feminetik.se feminetik.se

Just nu 24 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Veronica Palm & co tycker till utan belägg


Gå till senaste inlägget#1  Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 14:05:39

I ETC idag så går tre kvinnor (ojämställt) till angrepp mot Pär Ström med argument såsom patriarkat, könsmaktsordning, fel att använda vetenskap, åsiktsförtryck (har talat om detta i flera år, en kultur som baseras på män onda/kvinnor goda stryper debatten)

Man har här använt sig av det härskartekniska "jag tycker" argumentet för att förklara varför Pär har fel. Man har inga referenser eller egna argument som visar vari Pärs fel ligger men man försöker med det något diffusa "hela bibliotek visar Pär har fel".

Visst är det intressant hur man försöker slinka ur debatten med att hänvisa till ej validerbara axiom och hur man använder sig av cirkelresonemang samtidigt som man gör exakt det man anklagar motparten för. Hörde någonstans att kvinnor ute i kommunerna skulle utbildas i retorik för att lättare kunna få makt och styrning i politiken, mitt förslag är att de börjar med den tilltänkte partiledaren för (S) Veronica Palm.

Det finns mycket att säga om denna artikel och vad den säger om debattklimatet, auktoritetstro etc men det viktigaste budskapet att ta till sig är ju ändå att de hyser åsikten att man ïnte ska läsa böcker och vara kritisk. Som jag sagt till Escapist i någon annan tråd:
Dogmer behöver absolut inte vara av religiös art utan kan lika gärna skapas i den sekulära världen.

Jag blir i alla fall lite rädd för att vi har makthavare som dessa.

#2  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 14:15:16

Utan belägg? Har du ens läst dom länkar som jag hänvisade till i din andra tråd?

Seriöst, ta och läst det som bemöter Pär Ströms påstående och visar på hur felaktiga dom istället för att som vanligt låtsas som att ingen har svarat.

#3  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 14:18:43

Detta också ytterligare ett av dom anklagelser som vi feminister brukar få. Som du själv och Pär Ström nu sysslar med är ni hela tiden är selektiva så att det som visar på att ni har helt fel i era påstående om feministiska "myter" inte finns i eran värld.

Nej nej, jag vill inte se! La la la! Typ.

Nej för det skulle ju visa på hur fel ni har. Och det vill inte Pär Ström att det ska hända.

#4  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 14:31:40

Du glömde att argumentera FumikoFem men jag har noterat vad du tycker.

#5  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 14:33:22

Men ta och skärp dig. Varför ignorerar du länkarna i andra tråden?

Svara på frågan istället för att raljera om vad jag gör.

#6  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 14:34:46

Läs dessa http://metablogg.blogspot.com/2011/05/it-reli… http://feministisktperspektiv.se/2011/05/20/d… och sluta snacka om att ingen har något argument mot Pär Ström. För det är bara jävligt tramsigt.

#7  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 14:37:25

Jag "tycker" att dina länkar är selektiva FumikoFem, för att använda dim debatteknik.

Raljerar, var då?

Om frågan är om jag tror på patriarkatet, könsmaktsordningen, att tycka ska gå före veta, åsiktsstyrning, dåliga källor, klumpig retorik, dogmer etc. Då är svaret NEJ bäste FumikoFem!

#8  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 14:46:14

Skojar du? Du vill alltså inte en läsa dom för att vadå?

Inser du själv inte hur oseriöst du framstår nu?

Varför i skulle jag eller någon annan bry sig om vad du skriver när du in ens vill läsa något som bemöter det Pär Ström påstår?

"Om frågan är om jag tror på patriarkatet, könsmaktsordningen, att tycka ska gå före veta, åsiktsstyrning, dåliga källor, klumpig retorik, dogmer etc. Då är svaret NEJ bäste FumikoFem!"

Istället för att raljera läs länkarna! Du finner just allt det där du skriver i det Pär Ström påstår. Men eftersom du inte vill läsa något som går emot din egna åsikter så slipp då. Men sluta förvänta dig och efterfråga andras åsikter när du så totalt ignorerar dom ändå.

