feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Val till riksdagen - FI


Gå till senaste inlägget#1  Val till riksdagen - FI bizc
2010-09-21 21:26:30

Feministiskt initiativ 0,41%.

41 promille är inte mycket. Hur ska den låga siffran tolkas?

http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/R/…

#2  Sv: Val till riksdagen - FI kx2
2010-09-21 22:09:57

Som att feministiska och hbtq-frågor inte är prioriterade just nu. Solidaritet med medmänniskor och minskade klyftor i samhället är också de bortprioriterade frågor. Mentalt befinner sig en stor del av svenska folket just nu på snuttefilts-nivå där alla potentiella hot, vare sig de utmålas som feminister, transor, invandrare eller höjda skatter måste undanröjas kvickt så att den egna, högst privata situationen kan tryggas - föreställer man sig. Det är bara att beklaga.

#3  Sv: Val till riksdagen - FI kx2
2010-09-21 22:40:09

Ju mer man tänker på det har allt i den här valrörelsen handlat om TRYGGHET. Den borgerliga regeringen regerar vidare för att de tryggt lett Sverige genom finanskris (eller åtminstone proijecerat en sådan image m. Reinfeldt som den trygge landsfadern), Miljöpartiet gick starkt framåt, kanske bl a p g a rädsla för eskalerande global uppvärmning, Sverigedemokraterna har jobbat stenhårt ända från början på att måla upp en (falsk) bild av ett otryggt Sverige där fundamentalister, terrorism och ökad brottslighet hotar runt hörnet och det bar frukt nu. Och sist men inte minst får man väl konstatera att det gick bäst för de rödgröna i valrörelsen när de lyfte fram den otrygghet som den borgerliga regeringens sjukförsäkringsregler åstadkommit för redan utsatta. Folkpartiet lovar ordnar ordning och reda i skolan.

När trygghet är det centrala för en majoritet av väljarna oavsett politisk färg tror jag att feministiska frågor och ex. Piratpartiets frågor upplevs som mycket perifera och ovidkommande. Så funkar det väl när det globala ekonomiska läget ser så pass skakigt ut. Folk vill först se om sitt eget hus.

#4  Sv: Val till riksdagen - FI SophieG
2010-09-21 22:54:10

Den ska tolkas som en jätteseger för förnuftet.

Och förhoppningsvis slutet för Gudruns tid i rampljuset. Men det är tveksamt tyvärr. :)

#5  Sv: Val till riksdagen - FI FumikoFem
2010-09-21 23:41:35

Detta förvånar mig inte för sådant som Kx2 tar upp. Men det är en sorglig påminnelse att kampen mot misogyni, rasism och HBTQ-fobi och könskonservatism är det som inte ses som tillräckligt viktigt att det ska ha någon direkt fokus i samhället, och partiers frågor. För bland partierna så har det mer eller mindre fått stå undan i deras frågor, det har inte setts som något dom vill lägga energi på annat än att tala om det, konkreta åtgärder för att bekämpa sådant här förakt och fobi finns det få av eller inga alls.

Utan istället så ligger det största intresset i samhället idag verkar vara pengar, pengar, pengar och pengar. Sen mer pengar. Lägre skatter verkar locka mer än något annat.

#6  Sv: Val till riksdagen - FI samusaran
2010-09-22 00:43:08

Jag tycker absolut inte detta ska tolkas som att bara 0,41% av väljarna är feminister, för det är jag övertygad om att det inte stämmer. Flera faktorer spelar in här:

Blockpolitiken. Feminister kan bli tveksamma att stjälpa sitt block genom att "kasta bort rösten" på F! och bidra till att den andra sidan vinner valet, och röstar då på ett annat parti med uttalade feministiska värderingar, t.ex. Vänsterpartiet.

Sen tillkommer att F! ofta uppfattas som ett parti för vänsterfeminister, och att mer högersinnade kanske därför inte vill rösta på dom. Liberala Feminister, t.ex., misstänker jag har svårt för det här med kvotering och dylikt.

Till detta tillkommer det som kx2 var inne på, att i oroliga tider får plånboksfrågor ännu större utrymme. Detta drabbade inte bara F!. Gruppen övriga (förutom SD) fick 2,7% förra valet: nu fick de av allt att dömma bara 1,4%.

#7  Sv: Val till riksdagen - FI EASP
2010-09-22 07:48:31

Det får väl tolkas som att Gudrun Schyman inte representerar alla feminister, som det ofta brukar göras gällande.

#8  Sv: Val till riksdagen - FI Kall
2010-09-22 08:27:44

4,1 promille, inte 41.

