feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Strongest survive


Gå till senaste inlägget#1  Strongest survive Magnus
2004-12-26 22:53:38

Jag är inte feminist.
jag vet att det är en ojämn makfördelning mellan könen i samhället, men jag tänker inte göra nåt åt det.

låt naturen ha sin gång

#2  Njae... Sinner
2004-12-26 23:24:40

Survival of the fittest heter det väl ändå. Den som är bäst anpassad "vinner". Att man är stark är ingen garanti för överlevnad.
Det innebär att i dagens sammhälle så kan kvinnor ta för sig sin del av kakan eftersom maktstrukturen byggs upp genom "rätt person på rätt plats." Tidigare har det ju inte varit så, och det ser vi ju tydliga spår av i dag. Men det kommer gissningsvis vara borta om några årtionden.

#3  Inaktuellt Bengt Eurenius
2004-12-27 01:05:06

Strongest survivie, jaha? Men är det vad vi VILL HA? Det där är ingenting för mig i alla fall. För mig ligger det ett inte så litet värde i ett samhälle där könen har lika möjligheter (nåja makt då, om det ordet passar bättre). Eller man kan kanske vända på det på så vis att kön inte betyder så där särskilt mycket i de flesta fall (utom vid reproduktion förstås). Jag skulle exempelvis välja att som människa vara på det sätt som passar mig bäst, oavsett om detta i nuvarande samhälle betyder manligt eller kvinnligt. Jag startade ju en tråd som frågade om åsikter beträffande killar i kjol (avstannad tråd vid det här laget, antar jag). Det är visserligen bara ett exempel här, men det betyder förstås ett kliv in på den kvinnliga sidan, med dagens ögon. I morgon kan det dock vara så att även detta plagg är lika neutralt som byxor, i så fall uppnår jag det jag vill: tillgång efter lust och smak till ett annorlunda plagg som jag tycker är enkelt att tillverka, behagligt att använda och som kan varieras på ett otal sätt. Jag tycker alltså allmänt att könsperspektiv kunde användas betydligt mindre, förutsatt förstås att det ena könet inte är hindrat av det andra. Inte bara av pur rättvisa utan också av vänskap och identifikation (kan man väl kalla det).

Ditt perspektiv av "strongest survive" varken vill eller kan jag tillämpa, perspektivet känns totalt fel, inte minst med tanke på att vi också är beroende av varandra, det är inte fråga om nån vanlig darwinism. Det är en självklarhet och hjärteangelägenhet att inte gå din väg, *leende*

#4  Har du tänkt på hormoner som ett alternativ till könsbyte, Bengt? jöran
2005-01-04 10:22:45

Du snurrar till diskussionen, Bengt, för att passa dina käpphästar. Annars väldigt mycket önsketänkande, Bengt, om vi nu ytterligare en stund ska hålla fast vid det anslagna temat. Förutsatt att man inte gör något åt sin biologi eller detaljstyr människors beteenden via chips i folks huvuden.

I ditt speciella fall, Bengt, så som du turnerar samtalet, kan det handla om hormoner, ifall könsbyte är för drastiskt.

#5  #4, tillsnurrad diskussion Bengt Eurenius
2005-01-06 11:45:30

Jöran, du kastar ur dig bestämda påståenden med stöd av mycket vaga indicier. Det känns som om du grälsjukt fastnat i ett rigid försvar för vad du redan beslutat dig tro och saknar ambitioner att vilja förstå dina meddebattörer.

#6  Varför skriver alla fel? Greenfish
2005-01-06 18:22:16

Brist på bildning kanske?

"Survival of the fittest" är uttrycket, ingenting annat!!

Däremot borde kanske Magnus fråga sig varför han tycker att starkast är bäst. Är det verkligen alltid det? Ska alltid den som gått mest på gym och fått bra gener från sina föräldrar bli den som vinner? Ibland är det ju faktiskt bättre att vara smart, uthållig, snabb, påhittig och rädd, än det är att vara stark.

#7  Simpelt Rival
2005-01-06 23:46:53

Skillnaden mellan könen ligger inte i de inlärda beteendena utan i de behov de inlärda beteendena syftar att uppfylla. Uppfyller en kjol på en man lika bra eller bättre de behov det ursprungliga plagget skulle uppfylla så har mannen inga problem med plagget i sig. Sålunda är symboliken i kläder helt oviktig eftersom förändring av kläderna inte förändrar behoven. Därav kan skotska män bära kiltar utan problem med sin manlighet, tvärtom kilten uppfyller behoven bättre i den miljön.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?