#9  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 14:49:31

Så ta och lägg ner att skriva här något med och stick tillbaka till din kompis Pär Ströms blogg där du och dina anti-feminist vänner kan sitta och låtsas som att ni har "rätt" och anklaga oss feminister för att inte vara seriösa och inkonsekventa. När ni själva är oseriösa och inkonsekventa det hela tiden.

"åsiktsstyrning" HA!

#10  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 14:59:29

Hupp. Hur många halmgubbar kan man få in på några få rader? Jag har ingen lust att försöka omvända troende heller, du får tycka vad du vill FumikoFem så länge du inte gör det till en kollektiv sanning och försöker övertyga andra om dina axiom.

Sleeplees metablogg är skitbra men jag tolkar den helt annorlunda än dig, där försöker man åtminstone använda sig av vetenskapen som verktyg för förståelse som sedermera ska få folk att bilda sig en uppfattning så att man kommer så nära sanningen det går. Tolkningen som sleepless gör håller jag inte med om, ej heller Pär när han säger vi män och kvinnor är olika konstituerade betr psykologi.

om 1 och 10 är extremer så vill vi nå 5, du är 1 och Pär 10 men normalt när man testar teser ställer man upp en nollhypotes (vi kan kalla den för 5). Ergo: Om någon vill testa något kan man inte utgå från varken 10 eller 1 men då det finns några som har hoppat på 1 så behövs 10 för att vi ska kunna testa produkten.

Innerligt hoppas jag du ska förstå detta istället för att utbrista misogyni och använda sig av cherry picking när man ska kritisera.

Ja, sleepless metablogg är grym och mäniskan uppskattas grymt men problemet är att tolkningarna utgår från 1 och inte 5.

Är du med?

#11  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 15:01:01

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#12  Sv: FumikoFem Farrell3
2011-05-20 15:04:13

"Så ta och lägg ner att skriva här något med och stick tillbaka till din kompis Pär Ströms blogg där du och dina anti-feminist vänner kan sitta och låtsas som att ni har "rätt" och anklaga oss feminister för att inte vara seriösa och inkonsekventa. När ni själva är oseriösa och inkonsekventa det hela tiden."

Härskarteknik, åsiktsstyrning, tarvligt, plumpt, halmgubbe.

Du hinner få med mycket på några få rader.

#13  Sv: Farrell3 FumikoFem
2011-05-20 15:04:58

Är det någon som går efter åsikter så är det du. Du går inte efter fakta för då skulle du inte avfärda båda länkarna som isar på dm flera som Pär Ström gör. Han påstår saker som dom källor han visar inte stödjer, det är ett faktum och har inget med åsikt att göra. Han utelämnar olika delar i forskning och studier vilket länkarna visar. Det är ett faktum.

Du själv här visar på exakt det du anklagar oss andra för. Du går efter dina egna åsikter, inte efter någon fakta.

#14  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 15:06:13

Jaja, fortsätta att raljera du och skriv här. Men förvänta dig inte att jag ska se dig som något annat än ytterligare en haverist som skiter i allt som inte passar in i din egen tro.

#15  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 15:15:15

Du får verkligen försöka att läsa vad jag skriver FumikoFem! Tidigare har jag varit pedagog för barn med speciella svårigheter och där lyckades jag väldigt bra men att få dig att förstå är verkligen en utmaning må jag säga. Tycker att det verkligen är bra att du brinner för någonting men du skulle säkert lyckas bättre med att övertyga andra om du hade en annan ingång en den smala "kvinnor är alltid diskriminerade". Bredda din repertoar och försök förstå att ingen vill någon kvinna något ont bara för att man försöker förklara att det finns naturliga förklaringar till dagens tillstånd. Man kan inte utgå från diskriminering, då hädar man vetenskapen och blir dogmatisk.

#16  Sv: Farrell3 FumikoFem
2011-05-20 15:25:20

"Du får verkligen försöka att läsa"

Du vill inte ens läsa det jag länkar till utan avfärdar allt med snack om att det enbart beror på "olika åsikter". Vilket vem som helst som kan läsa vad som står i länkarna att det stämmer inte det minsta.

Men är det såhär du gör när någon lägger fram fakta? Och vips så har vi en till sak som du brukar anklaga feminister för som du nu själv gör.

