feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

det moderna mansidealet


Gå till senaste inlägget#1  det moderna mansidealet bjursa
2016-04-08 23:51:39

Hur ser det ut? Vad är den ideala mannen enligt kvinnliga feminister?

Jag tänker mig att denna man är traditionell på de flesta vis, främst med ett undantag: han är lyhörd för kvinnans behov och accepterar kvinnans feministiska åsikter.

Utseende: Muskulös, vältränad, stark, lång, fyrkantigt ansikte osv. Ingen skillnad mellan modern och traditionell man när det gäller den kvinnliga feministens preferenser? Möjligen med undantag för att den moderna mannen duschar oftare och rakar bort viss kroppsbehåring och använder parfym.

beteende: dominant, initiativrik, stabil, självsäker, osv. Ingen skillnad mellan modern och traditionell man utöver att den moderna mannen är lyhörd och tar ett steg tillbaks varje gång kvinnan kräver det. Han tillåter att den feministiska kvinnan kopplar honom som en hund ibland. Men han vet att kvinnan bara uppskattar detta under korta stunder, sedan är han tillbaks i sitt dominanta jag igen.

status och ekonomi: rik, hög status, bra jobb, osv. Ingen skillnad mellan modern och traditionell man, med undantag för att även kvinnan arbetar. Den feministiska kvinnan vill dock fortfarande ha en del av mannens lön för egen konsumtion. Den feministiska kvinnan vill även dela lika på hushållsarbete (skillnad mot traditionella ideal) men kräver att mannen ska göra allt monotont och tungt arbete själv (samma som traditionella ideal).

#2  Sv: det moderna mansidealet Johanel
2016-11-04 11:50:02

Intressant tanke. Något jag själv reflekterat över. Har även diskuterat detta med min sambo och våra vänner, då fenomenet fascinerar. De flesta är överens om det du beskriver. En man ska vara typsikt manlig, med allt vad det innebär av det traditionella manliga. Samtidigt förväntas mannen vara sårbar, mjuk, lyhörd och mycket annat som inte anses vara traditionellt manligt attribut. En mycket komplicerad balansgång...

#3  Sv: det moderna mansidealet Eric
2016-12-14 17:52:17

Jag tror att de flesta feminister inte förhåller sig till påstådda mansideal.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?