feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Bortspringande barn, vad skulle ni göra?


Gå till senaste inlägget#1  Bortspringande barn, vad skulle ni göra? Kalle
2005-01-19 11:50:39

Hade egentligen tänkt ta en paus, men råkade ut för en händelse igår som jag ville dela med mig av och kanske få höra synpunkter på.

Var på Intersport för att köpa skidglasögon. När jag står i kön till kassan så kommer en liten tjej, 3 år(?), i stövlar men utan jacka, knallande inifrån affären. "Mormor, hallå mormor var är du?" säger hon, men hon går inte och letar mellan hyllorna utan knallar bara rakt ut ur affären!

Jag tänker att "Vafan, hennes mormor har ju knappast gått härifrån utan henne!", så jag släpper vad jag har i händerna och springer ut efter henne!
"Hallå! Hej, letar du efter mormor?"
"Mmm"
"Vet du, jag tror faktiskt inte att hon har gått härifrån utan dig, utan jag tror att hon är kvar inne i affären. Kan du inte gå tillbaka in dit och leta efter henne?"
"Jaha" säger tjejen och följer efter mig tillbaka in i affären.
När vi kommer in igen så ser jag en tant som ser ut att leta efter någon i bortre hörnet på affären så jag frågar
"Är det där din mormor?"
"Mmm" säger hon och går däråt, och när hon kommer närmare så hör jag mormor "Tänk om du kunde hålla dig i närheten och inte springa din väg blablabla..."

Det var ju skönt, tänker jag. Men nu kommer det intressanta. När jag plockar upp mina grejor och ställer mig i kön igen så känner jag en avsevärd sänkning av temperaturen. Framför mig i kön står 4 kvinnor (30-50 år?), och 2 tjejer i kassan. Ingen av dessa rörde varken fena eller ögonlock när tjejen gick ut. Men nu är det tissel och tassel och förstulna ögonkast åt mitt håll, så jag är plötsligt utpekad som äcklig karl som springer efter och tafsar på småtjejer! Och jag tog inte ens i henne, jag bara pratade med henne, men jag tror aldrig att jag var närmare än 2 meter.
Och när det var min tur att betala så blev jag behandlad som pestsmittad eller nåt...

Och jag har varit med om det här förut. Man stöter på storgråtande barn i en affär som letar efter föräldrarna. Jag brukar sätta mig ner och prata med dem. Dels för att lugna ner dem och kunna höra om föräldrarna ropar, dels så tycker jag det är bättre att barnen är stilla och föräldrarna letar än att de ska springa om varandra i affären.

Men aldrig ett ord till uppskattning eller ens ett neutralt bemötande, utan alltid antydningar om fula gubbar. Fan, man tycker att folk (kvinnor/föräldrar) borde kunna se skillnad på någon som tar hand om och lugnar ner ett barn, och någon som försöker gå dra iväg med det! Tjejen igår kunde ju lika gärna ha fortsatt rakt ut på parkeringen och blivit överkörd, utan reflexer på en regnig och kolsvart stressig parkering!

Pust.

#2  Skuld MartinK
2005-01-19 12:00:50

Det är väl lättare att skulbelägga andra än att acceptera att man själv gjort fel.
Vardagsfeminism kanske man skulle kalla det?

#3  Kalle Greenfish
2005-01-19 12:06:04

Jag tror de skämdes, men skulle själv inte accepterat deras beteende. Man kan alltid småprata med en kassörska om vilken tur det var att ungen inte hann ut genom dörren eller liknande. Få dem att tänka över sitt agerande, för hur kan du annars få folk att se det annorlunda?

Själv gör jag likadant och föräldrar kollar konstigt på mig också. Jag tror lite det är det här om att "ingen ska bestämma över mina ungar" det handlar om i botten. Möjligtvis att det förstärks av rädslan för "snuskgubbar".


MartinK:
Vad i hela friden menar du???

#4  #3 Vardagsfeminism MartinK
2005-01-19 12:42:08

Tja, eftersom jag tycker att feminism mest verkar gå ut på att skuldbelägga och skylla på män utan att ta något eget ansvar, precis som kvinnorna i exemplet gjorde, så tycker jag att man kunde kalla det vardagsfeminism.

