feminetik.se feminetik.se

Just nu 35 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Chippendales kommer till Sverige!


Gå till senaste inlägget#1  Chippendales kommer till Sverige! Vendela Kirseborn
2004-09-24 23:02:47

Det blir väl en demonstration utanför "Cirkus" den 27/9, eller?
Det skulle vara spännande att få höra vad feministerna tycker om detta. Är det porr och lika förhatligt som porrklubbar där kvinnor strippar för män eller är detta fiiiinare?

#2   Totte
2004-09-24 23:21:17

Jag har aldrig sett Chippendales uppträda och undrar bara hur långt de går i sitt strippande.

#3  Vendela Kirseborn: Robert
2004-09-24 23:43:15

Hej, jag är antifeminist men eftersom du ställer frågan på JÄIF tar jag mig friheten att svara ändå.

Jag personligen ser inget större fel med stripping i sig, så därför ser jag heller inga problem med att tjejer skulle tycka om att titta på manlig stripping.

Jag tycker att feminismens fokusering på stripping och porr som någonting negativt är högst beklaglig då jag tror att negativismen oundvikligen sprider sig till själva sexualiteten hos unga killar och tjejer som känner sig kränkta av feminismens fördömanden. Man kan inte kräva att en tioårig pojke som läser i aftonbladet ska kunna förstå skillnaden mellan att stripping är fel, och att det är fel att tända på kvinnor. Jag är därför övertygad om att feminismens fördömande av porr och stripping skapar långt mer problem än de problem som löses.

Faktum är att feminsmers ibland högljudda motstånd till porr och stripping är en av skälen till varför jag betraktar migsjälv som antifeminst. Målet med att jag skriver här på JÄIF är att feministerna åtminståne ska förstå min syn på saken, och kanske ta hänsyn till att det finns andra som tycker som jag.

Visst kan man prata om de problem som kan uppstå i samband med stripping. Till exempel pojkvänner och flickvänner som blir avundsjuka, och jag säger inte att det är rätt för alla personer att besöka strippklubbar eller se på Chippendales. Att säga att alla måste tycka att stripping är bra är precis lika fel som att kräva av alla att fördömma stripping. Av den orsaken tycker jag till exmpel att stripping är fel på en företagsfest eftersom de inblandade då inte har något eget val, men i vissa sälskap kan det vara helt rätt. Stripping är en "extrem" verksamhet precis på samma sätt som bungy-jumping, fallskärmshoppning och annat. Det finns risker för alla inblandade, men det finns också att vinna på det.

Så mitt svar är altså att Chippendales inte är förhatligt alls. De får gärna gå väldigt långt för min del om nu publiken tycker det är bra, och vare sig de eller publiken förtjänar någons hat för vad de gör.

#4  Hmmmm.. MrG
2004-09-25 10:39:06

Robert.

Tror du de generellt dåliga/hårda förhållandena inom sexindustrin är en följd av samhällets fördömande syn de som jobbar inom den?

MrG

#5  MrG: Robert
2004-09-25 11:07:02

Ja det tror jag.

Naturligtvis finns det risker med yrket precis som det gör i många andra fall. Människor som mår dåligt av att strippa ska naturligtvis inte göra det, precis som att höjdrädda människor inte behöver bli stuntmän. Men jag är övertygad om att sådana människor inte skulle söka sig till yrket om det var klassat som ett normalt yrke. Jag tror nämligen inte att en människa som i grunden mår dåligt av ett yrke kan konkurrera med andra människor som tycker att det är kul. Som Sunny Börjesson brukar säga så krävs det viss talang i kontakten med människor för att kunna bli strippa, och människor som mår dåligt kan ju inte gärna ha en sådan talang.

Jag förespråkar altså en full och komplett restaurering av strippyrkets rykte. I min vision är det precis lika normalt att vara strippa som det är att jobba på konsum. De som inte tycker att det ska va så får ju gärna förklara varför istället för att kalla hela verksamheten för "förhatlig".

#6  robert josephine
2004-09-25 12:12:49

Tror du att det är så hård konkurrens idag att det bara är top of the line som får jobb? Jag vet inte, skulle jag gissa skulle jag nog säga nej, det tror nog inte jag. Men som sagt, en acceptans av branchen skulle kanske förändra detta.

