feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Att UNDERMEDVETET vilja se bra ut för männen


Gå till senaste inlägget#1  Att UNDERMEDVETET vilja se bra ut för männen Intryck
2013-12-22 07:56:35

Feminister borde tänka mer på det undermedvetna?

Då kanske man börjar se DET - det undermedvetna, tusentals år av nedärvda erfarenheter av män - som de egentliga könsrollerna, och inte rosa leksaker eller naken hud som publiceras.

Ni fattar väl att vi fattar att det inte främst är OSS som ni vill se bra ut för, utan att det handlar om en undermedveten instinkt/tvångstanke/drift?

#2  Sv: Att UNDERMEDVETET vilja se bra ut för männen Sagila
2013-12-24 00:14:24

Det skulle kunna vara en omedveten drift att vilja se bra ut för männen fast det skulle också kunna vara något helt annat.
Varför lägger många kvinnor så mycket tid på utseendet som dom gör?
Ur ett evolutionistiskt perspektiv kanske det skulle förklaras som att det kvinnor som lägger mycket tid på sitt utseende har större chans att få barn och därmed sprida dessa gener vidare. Det skulle i sådana fall inte behöva ha med männen att göra överhuvudtaget.
Effekten av ett bra utseende är något helt annat än orsaken till själva beteendet.

#3  Ang: #2 av Sagila Intryck
2013-12-24 08:35:57

Sagila sa:
Ur ett evolutionistiskt perspektiv kanske det skulle förklaras som att det kvinnor som lägger mycket tid på sitt utseende har större chans att få barn och därmed sprida dessa gener vidare. Det skulle i sådana fall inte behöva ha med männen att göra överhuvudtaget.


Nä, för man har ju aldrig behövt en man för att kunna föda barn.

Det SKULLE kunna vara något annat, men fritt tänkande människor förstår att det i allt väsentligt handlar om undermedvetna drifter. Man mår, undermedvetet, bra när man gör något som man, undermedvetet, uppfattar som att "förbättra" sig själv. Då är man på väg "uppåt" (och "garanterat" inte nedåt).

För kvinnor betyder det att vara snygg. För män betyder det att vara mäktig. Vilket leder till att vi lägger onödigt mycket energi och tid på att försöka bli snyggare/mäktigare. Det är som sagt onödigt. Men vi gör det ändå. För att vi är långt ifrån enbart unika och perfekta individer.

#4  Sv: Att UNDERMEDVETET vilja se bra ut för männen Sagila
2013-12-24 09:00:11

Du missade min poäng. Kvinnor har inte omedvetet bröst för männens skull eller för barnens skull, det är inte pga av någon drift. Dom råkar ha bröst vilket är bra. Detta pga av evolution eller skapelse eller något helt annat. Dom kanske även råkar tycka det är mycket tillfredställande att sminka sig? Alltså anledningen kan vara precis vad som helst. Skulle du säga att blommor har pollen pga en omedvetet drift att tillfredställa humlor?
Du säger att det med säkerhet är en undermedvetet drift att kvinnor lägger så mycket tid på att se bra ut. Jag tycker inte det är så säkert.
Men jag kan hålla med om att det skulle kunna vara som du säger.

#5  Sv: Att UNDERMEDVETET vilja se bra ut för männen Intryck
2013-12-24 12:46:36

Jag säger att fritt tänkande människor "förstår" att det handlar om undermedvetna faktorer.

Kan också konstatera att vissa helt enkelt inte kan acceptera det - för att det inte går ihop med en feministisk politik. Som i sin tur existerar för att det finns alltför många som är alltför obekväma med att bli associerad med kvinnlighet.

Och vissa män lägger ännu mer tid på att jobba ihop pengar som ingen av parterna i ett förhållande egentligen behöver. Vilket kan sägas vara ännu sjukare.

#6  Sv: Att UNDERMEDVETET vilja se bra ut för männen Sagila
2013-12-25 02:16:02

Du säger att jag inte förstår men du har inte bemött mina argument.

#7  Sv: Att UNDERMEDVETET vilja se bra ut för männen Intryck
2013-12-29 15:33:26

Och så har vi det här med ätstördningar. Vikt är ännu mer mätbart än utseende. Undermedvetet upplever man att man gör något bra när man går ned i vikt - trots att man kanske går ner onödigt och/eller farligt mycket.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?