#9  SophieG MartinK
2010-09-22 14:48:10

Jag skulle också vilja tolka det som en seger för förnuftet, men jag vet inte om jag riktigt tror på det...


Och förhoppningsvis slutet för Gudruns tid i rampljuset. Men det är tveksamt tyvärr. :)


Jag tror att om feminismen dalar lite till så hoppar Gudrun bara upp på någon annan scen. Rampljuset verkar viktigare än ändamålet.. Att hon bytte från v till Fi handlar väl mest om att det är trevligare att vara en stor fisk i en liten damm än en liten fisk i en stor damm...

#10  Sv: Val till riksdagen - FI heffaklumpen
2010-09-22 20:06:34

Kanske är det så att FI har jobbat stenhårt från början på att måla upp en (falsk) bild av ett ojämställt sverige där patriarkat, vita heterosexuella män, våldtäktsmän och pedofiler lurar runt varje gathörn. Skillnaden mot SD är att det finns en större öppenhet i samhället och inom de etablerade partierna för att prata om könsfrågor, eller iaf hur de drabbar kvinnor, vilket också är vad FI fokuserat på. Till skillnad från SD:s plattform så innebär den öppenheten att de relevanta delarna/frågorna/frågeställningarna i det som tas upp, värderas och diskuteras inom de etablerade partierna och FI får därför inte missnöjesrösterna från de som känner att ingen bryr sig eller lyssnar på dem. Det som ger SD röster är att inget av de övriga partierna egentligen vågar ta upp de svåra frågorna med invandring, de negativa delarna, och en del som t.ex. S, V, MP går aktivt ut med skuldbeläggande härskartekniker så fort någon ens nämner tanken, vilket leder till att SD får en viss legitimitet i att övriga partier mörkar alltihop och de rena lögnerna och fördomarna skiljs aldrig ut från de delar där det finns en gnutta sanning/relevans.

#11  Sv: Val till riksdagen - FI TheCarolinch
2010-09-24 17:44:35

instämmer med easp.

jag är feminist, men skulle aldrig rösta på ett parti som tillhör vänsterblocket bara för det, eller den typen av enfrågepartier som fi tillhör. så slutsatsen man kan dra är väl att feminister finns längs med hela den politiska skalan, och att de flesta feminister bryr sig om fler politiska frågor än bara feminism.

#12  Sv: Val till riksdagen - FI Farrell
2010-09-24 18:06:24

Då är jag också feminist fast jag inte tror på kulturmarxism, könsmaktsordningen, skuldbeläggande av stora grupper etc.

Kan jag byta från JÄIF:are till feminist-sidan nu?

Snacka om urholkat...

#13  Sv: Val till riksdagen - FI TheCarolinch
2010-09-24 18:54:36

du kallar begreppet urholkat, jag kallar det brett. att man utifrån samma grundantagande (kvinnor är underordnade män, och det är fel) kan dra väldigt många olika slutsatser tycker jag på intet sätt är konstigt.

lustigt nog brukar ju feminismen annars anklagas för att vara en elitistisk eller konformistisk tankeriktning. när det omvänt blir tydlig vilken bredd som finns inom feminismen, så anklagar man den istället för att vara urvattnad. håhå, jaja.

#14  Sv: Val till riksdagen - FI Farrell
2010-09-24 19:46:06

Brett, urholkat det är mig egalt. I vilket fall som helst så tycker jag att samtliga JÄIFare skall bjudas in, helst via röd matta, till den progressiva feminismen 4.0. Varför är feminismen så konservativ?

Kan vi inte få en teori där männen ses som underordnade i samhället sen politiserar vi studier och arbetar efter den teorin ;-)
Resultaten speglar alltid kartan, vinst varje gång s a s. Var lite progressiva nu feminister!

För övrigt; är inte Gudrun völdigt lik Bagdad-Bob i sitt agerande då hon förnekar verkligheten gång på gång? Att fler inte röstade på F! är ju som vanligt någon annans fel:
http://www.feministisktinitiativ.se/artiklar.…

Bagdad-Bob för Er som inte känner till honom:
http://www.youtube.com/watch?v=TrXhxmQJSS0

"lustigt nog brukar ju feminismen annars anklagas för att vara en elitistisk eller konformistisk tankeriktning. när det omvänt blir tydlig vilken bredd som finns inom feminismen, så anklagar man den istället för att vara urvattnad. håhå, jaja."