#7  Josephine: Robert
2004-09-25 13:23:39

Jag går på vad Sunny Börjesson som före detta strippa har sagt, och dessutom så har jag pratat med andra strippor själv. Jag är övertygad om att strippyrket kräver stor social kompetens, och jag är övertygad om att de som saknar det inte blir långvariga i branchen. En stor del av strippans arbetsuppgift är ju att vara sällskap till kunderna, att sitta och prata länge så att det beställs mycket drinkar och annat som kostar. En strippa som inte kan sitta och småprata är en ganska dålig investering för en strippklubb, och jag har svårt att föreställa mig att ett "psykiskt vrak" skulle klara av den sociala biten. För att vara "top of the line" så handlar det inte bara om att ha en kropp som är trevlig att titta på.

Självklart finns det väl alltid en risk för att vissa strippklubbar utvecklas till någonting groteskt med dåliga arbetsförhållanden. Men så är det väl i alla brancher som inte kontrolleras.

#8  Jag tror inte att Vendela Alvunger
2004-09-25 18:21:33

är ett dugg intresserad av vad feminister tycker om detta, eftersom det första hon gör är att förlöjliga feministerna.

#9  Helvete ufpopen666
2004-09-26 17:26:55

Och jag som tänkte söka till Chippendales! Ska man vara social, käck, psykisk stabil och försöka få tanterna att beställa mycket drinkar också, nä då får det vara!

#10   olle
2004-09-28 00:44:31

"Jag tror inte att Vendela är ett dugg intresserad av vad feminister tycker om detta, eftersom det första hon gör är att förlöjliga feministerna"

men att veta vad de tycker kanske gor dem lattare att forlojliga?

#11  tummen upp... UppåtEmma
2004-09-28 08:31:12

Själv tycker jag vi ska döpa om Globen till Colloseum och införa gamla hederliga gladiatorspel! Det är extremt och tufft och lagom naket.

#12  mm... Jon B
2004-09-28 09:33:46

Gladiatorer av bägge kön förstås?

#13  Självfallet! UppåtEmma
2004-09-28 12:25:18

och allt där emellan!

#14  ? Robert
2004-09-28 17:44:36

Hmm... vad har gladiatorer med saken att göra?

#15  Feminister är bara emot förnedring av kvinnor Halvpunger
2004-09-29 11:00:04

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#16  Tänder på strippor lotta svensson
2004-10-02 13:36:30

Jag var på Chippendales i går för femte gången. Har knappt hämtat mig än. manliga strippor får mig att verkligen gå igång och jag har försökt fundera på varför jag reagerar som jag gör. Visst, deras inoljade kroppar är supersexiga, men det är inte framför allt det. Framför allt är det nog stämningen. Att sitta bland 1000 andra kvinnor och bara vråla "visa kuken" rakt ut utan att behöva skämmas efteråt. Att se män på det här sättet, ålande på alla fyra, i G-string, får mig att må bra. Det är bara ett fel: Jag vill se allt!!!

#17  Lotta David M
2004-10-02 13:48:07

Välkommen till verkligheten. Det är kul med nakenhet!

#18  Lotta: Robert
2004-10-02 14:00:04

Håller med om att det verkar lite snöpligt om dom inte visar allt. Kräv pengarna tillbaka! :-)

Men antagligen är det den lilla skillnaden som får många kvinnor att känna att det inte är samma sak som när män tittar på kvinnliga strippor. Men det skulle vara bra för samhällsklimatet tror jag om kvinnor öppet och inför sig själva kunde erkänna att det frågan om exakt samma sak som när män tittar på strippor. Att många kvinnor som kollar på stripping idag inbillar sig att de står "moraliskt högre" än män som gör det är troligtvis väldigt skadligt. Jag tycker att man ska ta stripping för vad det är och inte svartmåla åt något håll.

#19  Observera hur tyst det blev på feministerna. Lothar
2004-10-03 00:56:05

Ingen som postar nåt om könsrasism eller diskriminering och förnedring. Feministerna blev förstås upptagna med att planera demonstrationer, stenkastning och hungerstrejker. Allt för att protestera mot den fruktansvärda behandlingen av de stackers förtryckta stripporna. ASG.

Om jag skulle reagera som feminister gör så skulle jag sitta och skriva jusst sådana saker "FAN vilket förtryck", "Kvinnor ser oss män bara som sexobjekt".. och så vidare. Men VARFÖR ska man göra det? VARFÖR bry sig om sånt? Vill dom tjäna pengar på att strippa så låt dom göra det, det stör inte mig om några damer vill sitta och fantisera.

#20  lotta svensson Henrik E
2004-10-03 06:33:19

Då börja du få förståelse för mäns situation och börja se lite snett emot feminismens hets emot allt sånt här, eller hur ska vi tolka det? Eller du kanske redan innan var antifemninist?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?