sedan kan man ta den gamla klassikern: "Man slår inte tjejer" som alla killar fått inpräntat sedan barnsben.

MrG

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?