#5  Greenfish Henrik E
2005-01-19 12:47:59

"Få dem att tänka över sitt agerande, för hur kan du annars få folk att se det annorlunda?"

Ursäkta men vilket skitsnack, så man ska gå och förklara och ursäkta sitt beteende då man inte har något att be om ursäkt för?

För liksom vadå se det annorlunda, för om det gick till som Kalle beskrev så har han inget att förklara. Det är omgivningen det är fel på inte Kalle i sådana fall.

Detta är dock ett resultat av pedofil hysterin, oskyldiga män får lida p.g.a det.

"Själv gör jag likadant och föräldrar kollar konstigt på mig också. Jag tror lite det är det här om att "ingen ska bestämma över mina ungar" det handlar om i botten."

Att föräldrar bemötter andra kort har jag viss förståelse för, eftersom just som du säger kan de känna en viss skam och att de inte vill att folk ska blanda sig i. Men Kalles exempel handlade ju inte om föräldrarnas bemöttande utan människor som varken kände honom eller barnet.

#6  ? Kerstin
2005-01-19 12:48:17

Hm.
Hur kan du veta vad de sade när de "tisslade och tasslade"? Kan de inte lika gärna ha känt sig dumma över att de inte gjorde nåt, och därför kände du av en temperatursänkning?

Såna här situationer uppstår tyvärr lite då och då när personer saknar civilkurage och inte vill sticka ut från mängden. När en tant ramlade omkull på stan en gång och jag tog hand om henne så fick jag samma konstiga blickar från folk. Förmodligen för att jag vågade göra nåt och inte de.

Jag tycker tanken att du skulle vilja tafsa på flickan är långsökt. Eller tror du att alla som såg mig med tanten tänkte att jag nog hjälpte henne för att jag ville tafsa på henne?

#7  Kerstin Henrik E
2005-01-19 12:53:31

Att män i synerhet lite äldre män får lätt pedofil misstankar är ju dock vanligt oavsett om det var så i Kalles fall eller inte.

#8  Hjälpa barn Willow (oinloggad)
2005-01-19 13:18:11

borde vara självklart! Själv försöker jag också hjälpa till om barnen är borttappade eller liknande.

Bra gjort Kalle, stå på dig! Och sluta inte bara för att du fick konstiga blickar.

#9  Greenfish och Kerstin Kalle
2005-01-19 13:36:45

Hur jag kan veta vad de tänkte och inte tänkte? F-n, försöker ni förminska mig och min upplevelse, eller? ;-)

Allvarligt, blickarna jag fick, och kassörskans beteende, GÅR inte att missuppfatta hur gärna man än skulle vilja. "VAD pysslar du med egentligen, din slemsäck?!?"

Men vad har de för rätt att bedöma mig och vad jag gör, f-n jag borde ha gett DEM jordens utskällning istället! För att de ser ner på mig som faktiskt gör något, över sina självförhärligande, fisförnäma näsor! Medan de själva bara står och ser på och låtsas som det regnar.

Fast jag borde kanske inte tagit upp de där andra händelserna i inlägget. Men det var en sak jag funderat på att skriva om tidigare, så det bara slank med.

#10  kalle och MartinK MartinA
2005-01-19 13:54:36

Kalle: Om det nu var så att du uppfattades som slemmig så är ju det fördjävligt. Men jag undrar om du inte missuppfattade situationen. Det är möjligt att de skämdes eller att de kanske tisslade om mormodern? Men jag ska sluta spekulera för jag var inte där.

MartinK: "Tja, eftersom jag tycker att feminism mest verkar gå ut på att skuldbelägga och skylla på män utan att ta något eget ansvar, precis som kvinnorna i exemplet gjorde, så tycker jag att man kunde kalla det vardagsfeminism."

Jag tänkte föreslå två alternativ för dig:

1. Intresserad i feminism? I så fall, försök att förstå feminism utan att beskriva det på kvällsblaskenivå. Läs här, läs några bra böcker om det, fundera, debattera och analysera. Finns det maktstrukturer i samhället? (Vad betyder maktstruktur?) Fråga feminsterna vad de tycker. (Du kommer få olika svar eftersom vi alla definierar oss som feminister på olika sätt. Men det kommer bli en intressant diskussion, det lovar jag.)