Sådant här visar på hur du debatterar:

"Tycker att det verkligen är bra att du brinner för någonting men du skulle säkert lyckas bättre med att övertyga andra om du hade en annan ingång en den smala "kvinnor är alltid diskriminerade". Bredda din repertoar och försök förstå att ingen vill någon kvinna något ont bara för att man försöker förklara att det finns naturliga förklaringar till dagens tillstånd. Man kan inte utgå från diskriminering, då hädar man vetenskapen och blir dogmatisk."

Det är bara ordbajseri. Tröttsamt.

#17  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 15:26:23

Men jag tänker att du brukar hänga på Pär Ströms blogg för det går lätt att känna igen din retorik.

#18  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 15:47:41

Jo jag ser en konflikt mellan dig och mig FumikoFem men du baserar den verkligen på så lösa bolinor iom dina halmgubbar att vidare debatt är fruktlös. Mitt öppningsinlägg är fortfarande öppet för debatt om du önskar dryfta något om det, annars låter jag dig få passera. Tack i alla fall för ett försök till debatt!

#19  Sv: Farrell3 FumikoFem
2011-05-20 16:16:46

"Jo jag ser en konflikt mellan dig och mig FumikoFem men du baserar den verkligen på så lösa bolinor iom dina halmgubbar att vidare debatt är fruktlös. Mitt öppningsinlägg är fortfarande öppet för debatt om du önskar dryfta något om det, annars låter jag dig få passera. Tack i alla fall för ett försök till debatt! "

Du är inte intresserad av fakta. Annars skulle du bemöta det som har tagits upp i länkarna men istället avfärdar du allt och skyller sedan konstant på att det är "halmgubbar" hit och dit. Du är inte seriös vilket också är ett faktum.

#20  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 16:19:11

Sedan kommenterade du bara första länken, du har inte nämnt den andra. Varför vet jag inte men jag gissar för att det som tas upp det, spelar ingen roll vad som sägs, du avfärdar det ändå för att du har samma åsikter som Pär Ström.

#21  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 16:23:11

Vad jag inte förstår är varför du helt och hållet avfärdar precis all fakta? Är det för att det är feminister som tar upp det? Att dom tar upp att källarna Pär Ström använder sig av inte stödjer det Pär Ström påstår och därmed visar på hur selektiv han gällande det han tar med. J det fattar jag inte vad fan det har med åsikter att göra. Det är ren fakta. Vad är det som är så svårt att förstå?

Jag fattar inte ens varför du startar denna tråd du inte är intresseras av svar som inte redan bekräftar det du tror.

#22  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 16:50:35

Huvudkärnan är att man avfärdar Pärs argument med otroligt vansinniga argument med axiom/cirkelresonemang (läs;könsmaktsordningen/patriarkat) medan man skyller på selektivitet fast man precis är lika selektiv själva eller ännu värre (läs; hur man tolkar vetenskap/statistik).

Detta har jag förklarat för dig om du bemödar dig att läsa vad jag faktiskt SKRIVER.

Bra, att du slutat med halmgubbar åtminstone. Det bådar gott för framtida debatt med dig. Fortsätt på den inslagna vägen!

#23  Sv: Farrell3 FumikoFem
2011-05-20 16:55:56

"Huvudkärnan är att man avfärdar Pärs argument med otroligt vansinniga argument med axiom/cirkelresonemang (läs;könsmaktsordningen/patriarkat) medan man skyller på selektivitet fast man precis är lika selektiv själva eller ännu värre (läs; hur man tolkar vetenskap/statistik)."

Nej det är fakta som förs fram mot det Pär Ström påstår. Hur många gånger måste jag repetera det?
De tär du som avfärdar allting för att det sägs av en feminist för du vill inte lyssna till någon en feminist säger just för att vi är feminister. Det spelar således ingen roll vad vi säger eftersom du redan har bestämt dig för att inte lyssna och inte läsa.

Hade du gjort skulle du inte vara så nonchalant och FAKTISKT läsa det som står skrivet i båda länkarna.

"Detta har jag förklarat för dig om du bemödar dig att läsa vad jag faktiskt SKRIVER."

