feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Definition


Gå till senaste inlägget#1  Definition Fredrik Jones
2003-10-29 15:32:26

Nu när vi som inte betitlar oss själva är hänvisade till denna avdelning (vilket jag naturligtvis respekterar) undrar jag bara vilken din definition på en feminist är Josefin. Vilka kriterier måste man uppfylla för att ha rätt att yttra sig på hela siten? Räcker det att kalla sig själv feminist, eller skall man ha åsikter om hur patriarkatet skall nedkämpas osv?

#2  Jag anser att en feminist... Josefine Alvunger
2003-10-29 16:33:49

...titulerar sig själv som feminist, och får ha precis vilken definition den vill på det. Jag kan inte sätta mig över någon och bestämma vad som är rätt och fel feminism, även om jag såklart kan se skillnader i den feminism som jag och ex JoeHill förespråkar.

Jag tror att de som kallar sig feminister har åsikter om ATT (inte nödvändigtvis hur) "patriarkatet" (alla kallar det inte det) skall bekämpas per automatik, åtminstone tror jag att man generellt kan säga att feminister identifierar ett könsmässigt förtryck, som på många sätt går åt båda håll, men att det "största" förtrycket är emot kvinnor, t ex att kvinnor drabbas "hårdast" av könsrollerna ekonomiskt, kulturellt, politiskt och socialt.

#3  Men dåså! Larsa
2003-10-30 15:25:52

Då kan jag känna mig välkommen i resten av forumet med mina frågor och funderingar då?

#4  haha ja såklart. Josefine Alvunger
2003-10-30 15:43:21

Regeln står klart och tydligt. Feminister deltar. Är du feminist så deltar du.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?