2. Tycker du feminism verkar vara skit och är inte intresserad av att förstå? Gnäll på något annat forum. Jag tror inte att du åstadkommer något alls med att säga att "feminism mest verkar gå ut på att skuldbelägga och skylla på män" på det här forumet. Det kommer tyvärr knappast få en feminist att ändra uppfattning. (Om det är det du är ute efter, då får du nog försöka diskutera på en lite mer avancerad nivå.)

#11   Kalle
2005-01-19 14:04:16

En intressant sak i sammanhanget är ju spridningen i ålder hos "åskådarna", och ändå reagerar alla på precis samma sätt.

Sedan undrar jag över, vad beror det på att just jag, som i normala fall inte är särskilt handlingskraftig, reagerar men inte någon av de andra?
Självupptagenhet (märker inte vad som pågår runtomkring)?
Empatilöshet, saknar fantasi att tänka sig in i någon annans situation (som Robert W var inne på i någon annan tråd)?

#12  MartinA Kerstin
2005-01-19 14:04:16

Jag håller med om allt i ditt inlägg.

#13  Suck Kalle
2005-01-19 14:13:23

* OBS ironivarning...*

Javisst, naturligtvis var det jag som missuppfattade alltihop. Tjejen var ju inte ens på väg att springa bort, så allt jag gjorde var helt i onödan... Och det är klart att folk börjar tissla och tassla när en 30-årig kille springer efter en liten okänd tjej, det borde jag ju ha fattat från början! Pucko ja'ba'.

*slut på ironivarning (tror jag)*

Men det kanske skulle vara en lösning på peddo-problemet. Om alla vi vanliga killar som bara vill hjälpa till, helt enkelt slutade det med. Vi ger tusan i allt och låter folk sköta sina ungar själva. Då skulle det ju vara enkelt att se, för då skulle det ju bara vara peddisarna som ingriper och "tar hand om" okända barn...

#14  MartinK Ylva
2005-01-19 14:17:24

"Tja, eftersom jag tycker att feminism mest verkar gå ut på att skuldbelägga och skylla på män utan att ta något eget ansvar, precis som kvinnorna i exemplet gjorde, så tycker jag att man kunde kalla det vardagsfeminism."

Alltså, jag blir riktigt ledsen när jag ser såna här kommentarer. Om de kvinnor som befann sig i sportaffären vet du eller jag ingenting. Men av alla feminister som gett sin åsikt på detta forum har samtliga berömt Kalle för sina insatser och tyckt att det är tråkigt om det nu var så att han uppfattats som slemgubbe, och till och med tyckt att såna åsikter känns främmande. Varför kan du inte se vad feminism är när vi till och med skriver det på näsan på dig?

#15  Kalle UppåtEmma
2005-01-19 14:29:55

Jag tror tvärtom, fler killar skulle visa framfötterna när det gäller barn.

För övrigt tycker jag att vi i samhället är alldeles för dåliga på att hjälpa varandra. Svensk jantelag säger ju sköt dig själv, lägg dig inte i, var tyst.

Jag tror det var en kombination av detta och att det män inte ses som kompetenta att sköta barn som de tisslade om. Om jag får gissa... Det är förjävligt, och som jag ser det är det enda sättet att komma ifrån det att arbeta bort könsrollerna och göra det lika självklart för män att ta hand om barn som för kvinnor... :-9

Min bror och min mamma är bägge sånna som alltid hjälper andra - stannar när nån fått motorstopp, hugger i om en bil behöver knuffas, lägger till en tia om nån saknar pengar i kassan osv osv. Och den enorma tacksamheten som de öses med efteråt är närapå skrämmande - för det betyder ju att folk är ovana att främlingar hjälper till (såklart man ska tacka, men de blir nästan helgonförklarade...)

#16  Yes Kerstin
2005-01-19 14:56:56

Nu sitter jag här och håller med igen.

Kalle: Du gjorde alldeles rätt. Det är verkligen för få som bryr sig om och som vågar hjälpa till. Och om de där kvinnorna nu trodde att du var en "ful gubbe" så var de ju dumma i huvudet hela bunten.