Du jämför äpplen och päron då bredd är din subjektiva bedömning, min bedömning är att den är urholkad då du lika gärna kan vara med i en Kennelklubb som har mer liknande politiska visioner. Feminism utnyttjas av en elit och har blivit en kultur (marxistisk) som avser destabilisera samhällen, därom finns det inget tvivel. Vad några inte förstår är att man kan inte ta tillbaks feminismen i dess ursprungliga form utan att gå nuts. Hela idén går ut på att kritisera nämligen och då negativism/nihilism är skadligt för samhället så får vi en loose-loose situation. Lämna den eller sparka ut kulturmarxisterna är 10 000 kronorsfrågan. Det sistnämnda synes vara en omöjlighet. Man har då fått en situation med en PK elit idé och en falsk hinna av konsensus som närmast kan exemplifieras av att Lars Ohly för samtal med varandra där man i stort sett inte håller med varandra på någon punkt men man avslutar med:
- men vi är ju i alla fall med i samma kennelklubb och vi måste arbeta tillsammans, eller hur Reinfeldt?
-Ja Ohly, vi ser bara olika på allt men vi har ju våra hundar i alla fall.


Håhå, jaja.

För upplysningens skull, håll till godo:
http://www.youtube.com/watch?v=G0ycwIC059Y

SD och F! har mycket gemensamt men de skiljer sig åt då feminister arbetar enligt en teori där männen som grupp förtrycker dem vilket är rena rama fantasin. SD i sin tur hyser en rädsla för islam som ju faktiskt är verklig då det finns radikala muslimer som angriper väst. Att de förstorar det hela är en annan femma.

Nå, om Ni är så breda varför finns ingen teori om män som förtryckta eller varför välkomnas inte sådana tankegångar?
Vår statsfeminism är en katastrof som är på väg att implodera, redan nu kan vi se att vi bygger två läger där kvinnor röstar rött medan män röstar blått. Det förs ett öppet krig mot män dagligen i respekterad media, det finns ingen annan grupp som man kan angripa på detta vis och samtidigt komma undan med det. För att inte tala om att genusvetenskapen nu är genomgripande alla fakulteter på Högskolorna. Inte politisk? inte konformativ?Inte elitistisk?inte en översittar ideologi som tagen ur gamla kungars feodalsystem eller teokratier?inte förtryckande av folket?
Nä, jag kan inte se att den är av godo längre även om jag önskade att det kanske fanns en strimma hopp.

Kul att män och kvinnor sitter i samma båt men ror åt olika håll.
Skäms faktiskt över Sverige att det har gått så här långt.

#15  Sv: Val till riksdagen - FI bizc
2010-09-24 21:40:17

4,1 promille, inte 41.

My bad.

Och efter samtliga räknade 6063 valdistrikt blev det korrekta resultatet dessutom endast 4 promille.

#16  Sv: Val till riksdagen - FI samusaran
2010-09-24 22:25:42

Farrell:

Varför får inte ateismen vara med som en gren inom kristendomen?

Visst kan en rörelse vara bred, men det måste finnas ett grundfundament, annars blir ingenting kvar. Feminismens är att kvinnor är underordnade män, take it or leave it.

Ni som inte håller med om det eller rent av tycker mannen är förtryckt får väl kalla er maskulinister eller liknande.

#17  Sv: Val till riksdagen - FI samusaran
2010-09-24 22:31:31

När det gäller ditt påstående att alla feminister tycker att män förtrycker kvinnor, kan jag bara citera Lisa Magnusson, frihetlig feminist:

http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/l…

Lisa Magnusson sa:
Jag är feminist, det har jag kallat mig sedan jag först snubblade över ordet för ett halvt liv sedan. Men jag börjar bli otålig. Jag undrar hur länge vi skall prata i teoretiska termer om att Männen är ett kollektiv som är roten till allt ont och förtrycker Kvinnorna som grupp. Männen jag känner beter sig faktiskt inte särskilt förtryckande. Och Kvinnorna jag känner är inga offer. Visst finns det förväntningar på oss utifrån vad vi har mellan benen, sådan ser vår kultur ut. Men vi är ju alla en del av den kulturen, eller hur? Alltså borde vi nog akta oss mest av allt för våra egna fördomar. För det vi ser som sanning idag kanske bara är självuppfyllande profetior. Som jag ser det är nämligen stora delar av feminismen destruktiv och återskapar precis de mönster den säger sig vara emot.

Jag skriver under på precis varje ord Lisa skriver. Så din syn på feminister är felaktig. Män och kvinnor är enligt mig främst fågna under kulturella normer, som upprätthålls av mer eller mindre alla, inte av ett köns aktiva förtryck av ett annat.

#18  Sv: Val till riksdagen - FI Farrell
2010-09-24 22:44:28

Religionen är separerad från politiken idag, feminismen, ja, du vet!