Du läser inte det som står skriver i länkarna. Jag undrar varför och du svarar med svar hela tiden - det är bara åsikter, det är bara åsikter, det är bara åsikter. Så håller du hela tiden. Nej det är fakta.

Det är fakta. Det är fakta. Det är fakta. Det är fakta. Det är fakta.

#24  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Kall
2011-05-20 17:06:03

Jag läste FP-länken i Utblick (länk nr 2 i inlägg #6?), och jag tyckte det blandades rätt friskt mellan åsikter och fakta där också.
Formuleringar som "kan tyda på" används t ex rätt friskt i artikeln, vilket inte direkt visar på att det är oemotsägliga fakta som presenteras :-)

Sen är det väl mycket som stämmer i sak, där också. Men allt som inte sägs där blir ju inte med automatik osant.

#25  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg MartinK
2011-05-20 18:09:06

Jag läste också FP länken och reagerade på samma sak, det är mycket som "kan tyda på", dessutom, trots att den börjar med att beskylla Per för att plocka russinen så gör hon samma sak själv, plockar lösryckta exempel på behandlingar där kvinnor är missgynnade. Varför inte en total sammanställning över kötider, om man nu är forskare i ämnet... ?

#26  FumikoFem heffaklumpen
2011-05-20 18:09:56

Inget av det i dina länkar motbevisar ju Pär Ström?!

#27  Sv: heffaklumpen #26 FumikoFem
2011-05-20 18:19:06

Nej visst allt är bara åsikter utan minsta fakta någonstans och Pär Ström har alltid rätt? Eller inte.

Eller är det här som du gör i andra träden där du sammanfattar allt feminister säger som att ja men det går att vända på så vips så håller det och så vidare. Delvis du struntar fullkomligt i sammanhang och reducerar allt till tyckande. Om det inte är Pär Ström som säger då har han alltid rätt...

#28  FumikoFem heffaklumpen
2011-05-20 18:37:21

Du verkar ju inte bry dig om att faktiskt läsa inläggen du länkar till, kritiken mot Pär Ström består ju just av en blandning av tyckande och samma typer av "fakta" som Ström använder sig av. Dvs det de gör är precis samma sak.
Visst kan man tycka att referenserna inte är vetenskapliga, inte är objektiva eller liknande, men det gäller ju även de referenser som används av feminister för att visa på diskriminering av kvinnor, de är inte heller speciellt objektiva, de plockar russinen ur kakan och de är inte vetenskapliga. Det har inte precis varit ovanligt här att feminetikare har hänvisat till skönlitteratur som stöd för sina påståenden om kvinnors situation, även om de tendenserna minskat en del på senare tid. De som klagar på Pär Ström är helt enkelt inte ett dugg bättre själva och de fortsätter bara att visa att det enda som skiljer är övertygelsen.

#29  Sv: MartinK FumikoFem
2011-05-20 18:38:13

Men det Pär Ström säger är? Jag menar då att jag ser inte dig säga något om det Pär Ström påstår, däremot argumenterar du emot allt feminister säger.

#30  #27 Kall
2011-05-20 18:39:50

Per Ström har inte alltid rätt.

Poängen är att det har ingen annan heller.
Inlägget uppskattas av heffaklumpen

#31  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg undrande
2011-05-20 18:41:26

Med tanke på underlaget som Pär Ström har presenterat och som motståndarsidan har presenterat verkar det snarast som att det enda som har framkommit är att ingen riktigt vet vad som gäller ifråga om diskriminering.

#32  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg FumikoFem
2011-05-20 18:47:19

Allt handlar i slutändan bara om åsikter? Fakta spelar ingen roll alltså. Strukturer existerar inte? Det kanske bara också är åsikter och allt handlar om vilken sida som vi väljer alltså.

Okej men vad gör ni här? Kommer ni hit bara för att debattera? Eller är ni ute efter att förändra något?

Om nu allt bara är åsikter så spelar det väl ingen roll vad vad någon säger egentligen.