MartinK: "Tja, eftersom jag tycker att feminism mest verkar gå ut på att skuldbelägga och skylla på män utan att ta något eget ansvar, precis som kvinnorna i exemplet gjorde, så tycker jag att man kunde kalla det vardagsfeminism."
Är alla kvinnor feminister nu helt plötligt? Hur kommer det sig då att vi som ÄR feminister tycker att Kalle gjorde helt rätt?

Så här tycker jag det är jämt inne på JÄIF.

A: Idag läste jag en dum grej i en kvällstidning som en tjej sa. Typiskt feminister. Det är feminismens fel att samhället ser ut som det gör.
B: Ja usch vad dumt sagt av henne. Men är du verkligen säker på att hon var feminist?
A: Klart hon var. Alla feminister är dumma och hon var ju dum. Alltså är hon feminist.
B: Men jag är feminist och jag tycker hon gjorde fel.
A: Det tycker du ju inte. Då är du ju inte feminist.
B: Jo, jag är feminist.
C: Jag är också feminist och tycker också att hon gjorde fel.
A: Jaså? Påstår ni att jag har fel? Typiskt feminister.
osv...

*OBS ironi*

#17   Jon B
2005-01-19 14:56:58

"enda sättet att komma ifrån det att arbeta bort könsrollerna" Jo, det ligger nog mycket i det. Men det kanske är fler än jag som misstänker att det kommer att ta ett tag. Och fram tills dess, ska vi stackars gubbslem bara finna oss i att bli betraktade som, tja, gubbslem??

#18  Ylva Kalle
2005-01-19 14:59:01

"Men av alla feminister som gett sin åsikt på detta forum har samtliga berömt Kalle för sina insatser och tyckt att det är tråkigt om det nu var så att han uppfattats som slemgubbe, och till och med tyckt att såna åsikter känns främmande."

Ööh, läs igen! Någon enstaka har berömt mig för insatsen, däremot har nog samtliga ifrågasatt min tolkning av situationen...

#19  Platons dialog version2 (tycka) Jon B
2005-01-19 15:01:25

A: Idag läste jag en dum grej i en kvällstidning som en man som sa. Typiskt män. Det är patriarkatets fel att samhället ser ut som det gör.
B: Ja usch vad dumt sagt av honom. Men är du verkligen säker på att berodde på att han var man?
osv...

#20  Så... Kerstin
2005-01-19 15:05:27

... då är vi egentligen överens då? För det var nämligen min poäng.

#21  du kanske ska läsa igen kalle...? MartinA
2005-01-19 15:09:27

Nu är du allt lite paranoid Kalle.
Ingen här har sagt att du gjorde fel. Som om du behöver det sagt på ett övertydligt sätt, då säger jag det:
"Skitbra gjort Kalle! Vi behöver fler som bryr sig som du precis gjorde i samhället."

Men bara för att man föreslår möjligheten att du missuppfattat situationen eller att det finns andra förklaringsmetoder måste du ju inte se det som ett angrepp mot dig. Det är ju lite väl defensivt. (Mänsklig interaktion handlar ju ofta om intentioner och tolkningar.)

Ylva: "Varför kan du inte se vad feminism är när vi till och med skriver det på näsan på dig?"

- Bra uttryckt! Jag håller med.

#22  JonB UppåtEmma
2005-01-19 15:14:32

Jag vet inte om betäckningen Gubbslem om sig själv hjälper precis... går jag och kallar mig själv madrasskisse så blir jag nog inte sedd som nåt annat...

Nej, jag tycker inte män ska finna sig i det "under tiden". Jag tycker fler män kan engagera sig aktivt i att arbeta bort könsrollerna. Och att fler engagerar sig i sina och andras barn, genom att tex ta ut halva sin föräldraledighet och utbildar sig till förskollärare, fritidspedagoger osv.

#23  Kerstin Jon B
2005-01-19 15:15:59

Jo, jag tror vi har precis samma upplevelse. Den är inte odelat upplyftande...

#24  Kalle Greenfish
2005-01-19 15:19:21

Förminska dig?

Det jag menade med kommentaren till kassörskan var inte att du skulle skylla ifrån dig eller liknande.

