feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Är detta lagligt?


Gå till senaste inlägget#1  Är detta lagligt? David Mohsen
2003-11-03 01:59:52

Är det lagligt att på hemsidor som är uteslutande debattforum utesluta vissa från att skriva nåt? Det är tveksamt.

Att göra som Josefin och bannlysa oss och att även i efterhand ta bort alla inlägg som hon inte gillar, dvs de med andra åsikter än hennes egna, är bara översitteri. Det visar på vilken nivå hon vill ha debatten. Förresten, är inte det en härskärtekning att osynliggöra som hon gör? :)

#2  jorå Fredrik Jones
2003-11-03 09:11:00

hennes sida, hennes regler, så länge hon inte gör sig skyldig till förtal eller hets mot folkgrupp osv.

#3  Andra åsikter. Josefine Alvunger
2003-11-03 10:34:06

Nej, jag tar inte bort inlägg som har åsikter jag inte håller med om. Jag tar bort inlägg skrivna av de som uttalat att de inte är feminister. Tycker att jag varit tydlig med vilka inlägg som skall stå var. Det är samma sak som ett diskotek med olika dansgolv. Huvudsakligen är detta ett schlagerdiskotek, men vi har ett litet sidorum för de som gillar r´n´b. R´n´b kommer dock aldrig spelas på huvuddansgolvet, eftersom min målgrupp och de som söker sig hit kommer för schlagermusikens skull. Eller jämför med chattar, där det finns anvisade rum för 35+, eller homosexuella. Det är för att "rätt personer skall finna rätt personer". Här på feminetik tillämpas samma princip.

#4  Josefin David M
2003-11-03 10:39:35

Att du tar bort inlägg från de som inte är feminister är inte det att du tar bort inlägg med åsikter du inte gillar?

#5  Ok David M
2003-11-03 10:41:41

Och du, självklart gör du precis som du vill med din sida.

Men jag tycker inte din liknelse är bra.
En bättre liknelse skulle vara att DN som t ex är en högertidning aldrig skulle presentera nyheter, fakta, inlägg som de inte gillar.

#6  Min liknelse är bättre än din. Josefine Alvunger
2003-11-03 10:50:51

Nej, det är inte samma sak. Det finns faktiskt ingenting som säger att jag inte håller med om de saker du och andra skriver. Jag vill bara att de står på rätt ställe, det är allt det handlar om. Jag tillåter dessa åsikter på min sida, jag raderar dem inte om de står på rätt ställe. Jag låter ju ditt inlägg stå kvar t ex att du kallar mig översittare. Och det är en åsikt jag inte delar.

Det är inte samma sak med DN. Det hade varit samma sak om de haft en "vänsterdel", där dessa nyheter, fakta och inlägg presenterades. Det har de inte. Men det har jag!

#7  Synd. MrG
2003-11-03 18:10:41

Finns inte risken att "Jag är inte feminist" tråden blir en skräpkorg som du och övriga feminister aldrig läser, J.A ?

MrG

#8  Det hoppas jag verkligen inte. Josefine Alvunger
2003-11-03 18:47:28

Jag kan ju inte garantera eller lova att andra feminister är intresserade av era tankegångar, varken här eller på andra sighter. Jag kan bara tala för mig själv, och jag ser det då absolut inte som en "skräpkorg" utan tycker att jag faktiskt lagt upp foumet på ett respektfullt och inbjudande sätt. Jag skriver ju att ni är diskussionssugna och det är därför som forumet finns. Det är väl rätt bra PR?

#9  Bra MrG
2003-11-03 19:50:15

Låter bra.

Jag läste F.Ö dina krönikor på Sourze en gång i tiden - Som jag tyckte var intressanta, speciellt de om Mannen. Så det här blir nog ett bokmärke...

MrG

#10  "Jag är inte feminist” passar i skräpkorgen Anna
2003-11-29 22:57:01

Mr G du skriver ovan: "Finns inte risken att "Jag är inte feminist" tråden blir en skräpkorg som du och övriga feminister aldrig läser?"
"Jag är inte feminist- tråden” kan för min del mer än GÄRNA hamna i just skräpkorgen: detta då vi kvinnor dagligen ute i vardagen möter dessa argument. Detta diskussionsforum hr skapats av duktiga Josefine just för att vi feminister ska få föra en givande diskussion utan att alltid behöva vara i försvarsställning och slösa vår tid och energi på att övertala samt förklara för istället för att föra utvecklande diskussioner med människor som ser det som en självklarhet att kvinnors rättigheter är (män)skliga rättigheter trots ordets formulering!

#11  Hmm... MrG
2003-11-30 14:31:44

Det är din åsikt. Jag delar den inte.

MrG

#12  Rädslan för att ha fel J-Man
2003-12-01 20:21:15

Jag tycker snarare det liknar de argument man hör från starkt religiösa sekter. "Näe bara de 'invigna' ska få kritisera något". "Vi gömmer oss här bakom vår religiösa övertygelse, kastar skit och ord på alla som inte tycker som vi".

Å sen frågar man sig varför feminismen rasat vad gäller folkligt stöd under hela 90-talet..

#13  "dra inte in feminister i feminetiks regler" Josefine Alvunger
2003-12-01 21:48:18

en klumpig rubrik. Men du skall ha en sak klar för dig J-man, att det är jag Josefine Alvunger som enväldigt bestämt att det endast är feminister som publicerar sig i alla forum utom JAIF. Det är inte feministerna. Det är jag. På alla andra diskussionsforum är anti såväl som feminister välkomna, denna sida är den enda med restriktion. Så om du skall lassa skit på "feminister som en religiös sekt" så får du säga Josefine Alvunger. Sen är inte antifeminister förbjudna. För ordningens skull o för att alla skall få sina behov tillgodosedda har jag skilt forumen åt. Men antifeminister får fortfarande debattera, och deras åsikter bemöts. Att säga att "ingen utom de invigda får kritisera" samt att vi "gömmer oss" är således bullcrap. Det finns heller ingen inloggning, utan alla kan fritt läsa vad alla andra skriver.

#14  Ägaren av forumet bestämmer, punkt Michael Lundahl
2003-12-03 17:08:41

David, ett privat forum som Feminetik är ingen samhällstjänst som du har någon som helst rätt att nyttja gratis. Det är enbart tack vare att ägaren upplåter sin egendom för dig att utnyttja som du kan göra det. Så på ett provat forum är det ägaren som bestämmer precis allting, punkt. Du kan inte ställa några som helst krav på att få utnyttja ett sådant forum, lika lite som att du kan stövla in på Dagens Nyheters redaktion och kräva att få dina alster publicerade.

#15  Anna: Erika
2003-12-04 08:29:18

""Jag är inte feminist- tråden” kan för min del mer än GÄRNA hamna i just skräpkorgen: detta då vi kvinnor dagligen ute i vardagen möter dessa argument. "

Ni feminister, inte "vi kvinnor". EN av anledningarna till att jag reser ragg då jag läser inlägg från feminister är just detta, att många envisas med att tala även å mina vägnar. Skippa könsindelningen ÅTMINSTONE då vi pratar om grupperna feminist, icke-feminist och antifeminist.

Numera standardtillägg för att undvika missförstånd: Jag vet att det här misstaget inte görs av alla feminister och jag vet att även vissa antifeminister använder dessa felaktiga ordval, och jag klagar även på dem när övertrampen är för grova/jag har tid. Denna gång var det dock Anna som skrev totalt fel och därför är inlägget riktat mot henne.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?