#33  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg undrande
2011-05-20 19:16:08

FumikoFem sa:

Allt handlar i slutändan bara om åsikter? Fakta spelar ingen roll alltså. Strukturer existerar inte? Det kanske bara också är åsikter och allt handlar om vilken sida som vi väljer alltså.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tinget_i_sig

FumikoFem sa:

Okej men vad gör ni här? Kommer ni hit bara för att debattera? Eller är ni ute efter att förändra något?

Det är en bra fråga.
Inlägget uppskattas av MartinK

#34  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg SophieG
2011-05-20 19:25:09

undrande #33:

Lysande. :)

#35  Sv: SophieG FumikoFem
2011-05-20 19:26:50

Gu vad du är partisk, sorgligt :)

#36  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 21:59:06

"Allt handlar i slutändan bara om åsikter? Fakta spelar ingen roll alltså. Strukturer existerar inte? Det kanske bara också är åsikter och allt handlar om vilken sida som vi väljer alltså."

Strukturer kommer av fria val, i synnerhet i vår liberala demokratiska västerländska civilisation. Strukturer skapar inte människor, människor skapar strukturer. Plockar du bort den fria vilja från resonemanget är du ute på väldigt hal och tunn is förutom att det är ett cirkelresonemang. Då är du rent av självhatisk om du tror att spaghettimonstret styr dina gärningar, sektvarning.

"Okej men vad gör ni här? Kommer ni hit bara för att debattera? Eller är ni ute efter att förändra något?"

Människor har behov av att få dela med sig av sina kunskaper samt att anförskaffa sig dem och gillar att debattera med sina medmänniskor för att söka få en bättre värld. Människor är i det här fallet väldigt lika oavsett epitet, om man vill kan man hävda detta beror på ARV då det alltid sett ut på det viset (redan de gamla grekerna).

"Om nu allt bara är åsikter så spelar det väl ingen roll vad vad någon säger egentligen."

Anordnade en föreläsning med Ann-Britt Grûnewald i dagarna och hon hade en rätt så skön inställning till livet (hon har ju några års erfarenhet i bagaget)Några citat:
Från sin far:
"Du ska komma ihåg att du är uppvuxen på tjuvskjutet älgkött"
I samband med att hon blev fängelsedirektör på Österåkersanstalten

"Vi människor tror att allt är så märkvärdigt men så är det nog inte"
Apropå att ta sig själv på för stort allvar eller tro sig sitta på SANNINGEN

Att du sitter och maler könsmaktsteorier i dagarna kommer nog antagligen inte hjälpa en enstakaste individ men om du kunde närma dig en jämställdist med att säga något gott ord ibland så skulle det kunna förändra världen. Avdelning fisförnämt vs bondförnuft, tänka globalt agera lokalt. Vad du säger spelar roll FumikoFem men för att öka på trovärdigheten i dina utsagor kanske en aning mer ödmjukhet och egenkritik skulle vara passande?

Vad vet väl lilla jag.....

#37  #29 FumikoFem MartinK
2011-05-20 22:45:18


Men det Pär Ström säger är? Jag menar då att jag ser inte dig säga något om det Pär Ström påstår, däremot argumenterar du emot allt feminister säger.


Pär Ström är inte en världsomspännande religi.. förlåt, ideologi med representanter på höga poster i de flesta maktsfärerna. När han har fel så påverkar det ingen annan än han själv.
Inlägget uppskattas av Farrell3

#38  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 23:16:30

Lol, Genusmiljarder, FN-stöd, regeringsstöd mot civilingenjören med bloggen och en paypal-länk. Men vi får väl hoppas på mirakel, historien har ju visat sig att det hjälper att protestera mot antidemokrati. Den ensamme kinesen framför stridsvagnen på himmelska fridens torg, den enskilde fruktståndsägaren i Libyen, det krävs ibland bara att någon säger STOPP för vansinnigheter helt enkelt. Resten ordnar sig av sig självt

http://www.youtube.com/watch?v=s9A51jN19zw

#39  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-20 23:17:48

Lol, Genusmiljarder, FN-stöd, regeringsstöd mot civilingenjören med bloggen och en paypal-länk. Men vi får väl hoppas på mirakel, historien har ju visat sig att det hjälper att protestera mot antidemokrati. Den ensamme kinesen framför stridsvagnen på himmelska fridens torg, den enskilde fruktståndsägaren i Libyen, det krävs ibland bara att någon säger STOPP för vansinnigheter helt enkelt. Resten ordnar sig av sig självt

http://www.youtube.com/watch?v=s9A51jN19zw

#40  Farrell3 Sjodin
2011-05-23 08:38:53

Trollstav Jag påminner om att korstågande inte är tillåtet.