Mer att säger du: "Vilken tur att jag fick tag i ungen innan hon sprang ut, hon kunde ju blivit överkörd." Då får den personen som dömde dig troligtvis en knäpp på näsan. Typ: "Jag borde tänkt på att det var därför han reagerade, vilka räliga fördomar jag har." Eller den kanske inte tänker något så konkret, men du förstår kanske hur jag menar.

Sedan kan vi väl gå och hoppas att de personer som tror att folk tisslade över mormodern, har rätt. Men tyvärr tror jag inte att de enbart gjorde det.

#25  UppåtEmma Jon B
2005-01-19 15:20:07

Så vitt jag förstår är "gubbslem" en beteckning som används om medelålders heterosexuella män. Avsikten med beteckningen är givetvis att uttrycka ringaktning om den gruppen, precis som när Stig Malm använde uttrycket "fittstim". Men numer betyder ju fittstim nåt helt annat. Min förhoppning är att även vi gubbslem, alltså medelålders heterosexuella män, med tiden ska få en viss upprättelse.

#26  Kalle Ylva
2005-01-19 15:21:28

Det är klart att du har upplevt vad du har upplevt, jag försöker inte förminska dina känslor. Men de flesta här har varit överens om att du gjorde rätt - inklusive jag själv - och tycker bara att en sådan reaktion hos kvinnorna verkar märklig. Alltså inte förenlig med hur vi själva skulle ha tänkt. Personligen tycker jag att en reaktion som du beskriver är förkastlig och jag kan inte förstå hur man kan tänka så.

Kerstin - håller med. Det var det jag ville säga, men du gjorde det nog på ett tydligare sätt.

#27  Kerstin Greenfish
2005-01-19 15:21:44

Tack för att du skrev ett så bra inlägg till MartinK!

Det är bra när någon annan hittar ett toppensätt att beskriva och argumentera emot, för jag blir mest frustrerad.

#28  Henrik E Greenfish
2005-01-19 15:23:45

Du missuppfattade nog mitt inlägg. För jag kan inte se att jag gjort något av det du skriver i det första stycket. Läs mitt inlägg till kalle här ovan så kanske det klarnar över hur jag menade.

#29  JonB UppåtEmma
2005-01-19 15:25:30

Nja, jag tycker nog att för att kallas Gubbslem måste man ha gjort nåt slemmigt också - typ utnyttjat människor eller hittat på ett uttryck som Fittstim. Att bara vara en viss ålder och färg räcker nog inte... I min bok kvalar du inte till Gubbslem i alla fall. Möjligtvis mysfarbror.

#30  Kalle Kerstin
2005-01-19 15:25:57

"Men nu är det tissel och tassel och förstulna ögonkast åt mitt håll, så jag är plötsligt utpekad som äcklig karl som springer efter och tafsar på småtjejer!"

Men Kalle, jag förstår att du _upplevde det_ så. Det enda jag undrar är: Var det verkligen exakt det de tänkte? Eller finns det fler tolkningsmöjligheter? Och det finns _alltid_ fler tolkningsmöjligheter. Vad kan jag mer säga? Jag hade aldrig reagerat som de kvinnorna. Jag hade nog tisslat med min väninna, men det jag hade viskat i hennes öra är snarare: "Vad gulligt gjort av honom!" Jag är nämligen fånigt svag för folk som har civilkurage.

#31  Kalle och Kerstin Greenfish
2005-01-19 15:30:05

Jag har läst mitt inlägg igen, flera gånger, det kan tolkas konstigt. Men av precis samma anledning som Kerstin här ovan så är jag ställd inför deras reaktion. Det var DÄRFÖR jag trodde att de skämdes, för det skulle jag själv göra ifall jag inte reagerat.

Precis som Kerstin ovan skulle jag bara tissla om hur bra gjort det var, inte av någon "gubbsjuk-anledning".


Förväntade du dig verkligen att folk här inne skulle tycka att det var dåligt gjort?

#32  Mycke på en gång Kalle
2005-01-19 15:57:50

Det är mycket nu, men jag ska försöka ta en kommentar i taget.