Som jag sagt tidigare så vilar Europa på två heliga pelare, den ena är religionen och den andra är kritiken mot den. Ingen av dem får en gräddfil in till universitet eller lagstiftande arenor. Feminismen, ja, du vet.

Lol, mannen är förtryckt. 50% mer eller mindre är förtryckt, ja vad ska man säga. Är det värt att ta detta på allvar?

Lika spelregler kan ju vara en bra start och där är män tydligt diskriminerade rent objektivt. Man behöver inte använda strukturer, normer, könsmaktsordningarv för att konstatera detta. Märkligt att feminister inte anser att man skall börja med att se till att vi åtminstone får lika spelregler, sen kan man börja fundera över strukturer. Man måste baka tårtan innan man kan bjuda på den.

#19  Sv: Val till riksdagen - FI Farrell
2010-09-24 22:45:25

Så varför är Lisa M feminist?

#20  Sv: Val till riksdagen - FI Farrell
2010-09-24 22:53:15

Dessutom, om jag tycker att det är fel att fabulera kring ett kön så borde jag ju vara kongruent nog att anse samma sak även om det andra könet. Såvida det inte finns fler kön att ta hänsyn till?

Frågan är då, med tanke på ditt svar, om feminismen ljuger när den säger sig vara för jämställdhet? Det är ju vad di explicit säger då den enda ordningen som får råda är kvinnans underordning och om man inte ställer upp på det så tycker du man ska bli maskulinist.

Bara behandla människor som du själv vill bli behandlad så löser sig de flesta proppar, åtminstone i de länder som är liberala demokratier. Reciprocitet gör dig het!

#21  Sv: Val till riksdagen - FI bizc
2010-10-02 01:33:19

FumikoFem sa:
istället så ligger det största intresset i [...] pengar, pengar, pengar och pengar.


Ja, du har rätt, genusindustrin drivs av skattepengar - och Schyman brände skänkta pengar på grund av en annan radikalfeministisk pengalögn.

#22  Sv: bizc #21 FumikoFem
2010-10-02 01:50:54

Vad har "Ja, du har rätt" med det jag skrev att göra? Om du läste hela inlägget så borde det vara helt uppenbart att jag reflekterade över det i trådstarten, och att majoriteten av folket visar sig mer intresserade av skattesänkningar än något annat. Varför jag skrev skattesänkningar, men du kanske inte ens såg det?

#23  Sv: Val till riksdagen - FI FumikoFem
2010-10-02 01:53:17

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#24  @ FumikoFem bizc
2010-10-02 13:06:12

Det finns alltid två sidor av ett mynt.

Utan pengar skulle genusindustrin stanna.

Feministiskt initiativ får 400 000 kronor i bidrag - av skattebetalarna.
Pengarna kommer från en statlig delegation och får egentligen inte gå till politiska partier.
Men Fi kallar sig för en folkrörelse.
- Ställer de upp i nästa val så har de verkligen lurat oss, säger delegationens ordförande Gerd Engman.

http://www.expressen.se/nyheter/1.561923/fi-k…


Schyman är för övrigt miljonärska.

#25  Sv: Val till riksdagen - FI undrande
2010-10-02 15:49:16

FumikoFem sa:

Utan istället så ligger det största intresset i samhället idag verkar vara pengar, pengar, pengar och pengar. Sen mer pengar. Lägre skatter verkar locka mer än något annat.

Vad var det F! föreslog? Höjd arbetsgivaravgift för att delas ut till lågavlönade kvinnor? Högre löner till vårdpersonal? Arbetstidsförkortning, delad föräldraförsäkring?
Verkar som att väldigt mycket av F!s politik också handlar om pengar.

#26  Sv: undrande #25 FumikoFem
2010-10-02 16:27:27

Allt är som vanligt samma sak och jämförbart i dina ögon ser jag. Jag tänker att du inte ser någon som helst skillnad mellan att bekämpa lönediskrimineringen av kvinnor och en regering som för en pengapolitik som gynnar framförallt dom rikaste i samhället och som anser att skattesänkningar kan göras på bekostnad av välfärden?

#27  Sv: Val till riksdagen - FI undrande
2010-10-02 17:12:28

FumikoFem sa:


Allt är som vanligt samma sak och jämförbart i dina ögon ser jag.

I båda fallen handlar det om att ta pengar från en grupp och ge till en annan grupp.

#28  Sv: undrande #27 FumikoFem
2010-10-02 17:20:49

Som sagt, allt är jämförbart med allt i dina ögon.

#29  Sv: Val till riksdagen - FI undrande
2010-10-02 17:37:10

Jag har svårt att se vad höjda löner i vården har med bekämpandet av HBTQfobi att göra, ja.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?