#41  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-23 11:55:18

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#42  #39 Kaiser
2011-05-23 13:59:17

"det krävs ibland bara att någon säger STOPP för vansinnigheter helt enkelt. Resten ordnar sig av sig självt."

En viss hr Schicklgruber sade en gång i tiden STOPP när de gällde den ständiga infiltrationen av (i hans tycke) skadliga ideal. Resten ordnade sig självt:

http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II

Världen är komplicerad, Farrell. Du kanske ska börja tänka mer i fyrfärg än din monokroma syn på tillvaron?

#43  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Farrell3
2011-05-23 14:29:16

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#44  Kan vi inte vara konkreta? Fumikofem... Kaiser... m. fl. MyLibido
2011-05-25 11:37:49

Jag läste lite av Per Ström nu. Det mesta är rätt förenklat och polariserat. Lite Gudrun Schyman över det hela. Och det är mycket man kan diskutera, mycket fakta man kan ifragasätta - pa bada sidorna av diskussionen.

Men vad jag inte förstar är den näst intill allergiska reaktionen mot honom. Äntligen en man som offentligt tar könsrollsdiskussionen pa allvar, som öppnar debatt om det som är positivt och negativt med att vara man eller kvinna. En debatt som hittills har skett ur ett ensidigt perspektiv.

Det borde vi väl ända se som ett framsteg? Debatten är inte ensidig längre, och könsroller har fatt en framträdande plats i samhällsdiskussionen. Den dagen en man öppet diskuterar sin könsroll utan att avfärdas som "gnällspik" borde väl ända vara den dagen feminismen firar en av sina största segrar nagonsin?

Eller?

Kan nagon förklara?
Inlägget uppskattas av Gibson

#45  MyLibido heffaklumpen
2011-05-26 00:30:57

Han har väl alltid varit lite åt Schyman-hållet, det verkar liksom vara något han försöker göra till en poäng i sig.

#46  Sv: Veronica Palm & co tycker till utan belägg Gibson
2011-05-26 10:37:43

Pär Ström bok är som att utbrista att Kejsarinnan är naken, har ännu inte sett någon kritik av hans bok som visar på annat än allmänna tyckanden och fortsatta upprepningar av faktoiderna som han tar upp i sin bok. Det betyder förstås inte att det inte kan finnas vederhäftig kritik av hans källor etc. men den verkar inte komma fram i alla fall.

Däremot så går mycket av argumenteringen och kritiken ut på att man inte ska läsa boken, att han inte borde få vara med media, att han ska tystas ned, att han är en ful vit medelålders privilegierad man som ska hålla käften. Eller så siktar man in sig på en fotnot. Argument som backas upp av forskning och källor verkar inte vara så viktigt för dem själva, eller kan det vara så att när man lyfter upp de feministiska dogmerna i ljuset så visar det sig just att det är myter med dålig uppbackning av fakta. Mer som politiska verktyg och retorikknep än något annat. Slagord och plakatretorik som är så förenklad att den ska kunna användas till att sälja lösnummer i dagstidningarna genom "kvinnofällor..." etc. etc och få den feministiska agendan att bli etablerad.

Feministerna visar sitt rätta ansikte och det är inte så vackert, enfald i stället för mångfald.

Från wikipedia
"Kejsarens nya kläder, dansk originaltitel Keiserens nye klæder, är en saga av den danske sagoförfattaren Hans Christian Andersen.

Bokens sensmoral används ofta för att symbolisera hur människor anpassar sig till gruppen, även när det är uppenbart för dem själva att gruppen har fel. Att liksom det lilla oskuldsfulla barnet i sagan utbrista Kejsaren är naken! innebär att påpeka något som alla kan se, men som ingen vågat säga."

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?