MartinA #21: Paranoid, jag? Ylva påstår att samtliga feminister som kommenterat har berömt mig. Det enda direkta beröm jag ser (före #14) är Willow #8 (Bra gjort Kalle, stå på dig!). Om du ser något mer så peka gärna ut det för mig.

(Om det nu inte är så att jag ska tolka avsaknad av kritik som direkt beröm?)


Greenfish #24: "Förminskningen" (#9) skulle väl bestå i ditt påstående att jag tolkat situationen fel, att de inte talade skit om mig utan skämdes. Men det var inte så allvarligt menat.

Visst, jag kanske borde sagt något. Men jag sprang inte efter flickan för att jag fikade efter beröm, och blev bara helt ställd av bemötandet jag fick efteråt.


Ylva #26: Se kommentar till MartinA ovan.


Kerstin & Greenfish 30-31: Nej, jag förväntade mig inte att få kritik, jag skrev inte för att jag fikade efter beröm heller, jag ville bara berätta om en händelse som ledde till en avig situation, skriva av mig lite :-)

Tycker bara det är konstigt att någon skriver att samtliga berömt mig, när det bara är en enda som uttryckligen har gjort det. Vad betyder "beröm" för er? Tycker ni att jag ska tolka avsaknad av kritik som beröm?

#33  Kalle Ylva
2005-01-19 16:13:47

Jag ser i alla fall att både Kerstin och Greenfish menade att de skulle ha gjort/har gjort samma sak. Det tolkar jag som att de tyckte att du handlade rätt. Kanske inte beröm i form av bravo och hurrarop, men ändå en indikation på att du gjort en bra grej.

Det jag framförallt kommenterade på var MartinKs direkta association till att de kvinnor som tisslat om dig skulle ha varit feminister, och att det generellt är en feministisk åsikt att skuldbelägga män på ett sånt sätt. Jag själv och de feminister jag ser på detta forum står knappast för såna åsikter, vilket jag menade framkom ur deras kommentarer.

#34  Kalle Greenfish
2005-01-19 16:14:45

Jag tar det som allvarligt när någon påstår att jag förminskar dem. Särskilt när det absolut inte är det jag gör.

Det är lätt att i efterhand komma på bra kommentarer på hur man kunde gjort. Du försökte inte "avväpna" med ett leende? För hade någon lett tillbaka så hade du ju iallafall fått en bekräftelse på att någon tyckte att du gjorde det bra. I motsats till att du tror att alla tyckte illa om dig.

Vi (jo, jag antar att jag talar för fler här.) förstår att du inte skrev detta för att fiska efter komplimanger. Det vi däremot inte förstår är kvinnornas reaktion, precis som du inte heller förstod den. Baserat på person tolkar vi sedan situationen olika.

#35   Kalle
2005-01-19 16:36:34

Ylva: Tack, då förstår jag vad du menar. :-)

Greenfish: Som sagt, jag förväntade mig inte någon direkt reaktion alls, så jag blev helt ställd över reaktionen som mötte mig. Speciellt kassörskans. Så hjärnan blev helt blockerad, kunde varken komma på något att säga eller göra, ville bara därifrån... Men visst, såhär efteråt kommer vi ju alltid på vad vi skulle sagt eller gjort :-)

Men jag vidhåller, om ni varit där så har jag mycket svårt att tänka mig att ni tolkat situationen på ett annat sätt än det jag beskrivit.

Kommentaren om Förminskning var en liten blinkning åt hur jag tycker att det ibland går till på "Tycka". En tjej skriver om hur hon blivit illa behandlad av ett svin till kille/karl/gubbe. Om någon kille då försiktigt påpekar att "Ta inte så illa upp, han kanske menade såhär istället?" så får han genast på tafsen att hon har rätt till sin egen tolkning, och han ska minsann inte förminska hennes upplevelse genom att säga att hon har tolkat "fel".

#36  Kalle Kerstin
2005-01-19 17:00:17

Jag ber om ursäkt om du tog illa upp. Jag tyckte helt klart att du gjorde rätt och trodde att det lyste igenom i mitt inlägg. Men det är klart, det som är självklart för mig är väl inte självklart för alla...

#37  Kalle Greenfish
2005-01-19 17:07:55

Nej, man hade väl fått vara med. Det känns bara så främmande att de skulle trott så. Menmen, det räcker ju med att någon av dem gjorde det för att det ska vara ett räligt beteende.

Att som MartinK kalla det för vardagsfeminism är däremot ruskigt förkastligt.

Visst blir det lätt så att man har olika tolkningar och att man kan känna sig förminskad i en diskussion. Det är tråkigt när det blir då. Hoppas att du förstår varför vi reagaerade nu.

#38  Kerstin Kalle
2005-01-19 17:11:48

Ingen anledning att be om ursäkt, Kerstin. Om någon säger att "Jag har gjort/gör/skulle gjort likadant" så borde det väl vara uppenbart att det ska tas som beröm. Fattar väl vilket kötthuve' som helst. Utom jag, tydligen... ;-)

#39  Den här tråden Michea
2005-01-19 17:29:18

hade jag missat. Bra gjort, Kalle. Och underligt beteende av de andra människorna i affären, vad de än tänkte och trodde.

#40  MartinA & Ylva & Kerstin MartinK
2005-01-19 17:36:15

Ja, ni har fullständigt rätt i att det var en låg och dåligt formulerad kommentar, möjligtvis OT och med trollvarning. Och det ber jag om ursäkt för.

Däremot så står jag nog för själva essensen i den. Jag tycker dessvärre, trots att jag faktiskt har läst en del (om än säkert inte lika mycket som många andra) om feminism, mestadels i tidningar och på webben, men även några böcker, att feminismen till stor del anammat den kvinnliga rollen även i det offentliga. Man pratar, utreder, skuldbelägger och diskuterar en massa men när det kommer till ansvar, agera och vem som skall göra saker så faller det alltid på mannens lott. T.ex. så diskuteras sällan kvinnors ansvar, trots att de fortfarande är de som har störst påverkan på människor i unga år (som mammor och dagis/skolpersonal).

Vad gäller mitt illa valda exempel så syftade det egentligen inte till att de (kvinnorna i kön) skulle vara feminister, snarare att de ägnade sig åt en traditionellt kvinnligt könsrollsbundet beteende som även feminismen anammat i det offentliga rummet.

Och ja, jag vet att feminism finns i ett antal olika varianter, varav säkert många t.o.m stämmer överrens med min syn på saker. Men det hindrar inte att jag kan uttala mig i generella ordalag om vad jag anser feminismen står för som helhet.
Kan man generalisera och säga att "män slår" så känns det mer än rimligt att generalisera kring feminister. Ni har definitivt mer gemensamt med varandra än de flesta män har med kvinnomisshandlare.

Rätt OT nu, så om nån anser det mödan värt att penetrera ämnet djupare så kanske man skall skapa en egen tråd. Annars lär ni säkert få läsa ovanstående käpphäst i andra trådar också.. :)

#41  Michea Kalle
2005-01-19 18:00:51

Tack.

#42  Sv: Bortspringande barn, vad skulle ni göra? Mattilda
2007-06-07 10:49:52

Bra gjort Kalle. Men jag vill klandra dig för att du inte stod upp för digsjälv. Ifrågasätt deras inställningar. Män borde lära sig att konfrontera sådant assertivt. Att tala öppet o högt i sådana lägen, för varför man gjorde något och hur man verkligen hatar blickarna man får o hur ens förakt gror mot sådana som dem. Att dem är fruktansvärt äckliga genom dina ögon, o dem borde fan skämmas.
Sådan bemötande för din härliga omtanke och handlande borde inte gå ostraffat. Låt oss säga du var bara paranoid, så borde du ha konfronterat dina demoner, så du kunde må bättre med vilken bra människa du är.

#43  Sv: Bortspringande barn, vad skulle ni göra? Sinderella
2007-06-14 10:29:01

Det var väl jättefint att du tog hand om och hjälpte barnet?
Hade blivit glad om det var mitt barn som gick vilse i affären och någon förbarmade sig över det.

Visst finns det pedofiler(och kidnappare, och psykiskt sjuka barntjuvar i allmänhet) som helt enkelt begår spontana handlingar och tar tillfället när de får det.
Men jag har en stark känsla av att det vanligaste sättet just pedofiler lockar med sig barn på inte är att stå och lura i sportbutiker...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?